Jump to content

Metraštininkas

Nariai
  • Pranešimai

    221
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

Reputation Activity

  1. Patinka
    Metraštininkas reacted to manttys in Grūdų kainos?   
    as juos kitaip pavadinciau. pederastai
  2. Patinka
    Metraštininkas reacted to dariius 30 in Trašų kainos   
    LA

  3. Patinka
    Metraštininkas reacted to Don Vito in Grūdų kainos?   
    Man patinka kai atsiranda žmonės kurie ima pinigus už informacija kuri viešai prieinama. Aš ir galvojau reikia FB puslapį padaryt, pavertėjaut iš EN į LT ir apsimest baisiu analitiku.
     
    Kiekvieną dieną https://www.agritel.com/en/ puslapyje:

    pateikiama vakarykštės dienos svarbiausios naujienos EN kalba.
    Jei angliškai skaitai tai įsirašyk  dar Twitter ir pasek accountus kurie apie rinkas ir grūdus kalba.
     
    O finale, vistiek Tau niekas nepasakys kas bus už mėnesio ar mokėsi 8 Eur/mėn ar ne. 
     
     
  4. Patinka
    Metraštininkas reacted to shaulinis in Ar verta pirkti....... Rapso stalą   
    ok, kaip čia, kad viso traktato apie matavimus nesurašius
    Padėkim nuo to, kad nuostolių skaičiavimas "per delną" jau yra labai aptaku nes delnas delnui nelygu. ar skaičiuos 25cm2 ar 30cm2? 
    1000 grūdu svoris taip pat nuo veislės priklauso ir svyruoja kur tai 43-58g ribose jei ne daugiau o tai ir yra išeitiniai formulės duomenys. 
    Tada daug matematikos išskaičiuojant kiek tie 7 grūdai į tarkim 30cm2 sudaro kg/m2 derlius taip pat į m2 ir bent man gaunasi jei Grūdai 45g/1000 derlius 7t/ha tai 7 grūdai į 30cm2 = 0,5%
    Iš kitos pusės, kam tas vargas jei yra pilna skaičiuoklių internete ir appsų specialių šiais laikais (tiesa skirtingai rodo) 
    Bent iš mano kuklios patirties, pats patogiausias "prietaisas" nuostolių matavimui buvo gėlių vazonėliai su prie dugno pritvirtintais, maždaug ledo ritulio šaibos dydžio metaliniais svoriais (būtinai per silikoną, kitaip mėtant sulūžta. jų kokius 6 buvau pasidaręs kaip nori mesk vis tiek atsistoja, pakankamai gilus, kad skleistuvai neišpūstu, galiu 4-6 į glėbi pasiimti ir pamėtyti per visą skleidimo plotį o ne tik po kombainu (dagumai dabartinių kombainų tarp ratų nieko nerasi, į šonus išpučia) o svarbiausia kainuoja kelis € o ne šimtais (tie daigtai neišvengiamai, anksčiau ar vėliau po ratu papuola tai geriau jau vazonėlis už porą €) na ir išpusti greičiau nei tą metrinį lovį trunka.
    tada matematika paprasta, tarkim 10cm (0,1m) vazonėlis (patogus nešiotis formatas) Pi*r kvadratu  0,0314m^2 o tada imi kokį appsa ir skaičiuoji kas ten gaunasi pagal plotą. dar tiksliau būtu su svarstyklėm pasverti ką surinkai, atpultu 1000 grūdų masės spėjimas.
    Iš kitos pusės svarbiausia pažinti savo kombainą ir rasti vietą (vietas) kur daugiausiai nuostolių koncentruojasi. priešingu atveju tie matavimai saviapgaulė gaunasi
    Gal tiek to mokslinio traktato
  5. Patinka
    Metraštininkas reacted to Virgis. in Išmokos 2014-2020   
    Kaimo komiteto postą pageidavo Pranksietis, dėl ministro kėdės prezidentūroje nebuvo aptariamia: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2020/11/18/news/aiskeja-kodel-zum-kede-liko-tuscia-pakeite-neitikusi-kandidata--17172618
  6. Patinka
    Metraštininkas got a reaction from Ukius_bulvinskis in Išmokos 2014-2020   
    Kokia ta istorija buvo, kodėl Starkevičius neįtiko nausėdai? Bandžiau ieškoti, tai radau Starkevičiaus įrašą, kad renkasi naujus vandenis ekonomikos komitete, o konservatoriai žū ministre teikė Minetaitę, kurią Nausėda atmetė.
  7. Patinka
    Metraštininkas got a reaction from cainikas in Išmokos 2014-2020   
    Kokia ta istorija buvo, kodėl Starkevičius neįtiko nausėdai? Bandžiau ieškoti, tai radau Starkevičiaus įrašą, kad renkasi naujus vandenis ekonomikos komitete, o konservatoriai žū ministre teikė Minetaitę, kurią Nausėda atmetė.
  8. Patinka
    Metraštininkas reacted to manttys in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    aš manau, kad visiems gamta šiek tiek kerta per smegenis ir žmonės dalindamiesi savo bėdom tam tikra prasme išsišneka, supranta, kad ne vieni yra tokie ir tiesiog gaunas psichologiškai lengviau.
    O šitie, "verksnių" kritikuotojai, dažnai patys gyvenime mažai kuo rizikuoja. bet jeigu jiem darbdavys vieną mėnesį nesumokėtų algos, nes dėl gamtos ar politikos verslas negavo pajamų, tai būtų pirmi skųstis, dejuoti ir visus išvadinti vagimis.
    pas mus vakar 4 mm. kviečiai dalis vietoj planuotų 7 bus 5, nu ir ką, kažkaip. bet gaila darbo, investicijų ir pan.
  9. Haha
    Metraštininkas got a reaction from vytkalt in Grūdų kainos?   
    Rusas atitraukia techniką, nebėra grėsmės Ukrainai. 
  10. Patinka
    Metraštininkas got a reaction from Augunstas in Tarpiniu augalu sejamoji   
    Ar ėmėtės kokių žingsnių? Nusiėmiau fozatorių - kažkoks griozdiškas. O ir dėžė labai didelė kaip smulkių sėklų sėjamai. Manau nuo nulio gsminant būtų kompaktiškiau. Kas gali patvirtinti, ar sz3.6 žolių dėžės tinkamos garstyčioms, rapsui sėti? 


  11. Patinka
    Metraštininkas reacted to PArty in Tiesioginė sėja į ražieną   
    Greičiau bus kad pats dirbsi prižiūrimas drono...
  12. Patinka
    Metraštininkas reacted to lithuanus in zalioji trasa.   
    Neįtakoja.
    Kaip tik matau didelį pliusą - drėgmę.
    Po arimo sausa.
    Daugiausiai reikalų pataikyt laiką nuglifosuot.
    Gali tiesiai sėt. Nebūtina noraginio
  13. Patinka
    Metraštininkas reacted to Vilius in zalioji trasa.   
    Seklus skutimas su diskiniu. Pavasari glifosatas maža norma ir  sekliai noraginiu(kregždutėm) 7-8cm  ir sėja. Turėt būt ok 
  14. Patinka
    Metraštininkas reacted to u.k aurimas in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Nieko protingo neparasei taip,kad patylek, apie mane snekedamas. Nei tu zinai kiek as to meslo turiu nei kaip dirbu, nei kokios mano zinios. Ar darei tyrimus, kaip pasisavina zeme mesla neiterpta i dirva? Turi skaicius?
    Gamtosauga reikalauja per 12 val iterpt i dirva tiek srutas tiek mesla, tai, kaip jus paliekat ant virsaus, ??? Pasakykit kaip paliksit pasuksiu gamtos apsaugai apdovanos baudelem busit tada pritingi sneket vejus. 
  15. Patinka
    Metraštininkas reacted to kestasxxxl in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    MTZ 952 +SZ-3.6.   210 kg/ha. Skagenas. 
  16. Patinka
    Metraštininkas got a reaction from MV ūkis in Konstruojam, remontuojam, gaminam, tobulinam   
    Dt-74 du svoriai po 70 kg prisukti prie šoninių plytų



  17. Patinka
    Metraštininkas got a reaction from Arminas666999 in Konstruojam, remontuojam, gaminam, tobulinam   
    Dt-74 du svoriai po 70 kg prisukti prie šoninių plytų



  18. Patinka
    Metraštininkas got a reaction from dzipas in Konstruojam, remontuojam, gaminam, tobulinam   
    Dt-74 du svoriai po 70 kg prisukti prie šoninių plytų



  19. Patinka
    Metraštininkas got a reaction from Rimarimas in Baltoji garstyčia   
    Pavasarį buvau klausęs čia dėl dirvinių herbicidų panaudojimo baltosioms garstyčioms. Purškiau su sultanu. Streso požymių nepastebėjau, pasėlis labai švarus.
    *sėjau nustatęs 8kg/ha, bet realiai su spu daugiau išbyra.


    ** ūgis ~150-170cm
  20. Patinka
    Metraštininkas reacted to Egida in Zymeto Kuro Kaina   
    Jooo už tą neregistruotą talpą tai ir teisme buvau atsidūres su VMI pagalba.Nes tuo metu tik teismas galėjo nustatyti kokia baudą mokėti.Čia buvo gal iki 2010m. tame laikotarpyje.mušiaus prieš teisėja į krūtine kad baisiai žiauriai nusidėjau,tai tas žvengė ten belekai atsisėdes.Tai tipo trys nepinamečiai vaikai tai 250 litukų susimokėjau baudos.O kaimynui tai job štararai kad atsegė.Plastikinj toj toninėj laikė kurą,du tipai tą pačia diena iš VMI atvažiavo tiek pas jį tiek pas mane ir dar pas vieną.Tas buvo ką tik kuro įsileides,tie ten viska su formino,pamatė kad pro kraną lašą.Nieko ne buvo pakišta toj vietoj,jokio kibiro,tai iškvietė gamtosaugininkus.Tie netruko atlėk už gero pusvalandžio.Tai tas reikalas tam žmogeliui pokštelėjo 4000 tuo metinių pinigų.Taip jau plaukų pas žmogu ant galvos ne daug buvo.Paskutiniai pradingo.Ir kas įdomiausia,tą vieną tikrintoja iš tos VMI po kelių metų atleido(išmetė).Visai kitu klausimu teko su juo susitikti(baisiai mėgsta dirbti tokiose įstaigose kur yra priėjimas prie valdiškų pinigų) netyčiom.Atvažiavo iškišo galvą iš džipo ir sako ar atsimenu tipo jį.Jo,kur čia sakau neatsiminsi.Tipo ar daug sako nubaudė.Sakau pakankamai.Pasitikslino ar neskauds nosies jeigu išlips lauk iš mašinos.Finale išsiaiškinau kokias burtų keliais atrinkdavo patikrai.O mano atvejui,buvo gero kaimyno skundas.Tik bėda ta kad prie manes patikrino dar du.Ir įdavė tą kuris paskundė.Buvo tel.nr.išsisaugojes ir užsisrašes į knygute.Bekalbant surado ir parodė.Beliko namo gryžus nusistatyt kieno.Padla pats užsiregistravo talpą,po kiek laiko sumanė truputį pakenkt.Buvo katė per kelia baisiai juoda perbėgus.Tik asilas nepagalvojo kad dar sumastys anie patikrint kitus.Ir kas įdomiausia tą kaimyna kur storai nubaudė,buvo sisikoperave technikos pirkime,darbų atlikime,balių gimtadienių šventimai.Vienu žodžiu didelė ir laiminga santuoka.Tai prieš du metus tą santuoką išgėres išardžiau.
  21. Patinka
    Metraštininkas reacted to Petras V. in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Patys rašykitės, nieko ten sudėtingo! Vistiek turėsit visą darbą patys nudirbt, surinkt komercinius, visi žemės dokumentai, deklaraciniai ir t.t., o tuos skaičiukus tik įmonė susidėlioja į lenteles ir pasiima 1k pinigų. 
  22. Patinka
    Metraštininkas got a reaction from Audrius90 in rusiškos sėjalkos rėmas perdarytas į kultivatorių   
    Pagailėkit sveikatos ir laiko - pasidairę nusipirkite naudotą germinatorių. 
  23. Patinka
    Metraštininkas reacted to jevgenijus in zieminis rapsas   
    Bukvaliai aeroagronomas! 
    Va panašiai iš tokio atstumo ir matysite mano pinigus.  Nebent kažką turite rimčiau nei aeroagronomijos žinios. 
  24. Patinka
    Metraštininkas reacted to Vilius in Skutikas: Strėlinis-noraginis, ar Diskinis .   
    Dirbam
    received_384725608881880_1.mp4
  25. Patinka
    Metraštininkas reacted to Ukius_bulvinskis in Lėkštiniai skutikai.   
    Ok, paaiškinkit man neišprususiam, kam reikalingas paker volas, nes man jis tai paskutinis š, jei tik drėgniau, ragas iškart, gali važiuot namo, arba kokią pusę valandos su karcher'iu vanot tą kamštį. Kažkaip mano galva V ring, arba dvigubas U ring, dabar geriausia ką galima prikomplektuoti, paker būtų paskutinė opcija, turbūt net po vamzdinio.
×
×
  • Create New...