Jump to content

Krone round pack 1250 valdymo kompiuteris


i am Marius

Recommended Posts

Laba diena.

Gal šį įrašą ir reiktų kelti į "savadarbės technikos" skyrių, bet visgi, tai buvo Krone round pack 1250 MC preso remontas - modernizavimas. Kadangi įrašo gale bus šiokia tokia reklama, tai jei kam nepatiks (ar visgi draus forumo taisyklės) - įrašą galėsiu ištrinti.

Pagalbos neprašau, o tik noriu pasidalyti savo patirtimi.

Taigi, dėl originalaus Krone RP 1250 MC valdikio (šiaip gamintojas tai vadina „komforto įranga) gedimo turėjau ieškoti būdo, kaip priversti presą vėl sklandžiai ir našiai dirbti. Buvo būtinos didelės (mano kišenei) investicijos į elektroninę dalį: reikėjo naujo preso valdiklio. Kaina nei daug, nei mažai – ~1000€ už naują iš atstovybės.

Kadangi dirbti tapo neįmanoma pačiame sezono pabaigoje (net šiaudus supresuoti suspėjau), galima skaičiuoti 5 mėnesius ramaus laiko apmąstymams. Buvo prieita prie išvados, kad kišenės apytuštės, o galva ant pečių yra ir dar kažkiek supranta, kaip veikia visokie mikrokontroleriai. Taigi nuspręsta pagaminti visiškai naują valdiklį presui Krone round pack 1250 MC.

Koncepcija buvo tokia: kaip pultas traktoriuje – bet koks įrenginys su Android operacine sistema (taip taip, bet koks mobilus telefonas, plančetinis kompiuteris, arba net visokie raspberry su lietimui jautriais ekranais). iPhonu nepalaiko. Nors čia tik įdirbio klausimas.

Preso pusėje - atvira sistema, su rinkoje plačiai paplitusiu Arduino mikrokompiuteriu ir bluetooth sąsaja.

Taigi, visa sistema telpa originalioje Krone round pack 1250 MC valdikio dėžėje ir viskas atrodo tarsi iš gamyklos.

Ką turim: sėdi į traktorių, prisijungi prie savo Krone round pack 1250 MC per bluetooth ryšį ir turi tą patį funkcionalumą kurį turėjai su originaliu valdikliu, didžiulį lankstumą ir saugumą – nes nėra signalinio kabelio, o stabilus ryšis nuo preso palaikomas iki 10 metrų. Yra gausus nebrangių atsarginių dalių pasirinkimas.

Patikimumas? 2 metai po 800 rulonų. Trūkumų nepastebėta. Buvusios loginės klaidos ištaisytos. Be to, visada galima atnaujinti programinę įrangą ir pakoreguoti preso parametrus pagal poreikį.

Darbo metu padariau trumpą video įrašą, kaip tai veikia.

Dabar reklama: kadangi pats projektas yra labai universalus, lengvai modifikuojamas, todėl gali būti lengvai adaptuotas kitam preso modeliui ar net gamintojui. Taigi, jei kažkam yra noras ir reikalas, galiu pabandyti padėti išspręsti ir jūsų problemą.

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 7 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...