Jump to content

Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.


MTZokas

Recommended Posts

Nu ką,pagal taisykles paskutinis mėnesis šis paraiškų vertinimui. Ar jau kas gavot kokių žinių?

pas mane buvo taip pat klaidų, pataisiau, ir kaip supratau iki liepos 20 buvo nusistatę baigt koreguot visus projektus, kad galėtų vėliau komisijos vertint, tai matyt šiuo metu jie ir vertina... manau per 1-2 savaites bus viskas aišku.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

man tai geriau kad isimtu :) deja tik kazkuriam vienam is musu pasiseks siuo atveju  :icon-rolleyes:

ekonomiskai skaiciuojant turetu neisimt... gyvulininkai, darzininkai, sodininkai is 1ha daugiau pridetines vertes kuria negu is 1ha kuriantys augalininkai, viskas tuo ir pasakyta, valstybei daug labiau apsimoketu , kad visi tie deklaruoti 1-2kk ha butu sodininkai ir darzininkai negu augalinkai nes sukurtu daug daugiau darbo vietu ir bendro vidaus produkto negu augalinkai. vien del to pinigine ir mokestine prasme apsimoka labiau juos skatint ir manau tai yra teisinga, zinoma jei jie bent atidirbs kontroles laika, o veliau tegu kad ir brankrutuoja ir zemes pereema augalininkai , pridetine verte vistiek butu sukurta didesne sumoje, neskaitant kas parama gaus, nes benkrutavus technika neisnyks o kazkur bus perleista :).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

šiandien kalbėjau, iš esmės paraiškos jau įvertintos, tik man dar toks niuansas iškilo, kurį komisijai raštu reiks paaiškint, kodėl perku 115AG traktorių, nors neturiu nė 18ha, tokie reikalavimai yra(nors to net nežinojau :icon-confused: ). jei turi maziau nei 18ha, tai galima tik iki 100ag traktorių, kitaip reikia atskiro paaiskinimo. o bendrai tai sakė paraiškos daugumo išnagrinėtos,  arbe butinai bus isnagrinetos iki savaites galo, o rezultatus skelbs kitą savaitę.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

šiandien kalbėjau, iš esmės paraiškos jau įvertintos, tik man dar toks niuansas iškilo, kurį komisijai raštu reiks paaiškint, kodėl perku 115AG traktorių, nors neturiu nė 18ha, tokie reikalavimai yra(nors to net nežinojau :icon-confused: ). jei turi maziau nei 18ha, tai galima tik iki 100ag traktorių, kitaip reikia atskiro paaiskinimo. 

Ir tau parodė tuos reikalavimus? 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ir tau parodė tuos reikalavimus? 

Na ne , tik sake kad reikėtų paaiškint, o kur tie reikalavimai neįsivaizduoju, gal pačios komisijos susigalvoti ar dar kas pns. o kaip matau ne man vienam aiškint reikia, čia tas 100ag keistas dalykas, turėtų gal kitaip vertint ne pagal AG, nes ar 95 ar 115Ag traktoriai kaina iš esmes ant 2k skiriasi ir viskas tas pats mano žiniom, tik ten kompiuteriai kažkaip kitaip programuoti , kad daugiau Ag būtų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pirma man išvis keista, kad jie jau AG pradėjo matuoti. Nes nuo 2007 m net normatyvinės kainos kW buvo.

Aš manau, kad jie paprasčiausiai išsidirbinėja. O tiksliau sakant - nespėja tikrinti ir tempia gumą. Juk visas užklausimo, atsakymo ir atsakymo tikrinimo laikotarpis neįskaičiuojamas į tuos 3 mėnesius.

Plius dar tai, kad man net nekiltų tas klausimas dėl traktoriaus galingumo jei verslo plane numatyta žemių didėjimas.

Pas mane irgi pakliuvo vienas užklausimas.  Skaičiau kai kuriuos punktus po 5-7 kartus ir nesupratau ko jie nori. O kai paskambinau ir pasakiau, kad viskas ten gerai, tai atsakymas užmušė - "na tai parašykit ką nors, svarbu į užklausimo punktą kažkas bus atsakyta". 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Džiaukitės, kad išvis gavote ir turėkite kantrybės.

Įmonė, kuri ruošė verslo planą, man iškarto pasakė, kad NMA gali klausinėti dėl technikos pasirinkimo, todėl reikia viską gerai sudėlioti, kad neatrodytų tai kaip pasipelnymas. Girdėjau, kad žmonės negauna net paramos, jeigu prašo tik galingo traktoriaus ir jokių padargų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Netai kad gali negauti, o turi negaut, nEs ner logikos tokiuose planuose, kokia per nesamone kad zmogui su 20ha zemes reik sejamos naujos ir pan, dar priedo gyvulinikui ar darzininkui, cia lempa totali. Nes kad ir plane rodomi planai plestis, cia yra perdaug dideles sapaliones, nes nenukrinta normaliam ukininkui zeme is dangaus, is kurios imtum pasarus gyvuliam, o neturint plotu, ir viska perkant, man smegenine nelabai isnesa, kaip galima pelningai ukininkaut. As kai ejau i lzukt del rasymo paraiskos, tai man iskart sake kad pirkimus tikekis daryt rudeni, nes tie 3 men, vasara, sunkiai igyvendinami. Bet paramos negavau tai teko suktis kitaip kad gaut bent kazkokia technika kad kuo maziau samdomo darbo butu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...