Jump to content

Karvidės statyba.Labai reikia protingų patarimų.


remiga

Recommended Posts

Pas mus mullerup skreperiai tai per 10 metu x2 kompai nusprogo, 1 karta trosai keisti ir visi kampiniai skriemuliu laikykliai naujai perdaryti, storesnis metalas, nes originalas susidevejo. Trosas eina metaliniam lovelyje - 2 takai po 7x metru. Pas kaimynus toks pat skreperis tik ten jau 3 takai irgi po 7x metru, trosa irgi jau keite 1 karta, bet ten jau virs 20000 valandu prasukta.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 9 mėnesių...

Pas mus mullerup skreperiai tai per 10 metu x2 kompai nusprogo, 1 karta trosai keisti ir visi kampiniai skriemuliu laikykliai naujai perdaryti, storesnis metalas, nes originalas susidevejo. Trosas eina metaliniam lovelyje - 2 takai po 7x metru. Pas kaimynus toks pat skreperis tik ten jau 3 takai irgi po 7x metru, trosa irgi jau keite 1 karta, bet ten jau virs 20000 valandu prasukta.

 

pas mane irgi molerupas 25k valandu prasukta keistas trosas ir pervyrinti patys skreperiai ( pavirinau grederio peili) laiko puikei

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sveiki kolegos,reikia patarimo dėl fermos spalvų.Kokiomis spalvomis dažytumėt gelžbetonio blokų fasadą ? Kokios spalvos šiferį pasirinktumėte ? Noras yra,kad gražiai įsilietų į aplinką,nedarkytų vaizdo,bet kad ir nebūtų niūru.

Fasadas gelžbetonio blokai,virš jų ventiliacines užuolaidos,is tvarto galų mediniai skliautai,durys,ko gero,irgi medines.Medį kaip ir norėčiau bespalviu impregnantu,kad būtų natūralios medžio spalvos.

Įmetu nuotraukas šiuo metu vykstančių statybų,ir vietos vaizdo.Taip pat ir brėžinuką.

Brezinys.jpg

2017.02.03 020.jpg

2017.02.03 018.jpg

2016.10.20 006.jpg

2016.10.20 005.jpg

2016.10.20 003.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Atsiprašau Ričardai labai. Bet klausimas skamba lyg ir taip: Ką man rytoj valgyti?

Gal čia ir yra interjieristų, kurie užsiima ūkininkavimu, gal jie ir patars.

Bet gyvenime dėl spalvų naudojuosi vienu patarimu:

Juoda-Balta. ( Ing ir Jang pagal Fengšui ) Visos spalvos, kurias mes gebame matyti yra padarytos iš tų dviejų spalvų.

Nežinau ar juodas šiferis būna? Bet imk tamsiai rudą, nepatinka - vyšninį ar tamsiai raudoną.

Sienas ir sklautai - baltos.

Vartus ir kitus fasado akcentus ( durys, langai, lietvamzdžiai, pakalimas,vėjalentės ) derink su stogu. ( na aišku, tik ne juodus jei jau stogą tokį pasirinksi, tada akcentus vartus ir langus daryk raudonus tamsiai ( vyšnia ) )

Miegas neima, todėl kažkiek paaiškinsiu spalvinius motyvus:

Juoda - karalių spalva. Priešingai įprastinėms reikšmėms, Japonijoje ( prisimink kad iš rytų atėjo į mūsų pasaulį harmoningu ir dvasios menas ) juoda spalva reiškia džiaugsmą. Be to, ji gali simbolizuoti pastovumą ir ištikimybę. Mūsų kultūroje ji reiškia, kad  tai nuodėmingumo, atgailos, pabaigos simbolis. Bet jei naudosime draugėje su Balta. Tai jos tiesiog viena kitą papildys.

Balta - simbolizuoja šviesą, džiaugsmą ir sėkmę. Tai - švaros, išminties ir šventės spalva, turi amžinybės reikšmę. Psichologai sako, kad balta – tai prašviesėjimo, pakilimo, atvirumo ir atlaidumo spalva. Krikščioniškoje tradicijoje ženklina tyrumą, skaistumą ir nekaltybę, o kai kuriose Azijos kultūros tradicijose (Kinijoje, Japonijoje, Egipte) gali būti suvokiama kaip gedulo ženklas. Manyta, kad velės yra baltos, nes ši spalva nieko neslepia. Be to, balta reiškia paliaubas ir taiką (baltas balandis yra taikos simbolis). Iš tiesų balta yra dvejopa spalva: viena vertus, ji reiškia džiaugsmą ir šventę; antra vertus, simbolizuoja senatvę ir mirtį. Balta - tai tvarkingos, mėgstančios švarą, kartais - netgi pedantiškos asmenybės spalva. Psichologai sako, kad žmonės dėvintys ar naudojantys baltą spalvą siekia atsinaujinti, nori „pradėti naują gyvenimą“

Ruda - žemės spalva, todėl daugiausiai asocijuojasi su žemiškais dalykais. Sieja mus su žeme ir nuteikia materialistinėms mintims. Taip pat ši spalva asocijuojasi su konservatyvumu ir pastovumu.
Emociškai siejasi su namų židiniu, draugų, šeimos bendravimu, saugumu. Ruda spalva patinka žmonėms konflikto ar diskomforto būsenoje. Pagrinde ją renkasi tie, kuriems trūksta namų jaukumo, saugumo jausmo. Kuo labiau žmogus serga ar junta psichologinę įtampą, tuo didesnė reikšmė įgauna ši spalva. Rudos spalvos mėgėjai konservatyvus ir trokštantys ramaus gyvenimo, vertinantys namus, šeimą ir draugus.

Raudona spalva – tai Marso atributas, ypač aktyvi spalva, kurią sunku užgožti kitomis spalvomis. Raudona yra tapatinama su aistra, jausmingumu ir gyvenimo jėga, simbolizuoja kančią, meilę ir garbinimą. Ši spalva nuo senų laikų yra ir grožio sinonimas. Ji reiškia ugnį, energiją, drąsą, ženklina revoliuciją, galią ir pergalę. Raudona simbolizuoja narsą ir ryžtą, tai - viešpatavimo, dievų ir karalių spalva. Be to, raudona spalva žymi stiprybę ir vyriškumą, gėrį ir džiaugsmą, aistrą ir erotiką, meilę ir neapykantą, turtą ir laimę. Senovėje raudonos ir baltos spalvos derinys reiškė visą gyvenimą.  Psichologai sako, kad šią energijos, aktyvumo ir geismo spalvą paprastai renkasi drąsūs, valingi ir smalsūs, pilnavertį gyvenimą gyvenantys žmonės; kad ją renkasi vadovauti mėgstantys asmenys, kuriems svarbios pergalės, pasiekimai. Sakoma, kad raudoną yra pamėgę nuolat įrodinėjantys savo tiesas, dažnai užsiplieskiantys, kiek įžūlūs ir agresyvūs žmonės.

Štai Ričardai ir viskas, įprasminau spalvų kalba tavo gyvenimo vieną iš svajonių. Tu tik pats save geriau už kitus žinai, savo būdą. Tad susiderink spalvas pagal savo emocinį tipą. Ir turėsi labai jaukią darbui ir sielai  fermą.

p.s. kategoriškai draudžiu bet ką dažyti transparentinėmis, permatomomis ar palikti natūralias medžio spalvas. Bet jei tau gražu... . Tik tada nereikėjo klausti nuomonės.

Aišku, daugelis mane gali apmėtyti šiškomis, sakys: kam toks simbolizmas ir pompastika tvartui. O aš atsakysi, mesdamas atgal šišką, Ar tvartas, ar grėblio kotas, jis turi būti mielas šeimininkui. Tiesiog mieliau darbai eisis, ir kaimą papuoši. kai kas pakopijuos ir taip plis gražaus daikto suvokimas.

taip, kad į sveikatą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 mėnesių...
  • po 2 savaičių...

Čia bus tas pats, kas pramoninėm grindim eina, kad naftos ir kiti produktai neišgraužtų. Pas mane šėrimo takai netepti, vienoj fermoj betono markė buvo stipri, iki šiol pažeidimų nematyt, kita ferma vėliau statyta, ten papuolė silpnesnis betonas, matosi kad išsišlavinėja betonas, spręst pačiam.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

81. Galvijų laikymo ir aptarnaujančio personalo darbo vietos turi būti natūraliai apšviestos.

 

82. Patalpų minimalūs natūralaus apšvietimo koeficientai procentais (NAK) bei langų–grindų plotų santykis pateikti 7 lentelėje.

 

7 lentelė. Patalpų minimalūs natūralaus apšvietimo koeficientai

 

Patalpos pavadinimas

Natūralaus apšvietimo koeficientas, proc. (NAK)

Langų–grindų plotų santykis

Karvių ir prieauglio laikymo patalpos

0,8–1,0

1:10–1:15

Veršiavimosi skyrių, naujagimių veršelių patalpų ir veršidžių patalpos

0,8–1,0

1:10–1:15

Melžyklos, pieno surinkimo patalpos

0,8–1,0

1:10–1:12

Mėsai auginamų galvijų patalpos

0,4–0,5 

1:15–1:20

 

Pastaba. Kai langų–grindų santykis 1:20 (5%) patalpos natūralus apšviestumas 40 lx.

 

 

83. Patalpos natūraliai apšviečiamos per langus sienose. Be pastogių patalpos apšviečiamos per langus arba šviesą praleidžiančias užuolaidas ant angų sienose ir per skaidrias dangas stoge ir tvartų galuose.

 

84. Bendra apšvietimo (natūralaus ir dirbtino) trukmė tvartiniu laikotarpiu karvėms, veršeliams ir veislei auginamam prieaugliui turi trukti ne mažiau kaip 16 h, mėsai auginamiems galvijams – 8 h per parą. Tamsiuoju paros metu galvijų laikymo patalpos ir darbo vietos turi būti dirbtinai apšviestos. Patalpų dirbtinio pašvietimo minimalios normos pateiktos 8 lentelėje.

 

8 lentelė. Patalpų dirbtinio pašvietimo normos

 

Patalpos pavadinimas

Apšviestumas, lx

Karvių ir prieauglio laikymo patalpos:

 

šėryklos

75

perdarynės, poilsio boksai, gardai

50

melžimo metu tešmens lygyje

150

Veršidžių, naujagimių veršelių patalpų ir veršiavimosi skyrių patalpos

100

Melžyklos, pieno surinkimo patalpos (darbo vietose)

200

Mėsai auginamų galvijų patalpos

50

 

 

85. Galvijų laikymo patalpose mėšlo šalinimo takų apšviestumas gali sudaryti iki 25 % bendro apšvietimo lygio, bet ne mažiau kaip 10 lx.

 

86. Visose galvijų laikymo patalpose turi būti numatytas tolygus naktinis apšvietimas – 10 % nuo bendro apšvietimo lygio. Veršiavimosi patalpose – 15 % nuo bendro apšvietimo lygio.

 

87. Galvijų ūkio teritorija turi būti apšviečiama, lx:

– atviros svarstyklės, rampos ir kitos krovos vietos                                       5

– diendaržiai, daržinės, siloso tranšėjos, įvažiavimai į pastatus                     2

– takai, važiavimo keliai tvartų aplinkoje ne mažiau kaip                             0,5

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...

Sveiki kolegos,reiktų patarimo.Tema nevisai tiesiogiai susijusi su mėsiniais galvijais,žodžiu yra NEŠILDOMOS buitinės patalpos fermoje,kurioje yra šis kolektorius.Iš gręžinio ateina įvadinis vamzdis,ir iš šio kolektoriaus paskirstoma į 5 burbulines girdyklas.Vamzdžiai prakloti po žeme,žemiau įšalimo gylio.
Kaip jums mintis,kad į šitą šulinuką,kuriuo ateina įvadinis vamzdis,ir juo paskirstoma į girdyklas,prikišti ir užtrombuoti apšiltinimui kokia akmens,arba stiklo vata ? Ir visam šitam kolektoriui daryti kokią atidaromą dėžę iš OSB,ir taip pat visur užtrombuoti akmens,arba stiklo vata ? Bet galvoju,kad kai patalpa visiškai nešildoma,ar neužšals toje dėžėje per didžiuosius šalčius ?  

IMAG1093.jpg

IMAG1095.jpg

IMAG1096.jpg

IMAG1097.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kokio dydzio patalpa? Jei nedidele siulau ideti elektrini radiatoriu ir nustatai per salcius minimalia temperatura - pas mus sala savaite per metus. Pvz pirtyje kad dusas ir wc neuzsaltu pakabinau 2kw radiatoriu ir viskas. Jei patalpa didele sukalti deze kazkokia apsildinti ir i vidu saugiai pakabinti 100 w lempute - tiek sildo kad manau uzteks.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...