Jump to content

Kaip tręšti žieminius kviečius


Svečias

Recommended Posts

Pirmam žieminių tręšimui naudoti karbamidą nėra protinga, nes kol jis pereis į NO3 formą, ateis balandžio vidurys jei ne pabaiga. O iki to laiko augalai badaus. Ryt surasiu skaidrę iš seminarų, prie kokių temperatūrų karbamidas virsta į augalo šaknims pasiimančią formą.

 Karbamidas kaip salietra gerai tirpsta vandenyje  ir pasiskirsto dirvožemio tirpale šaknų plote .Prieš virsdamas amoniu , nors ir trumpai patenka į augalų šaknis , perdirbtas į amonį , kadangi pasiskirstęs plačiai ,  salityje su šaknimis gali būti augalų naudojamas , žinoma didžiausia dalis būs nitrifikuota ir panaudota , kada azoto poreikis didžiausias . Šiomis dienomis , kol temperatūros žemos karbamidą naudoti nėra blogas sprendimas .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

jomajo, kad sniegas nutirpes, nereikia anksciau laiko triest su darbais. Niekas nesako, kad kiekvienais metais tikrasis pavasaris ateina tuo pat metu, bet man atrodo be balandzio pradzios reikia ramiausiai namuose darbus kokius dirbtis, o ne i laukus su tresimais dairytis. Kad viena kita balta saknele pasimato jau, nemnau, kad yra tikslas lekt trest, kai orai nera silti ir augimas normalus nevyksta. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na po minuso iskart siluma prognozuojama.aisku, kas azota dave tai naudos kolkas tikrai nematau... kiekviena pavasari vis skaitineju kaip padeti kvieciams atsigauti(aminorukstys, mikro, magnis, kiti tirpalai...). Gal kas esate bande praktikoje pvz. karbamido koki 5-10 kg, ar sulfato su mimriukais kartu su pirmuoju tresimu? Kaip augalas reaguos jei nakti salna pasitaikys?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...