Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 2 minutes , manttys pranešimas:

Panasiu metu viskas sejos tik ten gal dirva dregnesne, suminta zveriu

Pas mane lygiai tas pats ir kviečiai ir kvietrugiai labai prastokai atrodo kad buvo paseta rugsėjo pradžioje iki prasidedant lietui puiku pas liko po lietaus rugsėjo gale atrodo prastai. Pavasaris kaip ir ankstyvas tačiau vegetacija labai jau pasyvi 

Paskelbta

Per paskutinius 5-7 metus pastebėjau,kad reikia kantrybės. Iš kokių lavoninių laukų atigaudavo viskas,kad sunku patikėti. Šiemet labai įdomus pavasaris. Šilumos tai yra,tai nėra, kritulių išvis nėra. Bet ir šalnos nekando (kol kas), kaip pernai, nes tokiu laiku jau laidojau kelis laukus dėl šalnų (kurie galop atsigavo). Kai palygini balandžio vidurio ir gagužės galo nuotraukas, tai nepatikėrum,kad tame pačiame lauke fotkinta. Aš laukiu. Tikro pavasario/vasaros režimo,kada atsiras skirtumas. Dabar suvargę pasėliai gali duoti daugiau,nei pernai tokiu laiku superiniai. Gamta neįsivažiavo vis dar. Ateis tas lūžis, pamatysite.

Paskelbta

Atkreipkite dėmesį, žieminiai miežiai šiai dienai visi pageltę, jokio progreso ir net pavasarinis pelėsis lokaliai, pavieniai augalai tik kyla nors turėtų vegetacija ženkliai lenkti net kvietrugius. Nenoriu prikalbėt, bet rudenį bedygstant anktstyvos sėjos žiemkenčiams amarų ir muselių kiekis tiesiog stebino, tad reiktų sunerimti dėl yellow dwarf viruso. 

Paskelbta
Prieš 16 valandų, Planetarke pranešimas:

Per paskutinius 5-7 metus pastebėjau,kad reikia kantrybės. Iš kokių lavoninių laukų atigaudavo viskas,kad sunku patikėti. Šiemet labai įdomus pavasaris. Šilumos tai yra,tai nėra, kritulių išvis nėra. Bet ir šalnos nekando (kol kas), kaip pernai, nes tokiu laiku jau laidojau kelis laukus dėl šalnų (kurie galop atsigavo). Kai palygini balandžio vidurio ir gagužės galo nuotraukas, tai nepatikėrum,kad tame pačiame lauke fotkinta. Aš laukiu. Tikro pavasario/vasaros režimo,kada atsiras skirtumas. Dabar suvargę pasėliai gali duoti daugiau,nei pernai tokiu laiku superiniai. Gamta neįsivažiavo vis dar. Ateis tas lūžis, pamatysite.

Man atrodo, kad cia labai optimiskai mastai. 

Vakar kasinejau kviecius, nera realiai naujo saknyno, nera krumijimosi, laukai jau pradeda jausti dregmes trukuma, pletmaid svieseja, smelynai konkreciai sviesejs. Jeigu nebus soniniu ugliu, tai apie derliu kalbeti jau bus labai drasu.

Vysnia ant torto , kad po savaites diena 5 silumos su naktinem salnom (apie 0). jei cia ne sikna, tai kas tada sikna 😀

Paskelbta
prieš 44 minutes , manttys pranešimas:

Man atrodo, kad cia labai optimiskai mastai. 

Vakar kasinejau kviecius, nera realiai naujo saknyno, nera krumijimosi, laukai jau pradeda jausti dregmes trukuma, pletmaid svieseja, smelynai konkreciai sviesejs. Jeigu nebus soniniu ugliu, tai apie derliu kalbeti jau bus labai drasu.

Vysnia ant torto , kad po savaites diena 5 silumos su naktinem salnom (apie 0). jei cia ne sikna, tai kas tada sikna 😀

Sinoptikais per daug netikek jie prognoze kasdien keicia. Musu kraste paseliai visai neblogai atrodo,pries pora dienu biski palijo apie 10mm.tai jie atsigavo pasistiebe, uz poros dienu dar azoto uzmesiu turetu but viskas gerai.

Paskelbta

pas mane paseliai taip atrodo labai liudnai, jokio krumyjimosi etanoj, bright kazkiek geriau, seta kaip ir nevelai 09.20-25 bet kaip dienabir naktis skiriasi nuo tos pacios seklos setu 9.10-15

Paskelbta
prieš 18 minutes , LS1 pranešimas:

pas mane paseliai taip atrodo labai liudnai, jokio krumyjimosi etanoj, bright kazkiek geriau, seta kaip ir nevelai 09.20-25 bet kaip dienabir naktis skiriasi nuo tos pacios seklos setu 9.10-15

Ankstyvos sejos paseliai yra ganetinai neblogi pas mus

Deja kas sejo po tu visu lietu apie 20d ir veliau, gana gaidys atrodo. Nezinau kaip tas augalas toliau gyvens, ar bandys ta viena stieba kelt ar lauks kazko

Paskelbta
prieš 2 minutes , manttys pranešimas:

Ankstyvos sejos paseliai yra ganetinai neblogi pas mus

Deja kas sejo po tu visu lietu apie 20d ir veliau, gana gaidys atrodo. Nezinau kaip tas augalas toliau gyvens, ar bandys ta viena stieba kelt ar lauks kazko

na silpniems daviau litra + stabilano ir tikiuos geriausio

Paskelbta

Tai stabdo centrini stieba ir duoda šonam augti, skatina pasikrumyt. Aišku reik, kad jie azoto turetu. Taip tai labai buna atgaivina. Bet su orais tai šikna, kas diena kita savaite šalna, dar ir sniega rodo, diena kažkuria diena 4 laipsnius. Kaip ir rode atšilimą, bet jo tik kelios dienos buvo. 

Kai kuriuos kviečius kaip ir reguliuot reiktu.

Paskelbta

Pas mane jau augios pavasaį veislės ,kelia bamblį tai važiuosiu su augimo reguliatoriais. Silpnesnis gal tik yra vienas laukas atsėliuotas ir po skutimo, bet ten dar mažesni ir krūmijasi. Purškimas bus atliekamas tokiems.

Augiausia veislė no kurios pradėsiu 3 foto iš kairės.

IMG_20260416_202019.jpg

IMG_20260416_202054.jpg

IMG_20260416_194835.jpg

Paskelbta
prieš 8 minutes , UK. POVILAS pranešimas:

Kaip darote  su purškimais maitinimu ir augimo reguliatoriumi kai nakti šalnos, ar purškiat?

Kai šalnos nelabai, bent dieną prieš ir diena po stengiamės susilaikyt bent jau aš.

Paskelbta
Prieš 5 valandas, manttys pranešimas:

Amino rugstys + fosforas butu ok?

Negalima lysti prie augalo kada jis stresuoja.O stresuoja prie šalnos,sausros ir kitų jam nepatinkačių dalykų.O Jūs pasiduodat marketingui(čia šiuolaikiškai,o jei senais terminais,tai melui).Tiesiog daug ką reik daryti tada,kada galima,o ne tada kada pats nori.Žinau,apšauks daug kas durnu,nesuprantančiu inovacijų,na bet ką...Sėkmės purškiant dabar augimo reguliatorium,ir laukiant papildomo krūmijimosi...Kada jau tas augalas tą gali daryti?Jis bando bamblėt.Gal neteisus,laukiu strėlių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...