SLIPlit Paskelbta Lapkričio 18, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 18, 2011 Darytinis buna sviesus alus. daromas jis įkaitintus almenis leidžiant į skystą tešlą ar kažkaip panašiai. Aš tik nuogirdas girdejau. Dėl mielių tai tu teisus, bet kad aš negaunu alinių, tai darau su paprastom.Tai jei pili jau išrūgusį alų, kaip tada susidaro spaudimas bačkoj? Ant bačkos eidavo stikline cukraus ir lyg viskas tvarkoj budavo, nu kai likdavo koks pusviedris tai reikėdavo per kranelį "padūduot" kad kompresija susikeltų ir alų lauk išprašyti Kaip sprendžiat apinių problemą ekstraktas ar tikri apiniai? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
urbonas10 Paskelbta Lapkričio 20, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 20, 2011 Apinių džiovintų maišą man davė kaime viena bobute, tai čia man kokiem 4 metam dar į priekį. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vaidas.p Paskelbta Lapkričio 21, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 21, 2011 Va kur kolegos kalė .... Tai jau galima pavadint senolių palikimo paslapties išdavimu . Dabar tik viena problema - lyg tyčia neturiu užsiauginęs ekologiškų miežių .... Klausimėlis dar , ar kartais ne nuo apynių pasidaro karstelėjes ? Ir kiek šitos receptūros produktas gali išsilaikyt nesuvartotas ? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
SLIPlit Paskelbta Lapkričio 22, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 22, 2011 Va kur kolegos kalė .... Tai jau galima pavadint senolių palikimo paslapties išdavimu . Dabar tik viena problema - lyg tyčia neturiu užsiauginęs ekologiškų miežių .... Klausimėlis dar , ar kartais ne nuo apynių pasidaro karstelėjes ? Ir kiek šitos receptūros produktas gali išsilaikyt nesuvartotas ? Tai ir apinys yra dedamas dėl kartumo ir gaivumo. Produktas vėsiai laikomas iki 2 mėn. Bet techniškai to neišeina padaryt Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vaidas.p Paskelbta Lapkričio 22, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 22, 2011 Tai aš bokalu prieš miegą pasitenkinčiau , tai domiuosi kiek galima užsitaisyt ....Ytariu didesniais kiekiais vartojant gali priklausomybė išsivystyt Pažystamas pasakojo , kaip į Biržų krašta į veseilija buvo papuolęs - pirmiausiai pyktelėjo , kad ant stalo tik ąsočiai puikavosi , bet po trijų bokalų pabudęs ryte buvo maloniai nustebęs ...Ten irgi buvo kažkokia senolių receptūra . Man įdomiai čia su tuo kepalų skrudinimu (jei gerai supratau ) ir nupylinėjimu per kelis kartus , reikės būtinai pabandyt ... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
urbonas10 Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Bandyt aišku galima ir reikia, bet mano pasakojimo tikrai dar mažoka norint bandyt. Geriausiai rasti žmogų kuris parodytų kas ir kaip. Prieš bandant reikia turėt duonkelį pečių, girinę ir katilą, kad vienu metu paruoštum ne mažiau 40litrų verdančio vandens(čia priklauso nuo girinės talpos). Aš perkart darau 3-4 bačkutes po 40 litrų. Nes daryt mažiau tai nepatarčiau, vistik vargo kol padarai nemažai. O paskui sėkmingai rūsyje bačkutė gali stovėt pora mėnesių. Apinys dedamas ne del kartumo, bet kad virškintų skrandis. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vaidas.p Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Bandyt aišku galima ir reikia, bet mano pasakojimo tikrai dar mažoka norint bandyt. Geriausiai rasti žmogų kuris parodytų kas ir kaip. Prieš bandant reikia turėt duonkelį pečių, girinę ir katilą, kad vienu metu paruoštum ne mažiau 40litrų verdančio vandens(čia priklauso nuo girinės talpos). Aš perkart darau 3-4 bačkutes po 40 litrų. Nes daryt mažiau tai nepatarčiau, vistik vargo kol padarai nemažai. O paskui sėkmingai rūsyje bačkutė gali stovėt pora mėnesių. Duonkepis yra , dvi bačkutės 40 ir 120 Ltr . Manau tik noro reikia . Vietoj katilo manau du dideli puodai po 30 Ltr praeis ...Vistiek dar lieka problema - miežiai .... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
urbonas10 Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Bandyt aišku galima ir reikia, bet mano pasakojimo tikrai dar mažoka norint bandyt. Geriausiai rasti žmogų kuris parodytų kas ir kaip. Prieš bandant reikia turėt duonkelį pečių, girinę ir katilą, kad vienu metu paruoštum ne mažiau 40litrų verdančio vandens(čia priklauso nuo girinės talpos). Aš perkart darau 3-4 bačkutes po 40 litrų. Nes daryt mažiau tai nepatarčiau, vistik vargo kol padarai nemažai. O paskui sėkmingai rūsyje bačkutė gali stovėt pora mėnesių. Duonkepis yra , dvi bačkutės 40 ir 120 Ltr . Manau tik noro reikia . Vietoj katilo manau du dideli puodai po 30 Ltr praeis ...Vistiek dar lieka problema - miežiai .... o girinė? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vaidas.p Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Aš iš suvalkijos , pas mus tokio žodžio nėra Bandau įsivaizduot , kad tai kubilas .... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
urbonas10 Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Aš iš suvalkijos , pas mus tokio žodžio nėra Bandau įsivaizduot , kad tai kubilas .... turėtų būt toks žodis. Kaip čia tau pasakyt, tai nevisai kubilas. Jei grįšiu kaiman savaitgalį, nufotkinsiu. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
toredo Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Vaidai, pas mane irgi tokio žodžio nėr, nors aš iš Rokiškio krašto kilęs. Šimtą metų ruošiuos alų virt, ir šimtą metų neprisiruošiu. Prisiskaičiau galybę forumų (lyderis "alutis.lt"). Turiu bačką, tik vieną kol kas. Nežinau ko dar man reikia. Miežių visada beveik po ranka, duonkepis, malūnas irgi. Savadarbę girą raugiu dažnai, bet kaip gurmanas, manau, kad tai visai kitas reikalas. O apie tą "girinę" ką tik pirmąkart išgirdau. Įtariu, kad kalba eina apie "tekinimo kubilą". Kadangi šitoj temoj reiškiasi ir Rokiškio krašto atstovai, manau reiks prisijungti į Rokiškio krašto aludarių entuziastų būrelį ir pradėt gamint savo alų ir man. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
beleris Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 25, 2011 o is runkeliu irgi daro alu,ar as cia kazka maisau? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
toredo Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Tėvo senelis, mano prosenelis iš Radviliškio krašto sovietmečiu darydavo cukrinių alų. Gal todėl, kad cukriniai Radvilišky buvo labai paplitę. Pjaustydavo griežiniais ir virdavo-salindavo, po to raugindavo. Čia iš tėvo pasakojimų prisimenu. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vaidas.p Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 25, 2011 Jo iš cukrinių eina , bet bent pas mus jį " braške " vadina - gerai trumpam spiria į galvą , po savaitės užrūgsta ir vidurius paskui paleidžia .....O alus turėtų būt po pirties prie bokalo pakalbėt . Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
urbonas10 Paskelbta Lapkričio 27, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 27, 2011 Taip girinė yra tekinimo kubilas. Tai yra medinis kubilas, kurio dugne yra skylė. Tą skylę užkiši ažuoliniu pagaliu. Pgalį reikia aprišti šiaudais.( aš prisipjaunu rugių kelis pėdus prieš kūlimą), nes šiaudas turi būt nesulamdytas. Įkišus tą kuolą, girinės dugną išdėlioji taipogi ažuoliniais pagaliukais. Pagaliukus kryžiuoji viens ant kito, kad susidarytų kuo daugiau tarpų.( jei nebus tarpų, užsikiš, ir nebėgs misa.) Ant pagalių kloji šiaudus. Čia jau tinka visokie, aš paimu iš kitkos. Tada jau dedi duoną ir pili vandenį. Misa išleidžiama pakeliant kuolą. Tada šiaudai, kuriais aprištas kuolas, tarnauja kaip filtras. Taigi šis visas aparatas vadinamas girine. Man sakė, kad girinė, ir aš jums sakau. Geriausia pasiruošimą pradėt vasarą. Lengviau pasiruošt salyklo. Sudaigint, tai sudygs maišas apklotas, bet pagalvokit, kaip jūs išdžiovinsit salyklą? Turiu karčios patirties džiovinimo. Vasarą tai išdžiūna lengvai prieš saulę, o jei norit žiemą, tai vargsit ilgai, prisieis tą patį pečių kurt ir džiovint. O kur tas aludarių burelis rokiškyje yra? Nesu apie tokį girdėjąs? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vaidas.p Paskelbta Lapkričio 27, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 27, 2011 Ažuolinių reikalų , sakyčiau reikia brendžiui , kur vyksta brandinimas metais . Čia tik prabėga , turėtų girinę atstot ir špižinė paliavota vonia . Būtų įdomu palygint grynai senovišku būdu ir dabartiniu supaprastintu būdu pagamintus produktus ... Ryškiai trūksta technologinių žinių .... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
SLIPlit Paskelbta Lapkričio 28, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 28, 2011 Mes i dugną kubilo dėdavom paskaldytus alksninius pagaliukus, po to višnių šakeles ir miežinius šiaudus. Misa bėgdavo kaip pasiutus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
aludaris Paskelbta Gruodžio 1, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 1, 2011 Mes i dugną kubilo dėdavom paskaldytus alksninius pagaliukus, po to višnių šakeles ir miežinius šiaudus. Misa bėgdavo kaip pasiutus. daug ant Lietuvos receptu.kaikas deda avieciu lazdu ant dugno.kiek rajonu,tiek receptu.ir tai dar skirtumu simtai,kuriu ne kiekvienas savu ir nenori atskleist as salykla uzpyles laikau 3val.tada pirmoka 2.5val ir antroka2.5val viska supilu i 1kubila,dedu apiniu nuovira,mieles,cukru(150ltr-1kg cukr)ir laukiu kada reiks kosti i backas.labai svarbu raugimo temperatura,kad "nesuvirtu".smagu kad dar yra puoselejanciu sias musu tevu,seneliu,proseneliu tradicijas!as savo kraste gal kokius 2-3zmones pazistu kurie dar kartais praverda miezio sulciu,daug daugiau ju karstavot megstanciu yra Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Egius3 Paskelbta Gruodžio 15, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 15, 2011 galetu kas padaryti backute gero alaus, nupirkciau savo reikmem Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
aludaris Paskelbta Gruodžio 16, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 16, 2011 padarau karts nuo karto,bet savam rate-veselios,krikstynos ir t.t.manau jei parduot,tai 1ltr-4lietuviski Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Egius3 Paskelbta Gruodžio 16, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 16, 2011 manau kaina normali. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
urbonas10 Paskelbta Kovo 29, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 29, 2012 Na, pasidalinkit mintimis, daryst velykom kas alaus? Aš planuoju savaitgali užsiimt. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
aludaris Paskelbta Kovo 31, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 31, 2012 Na, pasidalinkit mintimis, daryst velykom kas alaus? Aš planuoju savaitgali užsiimt. pirmadieni darysiu,trciadieni kosiu. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Agne30 Paskelbta Balandžio 20, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 20, 2012 Niu, vyriukai, tai isgeriat ane? As irgi kartais megstu aluti. Nepirkciau is parduotuves jei zinociau, kad kas daro namini. Zymiai gerau nei is parduotuves. Galetu aludariu buti daug daug, kad isnyktu visi tie svyturiai, vyturiai visokie. :D Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
aludaris Paskelbta Balandžio 20, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 20, 2012 Niu, vyriukai, tai isgeriat ane? As irgi kartais megstu aluti. Nepirkciau is parduotuves jei zinociau, kad kas daro namini. Zymiai gerau nei is parduotuves. Galetu aludariu buti daug daug, kad isnyktu visi tie svyturiai, vyturiai visokie. :D atvezk backute,ikosiu nemokamai.tik ne 6 kibiru Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti