Jump to content

Už kiek perkate žemę?


trifke

Recommended Posts

gal gali numesti nes truputėli neaišku kaip nutinka kai pasikeičia sąvininkai buvusio sąvininko mirties atveju.

 Esu mates sutartis kuriose nuompinigiai sumokėti į prieki už penkis metus ir kiek vienais metais toliau mokama nuoma jei sugalvoja nutraukti anksčiau laiko tai turi nebeimti nuompinigiu ir po penkiu metu galės naudotis toliau arba sumokėti bauda kuri sudaro triguba penkiu metu nuompinigiu sumą.

Na ten yra punktas, kuris reiškia, jog už sutarties atskleidimą bauda 10k lt. pasakoju tik bendrai, šiaip labai panašiai kaip parašei, savininkas jei nori nutraukti, moka baudą, o jeigu nuomininkas nori nutraukti, jam atgražint pinigų nereikia. Savininku vistiek lieka tas pats asmuo, o mirties atveju ar pardavimo atveju, visi sutarties įsipareigojimai pereina naujam savininkui ar paveldėtojui/teisų perėmėjui. 

Sutartį sudarinėjo ne koks zootechnikas, tai visumoj abejom pusėm priimtina.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

as kiek zinau turi metus laiko iskabeti registu centre tada tik gauni pirmuma

pas mane yra tokia situacija bobute parduoda zemes skypa, as esu kaimynas o kas dirba ja nera jokios sutarties sudares, tai kad as nenupirksciau suskubo tvarkyti nuoma registru centre ir sustabde visus zemes pardavimus metams laiko

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gali but ir pries penkis pasirasyta, ziuri kiek laiko registru centre, beja reijia ne tik pazymos kad turi pirmuma bet apskritai kad gali pirkt zeme, bent manes notare reikalavo kad tureciau is nzt

Yra dar vienas budas jei padarai taip kad niekas nepretenduoja i ta sklypa tai tada nieko nereikia nei pirmumo nei leidimo tik pirk.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Žinoma, du laukus bandom atkirst, vienas gretimas su vokieciu, jei pavyks tai dar du bus be kaimynu:)

Aš ne apie tai jai kamynai ne žlobai ir su jais normalus santykiai paimi iš ju atsisakymus ir sandaris ivyksta iš kart.Čia tik susitarimo reikalas.Paprasčiausiai nereikia buti gudresniems už gudresnius nes lazda visada turi du galus.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Žinoma, du laukus bandom atkirst, vienas gretimas su vokieciu, jei pavyks tai dar du bus be kaimynu:)

kirsk kirsk :D dar blin nuo uzsienieciu atkirst sugalvojo... :icon-mrgreen:  pakirtau nuo danu viena lauka, uzkapojo teismais taip kad nebereikia nieko... :icon-twisted:  istatymai uzsienieciu pusej dabar. nebuk gudresnis uz kitus, gerai apsvarstyk kiekviena zingsni, nes gali suzinot ka reiskia RESTITUCIJOS TAIKYMAS  :icon-twisted:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

rugpjūčio mėnesį pirkau 3,57 ha sklypą, dirbau jį seniai, registre sutartis buvo pasibaigusi 2014m., nors ji įregistruota buvo prieš 6 metus, jokio pirmumo nebuvo, kad ir naują sutartį nunešus su data nuo pasibaigusio termino, imamas terminas nuo tada, kada ji buvo užregistruota registre, taip kad sutartyje gali įrašyt kad ir datą prieš 10 metų, pirmumo nebus. tai kad apeit visus pasiūlymus kaimynam, man padovanojo 0,57 ha, tada aš įgijau pirmumo teisę pirkt likusą dalį. viso sklypo, įskaitant dovanojimą, įsigyjimas užtruko 3 savaites, ir kainavo apie 200e brangiau, nei butų be dovanojimo. aišku reikia pažymos iš NŽT, kurią surašo per savaitę. čia visas procesas buvo be "paspartinimo", oficialiai. tai galima įsivaizduot, kokiais tempais vyksta procesas tiems, kurie perka pastoviai, žino visus "priėjimus ir užėjimus"

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...