Jump to content

ALIO KIAULIU AUGINTOJAI!


nerijus2

Recommended Posts

  • Atsakymai 565
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Sweiki,kiauliu augintojai :):icon-exclaim: Cia siandien kilo tokia mintis,pagrebojau vakar grendyma,nu ten buvo prisibarste sienainio vikinio,siaudu ir imeciau parsiokam i garda(lapkricio pradzioj as juos pirkau) ir biski issigandau,kad nesusirktu nuo to sienainio,bet siandien zvalus ir eda gerai.Tai va ta mintis,gal butu ir nieko kiaulem duoti to sienainio(ede neblogai),sakau gal kazkas butu panasaus i zole kai vasara duodam.Tik aisku reikia pripratyti po truputi.Cia ta mintis gal daugiau smulkiems augintojams(stambus manau tuo neprasidetu),o gal kas jau taip seria? ka manot? :eusa-think:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki kiauliu augintoja!

Turiu klausima :)

900 g prieaugio is 2.8 kg pasaru per para.

Ziurint jusu akimis cia daug ar mazai?

auginu tik sau...skaičiuojam , ...norint užaugint bekoną 100kg/0,9*2,8=311,11kg pašarų

pavertus į grudus apie 100lt ....kažko nesuprantu,nesąmonė ...mažai :icon-exclaim: ..įdomu ką turėjot mintį - PAŠARAI :icon-question:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki kiauliu augintoja!

Turiu klausima :)

900 g prieaugio is 2.8 kg pasaru per para.

Ziurint jusu akimis cia daug ar mazai?

auginu tik sau...skaičiuojam , ...norint užaugint bekoną 100kg/0,9*2,8=311,11kg pašarų

pavertus į grudus apie 100lt ....kažko nesuprantu,nesąmonė ...mažai :icon-exclaim: ..įdomu ką turėjot mintį - PAŠARAI :icon-question:

nu kaip ir logiska.

Perskaiciavau pats :)

Po nauju metu turetu startuoti naujas musu tinklapis.

Ten bus issamiau paaiskinta apie mikroorganizmus, bet siai diena trumpai galiu pasakyti tiek, kad sitie duomenys yra gauti is lenku kiauliu augintoju. Jei kam idomu galiu atsiusti pasiskaityti lenku kalba.

Esme ta, kad kai buvo daromi bandymai kiaules papildomai nebuvo seriamos jokiais papildomais cheminiais preparatais.

O rezultatas buvo toks:

900 g is 2.8 kg pasaru per para :)

na tu kiauliu tikslaus raciono nezinau, bet tiek lenkai tiek vokieciai antibiotikus keicia mikroorganizmais (nes antibiotikus naudoti draudziama, o mikroorganizmus patartina).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

tikrai galimas toks priesvoris, tik va pasarų sudėtis gali būti tokia, kad mėsos skonis bus nenusakomas, dar vienas dalykas veislės, laikimo saligos, bet vistiek manau kad iš 100kiaulių visos nesieks tokių rezultatu, buvo pas mane pasitaikes toks atvejis kad sukergus su diuroku mišrūnu atvedė 4 paršiukus, tai pirko žmogus, kiaule 5mėn. svėrė 150kg. 3men jai kai buvo tai zmonės galvodavo kad tai parsavedė su paršiukais, toks didelis skirtumas buvo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pas mane paršavedės buvo Lietuvos baltųjų ir jorkšyru mišrūnės, LBB1 vadinosi kažkada,diurokas nežinau su kuo buvo mišrintas, paršiukai buvo sakyčiau 3 ryžai balti vienas baltas, bent jau ta kiaulyte tai ryžai balta buvo, kiek bandžiau kergt su petrėnu tai gal tik karta paršeliai turėjo juodų dėmių, dabar niekur negaunu diuroko kuiliuko, butu įdomu, bet geresnis rezultatas butu su kokiu landrasu, galbūt suomišku, tik va surast kur maža nusipirkt bus sunku.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tikrai galimas toks priesvoris, tik va pasarų sudėtis gali būti tokia, kad mėsos skonis bus nenusakomas, dar vienas dalykas veislės, laikimo saligos, bet vistiek manau kad iš 100kiaulių visos nesieks tokių rezultatu, buvo pas mane pasitaikes toks atvejis kad sukergus su diuroku mišrūnu atvedė 4 paršiukus, tai pirko žmogus, kiaule 5mėn. svėrė 150kg. 3men jai kai buvo tai zmonės galvodavo kad tai parsavedė su paršiukais, toks didelis skirtumas buvo.

Mesos skoniui nei kiek nepakenks. Taigi rasiau, kad be jokios chemijos :)

O siaip tai kas tiesa tas tiesa...

Veisle, laikymo salygos ir pasaru sudetis tikrai tures itakos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pas mane paršavedės buvo Lietuvos baltųjų ir jorkšyru mišrūnės, LBB1 vadinosi kažkada,diurokas nežinau su kuo buvo mišrintas, paršiukai buvo sakyčiau 3 ryžai balti vienas baltas, bent jau ta kiaulyte tai ryžai balta buvo, kiek bandžiau kergt su petrėnu tai gal tik karta paršeliai turėjo juodų dėmių, dabar niekur negaunu diuroko kuiliuko, butu įdomu, bet geresnis rezultatas butu su kokiu landrasu, galbūt suomišku, tik va surast kur maža nusipirkt bus sunku.

sėklinu kiaules su petrėnais, tai vokiečiu, tai olandu vienu yra margi kitu balti. Ir gaunasi šėrniukai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

buna kad pašarus apipurškia žuvies taukais, o jei šeriama žuvies produktais iki pjovimo tai lašiniai rukyti būna skumbrės skonio :lol:
o siaip paskutiniu metu vietoj antibijotiku šneka eina apie probiotikus, ten sakyčiau specialios žarnyno bakterijos.

Visiskai teisingai

Preparatas taip ir vadinasi "EM Probiotikas" :character-oldtimer:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...