Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
Prieš 2 valandas, Zuvies_pirstelis pranešimas:

Nuomoju lauką, kuriame pastoviai stovi vanduo. Nuomotojai nori per pusę mokėti už melioracijos remontą, tačiau kažkaip logiškai būtų, kad savininkas tvarkytų melioraciją už savus pinigus, nes laukas tai jo. Kokia jūsų praktika šiuo klausimu? 

koks galimos samatos dydis?

vienareiksmisko atsakymo nebus tikrai. pats supranti jei laukas mažas ir nedaug naudos duodantis tai neinvestuosi didelės sumos, o tiesiog atsisakysi nuomot.

Aš smulkiu gedimus tvarkausi savo lėšom net neinformuodamas savininkų. didelių remontų nepasitaikė.

kolega didesnį gedimą žinau kad tvarkė pasidalindamas išlaidas su savininku.

Paskelbta

Mano praktika tokia, as kaip ukininkas sutvarkau lauka nusiunciu saskaita kiek tai kainavo , nutraukus sutarti nuomos pinigai isleisti remontui grazinami arba isskaiciuojami is nuomos kainos. Jei zeme parduodama man  remonto kastu grazinti nereikalauju. 

Paskelbta
Prieš 3 valandas, deivas pranešimas:

Mano praktika tokia, as kaip ukininkas sutvarkau lauka nusiunciu saskaita kiek tai kainavo , nutraukus sutarti nuomos pinigai isleisti remontui grazinami arba isskaiciuojami is nuomos kainos. Jei zeme parduodama man  remonto kastu grazinti nereikalauju. 

Bet prieš tai viską aptari su savininku? Ar savo nuožiūrą sugalvoji, suremontuoji ir siunti sąsk? Nes jei antras variantas, tai žinai...

Paskelbta

Apie puse adekvaciu zmoniu vis delto yra. Supranta kad pakeli sklypo verte, ir kad tai atliko nuomininkas  todel aisku kad turetu buti atlyginta. Yra kuriems neidomu, tai tie plotai mirksta sau toliau arba isvis atsisakau nuomos nes uzmirkimai nesa nuostoli.

Paskelbta
Prieš 13 valandų, Zilvis55 pranešimas:

koks galimos samatos dydis?

vienareiksmisko atsakymo nebus tikrai. pats supranti jei laukas mažas ir nedaug naudos duodantis tai neinvestuosi didelės sumos, o tiesiog atsisakysi nuomot.

Aš smulkiu gedimus tvarkausi savo lėšom net neinformuodamas savininkų. didelių remontų nepasitaikė.

kolega didesnį gedimą žinau kad tvarkė pasidalindamas išlaidas su savininku.

Samatos dar nėra. Apžiūrėjo melioratorius lauką, tai liepė iš pradžių kreiptis į savivaldybę, kad išvalytų griovį, jis pilnas dumblo ir žiotys po vandeniu. Sakė už savo lėšas griovio valymas bus brangus dalykas. Jei griovio valymas nepadės, tuomet darysim tolimesnį remontą. Jei to reikės, tai sąskaita vis tiek bus gan didelė, nes atstumai nemaži, probleminės vietos gali būti kelios ir melioracijos sistema didelė. 

Tai manau jei tvarkant per pusę, reikės rašytis sutartį kokiems 5-10 metų ir tartis, kad nekeltų nuomos kainos, nes šiais laikais įprasta, jei sutartis neregistruota (arba panaudos), kelia nuomos kaina vos ne kiekvienais metais.

• po 6 mėnesių...
Paskelbta

Kaimynai kase tvenkini gretimam

sklype ir nutrauke melioracijos vamzdzius. Dabar uzmirsta pas mane apie 3ha ir neina net ivaziuoti istisus metus. Ar kasant tvenkini jie turejo gauti leidima is zemes ukio skyriaus ir ar turejo perkasti melioracija? Dar ir šudų vamzdi išvede i mano lauka 🤣

Paskelbta
On 2025-12-18 at 08:33, Bulvinykas pranešimas:

Koks tvenkio plotas. Iki 10 arų projekto nereikia, bet su savivaldybės melioratoriais turi suderint. Skambini savivaldybei ir dėstai situaciją. Jie turi imtis veiksmų. 

Apie 30aru pacio vandens plotas. Dar plius slaitai padaryti, tai nezinau ar jie isiskaiciuoja i ta plota. Jei isiskaiciuoja tuomet jauciu 0.5ha

• po 3 mėnesių...
Paskelbta

Prieš 3 metus pravedėm naujai plastikini drenazo vamzdi su geotekstile. Vasarą tvarkėm, rudenį gausiau palijus per 4-5 dienas nutraukė viską. Dar kelis metus daugiau mažiau veikė jei nedaug lietaus. Bet per vamzdi vos kad ciurleno. Šiemet ir po 2 savaičių be lietaus bala stovi. Žodžių nusprendėm atsikasti ir nieko neradom, tuščias vamzdis, nors bala stovi. Tik viduj vamzdelio tokiu kaip ir rūdžių radom. Prisegu foto kaip tos rūdys atrodo. Žodžiu spėjimas kad tos rūdys uzkimso vamzdžio skylutes. Tikriausiai reikėjo šiaudu paklojus vamzdi ant viršaus užmesti. Kaip manote? Ar išvis tokiam žvyro, smėlio grunte tik su kokosų tinka? IMG_20260328_185412.thumb.jpg.897e04854caa7441e153e2c45223f3fa.jpg

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...