Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta

Pataisykite mane, jei klystu. Bet turbut kulturines ganyklas ukininkai sejasi tik sienainio, siloso gamybai, ar ganymui. Ir nelabai kas be galvoja apie siena. Mano gyvuliu racione sienas yra pagrindinis pasaras. Todel gal esate kas nors seje zoliu misinius sieno gamybai, bei ganymui? Kokie butu tinkamesni? Nelepus, ilgaamziai. 

Plotelis kuriame seciau - melioruota zeme, siaures rytai, molis priemolis,nemaza dalis ploto dobilai, tris metus ganyti gyvuliai. 

Aciu, jei patarsite

Paskelbta

Nors tevukas amzinatilsi agronomas bet tikrai apie augalu vegetacija ir tinkamuma pasarui zinau labai mazai nespejau .... maniau dar spesiu bet... Dryzuti zadu seti i durpinga zeme tik va tas tinkamumas pasarui ir tinkamas vegetacijos tarpsnis kaip nutaikyti ? 

Paskelbta

sienas is kulturines pievos irgi sienas. Zoles reiktu pjaut, liaudiskai kalbant,  iki islendant sluotom. Jei pjausit anksciau, bus mazai mases, jei veliau galesit krosni kurent, kaip Pienmegys ir minejo siai zolei (kaip ir sunazolei ir dauguma varpiniu) labai trumpas  pjuties laikas, o dar kartais gamta pokstu gali iskrest.

Paskelbta

Šienui skirtose pievose geriau vengti svidrės, nes ji labai ilgai džiūsta. O kai pas mus dabar per šienapjūtę sunku ištaikyt, kad šienainį geriau apdžiovint, tai apie šieną jau keli metai negalvoju.

• po 1 mėnesio...
Paskelbta

Sėjam kelinti metai mišinius 21 ir L2. Kai kurias dirvas, kur labiau ganomos, sėjam 24. Esu labai patenkintas, tiek masės kiekiu,  tiek pašaro kokybe. Turiu durpyno, tai pasėjau Durpė 2, gavau masės daug, gyvuliai ėda šienainį labai noriai, durpės į rulonus papuolė minimaliai, viršijo lūkesčius.

• po 2 mėnesių...
Paskelbta
On 2015-02-17 at 17:18, adblue pranešimas:

Noriu padraugaut su dotnuvos projektais ir domina zoliu seklos. Kokias labiausiai vetinate del pasarines vertės? Dekui :)

Visą informaciją apie žolių sėklas gali rasti DP puslapyje http://www.dotnuvosprojektai.lt/kategorija/seklos/pasariniu-zoliu-misiniai

Taip pat gali ir nusipirkti internetu, niekur nereikės važiuoti

• po 2 mėnesių...
Paskelbta

Gelsta ir nyksta pirmametis įsėlis,pries garas 2sav. nupjautas pirma kart buvo,iš pradžiu pradejo kilt labai gražus,jau be svėrių ir visokiu piktžolių,o dabar pradejo gelst ir taspats nykt,vaizdas toks lyg liga kokia.Kaip gelbėt?

Paskelbta

Sveiki. Forume paskaiciau apie vienmetes svidres pasidare ydomu  ju auginimas, reiklumas trasom ir kai geriau,  seti vienas ar maistyti su kokiu dobilais ar liucernom. Pasidalinkit patirtim

Paskelbta

Auga vienus metus kartais du. Labai megsta azota uzaugina daug mases tik metai turi but dregni na sekla 1kg 4.5lt sejasis nuo 25 iki 40 kg jau. Cia pagal skoni. Esu pasejes i misini tai didelio cia tolko nepastebejau manau reik set tik viena ja. Jai nori gali det vienmetciu svidriu ir persikiniu dobilu bus vienmetciai

Paskelbta

Y koki misini pasejas esi? Galvoju apie 70proc svidres ymaisyt ir koki 30proc dobilu ar liucernos. Man ydomu kai greitai uzauga nuo sejos, kazkada buvau pasisejas agro 3 y islyginta arima, pamenu labai letai dygo viskas, apejo pikdzolem visas laukas.

Paskelbta

nuo tiek salietros dobilai tikrai nemiršta...

Pamenu olandas dalinosi patirtimi, kad pievas tręšia azotu 160 kg/ha veiklios medžiagos... ir čia tik pirmas tręšimas.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...