Jump to content

Naminio tabako auginimas


Traktorius

Recommended Posts

  • po 1 mėnesio...
  • po 5 savaičių...

Tokia fermentacija bandziau , nieko gero .

Cia is jotube ? Ten vienas nuo kito kopijuoja o rezultatas kartais net blogesnis nei ne fermentuoto .

Dregme ir temperatura isbandziau ivairia bet geros kokibes taip ir negavau. Rukau ne fermentuota ir tikrai ne kosiju. 

Apie tikslia fermentacija augintojai laiko paslati , tai kol patis neišmoksim fermentuoti tol teks rukiti ne fermentuota tabaka .

Svarbu , gera tabaka uzauginti ir tinkamai isdziovinti , tada ir nefermentuotas gerai rukosi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose



Auginau ta taboka tikra virdzinijos auksini , .Lapus skabem verem , dziovinom tamsoje , veliau fermentavome ivairiais budais ir pasakysiu tiesiai sviesiai s... gavosi o ne taboka.Geriau jau pasistengti mest rukyti , nei tiek laiko aukoti abejotinam rezultatui gauti.Galvojau , kad cia tik man taip ir kazko nesugebu ar nepavyksta , taciau paragavus ir tu keliu specu augintoju uzauginto lietuvisko tabako kurie giria  ir sako va koks geras , kvapnus ,pasirode , kad niekuo nesiskiria nuo manojo .Cia visi tauskia apie ekologija , kuris butu lyg ir privalumas ir pateisintu ta nevykusi musu tabaka , kuriam neuztenka musu klimato silumos tinkamai uzaugti ir subresti.Bet kai save trucyji tabako rukymu , juokingai atrodo kalbet kazka ir apie ekologija.Jei jau norime ekologijos irsveikai gyventi, tai geriau is vis mesti si bruda rukyti.Suprantu kai kam sunku tai padaryti tame tarpe ir man su 36 metu rukymo stazu :))) Mano tabokelis iki rudens buvo uzauge beveik iki 3 metru aukscio , taciau tikro lapu geltonavimo ir brandos taip ir nemaciau.Pilna sena darzine pridzioveme tabokos lapu , dar ir dabar ju kazkiek kabo nefermentuotu is praeitu metu. Cia liepos menesio pradzioje ir taip iki rudens
tokie buvo uzauge .


20160729_104225.thumb.jpg.144c2adc08d102bd53da9d089a7fd85f.jpg20160729_104249.thumb.jpg.c6aaf431328e92ea834b92ccf2878485.jpg20160810_104440.thumb.jpg.9650ef869480687cd787824bd1a16e4d.jpg
20160824_110100.thumb.jpg.d4d7e4a87152dec8d631ae63eb87b44c.jpg20160824_110127.thumb.jpg.21443de0b1956636e6f6070f1f3ba728.jpg

 

 

 

 

 

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 5 valandų, Stasys1962 pranešimas:



Auginau ta taboka tikra virdzinijos auksini , .Lapus skabem verem , dziovinom tamsoje , veliau fermentavome ivairiais budais ir pasakysiu tiesiai sviesiai s... gavosi o ne taboka.Geriau jau pasistengti mest rukyti , nei tiek laiko aukoti abejotinam rezultatui gauti.Galvojau , kad cia tik man taip ir kazko nesugebu ar nepavyksta , taciau paragavus ir tu keliu specu augintoju uzauginto lietuvisko tabako kurie giria  ir sako va koks geras , kvapnus ,pasirode , kad niekuo nesiskiria nuo manojo .Cia visi tauskia apie ekologija , kuris butu lyg ir privalumas ir pateisintu ta nevykusi musu tabaka , kuriam neuztenka musu klimato silumos tinkamai uzaugti ir subresti.Bet kai save trucyji tabako rukymu , juokingai atrodo kalbet kazka ir apie ekologija.Jei jau norime ekologijos irsveikai gyventi, tai geriau is vis mesti si bruda rukyti.Suprantu kai kam sunku tai padaryti tame tarpe ir man su 36 metu rukymo stazu :))) Mano tabokelis iki rudens buvo uzauge beveik iki 3 metru aukscio , taciau tikro lapu geltonavimo ir brandos taip ir nemaciau.Pilna sena darzine pridzioveme tabokos lapu , dar ir dabar ju kazkiek kabo nefermentuotu is praeitu metu. Cia liepos menesio pradzioje ir taip iki rudens
tokie buvo uzauge .


20160729_104225.thumb.jpg.144c2adc08d102bd53da9d089a7fd85f.jpg20160729_104249.thumb.jpg.c6aaf431328e92ea834b92ccf2878485.jpg20160810_104440.thumb.jpg.9650ef869480687cd787824bd1a16e4d.jpg
20160824_110100.thumb.jpg.d4d7e4a87152dec8d631ae63eb87b44c.jpg20160824_110127.thumb.jpg.21443de0b1956636e6f6070f1f3ba728.jpg

tai vistiek savo geriau ,negu is sudo gaminti ir dar kokia kaina ,kaimynas ruke ir gyveno 96 metus o motina nei gere ,nei ruke ir tik 66 ,taip ka niekas nezino nuo ko ir kiek tau skirta,ziurek kiek valdzioj vagiu ir ju tik daugeja ir ruko ir geria ir nemazeja,tik jie padare tokias kainas ,kad auginti reikia

 

 

 

 

 

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki !

Jau anksciau rasiau , tabaka auginu jau daug metu ir patikekite , kol radau tikra Virginia gold tai daug visokiu teko auginti ir kas parduodavo visi raše kad parduoda Virginia gold.

Dabar jau galiu pasakiti kad turiu tikra Virginia gold , nes seklas turiu savo uzauginto tabako.

Cia raso , kad uzaugo tabakas 3 m , jeigu tokio didzio tabakas uzauga tai itakoja labai derlinga zeme ir tabakas gražus uzauga bet sunkiai bresta ir rukant buna astraus skonio ir net fermetuotis sunikiai pasiduoda.

Apie auginima , dziovinima jau anksciau rasiau , tai kas nores pasiskaitis.

Del naminio tabako skonio , taip jo dumas kitos nei paduotuviniu cigareciu ir tik todel kad nededam hemijos. Prie musu tabako reikia priprasti kaip ir priprantam prie skirtingu cigareciu. Dumas musu tabako daug lengvesnis ir rukant namie taip nesmirdi kaip parduotuvinis.

Žinoma , geriau visai nerukiti bet ne visi galime mesti rukiti o cigaretes brangios , as per diena daugiau nei pakeli surukau o parduotuvines brangios , todel ir auginu tabaka.

Pries kelias dienas pasejau seklas patikrinti daiguma Virginia gold ir Latakia , seklos jau bresta .

Jeigu bus norinciu seklu rašikite arba skambinkit tel, nr, 860054509 Ricardas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 14 valandų, ricardasd pranešimas:

Tokia fermentacija bandziau , nieko gero .

Cia is jotube ? Ten vienas nuo kito kopijuoja o rezultatas kartais net blogesnis nei ne fermentuoto .

Dregme ir temperatura isbandziau ivairia bet geros kokibes taip ir negavau. Rukau ne fermentuota ir tikrai ne kosiju. 

Apie tikslia fermentacija augintojai laiko paslati , tai kol patis neišmoksim fermentuoti tol teks rukiti ne fermentuota tabaka .

Svarbu , gera tabaka uzauginti ir tinkamai isdziovinti , tada ir nefermentuotas gerai rukosi.

Nežinau ką jus bandėte kokia fermentaciją, Auginu namini taba jau tikrai seniai, sodinu kas antrus,- trečius metus. Nes 10 daigų savoms reikmėms tikrai pakanka. Nefermentuotas tabakas grynas šieno skonis, isitikinau tai praktikoje. Po fermentacijos atsuranda aromatas, malonus kvapas. Ko tikrai nepasakysi apie nefermentuotą. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Virgi, 10 daigu , nedaug rukote . 

As sodinu 800-1000 daigu kas met ir vos vos pakanka dviem žmonėms.

Del fermentacijos , taip kvapas keiciasi bet dumo skonis buna ivairus bet kaip jau rašiau , nenustebino manes.

Taip sutinku , paruostas ( ne fermentuotas)tabakas rukimui turi zoles kvapa bet rukant zoles kvapo nesijaucia.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...
On 2018-02-28 at 20:05, ricardasd pranešimas:

Praeitais metais šiltnami tabako seklas sejau balandzio 4 dieną bet viskas reiskia kada seti nuo oru . Galima seti namie i dezutes ( jeigu nedaug ) tada kovo antroje pusej seti .

Paskaitikite auksciau, ten daug apie auginima parasiau o jeigu bus kas ne aisku , klauskit .

šiandien gavau siuntinuka, galvoju sodint apie 350 -400 augalu. su žeme problema, tik 0,8 aro gera žeme, o like 2 arai - dirvonuojanti. Bet manau iki gegužes galo susitvarkysim. Šiaip rūkau cigariles, kartais pypke. 

Ačiū,  temą perskaiciau visa, yra ką prisitaikyt. nemažai rusu forumu perskaičiau, taip pat yra daug geros informacijos. Seti planuoju antroj kovo pusej, žiuresim kokie orai.002.thumb.JPG.888b5e6566ba1f2aac1bb1308e6a6b90.JPG

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pries keleta metu pirkau is Zalios stoteles kaimiska tabaka , visai neblogas buvo , jis yra hibridas . Bet kitais metais nusipirkau vel toki pat bet uzaugo makorkinis tabakas . Beda tame kad jie parduoda bet kokio tabako seklas nes jis skirtas ne rukimui . Tai va , nusipirkus ir uzsiauginus tabaka nezinai kas uzaugs ty ar imanoma bus ji rukiti .

Patariu, sekite ne daug seklu , nes jeigu blogas ( mahorkinis) uzaugs tai nors nedaug prarasite zemes .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...