Jump to content

Remigijus Rutkauskas

Nariai
  • Pranešimai

    131
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Remigijus Rutkauskas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. virinimo budu. Teko ЗиЛ-157 varikli su "kempu" virinti, kai vieni žiopliai paliko vandenį neišleista per žiema. Tai ne pati gražiausias siūlė gavosi, bet vanduo bent nebėga ir kitų problemų kaip ir neiškilo. Po to yra tęke matyti virinimo siūles ir ant СМД-60 varikliu, prie galinių špylkų.
  2. Na mano patarimas toks, jei jau reikia ne 2 ar 3 kartus per žiema sniega valyti, tai manau reikia nepagailėti ir kazka geresnio nusipirkti. Jeigu pirkti peili tai tik su reguliuojamu atakos kampus, arba geriausiai kad jis galėtu būti V formos, su tokiu peiliu visas pusnis ir su savo traktoriuku pravaziuosi. Jei sniego putikas, tai pirk didesni ir prie traktoriuko ir rimtesnis daigtas bus ir daugiau galėsi nuveikti su juo.
  3. Na prisipažystu kad mokslų šioje srityje neesu baiges, tad mano pasisakymai ir subjektyvumu gali pasizymeti. Virgi, bet jeigu dirbama ražienoje tai ar verta platinti ratus? Suprantu ant minkštos ir purios žemės tai taip, bet ražienoje dideles esmės nedaro prapralinimai, ar klystu? Ir beto jei kolega dirbs tik su giluminiu purentuvu, tai kad ir traktorius spaus žeme tai dideles esmes nedaro.
  4. o iš kur tamsta tai ištraukėte? o tai kibo buksuodamas mažiau degins kuro? fignia visiška... anti-logika... mistika O tu tamsta savo anti-logika gai susikišti ten kur saulės spinduliai nepraeina. Ar tu išbandes, kad gali komentuoti? Ar tik savo ale tai teorijos žinias reiški? Jei aš ką sakau tai tik pagrystai ir argumentuotai. Bandymai buvo atlikti su K701 traktoriu sumontavus dublius. Buvo pavasarį įdirbinėjama žemė ir ruošiama sėjai. Tai kuro sanaudos žymiai sumažėjo nuemus dublius ir dirbant tą pačia žemę. Matyt gaunasi labai didelis plotas kuriuo traktorius mina žemę dėl to ir naudojama daugiau kuro. Taip pat buvo bandyta skusti ražieną su dubliais, tai kuro sąnaudos žymiai nesiskyrė, tačiau jei sausa žemė tai viskas ok, bet po lietaus ar vos šlapesniai žemei esant, geriau lauke nesirodyti, nes iškart traktorius buksuoja.(Agrisemo 9m lekštinis skutikas buvo naudotas (7-8cm gylis), molis.) Patarimas butų nekišti pinigų į ratų praplatinima, o tik nusipirkti naujas padangas (nedėvėtas, bet naujas) ir problemos dėl šito dings, jei dar efekto nebus, tai svoris ant galines traktoriaus dalies praverstu, nes >400ag traktoriui apie 12-13t yra santykinai mažas svoris.
  5. Sveikas, o tu paprasto K701 v12 variklipo rekonstruoti nenori? Nes yra dar jų Lietuvoje, ten be turbinu gaunasi apie 360Ag. Tai dar ant kiekvieno kolektoriaus po čekiška turbina ir manau gausis tas pats kaip ir ta parsiustas iš rusijos, taip ir sutaupysi pinigų ir laiko. Nes kam tas naujas variklis jei traktorius tiek ten ir dirbs pas tave. Yra ir gerai išsilaikiusiu senų varikliu, tad manau nebutu problema čia jį surasti. Taip pat jie K700 uždedi dvigubus ratus, tai kuro sąnaudos padidėja trečdaliu, tad patarimas dėti ne kirovo ratus praplatinimui o berasuso (gerai šito nenusimanau, bet jei neklystu tai šimtinio belaruso ratai identiško dydžio kaip kirovo, o palrastų belarusų vos vos mažesni)
  6. Manau galiu garantuoti kad Lietuvoje to dar niekas dorai nebandė, na neskaitant akvariumininkų kurie augina savo malonumui. Šiaip tai viskas įmanoma, svarbu tik rinką rasti.
  7. Naudojam 44kw MASTER dyzelini šildytuva (raketa). Tokioms patalpoms šildyti geresnio daigto manau ir nelabai bus. Taip užsikuriant išmetama kažkiek dūmų, bet viskas ten normaliai, gi ne benzino būmai. Teko viena žiema dirbti 100m^2 patalpose. Termostate užstatydavom apie 25 laispnius kad netektu sukti galvos dėl šalčio. Tai prišildydavo gana greit, manau nuo -5C iki 25C užtrukdavo apie 10min. Beto geras daigtas traktorių ar mašinų variklius žiemą atšildyti
  8. 15-20kw jėgainės reikės. Nes jei statysi tai tik iki 12m aukščio, o tokio aukščio jėgainė retai kada perženks 5kw/h galingumą. Vidutiniskai ji gamina apie 1,5-2kw/h. Beto kad atsisakyti visai jų, tai tau reikės akumuliatorių. Arba televizoriu ziurėsi ir skalbsiesi tik viejuotomis dienomis. Nes Lietuvoje lietūs lyja, o vėjelis tik dvelkia.
  9. Na perdirbejam reikia pastovumo, jiem reikia kad bet kada galetum ir turetum zuvies. O kiekis tai ivairus yra. Apie desimt tonu per metus tai tikrai normalus kiekis. Zinau vilniuje kelias vietas kur perka afrikinius samus, bet ten mazos imones. Sunku su realizacija zinok yra. Lietuvoje zuvis isvis nepopuliari yra, na bet ka jau padaryti. Samas turi savo privaluma kad ji pigiau nei kokia kita suvi uzauginti galima. Jei atvirai tai labai sunku yra su siuo verslu, gero vadybininko reikia.
  10. šiaip supirkinėja visi kas užsiima žuvies prekyba, jie dažniausiai neskirsto ar žuvis URS užauginta ar ežere, svarbiausiai kad gera kaina pasiulytum jiem. O okios daugmaž kainos galima tiketis iš perdirbėjų už šamus? Ar yra kokie nors kokybės reikalavimai jiems tiekiant žuvį? pvz. turi būti gyva, atšaldyta ar kažkaip kitaip paruošta? Na priklauso kur ir kam parduosi, kartais kaina buna kad apsimoka parduoti, kartais buna kad ir neapsimoka, įvariai žinok. O kokia žuvis jiem tinkama tai taip pat yra susitarimo reikalas. Bet mažiausiai problemų jei parduosi gyva ir jie patys išsiveš. Nes jei nori atšaldyti žuvį, tai ja turi išpjaustyti, o išpjaustymui reikia atskiros patalpos patalpai atsiki veterinarijos reikalavimai, kvalifikuotas darbininkas turi buti ir kitos biurokratines nesamones, čia gi Lietuva, nesvarbu kaip dirbti ir ką dirbi, svarbu kad popieriai tvarkingi. Aišku aš čia apie legalia veikla šnekų, bet viską įmanoma ir...... padaryti.
  11. Remigijus Rutkauskas

    pavogta masina

    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/kaune-sulaikytas-itariamasis-pavoges-17-tukst-litu-vertes-automobili-audi-a6-avant-59-184734 Gal sita audi cia buvo?
  12. šiaip supirkinėja visi kas užsiima žuvies prekyba, jie dažniausiai neskirsto ar žuvis URS užauginta ar ežere, svarbiausiai kad gera kaina pasiulytum jiem.
  13. dar akvatechna tokia yra. Kaina manau nemaza pasiulys, bet darbus gal patikimai atliks.
  14. Taip pat Drevernoje yra mokomasis ukis kuris atsakys visus Jums rupimus klausimus susijusius su recirkuliacinemis sistemomis. Patars montavimo klausimais ir net palengvins žuvies gavimą.
  15. Manau įmanoma viskas. Tačiau aš tokiais darbais neužsiimu, nes paprasščiausiai mažai laiko tam turiu. Ir beto nenoriu tureti papildomos atsakomybe ant savo pečių. Yra Lietuvoje žmonių kurie užsiima tokia veikla, net kelios firmos yra, galėsiu padeti su jais susisiekti ir viskas jum bus paaiškinta ir pasakyta tiksli tokios sistemos irengimo kaina.
×
×
  • Create New...