Jump to content

agriman

Nariai
  • Pranešimai

    507
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    10

Reputation Activity

  1. Patinka
    agriman reacted to Zim511 in Ūkininkų protesto akcijos   
    Gal todėl, kad šale esantis verslas už savo galutinį produktą/paslaugą paprašys tiek, už kiek jam apsimokės 😉 o ūkininkas gaus tiek kiek jam sumokės😁 
      Kai kuriom temom "skaldyk ir valdyk" žiūriu puikiai veikia. Kuro tema kalbant, emocijų tikrai gal reikėtų mažiau🙂
  2. Patinka
    agriman reacted to Mindzius in No-till   
    Sveiki kolegos, esu pradedantis strip-till(3metai), no-till(2m), rezultatais esu labai patenkintas. Sėju savos gamybos sėjamosiosmis.
    Jūsų teismui
  3. Patinka
    agriman reacted to juska in LIETUVOS ŽEMĖS ŪKIO IR KAIMO PLĖTROS 2023–2027 M. STRATEGINIS PLANAS   
    Su  DGP  esame dalinai ir patys kalti, kad nedarėme  sėjomainos neatnaujinom žolynus.
  4. Patinka
    agriman reacted to nts519 in No-till   
    Ačiū, spalvos dera kol kas  o visa kita ateity
  5. Patinka
    agriman reacted to voras in No-till   
    Arimo padas tai ne kiek arimo padas o dirvožemio smulkių dalelių suplovimas į sluoksnį kur nukirsti kapiliarai, arimo padas ne dėl arimo susiformuoja, blyk, kiek dar gilintis reikia.
    Oras ateina per tarpinių augalų šaknis, kurios juk sunyksta o jų vietoje lieka kanalai, kapiliarai ir tt.
    Čia ir yra esmė
    Įsiveskit į goiglę yra info milijonai visom kalbom išskyrus lietuvių.
    Yotubas pilnas, ir tt.
    Ar jum tik forumas pagrindinis ir tik vienas "teisingas" info šaltinis?
  6. Patinka
    agriman got a reaction from Nissmo in MTZ-1025.4   
    man yra buves panasus variantas, mete ta C-BUS, ir kompas taip pat, kaip tavo foto rode dideli sauktuka ir jokiu rodmenu, bet as negalejau uzkurti, tai man buvo oksidavesi laidai kur kompa uzmaitina, jie randasi prie batareikos, ten toks sokoladas yra, ir i jy sueina berods 4 poros laidu, ir ten yra ale tipo saugiklis-peremycka, tai vot ten oksidavosi ir buvo bedu, o C-BUS jei neklystu ismeta kai nutruksta grandine kazkur i kompa
  7. Patinka
    agriman reacted to Splintas in fūrinė priekaba prie traktoriaus   
    Noriu pasidalinti paskutiniu gamintu Doly vežimėlio nuotraukomis. Trumpai - 2 ašys, stabdžių sistema su automatiniu apkrovos vožtuvu, grąžulas fiksuotas. Balną galima perkelti į kelias pozicijas - dugiau į priekį arba į galą. Tokiu būdu galima prispausti traktorių kai reikia. Sumontuota hidraulinė sistema tempiamos priekabos išvertimui: talpa-bakas 130 litrų, hidraulinis variklis ( veikia nuo traktoriaus hidraulikos) ir siurblys. Išvertimas - valdymas pulteliu (su kabeliu). 





  8. Patinka
    agriman reacted to MBLORINSER in John Deere traktoriai   
    Na pabandžius tokia tai į tą dėžę su irklu net nebeziuresi.
  9. Patinka
    agriman reacted to Bulvinykas in Pieno kainos   
    Ką reiškia "paprastą darbą"? Kabinti kelių karvių šūdą ir skursti be perspektyvos, bei reikalauti kažkokios mistinės paramos kaimo gyventojui, tai yra žinoma belenkokios kvalifikacijos reikalaujantis "nepaprastas darbas"?
    Viskas yra daug paprasčiau - nori padoriai gyventi - turi pats užsidirbt. Paramos, pašalpos ir pan - tai tik minimalių pajamų palaikymas.
    Dabar apie pieno kainas - kiek matau stambių pieno ūkių - gyvena taip, kad jų su viedru parako nepaimsi. Išvada aiški - kelios karvės niekaip negeneruos pajamų net vienam žmogui, nekalbant jau apie šeimą. Ta pati išvada - eik dirbt, kelkis kitur gyvent, bet nedejuok ir neaušink burnos keikdamas valdžią, nes kokia ji bebūtų, pinigų, padoriam pragyvenimui, neduos. Taškas.
  10. Haha
    agriman reacted to kestasxxxl in trešimas sriutomis   
    Kitą sykį fotografuok blaivas ir nuo žemės, neina monitoriaus apversti.....
  11. Patinka
    agriman reacted to Pienmėgys in Melžiamų karvių šėrimas   
    Bandau dar kartą aprašyti tai, apie ką esu ne kartą čia rašęs. Pakartosiu tingintintiems ieškoti po forumą.
    Mes šeriame, deja, ne karvę. Mes šeriame pas karvę prieskrandyje gyvenančius mikrobus. Jų priekrandyje (apie 200 litrų talpa) gyvena nuo 300 iki 600 RŪŠIŲ .Kubiniame mililitre prieskrandžio skysčių randama apie 5 milijardai mikroorganizmų Jie perdirba daugumą į prieskrandį patekusio pašaro (apie 75 proc) ir perdirbdami išskiria pieno gamybai reikalingą energiją laisvųjų riebalų rūgščių pavidalu. Jiems pasidauginus karvė juos suvalgo (iki 2,5 kg mikrobinės masės per dieną) Taip karvė gauna labai baltymingą ir labai jai tinkantį pašarą (apie 80 procentų baltymingumo puikiai įsisavinamas pašaras) Taip pat prieskrandyje gyvena apie du šimtai rūšių pirmuonių (infuzorijų), reguliuojančių mikrobų populiaciją (gruobuonys) kažkiek mielių kultūrų ir grybų..  Visa šita ekosistema labai jautri ir pastoviai keičiasi priklausomai nuo esamos aplinkos sąlygų ir gaunamų maisto medžiagų. Tai yra kai kurios rūšys pasikeitus sąlygoms miršta, įsivyrauja kitos rūšys. Mirdami mikrobai išskiria endotoksinus, per prieskrandžio sieneles patenkančius į kraujotaką, veikia karvės sveikatą ir imunitetą. Trumpai tiek teorijos..
    Dabar praktika. Jei karvė pastoviai šeriama vienodai ir tolygiai, gerai sumaišytu, su pakankamai atrajojimui ląstelienos pašaru, ji priekrandyje užaugina didžiulį kiekį mikrobų, kurie augdami išskiria reikalingą energija acto, sviesto, ir propiono rūgščių pavidalu (acto ir sviesto rūgštys tešmenyje virsta į pieno riebalus, propiono rūštis į laktozę kuri lemia pieno kiekį) ir toliau patiekia karvei reikalingas amino rūgštis kūno ir pieno baltymų gamybai.
    Jei karvė vakare šeriama vienu pašaru, ryte kitu, kas trečią dieną dar kitu, turint pinigų dar kažkuo, pas karvę mikrobų rūšys tai mirs išskirdamos endotoksinus ir veikdamos karvės sveikatą, tai bandys vėl užaugti ir pasidauginti.. Pilno reikiamo mikrobų nei rūšių, nei kiekio nebus.. Karvė nepagamins nei reikiamo kiekio energijos, nei baltymų , ir dar pastoviai bus veikiama mirštančių mikrobų išskiriamų endotoksinų. Todėl nesvarbu, ką sakė senoliai, kiekvieno ūkininko rūpestis turėtų būti šerti kuo tolygiau ir vienodžiau, gerai sumaišytu pašaru, kurio ji negalėtų išrūšiuoti..
    Na va, tiek trumpai fiziologijos... Aš čia dar nepaliečiau problemų, kai dėl netolygaus šėrimo kyla acidozės pavojai, ar dėl netinkamo ir nepakankamo šėrimo po apsiveršiavimo karvės suserga ketoze... Taip pat kanopų, sanarių problemų  neminėjau..
  12. Patinka
    agriman reacted to Juodas in PLŪGAI   
    6920 su 5x5 kuhn gerom salygom eina smagiai, jei dregniau ir zeme sunkesne jau vargsti. 
  13. Patinka
    agriman got a reaction from Witalikas in John Deere traktoriai   
    http://manuals.deere.com/omview/OMAL171331_19/?tM=HO
    nu cia yra aprasyta kaip paziuret klaidu kodus, bandyk gilintis
  14. Patinka
    agriman reacted to arciu555 in koki traktoriu rinktis???   
    Pazystu ir LT ukininku kurie dirba virs 10000 val,su Case,JD ir t,t. Bet kuriuo atveju nera labai dideliu nusiskundimu (is EU ir Lietuvos ukininku) del kazkokios spalvos,modelio. Jei technikos  neidarbina maksimaliai tai ir paslaptis ilgaamziskumo.
  15. Patinka
    agriman reacted to kesstonis in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Jeigu nori maziau barstyt tai daugiau siuksliu turi bunkeri,ko pasekoi daugiau pinigu atskaito,o jai nori svaresniu tai daugiau per gala isbyra  ir  nieko cia nepadarysi tokia realybe.
  16. Patinka
    agriman got a reaction from Zim511 in Klausimas   
    kai nustosit kliedet apie ju nepatvaruma ir vaikiskas ligas as nustosiu juos girt, pasikartosiu ntaji karta, kai perkate daikta, tai mokate atitinkama suma pinigu, vot kokie pinigai toks ir traktorius, jei i ji sudeti visa super duper yranga tai jis ir kainuotu super duper
    mtz yra gerai kai nerta geriau, tai toki posaki galima taikyti bet kokiai tecnikai, nes tos vieninteles ir nepakartojamos dar nesukure niekas, kuri tenkintu aplamai visus
    turiu ir as 1025.4, jau 7 metai eina, prasukes virs 7000 valandu,nu kiek sukisau i jo remonta, tai gal koki arkli galeciau nusipirkti ir to dar su pamusta koja  , o tai reiskai kad islaidos minimalios remontui, o dirba tikrai nevaikiskai, dar turiu ir 952.4 to pacio senumo ir valandu dar daugiau, jis su pakroveju uzdetu, nu ir sveikas dar nesuluzes per puse
    ukyje yra ir Case, JD, Claas, ir tie vaziuoja nesiskundziu, bet jei kas subyra tai pora karviu jau reik is tvarto isvesti ju remontui  , o karviu gaila  
  17. Patinka
    agriman reacted to tom tom in MTZ-1221 ar vertas demesio   
    Čia tiem kriokia, kurių tėvas turi 2k hektarų, pora gerų sėbrų nma ir visos investicijos į ūkį pareina iš ES. :)))
  18. Haha
    agriman reacted to Jaunasis in John Deere traktoriai   
    o ka man sedet kabinoj kol atvaziuos traktorius patraukt ar laikyt isiremus peciu kad jei virstu kad ir as dar likciau po apacia?beto ten jis buvo kietai atsiremes i po apancia esancias metalines sijas taip kad viskas kontroliuojama
  19. Patinka
    agriman reacted to vygantas1974 in mtz patobulinimas-perdirbimas   
    tiesiog norejau paroditi kaip is senu lauzu galima padaryti visai padoru traktoriuka.








  20. Patinka
    agriman reacted to Arunasmix in Pašarų dalytuvai   
    Kaip matau maišytuvas jau padirbėjęs.
    Strautmann sraigtai neturi Hardox priekinės briaunos. Briaunai ir dugnui padilus, pašaras stringa po briauna ir stabdo labai stipriai. Tai matosi iš "rievių" and dugno. Esu matęs kaip panašus maišytuvas užgesina variklį gana rimtam traktoriui. Visų pirma išsivalykite likučius iš po sraigto ir privirinkite metalinę plokštę, kad sumažintumėte atstumą tarp dugno ir briaunos. Tam kad išmatuoti reikiamą atstumą, būtų gerai tai daryti pilnai užkrovus maišytuvą. Apkrova sraigto vijoms gana nemaža, ir apatinė vija kažkiek išlinksta. Jeigu tarpas tokiu atveju(pilnai užkrovus) yra didesnis nei 0,5cm ir pastoviai nevalant, galios poreikis labai išauga.
    Priešpeilius naudokite tik tada, kai rulonai jau "ištaršyti". Visada ištraukite juos, prieš kraunant rulonus. Jie reikalingi smulkinant pašarą apatiniame trečdalyje. Taip pat gerai juos ištraukti prieš dalinant. Tuomet tolygiau išsidalina pašaras. 
    Antrą ir trečią rulonus krauti, tik kai prieš tai įkrautas pilnai "ištaršytas"
    Peilius būtų laikas ir pasikeisti. Ir prižūrėti, kad būtų pastoviai aštrūs. Jeigu jau sudilo ir keisti nenorite ar negalite, tiesiog padarykite flexu užkarpas. Lengviau pjaus - mažiau reikės galios. Šiaip tai aš bent porą peilių visai nuimčiau.. Tačiau tai galima nuspręsti tik pamačius ir pačiupinėjus pašarus, pamačius presą ir tt ir tt. Pilnas maišytuvo suderinimas užtrunka netrumpai.
    Jeigu kažkas tiks - bandykite. Gal padės.
     
  21. Patinka
    agriman reacted to Witalikas in John Deere traktoriai   
    Isvis tas sietukas nereikalingas, pastatai filtra kuro vienkartini pries visus fltrus ir fsio. Uzsinese, pakeiti ir vel vaziuoji. Nereik lyst i baka. 
  22. Patinka
    agriman reacted to MBLORINSER in MTZ variklio remontas   
    surenki svaistikly su varztais, stumokly ziedus  pirsta ir pirsto laikiklius ir ant svarstykliu.
    visus susveri ir padarai svory pagal lengviausio komplekto. fleksu nuslifuoji pertekliu nuo svaistiklio kakliuko. ( tos dalies kuri prisisuka varztais)
    Galva jau parase kiek verzt, verzi is centro i krastus ismetant. Verzi ne per viena karta 2-3 kartus didindamas Nm.
    Tarp sukimu darai pertraukas, 10-20min. ( protinga butu ir naujus varztus deti,  jeigu darayt tai iki galo gerai)
    Kiti megsta tarpine ( lengviau nusigramdo kito remonto metu) patept variuotu tepalu, arba Indianhead marmalu ( sito visada turiu garaze) pries 4 metus bielky gabalais isardziau ir visas tarpines juo paterlinau niekur neleidzia)  perku eolte  https://www.permatex.com/products/gasketing/gasket-sealants/permatex-indian-head-gasket-shellac-compound/
     

  23. Patinka
    agriman reacted to u.k aurimas in Mėsinių galvijų ir jų skerdenų kainos   
    ARBA jus tamsta bukas kaip cebatas arba grynas svolacius. 
    1. jus perkat pagal gryna svori tiek tiek sveret ir tokiu atveju NETURIT TEISES KALBET APIE RAUMENIS KUMPIUS IR IMITIMUS, jus perkat SVORI o ne SKERDENA !!!!
    2. jeigu vadybininkas garantuoja kaina telefonu uz SVORI koks dar gali but kainu  numetimas is isvaizdos ???
    3. as parduodu pagal skerdena, man neidomu kiek svorio bus gyvo gyvulio ar kaip jis atrdodo as vertinu ir parduodi PAGAL skerdena, MAN NEMOKA DAUGIAU JEIGU GYVAS SVERE DAUGIAU AR MAZIAU MAN SVERE SKERDENA, OJUS SVERET GYVA.
    4. jus nustatok kaina mesinis ---- pieninis, koks skirtumas ar pieninis bus riebus ar kaulai ir skura jus turit moket kaip uz pienini, arba mesinis uzskures nesvarbu, jus sakot uz mesiniu tiek o ne kaip man sekesi issimiegot.

    5. gyvulius pardavineju 15 metu, auginu mesinius Grynaveisliu limuzinus, ir cia jusu pasakos daug svere bet buvo tik kaulai ir skura yra briedas, negali gyvulys daug svert vien kaulai ir skura nebent jum 500 yra daug.
  24. Patinka
    agriman got a reaction from justixx14 in John Deere traktoriai   
    S raide reiskia, kad ijungus darbini velena arba pasiekus 15 km/h greiti dasideda 10 arkliu
  25. Patinka
    agriman got a reaction from Viliux in John Deere traktoriai   
    S raide reiskia, kad ijungus darbini velena arba pasiekus 15 km/h greiti dasideda 10 arkliu
×
×
  • Create New...