Jump to content

Vežiai tvenkinyje - vežių auginimas tvenkinyje


Donatas

Recommended Posts

Gyvena tvenkiny vėžiai, tik ar dauginasi nežinau. Buvom vaikystėj keletą juokais įleidę į šalia fermos esančią kūdrą. Uždumblėjus, žolėm užaugus, be karosiukų ir lyniukų niekas ten daugiau nekibdavo, o po bjauresnės žiemos ir tų negyvų nemažai matydavosi. Žodžiu, iš pirmo žvilgsnio sąlygos vėžiam kaip ir nelabai tinkamos. Surizikavom, įleidom ir po gerų šešerių metų labai labai nustebom, kai gaudant karosiukus lydekų žvejybai netyčia ištraukėm meškerės kabliuką su slieku tvirtai žnyple įsikibusį vėžioką. Senai manėm, kad gyvų nebėr. Pasirodo išgyveno net ir tokioj baloj. Vadinasi naujam, švariam, geram tvenkiny turėtų gyvent be problemų :D .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...
  • po 1 mėnesio...
Sveiki,

noriu pasidometi ar tvenkinyje, pruduose veziai gyvena?

Taip gavos kad ileidau koki 50vnt savan tvenkinin del sportinio intereso. Taigi idomu ar jie gyvena?

O iš kur jų gauti, ir dar tiek štukų? Koks turi būti vėžių tankis?

:) Na su tikrais Lietuviskais istikruju sunkoka toki kieki gauti, na bet kanadietisku tai gali gauti be problemu reik tik zinoti kur jie yra tai tukstanciais gali prisirinkti ir kiek girdejau kad jiems nereikia urvu jie yra migruojantys , pas mane tvenkinuke jau treti metai gyvena . Jo veziai valgo ikrus na bet as nebijau, kadangi yra pilna karosu tai tegu juos ryja o karpius jau paaugusius leidziu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jeigu jie migruojantys, vadinasi, gali paplisti ir išstumti vietinius vėžius - suardys gamtos pusiausvyrą. Nežinia, kokie jie - agresyvūs, gerai prisitaikantys. Pvz., Š.Amerikos pilkosios voverės taip puikiai pasijuto Britų salose, kad išstūmė visas rudąsias ir dabar rudųjų liko tik Škotijoje.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 9 mėnesių...
  • po 3 mėnesių...
  • po 3 metų...

Prieš 15 metų  pažįstamas atvežė gal 20 vnt. Aš supratimo tada neturėjau, o jis garantavo, kad tai Lietuvos plačiažnypliai. Dabar jau žinau, jog tai buvo invaziniai. Tvenkinys pratekantis, bet vasarą per karščius nusenka maitinanti pelkė, vandens lygis būna sumažėja iki metro . Vėžiams vienodai, jie kimba ant meškerės, jeigu ilgiau pastovi nejudindamas kojų , bando žnaibytis, žuvies tinkliuke irgi nepalaikysi. Žodžiu- turiu problemą. Dabar tokios klaidos nekartočiau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bandysiu naikint, nes tvenkinys beveik išleidžiamas . Išleidimo vamzdį pakėliau gerą pusmetį virš dugno, tipo uždumblėjimui (irgi jaunystės klaidos), bet tą likusį vandenį bandysiu išsiurbt, nes nusipirkau tarybinės gamybos siurblį ANDIŽAN. Tai atsiras laiko, pasiremontuosiu senieną ir tada galvoju sukariausim.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...