Jump to content

AgroP

Nariai
  • Pranešimai

    444
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    10

Visas nario AgroP paskelbtas turinys

  1. AgroP

    žiemkenčių buklė

    Bandymai patempti "už ausų" su kažkokiais tai receptais nepasiteisinantis dalykas yra. Tiesiog azoto paduot, laukt lietaus ir saulės šviesos.
  2. Pas tave gal ir šlapia, pas mane ne, yra probleminiu vietų keletas, bet ten ir nekišam nosies
  3. Beriam sulfatą Salietra kitos savaitės gale turbūt, palei orų prognozę
  4. AgroP

    Išmokos 2014-2020

    Šiandien per susirinkimą viceministras sakė, kad užbearimine už 2023m bus 47€ išmoką jau patvirtinta.
  5. AgroP

    Deklaravimas

    Pupos, žirniai
  6. AgroP

    Trašų kainos

    Fiksavau dalį, bet nesinori pavasariui vis tiek pirkt NPK
  7. AgroP

    Trašų kainos

    Na kaip nesakė, rudeni fiksuot galima buvo nauja derliu buvo +220 2kl, o šiai dienai apie 170-180 Tai šiai dienai skaudžiau atrodo pirkt tapati NPK pavasario sėjai už išlikusia kainą nuo rudens
  8. AgroP

    Trašų kainos

    Rudeni tikrai nebuvo pigiau, bet grūdai brangesni buvo dabar prasčiau skaičiuojasi
  9. AgroP

    Trašų kainos

    Brangu npk..
  10. AgroP

    Deklaravimas

    Čia turės jau praeit šitas strip till į tiesiogine sėja, tarpueiliai 50cm nejudinti
  11. AgroP

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Turi pasižiurėjas gal pupų daigumą ?
  12. AgroP

    Trašų kainos

    Jei tau geriau žalia pudyma sėti negu vasaroju, tai gali sėti žalia gi.
  13. AgroP

    Žemės nuoma

    GPM skaičiavimo formulė išskaičiuojant iš sumos yra suma*15/85 Tai 300*15/85= 52.94
  14. AgroP

    Žemės nuoma

    Nuo 300e 15% yra 52.94€. Gal pats pasitikrink savo matematika
  15. AgroP

    Trašų kainos

    Geriau už keliasdešimt euru pasidaryk to lauko kur planuoji sėti dirvožemio tyrimą, pasižiūrėk kiek PK yra ir priimsi sprendimą užtikrintai.
  16. AgroP

    Žemės nuoma

    Tai čia priklauso kaip ta sutartis surašyta. Gali būti parašyta tada ar 15% sumokamas papildomai ir rankas eina 300, ar iš 300€ išskaičiuojamą. Jei parašysi, kad nuoma yra 353€ be prierašo jokio, tai gali nuo 353€ skaičiuoti 15% ir gausis vėl kitokios sumos. Reikia susirašyt sutarti aiškiai.
  17. Nuo kovo 7 d. visoje Lietuvoje jau galima tręšti žemę tręšiamaisiais produktais. Anksčiau draudimo tręšti žemę tręšiamaisiais produktais laikotarpis buvo numatytas toks pat, kaip ir mėšlu bei srutomis, – nuo lapkričio 15 d. iki kovo 20 d. Įvertinant klimato kaitos faktorių, kovo 6 d. pakeistas žemės ūkio ministro įsakymas, kuriuo patvirtintame Tręšiamųjų produktų naudojimo reikalavimų apraše numatyta, kad tręšiamaisiais produktais laukus draudžiama tręšti nuo gruodžio 1 d. iki kovo 1 d. Įsakymą galite rasti čia: https://bit.ly/48RRtpu Taip pat keičiamas Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų aprašas, kuriame nustatytas draudimo tręšti mėšlu ir (arba) srutomis laikotarpis. Šio aprašo pakeitime nustatomas draudžiamasis laikotarpis tręšti mėšlu ir (ar) srutomis nuo gruodžio 1 d. iki kovo 1 d. Įsakymo pakeitimą jau pasirašė žemės ūkio ministras ir išsiuntė pasirašyti aplinkos ministrui. Atkreipiame dėmesį, kad šis aprašas tvirtinamas dviejų ministrų - žemės ūkio ir aplinkos - įsakymu. Kol šis įsakymas nėra pasirašytas aplinkos ministro, gali būti skelbiama ankstesnė tręšimo laikotarpio pradžia, jei remiantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos pateiktais meteorologiniais duomenimis, paskutines 4 paras iš eilės vidutinė oro temperatūra bus ne žemesnė kaip 5℃.
  18. Koki plotą ir per kiek laiko patręši šitaip? Jeigu reiktu 300-400ha patręšt šitaip tai tai pat tręštum ar galvotum kitaip kažką ?
  19. Tai ar sakau išvis netręšti ką? Per naujo paskaityk, pagalvok.
  20. Kai tokios kainos trąšų, tai verta labai gerai pagalvot kiek ir kada tręšti, kad išgaut ekonomiškiausia variantą, kad tręšti bet kada tai labai storą piniginė turi būti.
  21. Tai vasarojui įterpi su sėkla, šalia jos, arba prieš sėjimą išberi ir viskas po dirvožemių atsiduria, kas gaunasi, kad šaknų zonoje jau būna. O dabar išberiant fosforą žieminiams ant dirvos paviršiaus jis tikrai nespės nukeliauti iki šaknų kad savintusi ji, fosforo judrumas labai mažas, labai.
  22. AgroP

    Miežių auginimas

    Ž.Miežiams viska per viena karta gali atiduoti tikrai. Nebent prognozė lietaus nusimato 100mm po tręšimo, po tokio kiekio krituliu nusiplaus, bet kaži ar taip bus.
  23. Išberes dabar kompleksines tai nauda bus tik rudeniniai sėjai. Fosforo tai nepaims 100% dabartiniai augalai. Jeigu yra poreikis nebent vienanari kalį bert vertą.
×
×
  • Create New...