Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
Prieš 8 valandas, dumoju pranešimas:

Tikiuosi gerai patrumpinai, nes labai gerai ji gula. Kaip kilimas

Pernai nesugulė nei biškio man nors ir pavėlavau 1 purškimą biškį,o biro netoli 9t/ha. Šiemet susipurkšta viskas anksčiau trumpintas medax top 0.5 + stabilan 0.7 ,o 2 purškimui nexa 0.2. kol kas atrodo standžiai. Įkeliu pernai metų foto dar radau.

IMG_20250812_162132.jpg

Paskelbta
Prieš 7 valandas, ceck pranešimas:

Turbūt ne geriau nei skagenas 🤔🤣

Geriau laikosi tikrai , nes skagenas pernai gulė su mažesniu derlium ,o ji ne. Skageno foto pernai. Auksčiau Polarkpapo. Šitas skageno laukas davė 8t auksčiau 8.8

IMG_20250813_163108.jpg

Paskelbta
prieš 2 minutes , JCB pranešimas:

Kažko nepataikei matyt arba tose vietose davė tikrai ne 8t, nes pernai skagenas prie 9t kaip kareivis stovėjo. 

Gulė ir kituose laukuose cia tik 1 foto. Polarkape or nepataikiau 100 proc , nes labai greitas startas jo pavasarį, bet kaip matom negulė.

Paskelbta

Jau yra žydinčių kviečių? Kaip su purškimu nuo fuzarium? Nors mano vėliava buvo purkšta kai jau matėsi varpa, bet dėl šito lietaus, reikia manau persipurkšt Juventusu, geriausias momentas yra žydėjimo pradžia ar galima ankščiau?

Paskelbta
prieš valandą, JCB pranešimas:

Kažko nepataikei matyt arba tose vietose davė tikrai ne 8t, nes pernai skagenas prie 9t kaip kareivis stovėjo. 

Tai juk ne savo noru atsigula. Toje vietoje matyt gavo lietaus su vėju ir neatsilaikė.

Paskelbta
prieš valandą, MV ūkis pranešimas:

Jau yra žydinčių kviečių? Kaip su purškimu nuo fuzarium? Nors mano vėliava buvo purkšta kai jau matėsi varpa, bet dėl šito lietaus, reikia manau persipurkšt Juventusu, geriausias momentas yra žydėjimo pradžia ar galima ankščiau?

Eile metu nepurskiu ir neturim bedu su fuzarium. 

Paskelbta

Parodoksas,bet pernai kai purškem,na ne vien nuo fuzarium,bet ir nuo kitų ligų,tai fuzarioze taip subujojo,kad vienas elevatorius net neėme.Aišku ir veislę buvom pakeitę ir lietingi metai ir purškem tik kartą.

Paskelbta
Prieš 14 valandų, MV ūkis pranešimas:

Jei nesenai purkšta ir normaliai tai kam ten purkšt, turi laikyt. Mano purkšta praėjusios savaites gale, o varpa dar is lapamakštes pilna neišlindus buvo. Šiandien žiurejau pradeda žydet. Tokie orai dabar tai chuj ten nupurkši :D jau kokie 5 metai panašiai nusipurškia ir nebudavo fuzes, nebent pakraščiuose kur nepakliūna. Jei butų purkšta tik išsisiskleidus lapui paskutiniam tai gal ir yra racijos. Mes vis laukiam to paskutinio bet varpa pradeda lyst :D 

Paskelbta
Prieš 19 valandų, Edvisagro pranešimas:

Jei nesenai purkšta ir normaliai tai kam ten purkšt, turi laikyt. Mano purkšta praėjusios savaites gale, o varpa dar is lapamakštes pilna neišlindus buvo. Šiandien žiurejau pradeda žydet. Tokie orai dabar tai chuj ten nupurkši :D jau kokie 5 metai panašiai nusipurškia ir nebudavo fuzes, nebent pakraščiuose kur nepakliūna. Jei butų purkšta tik išsisiskleidus lapui paskutiniam tai gal ir yra racijos. Mes vis laukiam to paskutinio bet varpa pradeda lyst :D 

Idomu zliuge siuo momentu nupurksti po kvieciu zidejimo kazi kas butu nes blyn vienam lauke atsoko zliuge

Paskelbta
prieš 7 minutes , Ūkis 123 pranešimas:

Idomu zliuge siuo momentu nupurksti po kvieciu zidejimo kazi kas butu nes blyn vienam lauke atsoko zliuge

Esu lipika taip purskes, fluroksipiras turetu paimt ir zliuge, tik klausimas ar jau beverta ja purkst, trasas jau nusiurbe, kviecius praretino..

Paskelbta
prieš 26 minutes , Ovid pranešimas:

Esu lipika taip purskes, fluroksipiras turetu paimt ir zliuge, tik klausimas ar jau beverta ja purkst, trasas jau nusiurbe, kviecius praretino..

Bet idomu ar gali patiems kvieciams pakenkti kad po to neprisidaryti

Paskelbta
On 2026-06-12 at 08:49, Witalikas pranešimas:

Eile metu nepurskiu ir neturim bedu su fuzarium. 

pas mus rimta bendrovė jau irgi daug metų nepurške žydinčių agronomas sakė daugiau praranda nuo sreso nei naudos gauni šitą purškimą labai reike pataikyti o ir lietus šiemet be karščių nelabai salygos fuzarium plitimą manau

Paskelbta

Agronomo sezonas baigtas . Tesioginiai idejimai kvieciam  350€ . Plius (tik rudeni bus aisku) nuoma , darbuotojai , kuras , ukio islaidos ir amortizacija . Durumas uzkontraktuotas 326€ minus transportas . Kaip ir viskas neblogai turetu iseiti jei neuzdziovins .

Paskelbta

Su fuzarioze pastaraisiais metais problemų beveik pas nieką nebūna, bet tie 8-9€/ha man vistiek atrodo kaip gera investicija jog ne tik užsigarantuotum jog nebus fuzariozės, bet taip pat gerokai po T2 veikimo pratęstum apsaugą nuo varpų ir lapų septoriozės ir rūdžių.

Paskelbta
Prieš 2 valandas, Bauer pranešimas:

Su fuzarioze pastaraisiais metais problemų beveik pas nieką nebūna, bet tie 8-9€/ha man vistiek atrodo kaip gera investicija jog ne tik užsigarantuotum jog nebus fuzariozės, bet taip pat gerokai po T2 veikimo pratęstum apsaugą nuo varpų ir lapų septoriozės ir rūdžių.

Vieną puršktuvą išpurškiau metkanozolo, savikaina 33€ ha.

Bet nauda abejoju dėl fuzarium, labiau dėl septeriozės...

• po 3 savaičių...
Paskelbta

Na ką, po šiandien 25mm pradėjo gult bright su skagenu, iki artisto nebuvau dar nuvažiavęs, fenomenui kiek sakė neįmanoma gult. Bright trys trumpinimai daryti... Laukų didesnė dalis ne skurdžiai atrodo kas džiugina, bet dar laiko daug iki pjūties...

Paskelbta
prieš 8 minutes , JCB pranešimas:

Na ką, po šiandien 25mm pradėjo gult bright su skagenu, iki artisto nebuvau dar nuvažiavęs, fenomenui kiek sakė neįmanoma gult. Bright trys trumpinimai daryti... Laukų didesnė dalis ne skurdžiai atrodo kas džiugina, bet dar laiko daug iki pjūties...

O kaip sugule? Jau rimtokai ar tik pavelta?

Kas auginę wendelin? Kaip su gulimu?

Paskelbta
prieš 9 minutes , Edvisagro pranešimas:

O kaip sugule? Jau rimtokai ar tik pavelta?

Kas auginę wendelin? Kaip su gulimu?

Dar ne prie žemės prispausta. Nebuvo vėjo pas mus, tik kritulių. 

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...