Jump to content

Miguelis

Nariai
  • Pranešimai

    584
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    11

Visas nario Miguelis paskelbtas turinys

  1. Miguelis

    Ruloniniai presai

    O tai kiek presas prasukęs it kokių bėdų išlindę buvo? Nes matau skelbimus su Comprima CF155XC, bet kad jie jau virš 20 000 prisukę... Ir kažin, ar dar nebus atsukti skaitliukai (jei tai įmanoma)
  2. Miguelis

    Ruloniniai presai

    Sveiki kolegos, gal kas turite I-BIO (kuhn, taarup, kverneland) presą ir galite pasidalinti patirtimi? Ūkis nedidelis. Grubiai. 600 šienainio + grubiai 500 šiaudų ir šieno. Traktorius NH T6.120 (110ag vardinė, 4 cil.). Vietovė kalvota. Tai ir ieškau kažkokio dublio, kurį pavilkčiau ir vienas darbą pasidaryčiau. O ir suma ne kosminė. 20 - 25 tūkst. € maximum.
  3. Žmonės irgi vieni turi plikes, kiti ne. Manau, tiesiog nusikasė į kokias ėdžias. Jei šašų ar žaizdelių nėra - miegok ramiai.
  4. Miguelis

    INVENTORIUS: Ėdžios

    Naudojam. Vasarą laukuose. Žiemą tvarte.
  5. Miguelis

    Aviu auginimo pradzia.

    O aš pavėsinių nestatau. Tam pas mane yra skirti medžiai. Kai avių 150 - 250, kiekviename lauke po tvartą nepastatysi. Suprantu, kai ganyklos melioruotos ir jokio pavėsio nėra. Tada taip, reikia gyvuliams nuo saulės kaitros kažkur pasislėpti. O dėl lietaus nepergyvenu. Tam avys turi vilną. Tuo labiau, jei tarkim lietinga vasara ar ruduo... įsivaizduokit, kaip ta pavėsinė turi atrodyti ten pastoviai trypiant bandai. Tešlynas.. nebent dar ir parketą iškloti.
  6. Miguelis

    PLŪGAI

    Lytagroj ta dėžutė ant cilindro 440€ jau su pvm.
  7. Tai jei garantinis, iškart skambini ir atvažiuos NEMOKAMAI (jei jau taip bijot sąskaitų-faktūrų). Taigi garantinis ir viskas turi veikti be priekaištų, tepalai nesisunkti, viskas įsijungti ir t.t. O vanduo prasisunkia, nes Turkijoj lietus nelyja..
  8. Miguelis

    Ruloniniai presai

    Paskaičiavimui, kiek kainuoja tas vyniotuvas? Mchale 10000€. Šitas manau gerokai daugiai. kitas dalykas yra tas, kiek ha vietos reikės tokioms dešroms, kad suguldyti kad ir 500 rulonų (čia jau nestambiam ūkiui)? Dar vienas dalykas, kad dėsi pievoje, galėsi po žiemos krauti į mėšlo krūvą, nes pelės bus pasidariusios sau šiltus namus, o pažeidus plėvelę vienoj vietoj ges ne vienas rulis o mažiausiai du iškart. Pačiam šiemet nemažai sugadintų rulių teko šveisti lauk, nes nebetilpo smėliu ir žvyru piltoje aikštelėje. Tik žvyras baigės ir prasidėjo molis... kiauri ir supuvę... Gal ant popieriaus ir gražiai tai atrodo, bet bent jau man tai labai nepraktiškas aparatas... ne kiek aparatas, kiek pati pašaro sandėliavimo sistema.
  9. O kaip Andrava kontora? Šiandien skambinausi. Tai 9m platforma rulonams visai nebloga kaina. O 10t puspriekabė su galiniu hidrauliniu pakeliamu bortu dar ant klaustuko, nes kaina identiška laumetriui. Važiuosiu gal dar šią savatę apžiūrėti, nes vietoje turi. Klaidą padariau, kad paraiškoje dinapolio komercinius sudėjau. Nuotraukoj gražu, o parodoje šiek tiek kirvio darbo pasirodė... na bet kaina suviliojo.. nors galiu pasakyti, kad už lenkišką vistiek rimčiau padaryta.
  10. O čia gal bent vienas nuliukas kažkur paklydo...?
  11. Miguelis

    Mėsinė galvininkystė

    Jaunas tai koks? Dviejų metų be kilmės dokumentų, manau, apie 1500€. Jaunesnis gal pigiau. Čia jau kur rasi ir kaip suderėsi.
  12. Gali koreguoti ūkio SP pridėdamas paslaugas. Tik nepamenu iki kokios datos tai galima daryti. Pasiteirauk LŽŪKT (konsultavimo tarnyboje).
  13. Renka ne Šveicarijoj, o Austrijoj ir tai ne visus modelius. Case surenkami ir JAV, ir Austrijoj, Italijoj, ir toj pačioj Turkijoj.Kai arūnis ir minėjo. Pagrindiniai mazgai tie patys. Skiriasi pagrinde spalva ir kapoto forma su lempom. Bet visi įsikandę "brand name'o" laikosi ir įrodinėja kitaip, matydami užklijuotą ženkliuką "Made in Austria" kuris nieko nereiškia, nes komponentai naudojami tie patys. Ir nesvarbu ar fabrike turkas dirba, ar anglas.. gi ne pirštais varžtus sukinėja...
  14. Tai gal K. Starkevičius Rokų pusėje su Landini laksto? Žemaitijoje aš nė vieno nematęs.
  15. Na, matyt ne viena brigada važinėja. Man dviese (su dviem kirpimo mašinom) nukirpo per 2.5 h 97 vnt. Avys nemažos - LJ, sufolkai, keli merinosai ir tekselių mišrūnai. Avys prižiūrėtos ir gerai įmitusios. Dirbo tikri profai. Nė viena avis nebuvo sužeista. Kolkas geriausi kirpėjai kokie yra kirpę pas mane. Bet tikrai neatmetu galimybės ir lietuvius samdyti, jei tik kaina patraukli bus pasiūlyta.
  16. Statyboms gali naudoti tiek JŪ įsikūrimo paramą, tiek ir investicijų į materialųjį turtą (paprasčiau - modernizavimas). Berods ir parama smulkiems ūkiams tinka kompensuoti statybų išlaidoms.
  17. Miguelis

    Ruloniniai presai

    Jei lygumos, tai toks tandemas gal ir neblogas. Bet kur kalnai... tai vargo vakarienė. Į kokią nuokalnę važiuojant jau rulio neišmesi ir nepaimsi su vyniotuvu.
  18. Na, man kadangi statė firma, tai jie visus leidimus gavo ir viską derino. Aš tik parašus dėliojau. Bet popierizmo buvo. Ir kiek žinau (o gal ir nežinau ) aplinkosauga reikalauja įgilinimo. Arba tada mėšlidės šalia tvarto. Nes kitaip jų manymu mėšlas kaupiamas negali būti. Jei gilus kraikas, tai ir turi būti įgilinta. Kadangi naudojau ES paramą statyboms, tai viskas pagal įstatymo raidę ir buvo daroma.
  19. Žiūrėk foto. Yra nuolydis. Per stataus nepadaryti svarbiausia, kad pasikabinus mėšlo ir atbulam važiuojant ant šlapio betono ratai nebuksuotų. Aišku automatiškai mažėja mėšlo talpa kraštiniuose garduose su "rampa". Čia jau pačiam spręsti.iš kitos pusės dar žiūrint, jei nebus bent nedidelio įgylėjimo, gali šiek tiek srutos pasisunkti lauk iš tvarto. Nors gausiai kreikiant tos problemos nėra.
  20. Tai ir nebekviečiame.
  21. Arba kelti taką, arba gilinti gardus. Bet 2,5 m gali pamiršti. Nebent su kokiu tai transporteriu šersi. Tada dar siauresnį taką daryti reikėtų, kad gyvuliai iš skirtingų tako pusių vienas kitam pašarą pristuminėtų.
  22. Tai prašom. Mane ūkininkai visada maloniai priimdavo. Manau tai užkrečiama. Nors yra ir veikėjų su imunitetu šiam reikalui. Tik būtų neblogai, kad prieš planuojant vizitą, paskambintumėt.
  23. Per mėnesį gal ne, bet gal ir galėjo greičiau. Tiesiog buvo dar nemažai aplinkybių, kodėl šiek tiek ilgiau užtruko. Neplanuotai daug žemės darbų. O po to jau "puikios" oro sąlygos. Pradžio vandens iki kelių, po to ir sniego tiek pat.
  24. Taip taip, prie Tverų. Važiuojant link Žarėnų. ☺ Foto iš priešingų kampų. Ant langų dar dėsis tinklelis ir užuolaidos. Per šį mėnesį, manau jau kabės. ☺ Pastatas - 36 x 14.
  25. O aš asmeniškai elgiuosi ne patriotiškai. Man 2€/vnt per brangu. Atvažiuoja du lenkai. 100 avių nukerpa per 2-2,5h. Sumoku 1,5/€vnt ir pavaišinu pietumis. O apie jokias keliones net kalba neina. Ir mandagiai be jokių akių draskymų ir reikalavimų išsiskiriam. Turėjau kirpėjų, kurie kaip žvaigždės atvažiuoja... čia jam alaus reikia, ne tokį nupirkai, čia karbonado nori, avys per didelės ir t.t.
×
×
  • Create New...