varstelis Paskelbta Spalio 16, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2009 na kaip man sake vienas zmogelis - ant 30 metu ismoksi gert iki to snapso beveik neimdavau. Bet per baliukus snapsas tikrai geriau. Butent degtine ne viskiai ar tie visi madingi. Svarus produktas geriausia na bet tikrai nespjaunu i alu. Kadangi pats esu kiles is birzu krasto. Tai pirteleje, prie ezeriuko ir panasiai - pavartoju sviesu nestipru alu. Pvz visai patinka paskutiniu metu vilkmerges alus 'is statines'. jei skardinem arba buteliais tai vilkmerges is statines lenkiskas lomzos alus. Ir tikrai kad gan neblogas. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
MindaugasG Paskelbta Spalio 16, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2009 Švyturio Baltijos 2 per diena.Žadu išvis mest šita reikala Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deivisD Paskelbta Spalio 16, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2009 Švyturio Baltijos 2 per diena.Žadu išvis mest šita reikala 2 per diena ? ar vandens skoni dar jauciat Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
dyras Paskelbta Spalio 16, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2009 Nenuostabu po to, kai tiek klaidų posmuose. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Raimisx Paskelbta Spalio 16, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2009 Na mieli kolegos renkam megstamiausia ukininku alu ir vartojamaji kieki per savaite. pradedu nuo save Utenos-melynas , Svyturio-gintarinis , Carlsberg apie 10vnt studentas dar... geriu utena, taura, kalnapili kartais... iki 5 stiprumo. rekordas 10 per diena, remontuojant kombaina Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
nerijus2 Paskelbta Spalio 16, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2009 Švyturio extra, utenos mėlynas kažkoks muilas pasidarė, 5-10 buteliu i savaite, vasara kazkaip labiau zipas patiko Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
performance Paskelbta Spalio 16, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2009 Svyturio baltas, bet jau nebesigeria, dabar aldario zelta, tik daznai i lv tenka uzsipirkt Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vylukas Paskelbta Spalio 16, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2009 Švyturio extra, utenos mėlynas kažkoks muilas pasidarė, 5-10 buteliu i savaite, vasara kazkaip labiau zipas patiko Nesenai paragavau Baltika zolotoje,tai skonis pasirodė labai panašus į Utenos mėlyno,kai šis tik buvo atsiradęs skaidriuose buteliuose.Dabar,bent man Utenos mėlynas pakankamai šlykštus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
EKOTomass Paskelbta Spalio 16, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2009 lenkiskas alus tikrai nera blogas.calsberga pirkau dezem kai ten apsilankydavau Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Kowboy Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 Švyturio extra 2-3 skardinės per savaitę... p.s. chebryte, ta tema turiu svajonių... Užsimušdamas ieškau, kas galėtu padaryti ir parduoti(ar padovanoti) NAMINIO PASVALIETIŠKO MOLIO statinaite... Esmė, ta, kad tautinis paveldas miršta.... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
gatawas Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 Švyturio extra 2-3 skardinės per savaitę...p.s. chebryte, ta tema turiu svajonių... Užsimušdamas ieškau, kas galėtu padaryti ir parduoti(ar padovanoti) NAMINIO PASVALIETIŠKO MOLIO statinaite... Esmė, ta, kad tautinis paveldas miršta.... Gero molio, is geru apyniu, teisingu mieziu. Tikroj statinej, be cukraus. Na gal su pora saukstu del putimo, pilant i backa.... Ech..... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
rimvydas Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 DAVRA liuks savaitgaliais bet skaniausias tevuko darytas naminis Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Kowboy Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 esmė ir yra, kur būtu galima gauti tokio naminio, tikro.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Algis... Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 Švyturio extra 2-3 skardinės per savaitę...p.s. chebryte, ta tema turiu svajonių... Užsimušdamas ieškau, kas galėtu padaryti ir parduoti(ar padovanoti) NAMINIO PASVALIETIŠKO MOLIO statinaite... Esmė, ta, kad tautinis paveldas miršta.... Gero molio, is geru apyniu, teisingu mieziu. Tikroj statinej, be cukraus. Na gal su pora saukstu del putimo, pilant i backa.... Ech..... Na negi teks vel susirinkti kubila , backas ir uzsiimt darimu tik , kad igudziai uzsimirse Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Kowboy Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 Švyturio extra 2-3 skardinės per savaitę...p.s. chebryte, ta tema turiu svajonių... Užsimušdamas ieškau, kas galėtu padaryti ir parduoti(ar padovanoti) NAMINIO PASVALIETIŠKO MOLIO statinaite... Esmė, ta, kad tautinis paveldas miršta.... Gero molio, is geru apyniu, teisingu mieziu. Tikroj statinej, be cukraus. Na gal su pora saukstu del putimo, pilant i backa.... Ech..... Na negi teks vel susirinkti kubila , backas ir uzsiimt darimu tik , kad igudziai uzsimirse O gal visai nieko...? Ir mainus padarytume... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
rimvydas Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 tai vat kad su kubilais sunkiausia Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Kowboy Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 tai vat kad su kubilais sunkiausia nu ka aš žinau, gal man tada kubilų pradėti ieškoti, o tada rasim kas alų daro.... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
EKOTomass Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 na tai koperuojames pas mane salykliniai ekologiski mieziai alui gal tiks Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Bulvinykas Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 Paieška pasinaudot tingit jaunuoliai. Sujungiau tris temas vienodu pavadinimu. Galit pasitikrint ar keitėsi jūsų skonis per porą metų. Mano tai ne Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
DZIUFAS Paskelbta Spalio 17, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 17, 2009 kaip ir zinau kas dar isverda naminio ,reiktu pasidometi Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
EKOTomass Paskelbta Spalio 18, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 18, 2009 siandien turgui maciau kubilu pirkt jai kam reik. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
beleris Paskelbta Spalio 21, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 21, 2009 as visokio esu bandes ir vasarinio nuo 2 iki 6% ir zieminio nuo7 iki 11%,bet geriau dektine ar brendis,nuo alaus man rugstys pradeda kilti,ypac nuo zieminio vasarinio retsykiais nieko atsigerti Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
urbonas10 Paskelbta Lapkričio 17, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 17, 2011 Gerdavau alų koks papuola, tiesa ne stipresnį kaip kokiu 5-6 laipsniu.Kol nepradėjau daryt pats. Tai dabar skaniausias naminis. Kolkas darau tik keptinį alų, darytinio nebandžiau, nes sudėtingiau.Tas kubilas, apie kurį kalbat, vadinasi girinė. Technologija gana paprasta. Reikia girinės, duonkepio pečiaus ir miežių. Tiesa miežiai turi būt "šešiaeiliai". Kadangi tokių neturiu, tai naudoju paprastus, ir dadedu kviečių, kad užplikyta tešla geriau saltų. Pradžioja reikia išmirkyt miežius. Mirkyt reikia tol kol grudą gali perkas be didesnio vargo(2-3dienas). Išmirkytus miežius reikia sudaigint.Daiginu medžiagineme maiše. Kai miežiai pradeda lyst per maišą(baltais daigais), tada juos reikia gerai išdžiovint. Išdžiovinus reikia sumalt(geriausia malūnų, kuriuo malat gyvuliams, kad nebutu persmulkus). Sumalus jau turit salyklą. Salykla užplikau karštu vandeniu. Palaukiu kol išbrinks. Atminkau kvietiniu salyklu(kvietinio salyklo paruošimas analogiškas).Iš tešlos formuoju duonos kepalus, ir šaunu į iki baltumo iškūrentą duonkepį pečių. Palieku pečiuje iki ryto. Ryte išimu gerai sukepusius(iki juodumo) kepaliukus, juos laužau ir dedu į paruoštą girinę. Girinę užpilu verdančiu vandeniu. Praejus pusei valavdos išleidžiu iš girinės.Gaunamu "pirmoką" alų. Pilu verdantį vandenį antrąkart į girinę. Vėl palaukiu, išleidžiu, gaunu "antroką". Procesą kartoju, gaunu "trečioką" alų. Ketvirtą kart užpylęs girinę, palieku valandai. Išleidžiu. Kadangi procesas pakartotas jau kelis kartu, tai ketvirto užpilimo produktas yra gana kaip čia pasakius, bliednas, taigi nebe alus ,o gira. Pirmoką, antroką ir trečioką sumaišau. Praaušau, sudedu mieles, apinius ir cukrų.(cukrus dedamas pagal poreikį, kuo daugiau cukraus, tuo daugiau laipsnių). Kai alus pradeda vaikščioti(kyla burbuliukai, ir darosi puta), pilu į bačkutes. Bačkutę šiltai palaikau apie parą, po to išnešu į rūsį. Atvėsus galima ragauti.Tai čia yra vadinamas "keptinis"alus. Mane mokę aludariai jau pasimirę. Gal kas darot "darytinį" alų? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
SLIPlit Paskelbta Lapkričio 18, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 18, 2011 Gerdavau alų koks papuola, tiesa ne stipresnį kaip kokiu 5-6 laipsniu.Kol nepradėjau daryt pats. Tai dabar skaniausias naminis. Kolkas darau tik keptinį alų, darytinio nebandžiau, nes sudėtingiau.Tas kubilas, apie kurį kalbat, vadinasi girinė. Technologija gana paprasta. Reikia girinės, duonkepio pečiaus ir miežių. Tiesa miežiai turi būt "šešiaeiliai". Kadangi tokių neturiu, tai naudoju paprastus, ir dadedu kviečių, kad užplikyta tešla geriau saltų. Pradžioja reikia išmirkyt miežius. Mirkyt reikia tol kol grudą gali perkas be didesnio vargo(2-3dienas). Išmirkytus miežius reikia sudaigint.Daiginu medžiagineme maiše. Kai miežiai pradeda lyst per maišą(baltais daigais), tada juos reikia gerai išdžiovint. Išdžiovinus reikia sumalt(geriausia malūnų, kuriuo malat gyvuliams, kad nebutu persmulkus). Sumalus jau turit salyklą. Salykla užplikau karštu vandeniu. Palaukiu kol išbrinks. Atminkau kvietiniu salyklu(kvietinio salyklo paruošimas analogiškas).Iš tešlos formuoju duonos kepalus, ir šaunu į iki baltumo iškūrentą duonkepį pečių. Palieku pečiuje iki ryto. Ryte išimu gerai sukepusius(iki juodumo) kepaliukus, juos laužau ir dedu į paruoštą girinę. Girinę užpilu verdančiu vandeniu. Praejus pusei valavdos išleidžiu iš girinės.Gaunamu "pirmoką" alų. Pilu verdantį vandenį antrąkart į girinę. Vėl palaukiu, išleidžiu, gaunu "antroką". Procesą kartoju, gaunu "trečioką" alų. Ketvirtą kart užpylęs girinę, palieku valandai. Išleidžiu. Kadangi procesas pakartotas jau kelis kartu, tai ketvirto užpilimo produktas yra gana kaip čia pasakius, bliednas, taigi nebe alus ,o gira. Pirmoką, antroką ir trečioką sumaišau. Praaušau, sudedu mieles, apinius ir cukrų.(cukrus dedamas pagal poreikį, kuo daugiau cukraus, tuo daugiau laipsnių). Kai alus pradeda vaikščioti(kyla burbuliukai, ir darosi puta), pilu į bačkutes. Bačkutę šiltai palaikau apie parą, po to išnešu į rūsį. Atvėsus galima ragauti.Tai čia yra vadinamas "keptinis"alus. Mane mokę aludariai jau pasimirę. Gal kas darot "darytinį" alų? O tai pala tu pili i bačkas dar rugstanti alu, musu krašte tai pertrauki su pirštu per putą jai ji sueina reiškias dar rūgsta jai nebesueina tada pildavom i bačkas. Terminas "darytinį" reiškia ką? Mes užpylę salyklą laukiam apie valandą,(malti saliklą reikia su girniniu malūnu kad grudas skiltu i 4-5 dalis, dar toki turiu) subringsta salyklas pili vėl verdanti vandeni palaikai apie valandą, tada tekini MISĄ pirma misa vadinasi pirmakartė alus pirmakartis ir taip iki trečekarčio. Kad alus butu skaidrus mieles mes parsiveždavom iš Šiaulių Gubernijos alaus daryklos jos truputi skiriasi nuo duoniniu mieliu, jai ju negaudavom tai tik ne Lietuviškas mieles naudodavom o Latviškas "Rygas Maizes" lygtais pavadinimas. Šeip nesiblaškau kada turėsiu lično laiko parašysiu viską nuo pradžių kaip daromas Joniškio nuo Žagarės pusės alus. Keletas tėvuko pasakymu kada darydavom alų. 1. Alus vyrų reikalas, todėl alaus darymo metu, kad nebūtų jokios bobos ir jos kvapo. 2. Gero alaus misa tekinama naktį kad nebūtų triukšmo. 3. Visas vanduo turi būti virintas kad vėliau nereiktu dūdų pūsti 4. Nekišk galvos po anklode kada buna uždengtas rūgstantis alus gali plaučiai sprogti (tai tiesa esu bandes tai iš koto išsivyniojau pabudau šalia kubilo pokeleto minučiu) Tai va teip pas mus būdavo Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
urbonas10 Paskelbta Lapkričio 18, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 18, 2011 Darytinis buna sviesus alus. daromas jis įkaitintus almenis leidžiant į skystą tešlą ar kažkaip panašiai. Aš tik nuogirdas girdejau. Dėl mielių tai tu teisus, bet kad aš negaunu alinių, tai darau su paprastom.Tai jei pili jau išrūgusį alų, kaip tada susidaro spaudimas bačkoj? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti