Jump to content
Traktorius

Naminio tabako auginimas

Recommended Posts

Sveiki, iš sportinio intereso namų sąlygomis auginau tabaką. Keltą nugeltusių lapų išdžiovinau, susismulkinau ir panašiai. Bėda tame kad susukus cigaretę visiškai nesitraukia. Pačio tabako tikrai neprigrūdu. Ką pasiūlytumėt daryti?

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dregnas tabakas tada  , jei tabako neprigrudai ir makaronai , ir ne dulkes . Pirktines buna su chemija . Glicerinas pirmiausia laiko dregme , is cigaretes tabakas nebira , antra duoda tirstus dumus prie blogo tabako . Poliglikolis naudojamas  sustiprinti aromata .Pirktiniu nereikia is traukti , pacios susmilksta  . Pagrindine sudetis si elektroniniu cigareciu 50x50 plius dar aromatas ir nikotino dalis

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Prieš 10 valandų, zanzarizmo pranešimas:

Vat būtent kad ne drėgnas. Pražioj susut sausutėlis buvo, net sunku susuk buvo . Paskui pabandžiau truputį sudrėkinti, bet vistiek nesitraukia. Net nebežinau ką daryti. :/

Sveiki, tai nesitraukia, ar nedega?

 

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki vyručiai !!! 

Senokai lankiaus čia , tai paskaiciau postus ir juokas ima , jeigu imtis tehologijos apdirbimo kaip aprašė tai žinokit pigiau pirkti tabaka nei del saves tiek tehnikos prisipirkti.

Taip sutinku , neidziuves ir neišlaikitas tabakas blogo skonio ( apie tai jau buvau rases) .

Klausimas buvo , blogai traukiasi , blogai dega .

Visu pirma, tabakas turi buti isdziuves , antra daug priklauso nuo tabako rusies pvz Virginia gold rukosi puikiai ir negesta ir nukratant pelenus ugnele nenukrenta , maisant su kitu tabaku pvz latakia tai gaunasi stypresnis dumas ir kvapas malonesnis ( man patinka) .

Taip, dziovintas islaikitas tabakas be fermentacijos turi kitoki skoni bet tai galiu paaiskinti, pirktinese cigaretese hemijos da....ja tai ir skonis geras o musu uzaugintam tabake be hemijos ir yra naturalus tabako kvapas ir skonis . Kas rukot savo tabaka namuose butent namuose , tai suliginkit kai ieinat i namus , savo tabako kvapo mazai jauciate o rukant pirktini net nosi riecia smarvė. 

Dar paliginimas, paruke savo tabaka ( gerai paruošta) kokia savaite ir parukikit pirktine cigarete tai suprasite kas yra šudas o kas yra geras tabakas .

Dauguma zinote kad daug metu auginu tabaka ir tikrai galiu pasakiti , nuo savo tabako nekosiju bet parukes pirktini pradedu kositi.

Tai va vyručiai , jeigu uzauginsite gera be trasu tabaka ir laiku nuskinsite, isdziovinsite ir kuri laika islaikisite tai tikrai turesite gera tabaka ir be fermentacijos .

Apie fermentacija daug skaiciau ir daug eksperimentavau ir tikrai neradau aukso viduriuko , nes kas zino fermentacijos tehnologija ( ne gamikline) tas laiko paslapti o jotube tai vienas nuo kito kopijuoja ir kabina visiem makaronus kad gerai gavosi , bandziau ir nieko gero nesigauna. 

Be to, Virginia gold dažniausiai ne fermentuojama nes ji ir taip mazai turi nikotino .

 

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
On 2018-11-03 at 17:36, zanzarizmo pranešimas:

Sveiki, iš sportinio intereso namų sąlygomis auginau tabaką. Keltą nugeltusių lapų išdžiovinau, susismulkinau ir panašiai. Bėda tame kad susukus cigaretę visiškai nesitraukia. Pačio tabako tikrai neprigrūdu. Ką pasiūlytumėt daryti?

Ar isemet vidurine gysla lapo ?

Jeigu perdaug susmulkinot ir kietai susukot tai gali sunkiai trauktis ir ugnele kristi.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jo pagrindinę gyslą išėmiau. Vieną kartą buvau prigrūdęs gal per daug, nesitraukę visiškai. Okey galvoju susisuksiu kitą, susisukau negrūsdamas bet vistiek nesitraukia. Trauki kad net popieriukas susigniuždo. Tabakas iš žalios storelės. Taip žinau, žinau stebuklo ir nesitikėjau, bet kad taip nesitrauktų taip pat nesitikėjau. :D 

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
On 2018-11-26 at 18:10, zanzarizmo pranešimas:

Jo pagrindinę gyslą išėmiau. Vieną kartą buvau prigrūdęs gal per daug, nesitraukę visiškai. Okey galvoju susisuksiu kitą, susisukau negrūsdamas bet vistiek nesitraukia. Trauki kad net popieriukas susigniuždo. Tabakas iš žalios storelės. Taip žinau, žinau stebuklo ir nesitikėjau, bet kad taip nesitrauktų taip pat nesitikėjau. :D 

Kažka netaip darote , gal smulkiai sutrinat arba dregnas tabakas , nes bet kokios rusies tabakas gerai traukiasi , tik skonis dumo skirtingas .As net cigarus sukau ir tai gerai traukesi . Bandikit padariti taip , supjaustikit plonom juostelem tabaka , paimkit virinto vandens kokiu 50 ml, imaisikit medaus arba cukraus kad butu saldus vanduo ir nupurškit tabaka bet tik nedaug kad tabakas butu vos vos dregnas ir paskui gerai isdziovinkit , dziovinant papurenkit kad nebutu gumulais , toks budas pagerina skoni ir rukosi dar geriau, minusas tik tas kad isbira biski tabako is cigareciu .

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
On 2018-11-26 at 18:10, zanzarizmo pranešimas:

Jo pagrindinę gyslą išėmiau. Vieną kartą buvau prigrūdęs gal per daug, nesitraukę visiškai. Okey galvoju susisuksiu kitą, susisukau negrūsdamas bet vistiek nesitraukia. Trauki kad net popieriukas susigniuždo. Tabakas iš žalios storelės. Taip žinau, žinau stebuklo ir nesitikėjau, bet kad taip nesitrauktų taip pat nesitikėjau. :D 

Sveiki! Jeigu tabakas iš žalios stotelės, tai ne rukomasis tabakas, o gėlė - kvapnusis tabakas!

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveikas!  Jau ir išpikuota... , o kol kas džiaugiamės pernykščiu. Išsigulėjes tabakas vis skanyn. Tiesa, dauguma rušiu stiprokas, šiemet planuoju irengti laistymą, gal sumažins stipruma. Linkiu visiems, kad augtu ir žydėtu...

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki.

Pasėjau vėlyvų veislių tabaką kovo 20 d., tai dabar išnešęs i lauką bandau stabdyti augimą.

Laistymu irgi pasirūpinsiu ne dėlto, kad susilpnėtu stiprumas, bet priešingai, kad tabakas gerai užaugtų ir duotų stiprumą charakteringą tabako veislei. Yra labai daug silpnų veislių, tai praktiškai visos aromatinės (oriental), gan silpna ir garsioji Virginia gold, jei neskinti viršunėlių.

Ypač silpnina ilgas tabako išlaikymas, ne mažiau 1 metų, ne aukštesnej nei 40 laipsnių ir esant santykinei 50-60 oro drėgmei. Aišku dirbtinė fermentacija irgi stipriai sumažina stiprumą, bei išreiškia visas gerasias tabako savybes.

Pernai gerai užaugo ir subrendo Burley. Po apdorojimo kvapas įspūdingas, Virginija kvepia kurkas švelniau. Tikrai nekyla ranka kaip nors papildomai aromatizuot ir kvepint. Medus palyginti turi aštrų kvapą.

Šiemet Burley auginsiu ne mažiau 50 proc. visų augalų. Bandysiu Kentucy, Xanti, Rot front, ir dėl masės, mišiniams Virginia.

Tuom kart 

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki Padrė. 

Na nesuviskuom sutinku . Visu pirma, vėlivosios veislės pas mus Lietuvoi beveik nesubresta ty, subresta tik apatiniai lapai ir dažniausiai jiem butina fermentacija.

Laistymas ir mažas laistymas jokios itakos tabako styprumui neduoda, tiesiog jeigu auginsite pusiau sausai bus mažesnis derlius.

Ilgas laikimas ty džiovinimas tabako , tabakui tik priduoda jam budinga skoni , nes gaunasi savaiminė fermentacija o nesubrendusiu lapu dziovinimas tai tikrai neduos tam tikros rušies skoni ir aromata. 

Viršunės tabako dažniausiai nesubrenda ir jas išdžiovinus ir sumaišius su subrendusiais išdžiovintais lapais tik sugadinsite tabako skoni , nes viršunės ne stiprumą duos o paaštrins tabako duma. 

Visada nesubrendusiu Virginia gold lapus džiovinu ir ne dėl saves o tinginiams kurie tingi užsiauginti tabaka o eina prašyti pas mane. Bet, nesubrendusio tabako lapai buvo praguleje apie du metus kartoninej dezej ir idomiausia tai kad ji užsirukes pajutau malonu tabako skoni , greičiausia jis per tiek laiko susifermentavo bet dumo kvapas buvo aštrokas .Tai va, ka tuom norejau pasakiti, auginkit tas rušis kurios subresta ty ankstivas .

Ps, turejau burley jupiter , auga gan gerai bet be fermentacijos jis niekuo nesiskiria nuo makorkos.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki Ricardasd.

Visiškai su Jumis sutinku. Prieš du metus peskaičiau visus forumo komentarus ir aktyviai pradėjau auginti tabaką.  Pernai be laistymo ir tręšimo, sustresavo augaliukai ir  liepos mėn. pradėjo krauti žiedus, liepos 15d. pradėjau skinti lapus ir rugsėjo 5d. visas Virginijos derlius buvo nuskintas. derlius buvo prastas , maži lapai, kažkaip per greitai viskas baigėsi.

Berley derlius irgi mažas, augalai sukrovė po 10-14 lapų. Spalio 10 d. kirtau su stiebais ir iki gruodžio mėn. džiuvo. sunoko 70 proc lapų, kiti iki šiandien žali.

Vėlyvas veisles auginsiu jei sunoks bent 60-50 proc lapų, jei mažiau tikrai atsisakysiu vėlyvų veislių auginimo.

Šiemet tikrai laistysiu ir tręšiu, nes jau dabar sausra ir augalai be laistymo kenčia.

Vis dėlto dižiausia Įtaką tabako skoniui  ir rukymui turi fermentacija. Bandysiu aprašyti kaip  100 tūkstančių  pasaulio ūkininku, ruošia savo tabaką pardavimui. Suvežę iš laukų ir pakabinę džiovyklose leidžia keletą dienų apvysti lapams. Po to kuria šildytuvus ir kokia savaitę šildo tabaką iki 30 laipsnių temp. Kai lapai įgauna reikalingą spalvą temperatūra kelia iki 40-48 laipsnių. Tuo metu dregmė santykinė buna prie 40 laipsnių ne daugiau 80 proc, prie 45 ne daugiau 75, ir prie 50 ne daugiau 70 santykinės drėgmes.( jei bus didelė drėgmė tabakas įgaus tamsią spalva, bus nekondicinis). Ūkininkai temperatūra ir drėgme varijuoja ir gauna jiems reikalinga spalvą ir sodrumą, greičiausiai čia ir yra paslapčių. Kai tabakas galutinai išdžiusta, atidrėkina ir veža i sandėlius kur vėliau yra rušiuojamas, fasuojamas ir parduodamas. Čia aprašiau Virginija veislių fermentavimą. Panašiai fermentuojamas ir Kentucy veislės tabakas, tik į džiovyklas vėžamas kirstas visu krumu ir fermentuojamas pakuriant laužus( pagalius rastukus apkrauna pjuvenomis). Temperatūrinis režimas panašus tik fermentacija vyksta prie 45-50 laisnių. Ir kai pilnai išdžiūna leidžia 3-4-5-6 dienas pastovėti prie atvirų durų, kad tabakas atidrėktų ir vėl laužų pagalba kelia temp. iki 50 laipsnių iki pilno išdžiuvimo.

Savo tabaką taip pat fermentuoju. išgyslintą, supjaustytą, purų maždaug po 100g. 3 litrų stiklainiuose, prie 48-50 laipsnių ir 70 proc drėgmės. Kasdien vėdinu ir pakedenu,  išbyra visas smėlis. Burley -pradeda kvepėti po 4-5 dienų, fermentuoju 8-12 dienų. Virginja po 9-10 dienų atsiranda kvapas, fermentuoju 14-21 dieną.

Visiems sėkmės ir gero derliaus

Ar įmanoma perfermentuoti tabaką. Ne- tiesiog baigiasi fermentai, suyra visos medžiagos ir fermentacija baigiasi. Bet per ilgai laikyti fermentuotą tabaką nenaudinga: praranda aromatą, mažėja nikotino kiekis, greičiau sensta.   

 

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki Padrė. 

Ligiai taip pat fermentavau kaip Jus parašėte, taip kvapas atsiranda bet skonis niekuo nesikecia . Bandziau ivairiai fermentuoti bet rezultatas ligus nuliui. 

Yra dar fermentavimo budas bet jis taikomas dideliems tabako kiekiam , fermentuojamas kitkose ir gan didelese , zinoma palaikoma atitinkama oro dregme , temperatura ir oro cirkuliacija , taip tabakas savaime pradeda fermentuotis o mazais kiekiais fermentacija labai sunkiai viksta o dažniausiai nesifermentuoja , tam kad fermentuotus dadama ivairiu zoleliu arba mieliu bet viso proceso nežinau nes paraso bet nedarašo visko. Kodėl ??? Cia viskas remiasi i pinigus ir augintojai fermentacijos paslaptis neišduoda.

Daug senuoliu klausinejau kaip jie paruosia tabaka bet kaip nekeista niekas neatsimena , išvada, arba meluoja arba visiems atmintis sušlubavo .

Ps, esu dares višniu vyną , tai visnias skinti reikia kai keleta dienu nelyja , nes lietus nuplauna mielines bakterijas , ka tuom noriu pasakiti, jeigu tabakas neturiu rugimo medziagu tai jis ir nesifermentuoja , todel ir reikia ieskoti tokios medziagos ty augalo arba kokias hemijos kad priversti tabakui rugti - fermentuotis .

Šiemet darysiu vel vyna, tai pabandisiu fermentuojantis vynui nupurksti tabako lapus ir fermentuoti, gal kas ir gausis . Beje, greita fermentacija be kitokiu priemaisu greitai neiviksta.

Sekmės auginti tabaka ir rasti tinkama fermentacijos buda.

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...