Jump to content

MilkR

Nariai
  • Pranešimai

    104
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario MilkR paskelbtas turinys

  1. MilkR

    Dūsta žuvys

    Dar gali buti kokie plesrunai apsigyvene, as pernai imetes i pruda buciuka per rugsejo menesi istraukiau 4 kanadines audines jos ilindusios ten nuskendo. Kadangi yra orapute tai ziema butina ziureti ar nera taku i jusu pruda ir jei tokie yra statykit spastus "kapkancikus" nes kitaip visa ziema maitinsit plesrunus...
  2. MilkR

    Dūsta žuvys

    dejuojate, kankinates, nusiperki elemetaria orapute su defuzorium bent 10w ir viskas pamirstate visas bedas.. As pries 4 metus kai issitraukiau savo parsiokus uzdususius po 4kg ir dar buvo isnerse tai ir prieauglis bevei visas isduso... tai nusipirkau orapute 15w su defuzorium kainavo apie 180lt prasitesiau laida (plona) ir visa ziema dabar burbuliuoja menesiui kainuoja apie 5lt dabar 1.5eur . tai dabar paskaiciuokit kiek nuostoliu gaunasi kai zuvis uzdusta jus ja pirkot vaziavot kaskur , seret, ir del kaskokiu kapeiku pagailejimo ji uzduso ir vel pasaka be pabaigos vel vaziuojate perkate seriate ir kokiais nors nelabai sekmingais metais uzdus. Kas siemet nudziugino pagautas karpis 3 kg pasirodo ne visi karpiukai uzduso tais nelemtais metais, dabar esu ramus siemet jau bus ketvirti metai kai burbuliuoja orapute.
  3. MilkR

    Mėsinės ožkos

    na ir gincas, buvo apie ozkas o priejot prie sunu Del sunu, gyvena pas mane voljiere (viljieras prie sienos buda padaryta kluone ispjauta skyle sienoi) Bavaru pedsekys jau kaip 6 metai ir kuo puikiausiai laikosi o matematika paprasta ziema duodu rimto edalo 25-28% baltymu kad edale butu, edalas sausas... Vasara liesesnio duodu vat ir viskas. Tas pats ir su ozkom ir visais kitais "vasariniai" gyvunais, reikia duoti rimtesni raciona nes organizmas sueikvoja energija susisildymui del to reikia kakybisko pasaro ir visokiu mineraliniu papildu.
  4. Sveiki, gal kas vezet agurkus i Kauno urma pernai, kokios kainos buvo ir ar gerai pirko? Na o gal zinot kur superka dideliais kiekiais agurkus (apie Kedainius zinau) buciau dekingas uz info.
  5. MilkR

    kombikorma

    Kaina gaunasi tokia pat kaip ir KG gal net keliais centais brangesne... Na tarkim pirkciau 1 tona, kokia kaina butu?
  6. As neturiu veislines bandos ir neprekiauju triusiais, as tik issakiau savo nuomone. Pagal jus tai klientas yra "nepakaltinamas" ir veisejas turi butinai priziureti kaip pas toki klienta auga jo parduotas triusis. Na buvo ir bus tokiu atveju ir jeigu rasinesim visi i sita juoda sarasa tai as isitikines kad visi veisejai , augintojai pardave gyvus triusius kaskam kitam, anksciau ar veliau atsidurs sitame juodajame sarase. Taip kad noriu atkreipti uoliai rasinejanciu demesi kad visko gali atsitikti kad jus cia patis atsidursit. Juk gyva triusi pardavus visada nauda didesne ... Prarykit karcia piliule ir dirbkit toliau gerbemieji be nuostoliu nebuna verslo.
  7. Kad jusu skundai panasus i blevizgas. Jus rasot pasakojat cia kaip elgetes ir kaip perkat triusius tai reiktu nauja tema sukurti "pasielgiau neprotingai" nes labai nemazai cia tokiu yra. Jeigu pagalvojus taip tai net baisu kam nors parduoti triusiuka nes pagal jusu pasakojimus tai esate nelabai nusimanantis apie juos ir poto pilat pamazgas kad va suskis va ciaudi ir panasiai yra cia ir jusu kaltes tame. Juk turit suprasti kad vadoje vienas kitas triusis kuris yra superinis ir tai nevisada visi kiti loterija ir kai toks pirkejas telefonu sneka tokias nesamones kaip atsiuntimas pastu tai poto nenuostabu kad veisejas ir nusiuncia toki kokio jis ir nusipelne. Zmones vaziuoja i Cekija parsivesti triusiuku ir patys tai daro nes tai labai atsakingas darbas. Visada budavau pries tokius rasinejimus ir pamazgu pilima vieni ant kitu o kam yra nuoskaudu del blogo pirkinio manau reiktu susivesti i google toki zadziu rinkini "kas neigia savo nesekmes ir kaltina del savo nesekmiu kitus zmones" ir protingiems pasidarys viskas aisku, (deja ne visiems). Triusiu auginimas juk verslas o versle buna ir bankrotu ir nuostoliu .
  8. Siulau kurti savo triusininku asociacija ir patys reguliuokit viska. Pavadinimas galetu buti toks "Tikroji triusininku asociacija" Nenoriu as ginti tu Juoduju triusininku turbut yra uz ka juos peikti bet stai kas man uzkliuvo , vieni perka triusi paziureje i foto kiti perka net neziureje ir dar prie viso sito siunciasi gyvus triusius pastu.... del sito tai nepagirsiu nei augintojo nei pirkejo. Del triusiuku ciaudijimo tai pastebejau kad dazniausiai pirkti uzdarose patalpose auginami triusiukai ciaudo bet pagyvene grynam ore ir gerai seremi jie pasitaiso. ( pirkausi jau ne viena tai kai tik is uzdaru patalpu taip ir dazniausiai ciaudo nors ir vedinamos vistiek). Mano patarimas jeigu jau perki veislei tai nepatingek ir nuvaziuoti nes kitaip perkiesi kate maise. As va vakar nusipirkau 6 pateles 2,5 men. tai pardavejas prie manes suskiepijo jas ir pats dalivavau atrenkant is prieauglio . Jeigu nori rimtai uzsiimti triusiu auginimu tai rimtai ir ziurekit i tai. Mano galva pacius geriausius triusius uzsiauginsit patys , atrinkinesit is vados graziausius tvirciausius is "geros" seimos kur motinos atsakingai augino savo triusiukus ir t.t. Visiems geru svenciu
  9. MilkR

    Vistos

    As irgi pernai pirkausi tas "panaudotas" vistas tai is 50vnt liko 12vnt gerai kad buvau dasipirkes "svieziu" tai daugiau tokios klaidos nebedarysiu.
  10. MilkR

    Kiaušinių kainos

    Na Vilniuje zinoma po 7lt nereikia ir svenciu beto paziurekit kokio dydzio tie kiausiniai po 3,5lt. as tokius kaimiskus mazycius po 6lt parduodu.
  11. MilkR

    Kiaušinių kainos

    pardavimo turguje kainos ivairios.nuo kiausinio dydzio priklauso.Priduodant didesni kieki prekeiviams,desimties kaina svyruoja apie 5lt Cia didmenos kainos 5lt , mazmenos po 7lt
  12. MilkR

    gelbekit nuo plesrunu

    Na jeigu kapkaneliai buvo silpnai pritvitinti tai ir pacas galejo nueiti su jais man yra taip buve tik man labiau pasiseke radau virves gala ir is urvo istraukiau spastus kartu su pacu buvo dar gyvas... nuo tada pririsu rimciau.
  13. MilkR

    gelbekit nuo plesrunu

    Na 100% nebuciau isitikines kad tai sesko darbas, jeigu seskas ilystu tai per pora kartu vistu neliktu o gal ir per viena karta visas ispjautu, beja as irgi maniau kad pas mane seskas darbuojasi bet kai pagavau pasirode kad akmenine kiaune, jeigu seskas tai su gyvagaudziai nesunkiai pasigausit o kiaune nelabai lys i juos... nors zinoma buna ir isimciu. PVZ del Kiaunes paleidimo tai ja reiktu nuvesti bent 20 km nes jos medziokles plotai yra 5km taip kad jeigu per arti paleisi tikrai grys tik "pasimokiusi" O sakykite, kaip žinoti, iš kurios pusės tie bjaurybės lįs, kur padėt tuos spąstus? Na cia biskutis info del papjovimo http://www.lrytas.lt/-12665760701265294 ... %C4%AF.htm Istikruju nera lengva pagauti kiaune, bet imanoma. Jusu atveju isigyciau kapkanelius nes prie namu gali gaudyti su jais zinoma jeigu tik nera ten katino. Jeigu kiaune ateina is miskelio tai sniege matosi jos pedsakai, pedsakai kas 40-60 cm suoliai po dvi leteneles, atstumas tarp peduciu priklauso ir nuo sniego kiekio. Turi matytis kur ji lenda dazniausiai tai po tvartu bet gali lysti ir per virsu. Kapkanelius pastatykite i urvuka arba ant tako kur ji laksto ir butu gerai apdengti kokiais siaudais , kapkaneli reikia butinai priristi rimta virve ar grandinele. Jeigu nera katino tai galyma ir vilioti pvz. kokia papudyta vistiena arba dar geriau butu vistos zarnos. http://www.skelbiu.lt/skelbimai/spastai-15113716.html
  14. MilkR

    Inkubatoriai - perinimas

    Galiu pakomentuoti, turiu ir as sita inkubatoriu, imanoma isperinti su juom tikrai bet deja yra visokiu niuansu, jeigu patalpoi keisis temperatura keisis ir inkubatoriuje (del automatinio termostato nebuvimo) , poto gana sunku nustatyti dregme , kiausinius nors ir varto automatiskai vistiek karta per para turesi is centro perdeti i sonus kiausinius o soninius i centra. Gal tik viena karta issirito 70% putpeliuku visi kiti kartai 50-60% kaip vistu taip ir putpeliu. Na sita inkubatoriu galima pavadinti Riga-11 toks motoroleris buvo su pedalais jis vaziuoja bet i kalniuka kartais neuztraukia tai suki pedalus arba jeigu reikia uzsikurti taip pat suki pedalus Nuvaziuoti galyma bet be konforto. Bet pasizaidimui tinkantis daiktas, visdelto yra labai malonu stebe ritimasi Ir tuo paciu issiaiskinsi ar verta uzsiimti situom reikalu ganetinai pigiu metodu, negu nusipirkus rimta aparata ir poto supranti kad nebenori jo.
  15. MilkR

    gelbekit nuo plesrunu

    Stai ganetinai pigus ir taip vadinami humaniski spastai, pririskite juos ir pastatykite ten kur lenda dabar aiskiai turetu matytis per kur i tvarta ilenda seskas arba kiaune. Sitie spastai ganetinai saugus katinai neturetu pralisti... http://stparkas.lt/lt/spastai-204/spsta ... maniki-401
  16. MilkR

    gelbekit nuo plesrunu

    Panasu i tai kad gerai isaukletas nes pas mane graziai irgi imdavo po viena per diena o pagavau kiaune. siaip tai dabar puikiausiai matosi petsakai, jeigu nufotagrafuotu ir idetu nuotrauka as pasakyciau kas cia vaiksto. Ne ten kur pritrypta bet ten kur suoliuota tokios kaip po dvi trys pedutes atrodytu kas 40-60-100cm atstumais.
  17. MilkR

    gelbekit nuo plesrunu

    Na 100% nebuciau isitikines kad tai sesko darbas, jeigu seskas ilystu tai per pora kartu vistu neliktu o gal ir per viena karta visas ispjautu, beja as irgi maniau kad pas mane seskas darbuojasi bet kai pagavau pasirode kad akmenine kiaune, jeigu seskas tai su gyvagaudziai nesunkiai pasigausit o kiaune nelabai lys i juos... nors zinoma buna ir isimciu. PVZ del Kiaunes paleidimo tai ja reiktu nuvesti bent 20 km nes jos medziokles plotai yra 5km taip kad jeigu per arti paleisi tikrai grys tik "pasimokiusi"
  18. MilkR

    gelbekit nuo plesrunu

    Greiciausiai bus kiaune, pasigavau as tokia siemet man 17 vistaiciu nutyso (2-3men) tai kol sniegas neiskryto tol nelabai supratau kas cia man tiek skados pridare . Nusipirkau spastukus kiaunems yra skelbiu.lt parduodami raso tipo rusiski isdeliojau juos palei tvarta kur matosi kad kaiunes lysta biski ikisdamas i ta urvuka ir uzdengdamas siaudais zinoma dar ir pririsdamas tvirtu trosu. Laimikis 1 kiaune ir 6 pacai. Turiu ir gyvaspascius deja lindo i juos tik pacai.
  19. MilkR

    Pasarai,lesalai

    Paisikambinau ir nusipirkau. Juk skelbiasi kad parduoda.
  20. MilkR

    Pasarai,lesalai

    http://www.skelbiu.lt/skelbimai/pasarai ... 07318.html pirkausi pas juos.
  21. MilkR

    Pasarai,lesalai

    Na visko zinoti negali zmogau, beto as ne nuodais seriu vistas kaip jus cia mane bandot apibudinti... ( o siaube as nusikaltelis!!! aciu dievui kiausu neparduodu... ) Na miltu pirkausi tik pabandymui 25 kg bet tiesa pasakius norimo efekto nebuvo daugiau kiausiniu deti tikrai nepradejo. Beto pardavejas apie tai nieko nesake tik dave patarima koki procenta maisyti su miltais. Lenkiu savo "neapsiplunksnavusia" galva pries jus PIEMEGY uz teviska patarima.
  22. MilkR

    Pasarai,lesalai

    Bijau bijau bijau...
  23. MilkR

    Pasarai,lesalai

    Bijau bijau bijau
  24. MilkR

    Pasarai,lesalai

    Bijau bijau bijau
×
×
  • Create New...