Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
150 AG 3 m nepaims, net ir smėlyje.

Turimus arklius reikia daugint iš koeficiento 1,5 geriausiu atveju 1,55 ir gausis optimalaiusias arimo plotis normaliu gyliu.

150*1,5 = 225

paims, ir nesunkiai. tik ne su vartomu, o su 6 korpusu prikabinamu...

Paskelbta
150 AG 3 m nepaims, net ir smėlyje.

Turimus arklius reikia daugint iš koeficiento 1,5 geriausiu atveju 1,55 ir gausis optimalaiusias arimo plotis normaliu gyliu.

150*1,5 = 225

paims, ir nesunkiai. tik ne su vartomu, o su 6 korpusu prikabinamu...

Vartomą 5 x 50 tempia be jokio streso visokiose žemėse.

Paskelbta
vokietys su 2.2-2.3 plociu 17cm gyliu graziai are :lol:

Sovietiniais laikais tokiu gyliu ariant vadino razienu skutimu o dabar seklus arimas :icon-wink: Tenka matyti tipo "arimas" bet skutimas su beplugiais padargais geriau atrodo. Normalus arimas prasideda nuo 20-25cm. gylio +tankintuvas. Va dabar ir prasideda skaiciavimas kiek AG patrauks x korpusu .

Paskelbta
vokietys su 2.2-2.3 plociu 17cm gyliu graziai are :lol:

Sovietiniais laikais tokiu gyliu ariant vadino razienu skutimu o dabar seklus arimas :icon-wink: Tenka matyti tipo "arimas" bet skutimas su beplugiais padargais geriau atrodo. Normalus arimas prasideda nuo 20-25cm. gylio +tankintuvas. Va dabar ir prasideda skaiciavimas kiek AG patrauks x korpusu .

Na taip ariant daugiau negu 20cm gyliu tai iskart pavaros musamos zemyn jegos nebepakanka... lyginant su 17cm gyliu

Paskelbta
pratesent minti, sakoma kad seneliu zeme buvo derlinga bet as tiek tikrai nesiknisiu giliai bo dar anie supike is kapu atskels :icon-confused::D

Na manau kvieciam ariant pats tas apie 18cm o jau rudenini reiketu iki 22cm leisti kad arimo padas nesusidarytu

Paskelbta

mano zemelese jau 18arent verces jeu nekokia zemele :icon-confused: dedule nuo kolukio varydavo sau 15 kad beleris lengveu trauktu ir ka jus manot netrese nei karto, kule min 2t is ha uzpernai 3.5t kvietrugiu, paprase apart nu as nuvariau negaliu paart 12 ir maziau mana telenda kai kaliau rateli zemyn tai ilindo.. 22cm apariau ir siemet mieziu po tona nesukrapste :eusa-think:

Paskelbta

teisingai gilus arimas vercia nederlinga zeme,o joj niekas neauga tik piktzoles.giliau uzart galima tik mesla,o jei nori pastorint derlingo dirvozemio sluoksni tai reikia daug metu vis po 1-2cm gilinant arimo gyli kas keleta metu ir tresiant organinemis trąsomis.

• po 2 mėnesių...
Paskelbta

o kaip jūs darot su dylančiom detalėm, keičiat naujom ar restauruojat? Man žiūriu pavasarį jau kaltus reiks keist, o ir noragai ženkliai padilę. Tėvas sako užvirinsim lyngės, prie pavažų armatūros ir dar sezoną tikrai laikys. Aš kažkaip už naujas detales. Ar nekenkia arimo kokybei restauruotos detalės, ar nebūna traktoriui sunkiau traukt?

Paskelbta

Kazkada esu bandes apvirint, net pirkau specialiu elektrodu, sakyciau nepasiteisino nes pats noragas ir kaltas jau sudile plonesni o virinant matyt pasikeicia metalo struktura todel ir likusi dalis po apvirinimo greit sudyla. mano nuomone tokia, jeigu nori uzmusti laika ziema ir pasitreniruoti virinti tai tik del to, ojeigu skaiciusi laika, elektrodus, darba tai nezinau ar verta.

Paskelbta

kaltas mano plūgui 38 litai, noragas 95 lygtai. Sakiau paziuresiu gal kaltas Kverno tiks, maciau Lytagroj 12 litų tekainuoja. Tokiom kainom tai nei mintis nekiltų virint, bet maniškiai brangoki.

Paskelbta

suariau apie 55-60 ha (tiksliai net nežinau) kaltai jau senokai apversti, nu dar manau kokius 5-8 ha suarsiu ir reiks juos mest. Noragai paplyšę, bet dar sakiau nekeisiu, dėsiu tik naujus kaltus.

Paskelbta

Tai manau kokius pigesnius visvien pritaikisi, as kazkada ant savo rabeverko dejau praktiskai visus noragus, skilutes su svarke isduri kur reik o senas uzlieji arba palieki taip ir baikta. Pastebejau neblogai laikydavo cekiski noragai.

Paskelbta
tai kad kverno kaltu brangesniu ir nebuna o laiko jie gerai be to nudilus galima apversti kita puse

Originalus kverno kaltas gerokai brangesnis.O ir neoriginalių,kainuojančių >12 litų pasirinkimas nemenkas.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...