Jump to content

zallias

Nariai
  • Pranešimai

    160
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    zallias reacted to niino in Dėl mėšlo ir srutų laikymo   
    https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/88ff801025bb11eb932eb1ed7f923910 
    Atsižvelgdami į Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų aprašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos aplinkos ministro ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2005 m. liepos 14 d. įsakymu Nr. D1-367/3D-342 „Dėl Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų aprašo patvirtinimo“, 18 punktą ir konkrečias pavasario ir (ar) rudens hidrometeorologines sąlygas,
     

    n u s t a t o m e, kad mėšlu ir (ar) srutomis galima tręšti laukus nuo 2020 m. kovo 10 d. iki gruodžio 1 d.“
  2. Patinka
    zallias reacted to voras in Pliurpalas   
    Niekas neanalizuos, tas pats Astravo atominis blokas buvo statyt pradėtas prie konservų, dabar durniai loja kai jau kaminas rūkti pradėjo, o tuomet viskas tiko.
    Kol E.Masiulis nepapuolė tol balsuojant galima buvo rinktis tarp kregždžių ir lgbt, jie tuomet teigė, kad sutampa ideologijos. Kai tam apkarto ta viskio dėžutė tai kregždukai iškart įžvelgė nesuderinamumą ideologijose.
    Ką dabar daryt?
    Nors kaip vienas mano nepėščias draugas sako, ko čia blaškotės, kievienas kas turi privačią nuosavybę yra konservatorius, visada taip buvo ir liks. Nes tam kad turėt reikia smegenų, o tam, kad maitintis iš pašalpų pakanka būti socialistu - atimti iš tų kur turi ir padalinti !
  3. Patinka
    zallias reacted to Bulvinykas in Verslo sinergija ūkyje.   
    Tikiuosi, kad pasirašėte tik elektroninį variantą, nes jei gadinot popierių, tai ...
  4. Patinka
    zallias reacted to voras in Verslo sinergija ūkyje.   
    Nieko, svarbaus, nekreipkite į mane dėmesio.
    Ironijos porcija ir tiek, smagu kai žmogus ūkinikų forume moko dirbti taip kaip dirba tūkstantinės korporacijos. Svarbiausia, kad mokydamas dar ir palankumo tikisi.
    Norėčiau pabendrauti su tuo 85 metų vokiečiu kuris fendt vairuoja, teisingiau vairuoja taip, kad jam dar ir moka už tai.
    Rimtai manote, kad Lietuvos kaimiečiai tokie glušiai?
    Dieną dirba samdomą darbą, po darbo dar dirba, o savaitgaliais turi hobi dar padirbt....
    Kikenu net paširdžius skauda!!!
    Tamsta ne iš vasaros 5 rašot?
  5. Patinka
    zallias reacted to Juodas in Kukurūzų silosui auginimo technologijos   
    Is po pievos, FAO 190, seta balandžio 29 diena

  6. Patinka
    zallias reacted to jevgenijus in Kas vyksta Lietuvoje?   
    man nėra 45 ir nemažai prisimenu... Kaip motina samane virė, kaip vogė kiaušinius iš paukštyno prisiviniojusi juos elastiniu bintu prie kūno, kaip batus man pirkom įėję į "Sasiską" (panevežiečiai supras) iš kiemo pusės, t.y. parduotuvės sandelyje, medžiagos kostiuminėm kelnėm medžioklę, kaip teta "skraidino" kiaulieną per mėsos kombinato tvorą, o aš gaudžiau, prisimenu bobas ir babulkas kaži ko puse dienos sedinčias parduotuvėj (laukė mėsos), prisimenu, kad pas krikšto mamą šaldytuve visada buvo pilna glaistytų sūrelių (dirbo kažkokioj bazei), talonų dalybas prieš naujuosius, kaip mamai kliuvo dulkių siurblys, turimą Raketa papildė Audra, tėvo daugiabutį prisimenu, kur jei ne aklas, tai judėjimo ar proto negalią turintis (invalidas kaip tada vadino) getto kažkoks... kaip iš Eugenijaus padarė Jevgenijum, nes gimimo liudijimas kažkodėl buvo surašytas rusiškai... dar daug visokių nesąmonių ... nu bet man įteigė, prapaganda musėt... 
  7. Patinka
    zallias reacted to jevgenijus in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Nu pagalvokim, kur ant LT reiktų bombanut, kad vienu kartu žūtų 3000 žmonių. Gal per Ryto ir Žalgirio varžybas? Gal Dainų Dainelės metu? O jei tai dar padarytu žmonės, kurie skiriasi nuo daugumos? Kita rase. Manau mūsų tarnyboms reiktų paprakaituot... ginant tą rasę nuo susidorojimo. Amerikiečių tarnybos nusprendė geriau perdirbt nei nedadirbt ir sunku juos dėl to kaltint. Net jei buvo tas slaptas kalėjimas, so what?, na paprašė padabot vieną kitą ir kas čia tokio? Kankinimas būtų jei butų patalpinę tuos ar tą džihadistą Mariampolės "betonkėj", ar Pravienų "antroj"...migom butų pakeitę tikėjimą. 
    Ekologas mokykis pagaliau rašyt. Rašymas internete didžiosiomis prilygsta rėkimui kalbant gyvai. Ar tu rėki ant mūsų?
  8. Patinka
    zallias reacted to jevgenijus in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Į veidrodį gal pasižiūrėk, garantuotai pamatysi patraukliausią kandidatą visiems reikalams. Eruditas, intelektualas, moka užsienio kalbą(rusų)... vieni privalumai.  
  9. Patinka
    zallias reacted to jevgenijus in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Aš vis susiduriu su žmonėmis, kurie už Ramūną bei švarkelį ir tuo pat metu dideli anūko, senelio ir aišku Andriaus, kuris Kubilius, nemylėtojai... Chronologiškai pirmas buvo senelis, tas kur patriarchas. Tai va griovė jis kolūkius, žemes kilnojo ir kitus "zbitkus" darė. Tuo metu Karbauskis, kuris ne Ramūnas, įkūrė "ūkį". O Ramas į prezidentus to ūkio, kiek vėliau seimūnas, po metų pirmininkas, dar po metų ūkininkas ...wau, prezidentas-pirmininkas-ūkininkas, trys viename vienu metu  Darbštus kaip Naisių bitutės, 2006-iems jau žėk 11k ha, kur 3k. nuosavos, ir yra.  Maladec pasakytu jam oligarchas, kuris Arkadijus, bet Ramas jo nei nežino.
    Visą tą laiką keitėsi veidai už "vairo"...nuo Gedimino, kuris indėlius iš banko ima iki Rolkos, kuris bais tvarką mėgst, nuo Algirdo, kuris upę tvenkęs iki Gedimino, kuris ...Kirkils, o tada pasirodė fizikas, kuris Andrius, su Krize (pavardė redakcijai žinoma) parankėn. Dirbo Andrius dienų dienas, sprendimus priimdavo nakčia, kenkė kaip galėjo, o Krizė jam padėjo. Visiem pakenkė, už ką ir gavo kelialapį į tolimą erotinę kelionę. Po šiai dienai negrįžo. Andriaus kontūzitas Ramas po šiai dienai, net nežino kiek ha ir turi kiek neturi... Dėl tų kur dar neturi, viena viltis - anukas, tas kur patriarcho, gal ateis prie "vairo", gal pakenks, kaip Andrius, tas kuris fizikas... 
    Sorry už lyriką. Nesusikurkim sau naisių...pfu blt ... dievų!  
  10. Patinka
    zallias reacted to virgis807 in Verslo sinergija ūkyje.   
    Ateis diena kai studentas taps gal kokiu biurokratu ir savo poziuri stengsis perkelti ant popieriaus taisykliu pavidalu  .Tai reikia paprotinti kol dar laikas .Neseniai su pažystamu miestiečiu  turejau toki pokalbi :JIS-skaiciau kad labiausiai prie klimato atsilimo prisideda ukinkai auginantys karves nes jos išskiria daug anglies dvideginio Aš -ar geri piena?  Jis -taip Ar valgai suri ? .Taip valgau .Ar valgai jautiena? Taip nusiperku kartai PC.Okaip tu galvoji ar ukinkas tas karves augina sau? Nu ne. Tai sakau kad labiausiai prie klimato atsilimo prisidedi tu nes ukinkas karves augina ne sau o tau. Taip ir su tuo studentu.Jis nesupranta kad tas išmokas ukinikui moka tam kad studentas turetu ka valgyti .Jis mate tik senelio uki ir galvoja kad  ir kiti ukiai tokie pat .
  11. Patinka
    zallias reacted to i am Marius in Krone round pack 1250 valdymo kompiuteris   
    Laba diena.
    Gal šį įrašą ir reiktų kelti į "savadarbės technikos" skyrių, bet visgi, tai buvo Krone round pack 1250 MC preso remontas - modernizavimas. Kadangi įrašo gale bus šiokia tokia reklama, tai jei kam nepatiks (ar visgi draus forumo taisyklės) - įrašą galėsiu ištrinti.
    Pagalbos neprašau, o tik noriu pasidalyti savo patirtimi.
    Taigi, dėl originalaus Krone RP 1250 MC valdikio (šiaip gamintojas tai vadina „komforto įranga) gedimo turėjau ieškoti būdo, kaip priversti presą vėl sklandžiai ir našiai dirbti. Buvo būtinos didelės (mano kišenei) investicijos į elektroninę dalį: reikėjo naujo preso valdiklio. Kaina nei daug, nei mažai – ~1000€ už naują iš atstovybės.
    Kadangi dirbti tapo neįmanoma pačiame sezono pabaigoje (net šiaudus supresuoti suspėjau), galima skaičiuoti 5 mėnesius ramaus laiko apmąstymams. Buvo prieita prie išvados, kad kišenės apytuštės, o galva ant pečių yra ir dar kažkiek supranta, kaip veikia visokie mikrokontroleriai. Taigi nuspręsta pagaminti visiškai naują valdiklį presui Krone round pack 1250 MC.
    Koncepcija buvo tokia: kaip pultas traktoriuje – bet koks įrenginys su Android operacine sistema (taip taip, bet koks mobilus telefonas, plančetinis kompiuteris, arba net visokie raspberry su lietimui jautriais ekranais). iPhonu nepalaiko. Nors čia tik įdirbio klausimas.
    Preso pusėje - atvira sistema, su rinkoje plačiai paplitusiu Arduino mikrokompiuteriu ir bluetooth sąsaja.
    Taigi, visa sistema telpa originalioje Krone round pack 1250 MC valdikio dėžėje ir viskas atrodo tarsi iš gamyklos.
    Ką turim: sėdi į traktorių, prisijungi prie savo Krone round pack 1250 MC per bluetooth ryšį ir turi tą patį funkcionalumą kurį turėjai su originaliu valdikliu, didžiulį lankstumą ir saugumą – nes nėra signalinio kabelio, o stabilus ryšis nuo preso palaikomas iki 10 metrų. Yra gausus nebrangių atsarginių dalių pasirinkimas.
    Patikimumas? 2 metai po 800 rulonų. Trūkumų nepastebėta. Buvusios loginės klaidos ištaisytos. Be to, visada galima atnaujinti programinę įrangą ir pakoreguoti preso parametrus pagal poreikį.
    Darbo metu padariau trumpą video įrašą, kaip tai veikia.
    Dabar reklama: kadangi pats projektas yra labai universalus, lengvai modifikuojamas, todėl gali būti lengvai adaptuotas kitam preso modeliui ar net gamintojui. Taigi, jei kažkam yra noras ir reikalas, galiu pabandyti padėti išspręsti ir jūsų problemą.
     
  12. Patinka
    zallias reacted to Augunstas in pasidalinkim juokingom foto   
  13. Patinka
    zallias reacted to arciu555 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Jei be paramos neina pradeti zemes ukio verslo,tai reiskia,tiek ir tenori.Visi tie stambieji pries 20 metu vare su rusiska technika,luzo,knisosi,nervinosi tas pacias morkas,burokelius ravejo kauptukais patys per visa vasara. Dabar paziurejai internete ir nukopijuoti galima nesunkiai ravetuva(jei apie darzus kalbam). zodziu reikia uzsispyrimo ir tikslo siekimo,be uzsispyrimo bet kuriam versle ir darbe nieko nepadarysi.Niekas nepradejo nuo dideliu fermu ir robotu ukininkauti.
  14. Patinka
    zallias reacted to Srekas in Anekdotai...   
    Horoskopai 
    2017 m. uždraudžiama gerti alų lauko kavinėse. 
    2018 m. iš mokyklos programų eliminuojami visi literatūros kūriniai, kuriuose minimas alkoholis. Uždraudžiami Dikenso „Didieji lūkesčiai“, Škėmos „Balta Drobulė“, taip pat – visi Šekspyro sonetai. Vietoje jų  įtraukiamas apsakymas apie Pilypuką, kuris pamatė alaus butelį ir jam išdegė akys. 
    2019 m. uždraudžiama viskas, kas sukurta galimai vartojant alkoholį. Išlenda istorinis faktas, kad himną Kudirka parašė siurbtelėjęs obuolių vyno. Skelbiamas valstybinis konkursas naujam himnui sukurti. Jį laimi Amberlaifas. 
    2020 m. Seimas reklamos agentūroms duoda užduotį sugalvoti naują pavadinimą Alytaus miestui, nes iš dabartinio pavadinimo raidžių susidėlioja žodis „Alus“, kas skatina alkoholizmą. 
    2021 m. nuolat tikrinamas visų gyventojų blaivumas. Prie kiekvieno namo pastatomas pareigūnas su alkotesteriu. Už išėjimą į gatvę „su kvapeliu“ gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Tais pačiais metais grąžinama mirties bausmė. Priežastis – perpildyti kalėjimai. 
    2022 m. parduotuvėse uždraudžiama prekiauti gira ir kefyru, vėliau – visais produktais, iš kurių rūgimo procese gali išeiti alkoholis. Po ilgų svarstymų Seimas leidžia prekiauti duona, bet tik lyginėmis mėnesio dienomis nuo 8 iki 11 valandos. 
    2023 m.  uždraudžiamos stiklinės, buteliai, ąsočiai ir visos kitos talpos, kurios galėtų būti skirtos ir alkoholiui. Vandenį namo žmonės nešasi plastikiniuose maišeliuose. 
    2024 m.  uždraudžiami balkonai. Priežastis – skundas, jog balkonas – tai beveik terasa, o terasa – beveik kavinė. Balkonai nudaužomi, vėliau vadovėliuose tai pavadinama Lietuvos architektūros pavasariu. 
    2025 m. Uždraudžiami vaikai, kurie buvo pradėti apsvaigus nuo alkoholio. 
    2026 m. Seimas renkasi į neeilinį posėdį dėl itin gausios lietuvių emigracijos į Baltarusiją ir Šiaurės Korėją. 
    2027 m. susiprantama, kad Lietuvos Nepriklausomybės aktas surašytas „blaivumo normų neatitinkančiomis sąlygomis“. Lietuva patenka atgal į Rusijos sudėtį.
  15. Patinka
    zallias reacted to manttys in Konstruojam, remontuojam, gaminam, tobulinam   
    Mano naujausias projektukas. Ieškojau ilgai normalaus purkštuvo už nedidelę kainą, kad eitų suderinti su trimble, nes turiu ekraną 750. Galiausiai teko susitaikyti su ta mintim, kad pigiai lengvai suderinamo nerasiu, tai ieškojau su kokiais nors defektais. Už 6 euro pavyko nupirkti uk berthoud major 32, 24m stangos, nė vieno virinimo, reguliuojasi posvyris ir kintama kiekvienos štangos geometrija, išsilanksto į 12 m jeigu reikia mažą lauką purkšti, vėžių sekimas. Neveikė tik normos reguliavimas nuo greičio, bet čia tikriausiai pataisoma.
     

    Sužinojau ir naują dalyką - sekcijos yra ne atskiros šlangos, o viena bendra magistralė, tačiau sekcijų darbą atlieka oro vožtuvai, kurie uždaro purkštukus. Teoriškai kaip ir privalumas, purškimas tiksliai nutraukiamas ir pradedamas geru slėgiu, kitaip nei su šlangom, kur pradžioj dar nubėga likutis, o vėliau kol slėgis užsipildo. Kadangi planuose field iq iš Trimble, o jie vienu moduliu valdo iki 12 sekcijų, nusprendžiau sekcijų "pasidauginti" iki 12 iš dabartinių 4. Tam teko įsigyti tokius vožtuvėlius, kurie fainai montuojasi į blokus

    Vožtuvėlis gauna orą, bet jo nepaleidžia į purkštukus kol negauna signalo uždaryti.

    Taip atrodo jau sumontuotas vienas blokas, 3 sekcijos. Einant į sekcijų galus vieta mažėjo, tai teko susivirinti laikiklius, kad sumontuoti virš magistralės
    valdymą nusprendžiau daryti per rėles, mažiau šansų sugadinti valdymo kompiuterį, jeigu kas nors nepasiseks. Radau seną elektros dėžutę ir daugmaž viską pavyko sutalpinti. kiekvieną laidą apsaugojau papildomu saugikliu, jeigu kuri nors sekcija neveiks, bus nesunku atsekti kur gali būti bėda.

    Persidariau laikiklį traktoriuje, nes ekranas tikrai sunkus, senasis nelabai tinkamas atrodė..



    + isobus jungtis, daugmaž išsiaiškinau kaip originaliai būna, +- toje vietoje ir sumontavau
     

    Trimble reguliuoja srautą pagal litrus, tai dar reikėjo matuoklės srauto, įmontavau prieš filtrą, nes daugiau sudėtinga kur dėl žarnų judėjimo
     

    Galutiniam variante atrodo visai tvarkingai, dėžėje, tiesa, vietos beveik nebeliko


    Tai va, dabar purkštuvas 12 sekcijų, gps uždarymas, normos valdymas. Hidraulika veiks per senąjį kompą
    Kam įdomu:
    field iq - 2800 eur
    Srauto matuoklė - 500 eur
    Pneumatika apie - 500 eur
    Visokios smulkmenos apie 100 eur, darbo daug, bet jo neskaičiuoji. Kol kas negalėjau vandens pilti, tai gal dar teks pavargti su kalibracijom, bet viską šiaip pavyko pasidaryti savo jėgom
    Taigi, purkštuvas gavosi apie 10 k, bet pagal savo galimybes galėtų konkuruoti su kelis kart brangesniais
     
  16. Patinka
    zallias reacted to Vilius in Už kiek perkate žemę?   
    Gerasukis diskusija beverte. Kam ten ka lygint. Praeiti su dabartim. Tais laikais visi vyrai suvaziave nuo kaimu dirbdavo 5000ha.  Po pora šimtų vyrų. Šiuolaikiniame ukyje ant tokio ploto užtenka 15-20 vyrų. O ES parama tik sparčiau pastumėjo modernizavimą ir reikia dėkot, kad tokios paramos yra. Nors lietuvos ūkininkai užsigrūdinę ir dabar be problemų nauja ar mažai dėvėta technika perkama be paramų..
    Tenka stebėt rusų kolūkius dirbančius ten investuoja i koki rostelmašą naują belarusą ar pusantrinį. Ir iš tų video peržiūrų matosi kad rusijoje yra ir vakarų technikos  džiondyrai claasai ir ten jie modernėja tik labai jau mažais tempais. Pas juos agronomija dar silpnai išvystyta ir matosi darbo kultūra naudojani pesticidai ir trašos. Asmeniškai žinau samdomų agronomų lietuvių, kurie važiuoja į rusijos bendroves  reguliuoja viską, prižiūri ūkius  ir derliai auga pas juos
    Dar Karvei komentaras iš kur tiek pesimizmo?? Ir dar skleidi forume, kaip kokią realigiją....
    Šie metai ūkininkam buvo normalūs, gal kiek sunkesni, bet ne nuostolingi taip, kad bankrutuojančių čia nesulauksi. O jei žiema tesiasi tokia kokia yra  ir praneša atšilimus galimas varinatas, kad turėsim vienus iš derlingesnių metų  Taip, kad atlaikėm lietingą rugiapjūtę nuėmėm visą derlių, kas džiovyklų pagalba, kas kitokiais būdais sutvarkė ir pardave derlių be didesniu problemų ar nuostolių..... esam užsigrūdinę ir 2017 metam
    Ir aplamai gyvenimas pagerėjo, o kam ne tai tas mažai dirbo ir prasigėrė ir toliau bumbėjo  
  17. Patinka
    zallias reacted to Biesas in Gal atsiras   
    O kodėl manote, kad jiems lieka tik vaikus gimdyti?Kiek žinau, tokie vyrai yra labai socialiai aktyvūs. Jie priklauso daugeliui iš kaimo/miestelio bendruomenės klubų. Kaip antai, yra auksiniai klubo nariai vietinėje parduotuvėje, kuri prekiauja alkoholiu. Jų pavardės rašomos su meile ir pagarba tų parduotuvių sąsiuviniuose, mat tokie vyrai turi mokėjimo atidėjimus iki vieno mėnesio. Jie yra aktyvūs M. Valančiaus blaivybės draugijos nariai. Kovoja aktyviai su alkoholiu jį naikindami. Didžiuokitės moterys jų valią, jie kovoja nepaisydami žinojimo apie nesamas galimybes laimėti kovą.
    Taip pat jie yra policijos rėmėjai. Jie vykdo slaptas policijos operacijas kovoje su smurtu artimoje aplinkoje. Imituoja agresorius. Taip skatindami per policijos pranešimus visuomenei moteris būti neabejingas prieš tikrus smurtautojus. Padeda policijos pareigūnams treniruoti įgūdžius gaudant neblaivius už vairo. Jie tarsi kaskadininkai-statistai drąsiai sėda už vairo. Vardan visų mūsų saugumo ir gerovės.
    Taip pat jie vaidina situacijų laidose "24 valandos" "TV pagalba" "Policijos patruliai" ir pan.
    Dalyvauja socialiniame vyriausybės organizuotame projekte "Išgyvenk iš bedarbio pašalpos jei gali"
    Ir taip toliau ir panašiai. Vardinčiau ir vardinčiau. Bet draugeliai, atsiprašau-kolegos parduotuvėje laiko eilę užėmę, turiu eiti. Sunki diena laukia. O jūs čia apie vaikų gimdymą suokiat. Nei fantazijos nei toliaregiškumo pas jus. Gal kada suprasit kad mes-gimę šliaužioti vaikų negimdysim!
    P.s. nusivyliau forumu, jo turiniu ir dalyviais. Jei skaito administratoriai, pašalinkite mano narystę. Nes tokių kaip mes- Vyrų čia niekas niekada nesupras. Atia visiems.
    Sudie Rita. Ir iki pasimatymo Audrute. Tu vis dar ruseni balta liepsna ir viltimi mano sudaužytoje širdyje.
  18. Patinka
    zallias got a reaction from Donattas in Belarus 952.2 Monoblokas   
    tai kodel ant kablio nekabini to srutovezio, niekas tada nesileistu.
  19. Patinka
    zallias reacted to Inžinierius in Anekdotai...   
    Po pirmos savaitės armijoje, ūkininko sūnus rašo laišką namo:
    Sveiki visi.
    Čia kaip sanatorijoj, primesk tėvai čia jie iki 6.00 val. lovose voliojasi.
  20. Patinka
    zallias reacted to kiuxsas in MTZ 1025.5 VS 952.5   
    Kolegos, 5 metus naudojausi traktoriaus 1025.4 paslaugomis, buvo naudojamas transporte, su frontaliniu grudus krove, trasas.Per siuos metus jam net plugas nebuvo prikabintas.Technika as priziuriu tiek vakarietiska tiek nvs saliu. Per 5 metus sugebejau pradirbti 1700 moto val.tepalai visada laiku keisti, tepalas ne mg10 piltas,o geras kury pilu y jd ar kita trktoriu. Bet ysivaizduokit du kartus sugebejau padaryti kapitaliny remonta,o dar neskaitant visu elektiniu gedimu,besilydanciu saugikliu,reliu. Tai toks durnas klausimas kyla jd laiko jau beveik 6000 mot val.,nh 1200 moto val (aisku buvo smulkmenu bet daugiausia su elektra) mtz ne, tai gal cia ne traktorius kaltas ,ne gamintojas kuris atbulom rankom surenka ? Uz tuos pinigus kuriuos as uz jy sumokejau buciau geriau metus laiko paieskojes naudota kazka is europiniu butu nervu maziau kainave . Beja mtz 1025.4 detales jau ir kaina savo turi,vien tik paprastas purkstukas su elektro magnetu pries du metus 1500 lt kainavo, nesneku apie siurbly kuro kurio kaina apie 5000 lt buvo, pries perkant viska pasverkit ne viskas grazu kas raudona ir is baltarusijos.
  21. Patinka
    zallias got a reaction from Miguelis in Grėbliai   
    na gan prasta technika jei daugiau nei po 10ha rekia grebti. Pas mane pora kaimynu turi, tai kur 10ha tegrebia tebera sveikas jau kokius 4 metus, o pas kita, kur po mazdaug 40ha grebdavo tai per trecia sezona rotoriaus viduriai istizo.
  22. Patinka
    zallias reacted to stapcius in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Nezinau man tai jau atsibodo klausyt tu, kurie isvien stumia ant stambesniu ukininku vaiku. Visu pirma kas sake kad jiems viskas padeta ant lekstutes?? Nepagalvojat kad yra ir tokiu vaiku kurie aukojo savo vaikyste, jaunyste ir kure plete uky galbut dirbdamas daugiau negu pats tevas? Kodel as per parama negaliu pirkt vakarietisko traktoriaus, jeigu tai pilnai leidzia paramos taisykles? Jeigu 15 metu dirbau su sena rusiska technika. Kodel koks pienburnis galbut nelaikes ne rakto rankoje iskart turi teise dirbt su nauja siuolaikiska technika, o vat jau ukininko sunus jau ne. Tegu pavezioja su belarusu grudus kasmet po 3 tukst kilometru, naktim ir vasaros karsciais, tegu padirba zeme su t150k, kai vakare pasiziurejes y veidrody saves neatpazysti, tada gales pradet kaltint kitus. Tiesiog noriu uztart tuos kurie daug metu kryptingai dirbo petys petim kartu su tevais ir saziningai naudojasi proga Protingai investuoti es parama. P.S. paramos su 55 balais aisku negausiu ir nieko nestresuoju. Projekta rasiau pats, pinigu neteriojau. Siais metais bandysim tevo ukio modernizavima, kitais galbut mano.  
  23. Patinka
    zallias reacted to gerasukis in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Tai jei grūdininkams taip blogai, persiorentuokit į gyvulinkystę, kur rojus ir nepažabojami ES fondų pinigai. Tik prieš tai nepamiškit nusipikrti gerų guminių po mėšlą braidyt, o atostogas ar šiaip laisvus savaitgalius galėsit turėti tik sapnuose.
  24. Patinka
    zallias got a reaction from Banginiz in Graikiniai riešutmedžiai   
    tai turiu 3 graikinius, vienas didesnis jau pradeda duoti vaisius.Kol mazesni buvo, maudavau ziema ant ju po kombikormini maisa, kad nenusaltu ir stirnos nelystu.
  25. Patinka
    zallias got a reaction from Miguelis in Claas traktoriai   
    negavo ES paramos, uzgere ir siauteja
×
×
  • Create New...