Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
Prieš 9 valandas, AG Paulius pranešimas:

Priešsėlis - Žirniai
 Skagenas
 3,2 mln./ha. 
sėja rugsėjo 18 d. 
išsikrūmyjimas 3-4 stiebai. 

Sėja be rudeninių trašų. lauko balas 44 
Smėlingas priemolis. 
Tikslas 12 t. :) 

466157179_2190013448063170_916988916259848747_n.jpg

463186989_632926305961212_8635943371363745300_n.jpg

462577884_449535814850868_787427836449107811_n.jpg

Nu gerai.liuks.as visada uz bandymus ūkyje.bet nasumo balas 44.tai kad dirvozemio potencialas velka tik 8t/ha maks.Na gerai.Gal ph idealus,sotus daug Corg, nu tegu buna 9t/ha.bet ne 12🤔 ar padaryti tyrimai dirvozemio? Koks N fonas numatomas pavasari? Dar priedo ir gamta turetu buti ziauriai tavo puseje

Paskelbta
Prieš 9 valandas, AG Paulius pranešimas:

Priešsėlis - Žirniai
 Skagenas
 3,2 mln./ha. 
sėja rugsėjo 18 d. 
išsikrūmyjimas 3-4 stiebai. 

Sėja be rudeninių trašų. lauko balas 44 
Smėlingas priemolis. 
Tikslas 12 t. :) 

466157179_2190013448063170_916988916259848747_n.jpg

463186989_632926305961212_8635943371363745300_n.jpg

462577884_449535814850868_787427836449107811_n.jpg

Nu gerai.liuks.as visada uz bandymus ūkyje.bet nasumo balas 44.tai kad dirvozemio potencialas velka tik 8t/ha maks.Na gerai.Gal ph idealus,sotus daug Corg, nu tegu buna 9t/ha.bet ne 12🤔 ar padaryti tyrimai dirvozemio? Koks N fonas numatomas pavasari? Dar priedo ir gamta turetu buti ziauriai tavo puseje

Paskelbta
prieš 34 minutes , Heartbreak-kid pranešimas:

Man kaip agronomui sėti ir pjauti nėra įdomu, mane domina proceso detalės į kurias reikia atkreipti dėmesį. Mano ūkyje palaipsniui derlius didėjo nuo 5 tonų kada buvo daroma bele kaip iki dabar 8- 9 t. Vidurkio. Toks vidurkis manęs netenkina noriu rasti maksimalias galimybių ribas. Žinoma, kad tam ir metai bei drėgmė turi lemiamą reikšmę. Tačiau ir tam yra numatyti veiksmai. Kai sakau, kad planuoju gauti 12 t/ha tai nėra iš piršto laužti skiedalai, yra planas kurio laikysiuosi iki derliaus nuėmimo ir žiuresiu kas gausis. Planas praside nuo sėjos. Ne veltui pasirinkau tokį tankumą nes su didesniu tankumu pasiekiu 10 t/ha derlių bet nepasiekia 1000 sėklų masės veislės vidurkio.

Paskelbta
prieš 25 minutes , AG Paulius pranešimas:

Man kaip agronomui sėti ir pjauti nėra įdomu, mane domina proceso detalės į kurias reikia atkreipti dėmesį. Mano ūkyje palaipsniui derlius didėjo nuo 5 tonų kada buvo daroma bele kaip iki dabar 8- 9 t. Vidurkio. Toks vidurkis manęs netenkina noriu rasti maksimalias galimybių ribas. Žinoma, kad tam ir metai bei drėgmė turi lemiamą reikšmę. Tačiau ir tam yra numatyti veiksmai. Kai sakau, kad planuoju gauti 12 t/ha tai nėra iš piršto laužti skiedalai, yra planas kurio laikysiuosi iki derliaus nuėmimo ir žiuresiu kas gausis. Planas praside nuo sėjos. Ne veltui pasirinkau tokį tankumą nes su didesniu tankumu pasiekiu 10 t/ha derlių bet nepasiekia 1000 sėklų masės veislės vidurkio.

Pirmas sakinys turėjo būti:, man, kaip politikui, meluoti patinka.

Paskelbta
prieš valandą, Heartbreak-kid pranešimas:

Aš tik dėl dirvožemio našumo balo pastebėjimą turiu, kodėl visi galvoja ,kad boniteto balas uždeda kažkokias derliaus ribas ir tipo iš 44 balų daugiau nei 8t negali kulti? Nesutinku, viskas įmanoma ir boniteto balas  tie keli skaičiukai derliaus ribų nenustato yra ir kiti derlių lemiantys veiksiai.

Paskelbta

Nenoriu izeisti kolegos, bet 8-9t vidurkis?what? Toki vidurki turet na nebent +/- zemes vienalytes ir ukis 50-70ha.pas mane ir kuli lauka, ar atskira ruoza byra 7-8t.paskuj vaziuoji i lauka su 40nasumu ir kuli 5.5.kas lb procentaliai musa bendra vidurki.Tad su visa pagarba, bet man sunku tiketi tokiais vidurkiais.Gerai kad ieskom nauju dalyku kilti auksciau.Tas sveikintina.as pats vienam laukuj pakeiciau visiskai metodika ziuresiu ar pasiteisins.irgi noras toks kazka uzauginti dg proto ribose.

Paskelbta
prieš 42 minutes , AG Paulius pranešimas:

Tikslas ne daugiau vnt sėklos prikult o tesiog kažkaip esamus vnt išsunkint ? 

Paskelbta
prieš 8 minutes , Mantas2342 pranešimas:

Aš tik dėl dirvožemio našumo balo pastebėjimą turiu, kodėl visi galvoja ,kad boniteto balas uždeda kažkokias derliaus ribas ir tipo iš 44 balų daugiau nei 8t negali kulti? Nesutinku, viskas įmanoma ir boniteto balas  tie keli skaičiukai derliaus ribų nenustato yra ir kiti derlių lemiantys veiksiai.

Taip.labai teisinga pastebeta.boniteto balas kaip atskaitos taskas galimam maks derliuj ivertinti.taip mokslas ir sako 1balas=150-170kg kvieciu.Sitas skaicius gali siek tiek augti nuo ukininko daromu teisingu sprendimu.nu bet klausykit gal nepradesim po 250kg kulti nuo 1 balo.ir dar priesmelyje.kad datempti iki 200kg tikiu.yra tam priemoniu.cia kaip pvzd is smelio nepadarysi juodzemio.dirvozemio tipas,granuliometrine sudetis,laidumas ir aibė kitokiu svarbiu faktoriu.tai lb svarbu nusistatyti norimam derliuj pagal dirvozemi.netoli ukis viena lauka,stipru priesmely tresia 170-180v.m tikedamasis gal viena diena atsiras derlius.na gaila zmogaus ir resursu jo.nes matosi zmogus tikrai stengiasi-bet ziniu trukumas

Paskelbta
prieš 40 minutes , simasd pranešimas:

Tikslas ne daugiau vnt sėklos prikult o tesiog kažkaip esamus vnt išsunkint ? 

Mano asmeninė nuomonė, dažna Lietuvos ūkių problema yra per tankus pasėlis pavasarį kuris ėda maisto medžiagas ir garina dirvožemio drėgmę, o vėliau 50 proc ar daugiau sunyksta. Tiesiog stebiu kas vyksta ir dabar matau reikia sunkinti sėklas o ne didinti pasėlio tankumą. Bet čia mano asmeninės įžvalgos, ir nerekomenduoju  niekam taip elgtis kaip aš elgiuosi.

Paskelbta
prieš 58 minutes , Heartbreak-kid pranešimas:

Taip.labai teisinga pastebeta.boniteto balas kaip atskaitos taskas galimam maks derliuj ivertinti.taip mokslas ir sako 1balas=150-170kg kvieciu.Sitas skaicius gali siek tiek augti nuo ukininko daromu teisingu sprendimu.nu bet klausykit gal nepradesim po 250kg kulti nuo 1 balo.ir dar priesmelyje.kad datempti iki 200kg tikiu.yra tam priemoniu.cia kaip pvzd is smelio nepadarysi juodzemio.dirvozemio tipas,granuliometrine sudetis,laidumas ir aibė kitokiu svarbiu faktoriu.tai lb svarbu nusistatyti norimam derliuj pagal dirvozemi.netoli ukis viena lauka,stipru priesmely tresia 170-180v.m tikedamasis gal viena diena atsiras derlius.na gaila zmogaus ir resursu jo.nes matosi zmogus tikrai stengiasi-bet ziniu trukumas

Nelabai suprantu koks stebuklas tie 180 veiklios priesmėlį. Galiu žinoma sutaupyt 60 Eur/ha ir bert tik 110. Bet tada garantuotai prarasiu bet jau dvi tonas derliaus ir balansuosiu ties pašarinių riba.

Paskelbta
Prieš 21 valandas, manttys pranešimas:

Bet jeigu fosforo reikia.daug, tokiom kainom kaip db jo vis tiek neatstatinesi.. taip.pat dalis fosforo juk neprieinama forma guli

Agriconas duoda kiekį 4 metams, priklausomai dar nuo sėjomainos, šiaudų išnešimo ar ne ir t.t., jei tuo metų atrodo daug, galima mažinti normą pvz per pusę, atiduosi daugiau kai atpigs :) per 12 metų trešimo kintama norma pavyko padaryti P ir K  žemėlapius žalius t.y. optimalius kiekius, dabar tik atstatinėjamas išnešimas bent jau pas mus. dirvos PH irgi labai svarbus, nes irgi blokuoja įsisvinimą augalams, dar vienas argumentas darytis žemės tyrimus...

Paskelbta
prieš 32 minutes , Bulvinykas pranešimas:

Nelabai suprantu koks stebuklas tie 180 veiklios priesmėlį. Galiu žinoma sutaupyt 60 Eur/ha ir bert tik 110. Bet tada garantuotai prarasiu bet jau dvi tonas derliaus ir balansuosiu ties pašarinių riba.

Ir as nesuprantu🤷‍♂️ tiesiog zmogus taip daro.Ar yra kas pavasari akėja z.kviecius?

Paskelbta
Prieš 2 valandas, AG Paulius pranešimas:

O tavo ukis ne uogininkyste ir max 15ha?

Paskelbta
prieš valandą, AG Paulius pranešimas:

Mano asmeninė nuomonė, dažna Lietuvos ūkių problema yra per tankus pasėlis pavasarį kuris ėda maisto medžiagas ir garina dirvožemio drėgmę, o vėliau 50 proc ar daugiau sunyksta. Tiesiog stebiu kas vyksta ir dabar matau reikia sunkinti sėklas o ne didinti pasėlio tankumą. Bet čia mano asmeninės įžvalgos, ir nerekomenduoju  niekam taip elgtis kaip aš elgiuosi.

esu visaip išbandęs, kai retokas paselis gero derliaus irgi nebūna, nes varpoj 80 grūdų vistiek neuzdera

Paskelbta

Pagal boniteto balą (našumo balą) yra neteisinga vertint, nes prieš kiek metų gi jis buvo apskaičiuotas? Per tiek metų jis tikrai galėjo pasikeist, tai norint vertint kažka reiktu nauja skaičiavimą atlikti balo. 

Paskelbta
prieš 25 minutes , AgroP pranešimas:

Pagal boniteto balą (našumo balą) yra neteisinga vertint, nes prieš kiek metų gi jis buvo apskaičiuotas? Per tiek metų jis tikrai galėjo pasikeist, tai norint vertint kažka reiktu nauja skaičiavimą atlikti balo. 

Boniteto balas, pagal vertinimo kriterijus susidaro is dirvožemio tipo, granulometrins sudėties, ph, melioracijos, akmenuotumo, ir dar kelių parametrų jei neklystu kažkada domėjausi iš jo jis sudarytas. Bonito balas kaip standartas leidžiantis palyginti objektus. Jis nėra tikslus bet orientacijai tinka  

Paskelbta
prieš 35 minutes , AGROMAN pranešimas:

esu visaip išbandęs, kai retokas paselis gero derliaus irgi nebūna, nes varpoj 80 grūdų vistiek neuzdera

Sveiki, uždera, vienais metais pasejau kviečius 2mil. Sėta rugsėjio 8d. Dabar 2-2.5 mil. Seju ir nežIMG_20240515_135112.thumb.jpg.89cc992259900cc546f83c9fb3a53b7d.jpgadu sėti daugiau 

Paskelbta
prieš 9 minutes , Mindzius pranešimas:

Sveiki, uždera, vienais metais pasejau kviečius 2mil. Sėta rugsėjio 8d. Dabar 2-2.5 mil. Seju ir nežIMG_20240515_135112.thumb.jpg.89cc992259900cc546f83c9fb3a53b7d.jpgadu sėti daugiau 

Kokia veislę dabar sėji ? Ir kiek vidutiniškai Kuli? 

Paskelbta
Prieš 6 valandas, Heartbreak-kid pranešimas:

Asmeniškai aš derliaus pagal bonitetą neskaičiuoju, man svarbiau granuliometrinė, podirvis ir kas yra toj dirvoj agrochemiškai . Nes ir tas pats priesmėlis su molingu podirviu duos gerą derlių. Turiu 31-33 balų dirvų, ir tikrai galima jose išlaužt gerą derlių kviečiams duodant 140-150 vm azoto ,o rapsui 170-180vm .

Paskelbta

Neskaiciuoju ir as aklai, bet i boniteta atsizvelgiu vsd.turiu lauka 32balas. Daryk ten ka nori kvieciu dg 5.5t/ha neiseina.buvo ir 170vm ir 130vm.daryta ir tas ir anas.ir suprantu kad is tokio dirvozemio nu tikrai nekulsiu 7tonu.derlius tas pats.tai mano atveju kam tuos resursus naudot,nes tai kainuoja.tai geriau piniga nukreipiu i dirvozemius kuriu balas 55-58.

Paskelbta
prieš 3 minutes , Heartbreak-kid pranešimas:

Neskaiciuoju ir as aklai, bet i boniteta atsizvelgiu vsd.turiu lauka 32balas. Daryk ten ka nori kvieciu dg 5.5t/ha neiseina.buvo ir 170vm ir 130vm.daryta ir tas ir anas.ir suprantu kad is tokio dirvozemio nu tikrai nekulsiu 7tonu.derlius tas pats.tai mano atveju kam tuos resursus naudot,nes tai kainuoja.tai geriau piniga nukreipiu i dirvozemius kuriu balas 55-58.

Na tai panašiai ir aš daugiau nei 6t 31 balo smėlikių nesu kūlęs. Bet turiu 33 balų priemolį, ir esu išspaudęs 9t kviečių derliau. Aišku būna visokių metų. Bet taip paskirstau investicijas pagal laukus ir pasėlių produktyvumą, aklai vienodai nededu.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...