Jump to content

Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.


MTZokas

Recommended Posts

idomu kas gavo parama jaunieji ukininkai kaip del to paramos viesinimo - nuo kada reikia tuos plakatus su lipdukais klijuoti, kai tik traktoriu nusiperki ar kai igyvendini projekta, ir kur gauti tu lipduku?

Kai vykdai 2 etapais- iki projekto įgyvendinimo pradžios stendas turi būti, kai 3 etapais- iki pirmo mokėjimo prašymo pradžios. 

Apie lipdukus kaip ir nėra aiškiai nurodyta, bet tikriausiai , kai įsigyji techniką , tada ir lipdai, nes patikrins bet kuriuo metu, ir bus be lipdukų ir bam sankcijos. 

Apie viešinimą, yra viskas parašyta viešinimo taisyklėse. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

261062110 kodo pažymėjimas yra registruojamas, todėl niekas atbuline data neparašys jo.

Pažymėjimas turi būti ne senesni negu metai iki paramos paraiškos padavimo datas, aš manau, daug kas tai akcentavo, o dabar jau 90%, kad gali tekti atsisveikinti su parama, dėl tokio mažos klaidos :/

Mano pazymejimas 261062110  isduotas 2015.02.25 as kita savaite isijemu ukininko pazymejima.Planuoju pretenduoti liepos menesi i parama jaunuju ukininku. Jeigu as jau turesiu ukininko pazymejima ar man bereiks to pazymejimo 261062110 paramai? Nes jei jo reiks ir jis tik galioja vienus metus tai liepos menesi jau jis negalios...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na ankstesnėse taisyklėse yra nurodyta, kad jaunojo ūkininko mokymai, turi būti baigti ne anksčiau kaip prieš metus... Tai arba turit  pažymėjimą gautą neseniau nei prieš metus, arba bandot gaut naują, suprantam, logikom maža, bet patiem teko su tuo susidurt irgi. Aišku taisyklės liepai gali pasikeisti. o šiaip tas pažymėjimas galioja iki grabo lentos, nėra jo metų galiojimo datos, tik NMA sumastė, kad būti baigus neseniau nei prieš metus

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

arba paveldi, arba anksčiau dovanoji visą žemę, jos skaldyt negalėjai, jei perimsi visą valdą su įsipareigojimais, amen, čia jau nebus naujo ūkio įkūrimas, o tik perleidimas. aktualu tik žemė, visa kitą techniką, pastatus arba panaudos sutartis rašai ir registruoji, arba nuomojies ir psio. čia reiktų gal su konsultantais visą teisiškumą derint paramai, nes NMA tikrina ar nebuvo valda padalyta iš visų artimiausių giminių.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

1)Gal kas patars, nes pasimečiau informacijoj :). Atliekant mažaverčius pirkimus per JŪ paramą, galima vykdyti apklausą žodžiu. Apklausi norimos prekės 3  tiekėjus , apklausus tiekėjus , užpildai rezultatų lentelę: 
6 ir 7 punktuose, įrašyt reikia pasiūlymo pateikimo datą, tai čia ta data, kuomet jie susitikus ar susiskambinus pateikia prekių kainas, kaip suprantu?

7 punkte - pasiūlymo pateikimo terminas. Faktiškai jei žodžiu vykdai koks čia terminas gali dar būti? Pagal taisykles lyg 3 dienos minimos, įrašius 7 dienas manau bėdų tikrai nebūtų?

2) Kuomet teiki nusipirktos prekės dokumentus vykdant apklausą žodžiu, tai teiki tik rezultatų lentelę, (neskaitant sutarčių, sask, perdavimo aktų ir t.t.)? apklausos formos tiekėjams, gautų atsakymų kartu su komerciniais jau nebeteiki NMA , nes jų tiesiog neturi, teisingai supratau? Einu link to, kad įvykdžius apklausą žodžiu, visgi reikia turėt tų apklaustų tiekėjų atsiųstus komercinius pasiūlymus ar ne? (su laimėjusiu aišku pasirašai sutartį ir joje yra prekės spec.) , bet kaip dėl kitų likusių 2?

3) Ir dar pasitikslint ar vykdant apklausą žodžiu, reikia informuoti apie tai tiekėją, kad jis ką nors apie tą apklausą sau pasižymėtų, ar tiesiog pakanka paskambint, ir pasiteiraut norimos prekės  kainos??

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...