Jump to content

EKOLO

Nariai
  • Pranešimai

    120
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario EKOLO paskelbtas turinys

  1. EKOLO

    Lazdynai

    vk neklaidink modestulio , pas tave ne Halė ,o Barselona nuotraukoj
  2. EKOLO

    Lazdynai

    Apgavo. Įkišo Barseloną
  3. EKOLO

    Lazdynai

    Labas. Chemijos nesu naudojęs. Bet teoriškai domėjausi. Dar turėjau viltį, kad galima apsieit be fungicidų, bet daugiau neeksperimentuosiu. Jeigu nusipirksiu normalų purkštuvą( nors žiemą jis mažiau kainuotų) , tai pradėsiu šiemet, o blogiausiu atveju pavasarį. Dabar jau nieko nepakeisi. Šiemet riešutų neturėsi. Susirašysim.
  4. EKOLO

    Lazdynai

    Abejočiau kad dėl vandens trūkumo. Maniškiams visko teko išgyventi. Net lapai gelsdavo ir krisdavo, bet žirginėlius kitais metais kraudavo. Neteko tau anksčiau pastebėt keistai išsipūtusių ir į apačią pastorėjusių žirginėlių ?
  5. EKOLO

    Lazdynai

    Turiu prie kelio laukinį lazdyną indikatorių. Trečiadienį ant jo užmačiau riešutus paveiktus puvinio. Kultūriniai lazdynai kaip ir tvarkoj, bet šitas laukinis manęs nėra apgavęs. Ant jo kažkaip pirmiausiai pamatau gerus ar tai blogus pasikeitimus. Šiemet ruošiausi naudot chemiją, bet galvoju negali du metus iš eilės susidaryt tinkamos sąlygos puviniui. Ko gero klydau ir sėdėsiu be riešutų. Kaip pas kitus, ar pastebit ką nors blogo, ar naudojot chemiją
  6. EKOLO

    Lazdynai

    Šiaip viskas pas tave kaip ir normaliai. Jeigu randi asiūklių ,rūgštynių tai be tyrimų rodo didesnį rūgštingumą. Bet kuriuo atveju siūlyčiau panaudoti dolomitmilčius, jie ne tik nurūgština dirvą, bet gerina jos struktūrą papildo dirvą kalciu, magniu. Labai tinka, jeigu turi medžio(geriausiai lapuočio) pelenų. Jaučiu, jog pomedžius mulčiuoji. Pabandyk pasigaminti dilgėlių raugo, jeigu spėtum tai vieną kartą apie liepos vidurį dar galėtum patręšti, na o kitais metais pradėk nuo pavasario, nesigailėsi. Labai padėtų ir kompostas. Rudenį patręšk mineralinėm trąšom kalio sulfatu ir superfosfatu, o kitą pavasarį kompleksinėm ir kaip galima anksčiau. Sakyčiau tau reikia pagerinti dirvos struktūrą ir sudėtį Tai pasieksi naudodamas organiką- mulčas, kompostas ir dilgėlių raugas. Sukursi pomedžiuose mikroflorą, prisiveis grybienos ir baigsis tavo bėdos.
  7. EKOLO

    Lazdynai

    Videnai, pabandom pagal punktus: 1.Koks pas tave dirvožemis 2.Ką darai su pomedžiais 3.Rūgštingumą gali patikrinti primityviai su lakmuso popierėliais pats 4.Pavasariai tikrai nekalti 5.Jaunus medelius saugok nuo stirnų ir kiškių( geriausiai būtų tinklas, blogiausiu atveju repelentas) 6.Ar naudoji trąšas ar organines ar chemines? 7. Ar dirva neužmirkusi?
  8. EKOLO

    Graikiniai riešutmedžiai

    kokios laboratorijos paslaugom naudojotės?
  9. EKOLO

    Graikiniai riešutmedžiai

    "prigriebė"- tai pašalo
  10. EKOLO

    Lazdynai

    Videnai , tavo bėdas marijus123 diagnozavo tiksliai. Dabar tau lieka spręsti, kaip su jais susitvarkyt, tikriausiai duosi chemijos, nes sprendžiant iš foto- atvejis rimtas . Baisi jų daugybė ir eksperimentuot su žolelėm jau nėra laiko. Aišku, jeigu užpultas vienas medelis tada gali ir pažaist. Atvirai pasakius lazdyno išvaizda pagal foto man labai nepatinka. Prieš Jonines lapų spalva turi būt žalia, kaip rūta. Aišku galima sakyt, kad skydamariai, taip nustekeno, bet sveikas ir stiprus augalas taip lengvai nepasiduoda. Vaizdas toks, kad lazdynas ar tai negavęs ,ar negali pasiimt maisto medžiagų( dėl dirvos ph)? Šitą reikia spręst. Parašyk kaip yra.
  11. EKOLO

    Lazdynai

    Ką Videnai prasti reikalai. Su deglige kova viena-išraut ir sudegint. Tolumoj matau lyg ir nemenkus medžius, tai reikės traktoriaus. Vienas pliusas, kad Joninės ant dienų, tai bent laužą normalų užkursi:))) Jeigu rimtai, tai per daug neimk galvon. Bendraminčių bėdoj nepaliekam. Šiandien neturiu laiko galėsiu, galėsiu parašyt kitą dieną, o jeigu ima nerimas, tai gali skambtelt Nr atrodo įmetęs ankstesniuose postuose.
  12. EKOLO

    Lazdynai

    Greičiausiai ne liga. Tikriausiai medeliai pasodinti rudenį ar šį pavasarį? Parašyk daugiau info, tada bus aiškiau. Gal ką ir patarsim.
  13. EKOLO

    Lazdynai

    Neatmenu ar prie recepto, ar kažkur kitur užsifiksavo, kad purškiant mielės ne tik patręšia augalą, bet ant augalo lapų pradeda auginti savo grybieną sunaikindamos ar neduodamos plisti puvinio židiniams( jis irgi grybinės kilmės). Tai gaunasi kaip ir du viename :)))
  14. EKOLO

    Lazdynai

    Mielių užpilo receptą miestietis gavo atsikraustęs į kaimą iš vietinės močiutės. Naudoja ir kaip rašo rezultatais patenkintas. Ima 3 litrus vandens , pašildo ir jame ištirpina 10 valgomų šaukštų cukraus bei 10 gramų sausų mielių. Talpa turi būti didesnė nei 3 litrų, nes mielėms pradėjus fermentuotis jų tūris padidės 2-2,5 karto. Mieles paliekam fermentuotis 4-10 val, kartkartėmis pamaišant. Kai fermentacija pasibaigia į kibirą įpilame 7 litrus vandens 3 litrus mielių raugo ir šiuo mišiniu maitinam visas daržoves. Agurkus kartą per 10-12 dienų, pomidorus ir kitas daržoves kartą per 15 dienų. Norma 1 litras augalui. Prieš tai augalus palaisto vandeniu, nes taip geriau pasisavina tirpalą. Geriausiai užpilą ruošti ryte, kad vakare galima būtų pukšti ar laistyti. Manau šitas receptas puikiai tiks ir lazdynams. Jeigu naudosit šį ar kitus receptus, nepatingėkit ir pasidalinkit pastebėjimais. Taip forumas bus įdomesnis ir produktyvesnis. Sėkmės
  15. EKOLO

    Lazdynai

    Šiemet gal dar nenaudosiu chemijos, nes straubliuko gausiai nesimato, o nuo puvinio gal dar pabandysiu mielių užpilą , kažkaip sudomino aprašymas. Jeigu tikėt aprašymu, tai gaunas du viename. Augalas patręšiamas ir tuo pačiu gauna apsaugą, nuo grybinių ligų. Jeigu kas sumanytų pabandyt, tai parašykit ir receptą paviešinsiu, nes šiandien jau tingiu
  16. EKOLO

    Graikiniai riešutmedžiai

    Kad buvo šalna supratau tik sekmadienio pavakarę ant ankstyvų bulvių, bet nesureikšminau, nes pajudinta buvo saikingai . Šiandien graikiniuose supratau klydęs. Nors didieji visiškai nenukentėjo, bet žemesnieji tie kur prie žemės-tai lapų galai nuvirę. Aš iš karto nieko nekarpau ir nepjaustau. Palaukiu kol ateina laikas genėt, o tada pasimato tikra padėtis ir būna aišku ką ir kiek šalinti. Jeigu daugiau staigmenų gamta neiškrės, tai riešutų rudenį bus, nes riešutėliai jau matosi. Dar vienas pastebėjimas- pusė medelių buvo apšienauta, tai iš pradžių pagalvojau, kad jeigu būčiau palikęs žolėj, tai gal šalna būtų nepalietus, bet pervažiavus visą lauką pasimatė, kad nukentėjo, vienodai tiek apšienauti, tiek pasislėpę žolėj.
  17. EKOLO

    Graikiniai riešutmedžiai

    Sumautas pavasaris. Šito nebuvau matęs.Sode pumpurai pradėjo po truputį skleistis atrodė jau viską pergyvenom, ir liko tik pasisaugot vėlyvų šalnų, bet kai užšildė saulė, kai kurie taip ir liko prasiskleidę, o šiandien pamačiau, kad jie apdžiūvę ir negyvi. Temperatūrų kaitaliojimas , o paskui užėjęs šaltis juos vis tik pribaigė. Daigyne kaip ir viskas gerai. Kaip pas kitus?
  18. EKOLO

    Lazdynai

    Puola. Bet man atrodo jie labiau baltalksnius mėgsta, o jų pas mane yra, be to lazdynai jau dideli. Mano sodui baisesni karkvabaliai. Kai kuriais metais jų būna kaip skėrių. Aš buvęs ekologinis, tai žaisdavau ūkiniu muilu, dilgėlių raugu ir t.t. Darbo daug, laiko sąnaudos didžiausios, o naudos nelabai, nes riešutus ekologinėm kainom norinčių pirkt nelabai yra. Dar nenorėjau pripažint pralaimėjimo, bet tenka kelt rankas ir nors labai nenoriu, teks naudot chemiją. .
  19. Aš obelims virš 30 m. pirmiausiai atsikasiau šaknis per du kastuvus, jas nukirtau, paskui aukščiau už kamieno užkabinau furinę virvę ir gana nesunkiai išroviau su visom likusiom šaknim, o tik tada susipjausčiau. Kadangi tu kamieno jau neturi, tai kelme su storu grąžtu pridaryk skylių, pripilk salietros ir skyles užkalk kamščiais. Rudenį kelmo liks tik trunėsiai. Aišku jeigu gali tiek laukt. Sėkmės
  20. EKOLO

    Graikiniai riešutmedžiai

    Patiko. Stipriai susinervavęs pakalbėjo. Įdomu kas taip jį paveikė. Ar Matelio pelno iš ha skaičiavimas, kuris aišku kelia juoką, ar tai, kad reikia sodinukų rinka dalintis. Aš tai pavadinčiau " kova dėl vietos po saule". Iš šalies žiūrint smagu.
  21. EKOLO

    Lazdynai

    Sveiki. Ar šiemet yra planuojančių pakovot su puviniu ir straubliukais?
  22. EKOLO

    Lazdynai

    Brandina, tai kaip suprast? Ar jų mažai ant krūmo, ar neišsiskleidžia ir nebarsto žiedadulkių?
  23. EKOLO

    Daržo laistymas

    Žmogus patarimo dėl laistymo klausia, atskirą temą sukūrė, o jūs matematikos pradinių klasių žinias demonstruojat
×
×
  • Create New...