Jump to content

Vanagas

Nariai
  • Pranešimai

    617
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    6

Visas nario Vanagas paskelbtas turinys

  1. Sveiki , renkuosi tarp kverlando 9471s vario, ir fedt former 1402, kaip suprantu fella buvus. Gal gali pakomentuot? kaina identiška beveik. Kverlandas platesnis, stumdos į šonus, bet lengvesnis 400kg, tai gal skystesnis? Prašau komentarų , ar kokių nors pastebėjimų.
  2. Vanagas

    Zymeto Kuro Kaina

    https://www.orlenlietuva.lt/LT/Wholesale/Puslapiai/Produktu-kainos.aspx man po 70 siule.
  3. Vanagas

    Deklaravimas

    NMA sake, kad reik vadovautis ekstensyvaus ganymo taisyklesmis. tiesioginiu ismoku taisykles tada nebegalioja, ir taip, nuganius, likucius reikia nusienauti. o gyvuliai aptvertoje teritorijoje turi buti uztverti visa ganiavos laika.
  4. Vanagas

    Deklaravimas

    Mastau apie ekstensyvu ganyma, tik tos taisykles tikra bauda. Sienaut negali iki liepos 15, po jos sienas nebetinkamas... Vienintelis budas tik ganyt, taciau noriu ekstensyviu ganymo budu deklaruot laukus, kur netinkami sienaut, o tik ganau ir smulkinu. Pasienaut nelabai gaunasi del sernynu. Tai ar as gerai suprantu, jei SG daugiau nei 0.3 gyvulio, ganyklas, kuriu nesienauju , o tik ganau jei liks siek tiek stabariuku, galesiu nenupjaut ir palikt? Kaip ten su ganyklomis , kai ganosi iki 1sg, speja nuest zole? keliat aptvarus vasaros metu, ar tik ant rudens pristinga zoles?
  5. Sveiki, skubiai reikalingas smulkintuvas grioviams(siurblio, streles, smulkintuvo-viso komplekto). desis ant penktuko JD .gal kas ka nors turit pasiulyti? biudzetas priklausomai nuo smulkintuvo , riba tikriausiai 5-7k. reikalinga strele 6-7m, stovis, kad butu veikiantis ar nereikalaujantis didelio remonto. pirmumas ant galo kabinamiems. siulyt galit viska ka turit, nes skubu , o didelio pasirinkimo nera. o siaip, kas uzsiimat grioviu smulkinimu, gal kokiu patarimu protingu duosit? :) panasu teks uzsiimt nauja veikla.
  6. Vanagas

    šienapjoves

    Paimiau kuhn 2.8m. Nes prie pat pardavinėjo. Eina kaip bitė kol kas.
  7. Vanagas

    šienapjoves

    Ačiū už patarimus!
  8. Vanagas

    šienapjoves

    Sveiki, reikia skubiai šienapjovės. Noriu patarimų. Ką dėtis ant Johnio 115ag ? Dalis pievų normalios, dalis tikrai prastos su nelygumais ir nenaujintom pievom su įkalnėm ir t.t. todėl idealių laukų nėra. Šienaut apie 50ha metam, biudžetas 2-3k eurų. Šienas bus avims, galvojau apie plaušintuvą , nes presas be smulkintuvo, bet ar verta? Norėčiau pakabinamos 2,8-3,2 pločio. Gal kas ką patars, pasiūlys ?
  9. Vanagas

    Tepalai technikai

    beveik prigavot , gali būt kokios tolimos giminės šaknys pasireiškia
  10. Vanagas

    Tepalai technikai

    noriu iš Volvo pusiau sintetinius tepalus persipilt į 4golfą. Keičiu, nes pilsiu klampesnius, nes arba daviklis nesąmones rodo, arba nusimato variklio keitimas. Taigi pravažiuota apie 3-4k su volvo po tepalų keitimo, ir gaila išmest tepalus, o golfui kaip tik keitimas prisiėjo, taigi galima iš vienos mašinos nedaug važinėtus tepalus perpilt kiton mašinon?
  11. Sveiki, Gegužės 10 dienai turėsiu tinklų avims https://www.skelbiu.lt/skelbimai/elektrinis-tinklas-avims-atvezame-kurjeriu-po-lt-21173784.html Imant nuo 10 vnt kaina 66 eu už vienetą. Tokie patys Avenoje 76eu. Išrašau sąskaitas. Jei ką domina, kreipkitės. Justinas , 862643894.
  12. Sveiki, gal kas pasidalins į ką reikia sumokėti mokėtiną PVM? Niekad neteko, tai įdomu ar ši informacija dar aktuali? Šiandien paskutinė diena susimokėti. http://pvmdeklaracija.lt/pvmd/pvm-mokejimas.html Pravedant pinigus į įmokos kodą tiesiog įrašyt 1001? ar pridėtinės vertės mokesčio kompensacinis priedas, ūkininkų grąžintas į valstybės biudžetą 3981 Nesinori, kad paskui kažkur pasimestų pinigėliai.
  13. paskutinis laikytojas einamaisiais metais nepertraukiamai išlaikęs 60d mėsinę avį gauna išmokas. tai yra, jei pats išlaikei tarkim nuo lapkričio1 iki gruodžio 31 dienos, gauni išmokas. Visi ėriukai vice turi būt registruoti iki spalio 31 dienos , jei nori gaut išmokas už juos. Jei ėriukų ženklinimo amžius, registravimo data pagal amžių ir dar galai kas neatitinka taisyklių, vėlgi tais metais negauni už juos išmokų. Dar yra man buvę kuriozų su išmokom, kai uždeklaruoji avis, o ėriukus registruoji jau liepą ir rugpjūtį, tada irgi klausimas ar visad jie teisingai atnaujina. Papasakosiu , dar vieną girdėtą istoriją iš ūkininko: vis trūkdavo pusės išmokų už avis , ir niekaip nesuprato kame problemos. Avys vic'e visos , bet išmokos ne. Kol neįsijungė avių perkėlimo žurnalo ir nepastebėjo, kad link metų galų, pusė jo bandos kažkokiu stebuklingu būdu vis atsirasdavo pas kažkokią ponią , pabūdavo 60d, o po to vėl avys grįždavo atgal, bet jau išmokų krepšelio :). padėdavo kažkoks vetas. taip buvo anksčiau, nežinau ar tai dar vyksta .
  14. Vanagas

    Už kiek perkate žemę?

    šiemet deklaravau, nedidelę pievą, žodine sutartimi išsinuomotą, nes savininkai jau 4 metus mirę, o paveldėtojai nesusitvarkę dokų. Paprašė pateikt visų plotų nuomos sutartis. Susitikom su paveldėtojais , surašėm nuomos sutartį 5 metų laikotarpiui , 4 metų atbuline data. nuomos sutartis ant buvusios savininkės, ale jos pasirašyta, nuoma dar galioja, viskas gerai praėjo, niekam jokių klausimų nekilo. su paveldėtojais buvo sutarta, kad jei nemokės išmokų, aš nemoku nuomos.
  15. Vanagas

    Išmokos 2014-2020

    na va , pagaliau sistemoje viskas apskaičiuota, parašyta ,kiek už ką, ir kada :). galima planuotis ateitį ir ramiai laukt švenčių.
  16. Vanagas

    Išmokos 2014-2020

    Kaip pas jus su žalinimo išmokom/avansu? Giminaičiai gavo žalinimo išmokas, nors sėja grūdus, deklaruoja pūdymus. Pas mane beveik grynos pievos, tik pora h grūdų, nėra pūdymų, ir nėra jokių pūdymų bei kriterijų pagal kuriuos reiktų vertint žalinimą. Bet vistiek , jie matai vertina ir net nepaskaičiuoja , kokia numatoma suma.
  17. Vanagas

    Išmokos 2014-2020

    jau keletą metų naudojau regia.lt, bet iki šiol nežinojau , kad rašo ir unikalius numerius. Dėkui!
  18. Vanagas

    Už kiek perkate žemę?

    pagaliau kaimo bobulkos gal išnuomos pievas, o ne pačios deklaruosis
  19. kad už tiek 2 švediški naudoti išeina :/. aš mastau apie 500 eu ribą, gal kas parduoda? ar žino kas gamina atsakingai?
  20. ieškau grūdų traiškytuvo, nedidelio, paprasto-avizom, kviečiam, jei kas žino kokių variantų, pasidalinkit.
  21. Vanagas

    Avių realizacija

    kuo daugiau galvų, tuo lengviau parduoti... kainą gerą kolega nurodė ,tik 450 galvų net svajonėse nesurinksim
  22. Vanagas

    aviu ukio pabaiga

    neblogas pasiūlymas, susiskambinsim kolega jei dar nepervėlu.
  23. Vanagas

    Avių realizacija

    esme , kad čia plepam vidutiniokai. Dideli neužsiima forumais. Kam patinka avys, patys jas augina ir iš to daro biznį ir neturi laiko jokiem perpardavinėjimam. Kam nepatinka avys ar gyvuliai, niekas nė iš tolo nežiūrės ir nemastys apie avių perikūpo biznį.
  24. Vanagas

    Avių realizacija

    manau praėjusiais metais prasčiau buvo su realizacija, nes buvo visa EU užkimšta aviena, tai nedaug išvežė. šiemet veža lyg ir. yra žinių, gandų, kad spalio, lapkričio mėn, jonavoj darys surinkimo punktą eksportui į vokiečius. gal bus geriau, bet vėlgi, jei nebus konkurencijos, koks tikslas mokėt daug, kai galima kapeikas mokėt. visas šitas reikalas yra neišdirbtas dar, po 10 metų gal judės geriau. dideli ūkiai patys sugeba išvežt gerai, vidutiniai patys realizuoja, o maži, atiduoda dykai. Kooperatyvas siekia matyt gero pinigo, tai daro biznį.
  25. Vanagas

    Avių realizacija

    Arti 2m užsilikę avinai. žadėjo išvežt į vokiečius gera kaina, nepaimė. žadėjo paimt po 1,3e, nepaimė. šiaip ne taip atvažiavo paimt po 1,1 e. Šių metų ėriukai. Žadėjo imt po 1,6-1,8 , dalį kaimynam išskerdžiau , tapo per mažas kiekis, nepaimė. siūlė po 1,5, nepaimė. Dabar geriausias variantas esamam kiekiui po 1,2e. arba reikia kooperuotis. Baronais žemės nuomą moku, matyt iki žiemos neliks nei vieno. pliusas tiems, kas prie ežerų žemes nuomuojasi . Apskritai , tai dar liepos viduryje supirkėjai siūlė tikrai neblogas kainas 1,5-1,8 , daugelis jų, ir eksportuotojai ir kooperatyvai. Bet atėjus kaip ir kiekvienam rudeniui "Avių auginimo bandytojai" užkiša rinką dyka mėsa. Pilna žmogelių, kurie sako paimk avis, atiduosiu po 10-20 eurų galvą.
×
×
  • Create New...