Jump to content

Naminio tabako auginimas


Traktorius

Recommended Posts

Prieš 14 valandų, ricardasd pranešimas:

Waraba, visu pirma , kokia tabako rusi rukote , nes yra daug rusiu kuriu be fermentacijos neimanoma rukyti .

Antra , svarbu tabaka isirpusi ty subrendusi dziovinti.

O trecia , tabako lapai ilgai dziuva , suzinoti kada isdziuvo reikia ziureti pagrindine lapo gysla , ji turi buti medine , tai reiskstu kad lapas isdziuves , jeigu gysla dar neisdziuvus rukant bus blogas skonis dumo .

American Golden _dziovinau jau subrendusius lapus tamsoj  koki menesi graziai isdziuvo _ bet skonis aitrokas - nezinau kaip reik sufermentuot ir ta skoni pataisyt/  bandziau uzraugti - tai tik supelijo 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gal ši tabako rusis ir turi buti tokio skonio.

Per menesi tabakas neisdziuva iki reikiamo sausumo , nebent labai plona gysla buvo .

Daug budu bandziau fermentuoti bet taip ir nesigavo super dumas , dabar rukau dziovinta Viginia gold ir nesuku sau galvos del fermentavimo.

Pasizvalgikit jotuba , ten yra patarymu kaip fermentuoti bet nieko gero , nes ir tuos budus isbandziau . Gal but Jusu tabako lapai ir susifermentuos , pabandikit .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 22 valandų, ricardasd pranešimas:

Dūmiali , puiku !!! Pats maloniausias dalikas kai pasidarai pats .

Kaip dumas ? Ar skiriasi nuo cigareciu dumo ?

Sveiki! Taip, labai skiriasi, nors tabakas tas pats, bet skirtumas akivaizdus. Dar reikia padirbėt su dengiamuoju sluoksniu, truputi per storai gavosi sunkiau dega, bet tai ištaisoma. Skonis labai panašus į cigaro, ir neblogo cigaro. Sunkiausia bus atsirinkti kokių rūšių tabaką naudoti cigarilėms . Vis mažiau noro rūkyti popierių...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

On 2018-09-19 at 23:49, ricardasd pranešimas:

Gal ši tabako rusis ir turi buti tokio skonio.

Per menesi tabakas neisdziuva iki reikiamo sausumo , nebent labai plona gysla buvo .

Daug budu bandziau fermentuoti bet taip ir nesigavo super dumas , dabar rukau dziovinta Viginia gold ir nesuku sau galvos del fermentavimo.

Pasizvalgikit jotuba , ten yra patarymu kaip fermentuoti bet nieko gero , nes ir tuos budus isbandziau . Gal but Jusu tabako lapai ir susifermentuos , pabandikit .

dekui uz infa _ a.p. fermentavau koki menesi - lbai smirdejo , kai isdziuvo smirdejo ne taip bet skonis rukat daug svelnesnis - galima butusulygint su pigiom cigarylom - is bedos rukyt - galima

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Waraba, tam kad fermentuoti tabaka tai tabako lapai turi buti visiskai isdziuve , gal todel ir labai smirdejo kad lapai nebuvo pilnai isdziuve.

Fermentacijai isdziuvusius lapus reikia sudrekinti ty, laikiti dregnoi patalpoi kad savaime lapai sudregtu bet nebutu slapi , tiesiog lapa suspaudus kumštije ir atleidus kumsti lapas turi tiesintis ir neturi trasketi , tik toks tabakas fermentuojamas ir turi buti auksta temperatura apie +40 ir oro dregme kad lapai neisdziutu o patis lapai suspausti .

Kai fermentavau tai jis nelabai smirdejo bet po kiek laiko kvapas keitesi ty, geresnis kvapas buvo o kai isdziovinau kvapas geras ir skonis rukant visai neblogas bet man kazko truko , tai dabar dziovinta be fermentacijos rukau .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 1 valandą, tadas6069 pranešimas:

Sveiki, pasidalinkite kaip pjaustote tabaka juostelėm? Nes paprastai susmulkinus, rūkant, krinta žarija.

Isimu vidurine lapo gysla ir dedu lapus viena ant kito , paskui standziai susuku ir su astriu peiliu pjaustau norimo didzio ( makaronus) supjaustes ispurenu ir jeigu dregni padziovinu .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 59 minutes , ricardasd pranešimas:

Isimu vidurine lapo gysla ir dedu lapus viena ant kito , paskui standziai susuku ir su astriu peiliu pjaustau norimo didzio ( makaronus) supjaustes ispurenu ir jeigu dregni padziovinu .

Supratau, dėkui. Mačiau yra pirkt smulkintuvų su rankena sukamų, įdomu kaip jie veikia

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 41 minutes , tadas6069 pranešimas:

Supratau, dėkui. Mačiau yra pirkt smulkintuvų su rankena sukamų, įdomu kaip jie veikia

Jie kiek zinau gerai veikia bet tabako lapai turi buti atitinkamo dregnio , jeigu bus sausas tabakas tada pjaustykle trupins lapus o jeigu slapi kimsis pjaustykle .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Sveiki , paskaiciau tema , susidare nuomone , kad cia tabako specai tiesioginia zodzio prasme ruko šiena . Tabako lapai Virdzinija _Berly , susmulkinti makaronais 0.8mm . Skaitau , kad neapdirbtas tabakas netinkamas vartojimui (griauzia gerkle , sunkiai traukiasi , skonis šieno) senelio tabakas . Niekas nebande termo apdirbimo ar po presu suspausti , kad taptu normaliu tabaku ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 4 minutes , TomCat pranešimas:

Sveiki , paskaiciau tema , susidare nuomone , kad cia tabako specai tiesioginia zodzio prasme ruko šiena . Tabako lapai Virdzinija _Berly , susmulkinti makaronais 0.8mm . Skaitau , kad neapdirbtas tabakas netinkamas vartojimui (griauzia gerkle , sunkiai traukiasi , skonis šieno) senelio tabakas . Niekas nebande termo apdirbimo ar po presu suspausti , kad taptu normaliu tabaku ?

Virginia gold, arba latakia auginu (pirkau iš ricardasd) nėra jokio skonio šieno ar gerklės griaužimo, paprasčiausiai reikia auginti gera tabako rūšį ir viskas bus ok ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 20 valandų, TomCat pranešimas:

Virginia gold tabakas gero skonio , bet jis skirtas maisyti su kitomis tabako rusimis . Padarius vien tik is Virginia gold , dumelis saldus , silpnas , neparukai nuo jo . Nustojus traukti , cigarete gesta , kad pelenai biretu , tabakas turi buti susmulkintas labiau

Sveiki. Drystu prieštaraut, nefermentuotas ar neišlaikytas Virginia gold - Šlykštaus skonio ir kvapo, netgi ne šienas, o kažkoks arklašūdis...

p.s. bandžiau ne pas vieną augintoją, visur tas pats š....

Smulkinimas neturi jokios reikšmės degimui, pvz. cigarai sukami iš lapų, o rusena net netraukiant.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pacio suktas cigaras buvo ar pirktinis ? Lietuvoje tabako specelistu nera , arba sedi giliai pogrindi :) O megejai ruka kas iseina . Gristant prie temos , termo apdirbimo ar po presu suspausti . Kaip suprantu , galima virtuveje orkaiteje isbandyti ant 115C . Rusu saite yra aprasyta .

http://www.tobaccoreview.com/tr.cgi?art=0607a36^

JAV patentas US 5,755,238 aprašytas greito džiūvimo, aušinimo ir drėkinimo su džiovinimo įrenginiu metodas, padalintas iš to, kiek yra apdorojimo zonos, ir atvirkštinis drėkinimas įvyksta atskirame garo tunelyje. Žaliavinio tabako drėgmė prieš džiovinimą yra apie 30%, prieš garų tunelį sudaro apie 5%, o po to vėl išdžiovinama apie 15%. Karšto oro džiovyklos temperatūra yra maždaug nuo 105 iki 115 ° C, o bendras laikas, kurį reikia atlikti, yra apie 60 sekundžių. Naudojant keletą sluoksnio džiovinimo zonų, galima pagerinti drėgmės vienodumą.


JAV patentas US 4004594 aprašytas tabako apdorojimo būdas, ypač tabelės "Burley", kuris numato tabako dalelių padažo impregnavimą, terminį apdorojimą pašalinant azoto ar azoto junginius ir nustatant pageidaujamą drėgmės kiekį. Apdorojimo įmonę sudaro dozavimo vienetas, dydžio būgnas, paruošiamasis garų apdorojimo įrenginys ir užpildai šildymui, aušinimui ir pakartotinai drėkinamam tabakui. Tabako drėgnumas po dozavimo vieneto yra po 14- 20%, geriausiai 18%, po 30- 42% dydžio būgno, geriau 32%, po kondicionavimo maždaug 35% po kaitinimo nuo 4 iki 7% ir po drėkinimo maždaug nuo 18 iki 22%. Priešgaisriniame įrenginyje apdorojimas prisotintam garui vyksta esant 2,5-3,5 baro slėgiui, todėl tabako temperatūra yra apie 70 ° C, kad būtų užtikrintas geresnis padažo įsiskverbimas į tabako lakštus.

JAV patentas Nr. 3,304,479 aprašomas tunelio įrenginys, skirtas didelės azoto tabako transportavimui ir perdirbimui, kuriame yra priešdžiovinimo zonos, tabako kaitinimas be drėgmės praradimo, įvedant tinkamą kondicionuojamą terpę ir apdorojant produktą aušinant. Žaliavinio tabako drėgmės kiekis prie įėjimo yra nuo 40 iki 50%, terpės temperatūra po išdžiovinimo yra apie 100 ° C, o išeinančio drėgnio - nuo 16 iki 18%. Naudojant šį aparatūros nereikalingą metodą ir itin didelę drėgmę įleidimo angoje, galima išvengti tabako žaliavų pernešimo ir dėl to padidėja trapumas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...