Jump to content

Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei


drapox

Recommended Posts

  • po 1 mėnesio...

Nieks oru nestebi? Ar visi meterologais pasitiki?

Tai toki patirti turi : kazkada kai dar mazas buvau, pusbrolis buvo padares toki "pribora" kazkokio medzio stiebelis ir sonine sakele kokios 10cm. Nulupta zieve ir tas stiebelis priristas prie balto lapo o sonine sakele laisvai judejo. Budavo ta sakele jeigu nusvyra zemynt- ryt lis, jei beveik virsun ziuri- ryt nelis. Ce kaip suprantu kazkas panasaus i barometra?  Gal kas kazka panasaus kazkada naudoje ar bande?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Pagal viską tai ne vien pas mus tokia situacija. Prisvaigsta dažniausiai pasaulinių grūdų derlių prognozuotojai kas būtų jeigu būtų idealūs orai visam pasaulyje, o iš tikro vienur per daug prilyja, kitur per mažai ir tie skaičiukai nelabai atitinka jų ankstyvų prognozių. Todėl ir šiemet manau turėtų jau išaiškėti visi tokio klimato padariniai ir kainos eiti aukštyn. Bet čia tik mano tokia optimistinė nuomonė. Nes jei ne, tai krachas tada totalus su vasarinėm kultūrom prie tokių orų ir kainų. Pas mus drėgmės dar anksčiau daugiau buvo tai tik dabar panašėja į sausrą. Bet užtat negalėjom anksti įvažiuoti į laukus ir vėlokai pasisėjo vasarojus, todėl kaip išdygo ir stovi vienodas apdžiuvęs. Išbertas azotas nieko nepagerino, matyt visas į dausas išsigaravo. Pradėkim gal apie laistymo įrangas galvoti jau, nes klimatas tikrai pamišo. Dukra Kalifornijoj gyvena, tai jau uždraudė vejas prie namų ir šiaip su vandeniu griežtėja apribojimai. Žodžiu, Žemė virsta Marsu pamažu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Drapox kokios mintys, priespaskutinis postas ? Ligos puola, ar sausros itaka ? http://zemesukis.com/topic/180-vasariniu-kvieciu-auginimas/page-50#entry316830

Pameginsiu palaistyt kokia juosta, ziuret kaip sureguos :V

Kokiu būdu ketini prilaistyti? Nes 1mm kritulių, tai 10 t/ha vandens. Tai čia net lietum negalima vadinti. Vakar pvz buvo 2mm, tai per valandą vėl sausa kaip nebuvę to lietaus. Prie tokių karščių pasijaustų nebent kokia 10mm, o tai jau 100 t/ha. :icon-mrgreen:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...