martynaaas Paskelbta Lapkričio 26, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 26, 2010 o ar gerai kaulu miltai kiaulem? ir ar 240lt uz tona daug? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mantas* Paskelbta Lapkričio 26, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 26, 2010 mantai idėk dvidešimt ir daugiau proc.sojos į racioną ir manau kad netgi cinko oksidas nepadės susitvarkyti su tryda.netik gardo sienos bet ir kaimyno tvoros bus vienos spalvos ir kvapo. Nenusisnekek Paemiau popieriaus lapa ir nurasiau visa raciona is kompo,nei viena kiaule netriedzia,Patikeciau kad triedzia nebent tada jei sojos kokiu skirtingu rusiu yra gal su kokiom priemaisom ar pan. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mantas* Paskelbta Lapkričio 26, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 26, 2010 priklauso nuo žirniu kainos.jeigu soja šiuo metu kainuoja 1200lt.ir turi 47proc.baltymu plius 2proc.riebalu.tai žirniai geriausiu atvėju turi tik 16 proc.baltymu.tai ir skaičiuok.o apie kukuruzus iš atminties nenoriu šnekėti nes bijau nusišnekšti bet principe yra taip jie turi daugiau energijos negu baltymu lyginant su kviečiais.vadinasi reikės mažiau augalinio aliejaus ar kitokiu riebalu.kurie šiuo metu yra nepigus.beje mantas kur rašė daniškus racionus ,,briediškus ,,pamiršo paminėti kad ten dar dedasi hidrolizuoti kritusiu gyvunu taukai tam kad gautu energijos reikalingos sparčiam augimui.pasmus lietuvoje deda alieju kadangi asame eu pakraštys tai jis pas mus pigesnis.seneliai sako kad nuo žirniu buna geresnė mėsa dešrom gaminti .toliau šnekant apie priesvorius paros gal galit patikslinti ar tai vidurkis ar amžiaus grupėse.pvz.30 kg .paršelis lietuvoje priauga per diena iki 540g.o90kg.bekonas iki1300g.taigi kai kitasik rašysit rašykit tyksliau.ačiu Nieko as nepamirsau paminet as nezinau is ko susideda pasaras kuris pas mane atvaziuoja jau gatavas.O del tu riebalu kritusiu givuliu tai jauciu kad tokia pat legenda kaip ir kad kiaules luzta per puse nuo per greito augimo ar kad kiauliu bliudai supuva nuo maisto per metus nesamones gi visiskos.O del prieauglio tai aisku kad vidurkis cia savaime aisku nereikia net rasyt visi suprato tik tu ne Tiesa idomu butu suzinoti kiek kiauliu augini kad taip viska gerai zinai,ar irgi busi is tu fantazioru Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vytas Paskelbta Lapkričio 27, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 27, 2010 priklauso nuo žirniu kainos.jeigu soja šiuo metu kainuoja 1200lt.ir turi 47proc.baltymu plius 2proc.riebalu.tai žirniai geriausiu atvėju turi tik 16 proc.baltymu.tai ir skaičiuok.o apie kukuruzus iš atminties nenoriu šnekėti nes bijau nusišnekšti bet principe yra taip jie turi daugiau energijos negu baltymu lyginant su kviečiais.vadinasi reikės mažiau augalinio aliejaus ar kitokiu riebalu.kurie šiuo metu yra nepigus.beje mantas kur rašė daniškus racionus ,,briediškus ,,pamiršo paminėti kad ten dar dedasi hidrolizuoti kritusiu gyvunu taukai tam kad gautu energijos reikalingos sparčiam augimui.pasmus lietuvoje deda alieju kadangi asame eu pakraštys tai jis pas mus pigesnis.seneliai sako kad nuo žirniu buna geresnė mėsa dešrom gaminti .toliau šnekant apie priesvorius paros gal galit patikslinti ar tai vidurkis ar amžiaus grupėse.pvz.30 kg .paršelis lietuvoje priauga per diena iki 540g.o90kg.bekonas iki1300g.taigi kai kitasik rašysit rašykit tyksliau.ačiu Nieko as nepamirsau paminet as nezinau is ko susideda pasaras kuris pas mane atvaziuoja jau gatavas.O del tu riebalu kritusiu givuliu tai jauciu kad tokia pat legenda kaip ir kad kiaules luzta per puse nuo per greito augimo ar kad kiauliu bliudai supuva nuo maisto per metus nesamones gi visiskos.O del prieauglio tai aisku kad vidurkis cia savaime aisku nereikia net rasyt visi suprato tik tu ne Tiesa idomu butu suzinoti kiek kiauliu augini kad taip viska gerai zinai,ar irgi busi is tu fantazioru na kiek, tai nezinau, bet kad ten tukstanciai ju yra tai tikrai zinau... neteko buti paciam tvarte,bet teritorijoj toj teko nekarta buti... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Lapkričio 28, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 28, 2010 mantai iš kart reikėjo sakyt kad pašaras atvažiuoja gatavas tai keičia reikalo esme nes apie pašaru gamyba tamsta išmanote labai mažai. o savo minėtus receptus idėk i intika ir mes padiskutuosim smulkiai ka ten deda ir ko nededa mes tau kaip pradedančiam parodisim ir paaiškinsim konkrečiai. Ir ne tau man aiškinti ka aš turiu ir kiek turiu vien jau todėl kad koliai kas aš esu savu kiauliu savininkas o tu tik nusamdytas kiaules ganyti tai yra baltas negras dar esi.Kai busi savininkas tada ir pašnekėsim. O apie hidrolizuotus riebalus paklaus šefo bet man susidaro toks ispudis kad tamsta tik lietuviškai fertirini nuo čia ir prasideda visos tavo supratimo bėdos. Ir jeigu tu jau Danijos karalystėje tai nereiške kad mes durnesni. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Lapkričio 28, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 28, 2010 martynaas kaulu miltai labai gerai bet geriausiu atveju rizikuojate užsitraukti maisto ir veterinarijos tarnybos nemalone o blogiausiu atveju parsivežti namo ligu.Taip kad, tau spresti ar iš šudo spausti vaška. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Lapkričio 28, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 28, 2010 mantas iš Danijos karalystės rašė kad savikaina 160litu.Tada buk malonus paaiškink kiek kainuoja tavo šefui 7kg.paršelis kuris yra apie18-28d.amžiaus.Nes iš tavo rašliavos supratau kad paršelius perka o ne pats augina.O jeigu pats augina tai kokia jo savikaina.Antras dalykas yra tas kad jeigu jau ten taip gerai tai kodėl jis dirbti samdo tave o nekoki pavėsusi Dana. Norėdamas apginti savo teigini dėl kainos tamsta paminėk dar kiek sušeri pašariniu vienetu dienos priesvoriui nors gal tamstai yra per sunku tai nors parašyk kiek sušeri kilogramu pašaro per diena ir tada žinodami dienos priesvori galėsim padiskutuoti apie savikaina. Linkiu sėkmės skaičiuojant nes aš šiuo momentu atsakyma daugmaž žinau jau dabar ir jis gerokai per 200litu. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
martynaaas Paskelbta Lapkričio 28, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 28, 2010 martynaaskaulu miltai labai gerai bet geriausiu atveju rizikuojate užsitraukti maisto ir veterinarijos tarnybos nemalone o blogiausiu atveju parsivežti namo lygu.Taip kad tau spresti ar šudo spausti vaška. gal gali truputy placiau kaip ten su ligom? cia tie miltai is paukstyno butu, kiek procentaliai ju butu galima det i pasarus, kokia mazdaug ju pasarine verte? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mantas* Paskelbta Lapkričio 28, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 28, 2010 mantai iš kart reikėjo sakyt kad pašaras atvažiuoja gatavas tai keičia reikalo esme nes apie pašaru gamyba tamsta išmanote labai mažai. o savo minėtus receptus idėk i intika ir mes padiskutuosim smulkiai ka ten dedair ko nededa mes tau kaip pradedančiam parodisim ir paaiškinsim konkrečiai. Ir ne tau man aiškinti ka aš turiu ir kiek turiu vien jau todėl kad koliai kas aš esu savu kiauliu savininkas o tu tik nusamdytas kiaules ganyti tai yra baltas negras dar esi.Kai busi savininkas tada ir pašnekėsim. O apie hidrolizuotus riebalus paklaus šefo bet man susidaro toks ispudis kad tamsta tik lietuviškai fertirini nuo čia ir prasideda visos tavo supratimo bėdos. Ir jeigu tu jau Danijos karalystėje tai nereiške kad mes durnesni. Tai tu cia nusisnekejai kazka skaityk atidziau viska parasiau ir kompanijos svetaines adresa kuri mums ta gatava pasara veza. As rasau tik tai ka zinau ir labai abejoju kad i pasarus maiso kazka kas yra kenksminga.Taip as esu nusamdytas gaunu gerus pinigus ir semiuosi praktikos kas dar gali buti geriau vienu suviu du zuikiai keleta metu padirbsiu pasistasysiu savo ferma.O tada jau kai busiu savininkas tada jau nebus man apie ka sneket su tavim del kalbos tai gal tada danas lietuviskai sneka pagal tave ar mes gestais bendraujam Toliau del durniu tai as niekada nieko durniais ir nevadinau.paprasciausei sakau kad lietuvoje labai daug pavydziu zmoniu kurie tik ir sneka kokia kiaules gresme nesa lietuvai,smarve sklinda aplink po 10km kad ne mesa o nuodas ir tt. tai va uztai as ir klausiu kiek kiauliu augini kaip augini ir kuo maitini,ar paprasciausei esi is tu buratinu kurie tik daug smeizia ukininkus Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mantas* Paskelbta Lapkričio 28, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 28, 2010 mantas iš Danijos karalystės rašė kad savikaina 160litu.Tada buk malonus paaiškink kiek kainuoja tavo šefui 7kg.paršelis kuris yra apie18-28d.amžiaus.Nes iš tavo rašliavos supratau kad paršelius perka o ne pats augina.O jeigu pats augina tai kokia jo savikaina.Antras dalykas yra tas kad jeigu jau ten taip gerai tai kodėl jis dirbti samdo tave o nekoki pavėsusi Dana.Norėdamas apginti savo teigini dėl kainos tamsta paminėk dar kiek sušeri pašariniu vienetu dienos priesvoriui nors gal tamstai yra per sunku tai nors parašyk kiek sušeri kilogramu pašaro per diena ir tada žinodami dienos priesvori galėsim padiskutuoti apie savikaina. Linkiu sėkmės skaičiuojant nes aš šiuo momentu atsakyma daugmaž žinau jau dabar ir jis gerokai per 200litu. klausdamas kodel ima mane o ne dana turbut visiems norejai pasakyt kad tokiu budu taupo ,tai galiu pasakyt kad ne,gaunu atlyginima toki pat kaip kiti danai O del savikainos pasiklausiu tiksliai ir parasysiu.Bet apie tuos 200 tai kazkas netaip nebent seri kazkaip brangiai Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mantas* Paskelbta Lapkričio 28, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 28, 2010 mantas iš Danijos karalystės rašė kad savikaina 160litu.Tada buk malonus paaiškink kiek kainuoja tavo šefui 7kg.paršelis kuris yra apie18-28d.amžiaus.Nes iš tavo rašliavos supratau kad paršelius perka o ne pats augina.O jeigu pats augina tai kokia jo savikaina.Antras dalykas yra tas kad jeigu jau ten taip gerai tai kodėl jis dirbti samdo tave o nekoki pavėsusi Dana.Norėdamas apginti savo teigini dėl kainos tamsta paminėk dar kiek sušeri pašariniu vienetu dienos priesvoriui nors gal tamstai yra per sunku tai nors parašyk kiek sušeri kilogramu pašaro per diena ir tada žinodami dienos priesvori galėsim padiskutuoti apie savikaina. Linkiu sėkmės skaičiuojant nes aš šiuo momentu atsakyma daugmaž žinau jau dabar ir jis gerokai per 200litu. klausdamas kodel ima mane o ne dana turbut visiems norejai pasakyt kad tokiu budu taupo ,tai galiu pasakyt kad ne,gaunu atlyginima toki pat kaip kiti danai O del savikainos pasiklausiu tiksliai ir parasysiu. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Lapkričio 29, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 29, 2010 martynaas lietuvos gyvukininkystės instituto išleistoje1996m. knygelėje rašo apie mėsos ir kaulu miltus:šis pašaras gaminamas iš mėsos ir kaulu, kraujo atlieku.todėl pašarinė vertė ir maistingumas priklauso nuo žaliavos, gaminimo technologijos. Proteinai sviruoja nuo(35-50proc.)yra lizino, taip pat daug kalcio,fosforo,mikroelementu,cholino,vitaminu.šioje knygelėje rašoma kad įpašarus galima įterpti nuo 3-5proc. Taip kad prašyk gamintojo dokumentu bet manau ju nėra nes nuo stojimo į eu šis daiktas naudojamas vaismedžiu,vaiskrumiu ir šeip lauku trešimui. Tėvukas sakė kad ir tarybiniais laikais į ši produkta buvo žiurima kreivai.Nes nelabai buvo rimtos šio produkto ruošimo technologijos.Taip kad ir tau siulau juo nesižavėti.Tuo labiau kad jis yra draudžiamas naudoti pašarams. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Lapkričio 29, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 29, 2010 mantai iš kart reikėjo sakyt kad pašaras atvažiuoja gatavas tai keičia reikalo esme nes apie pašaru gamyba tamsta išmanote labai mažai. o savo minėtus receptus idėk i intika ir mes padiskutuosim smulkiai ka ten dedair ko nededa mes tau kaip pradedančiam parodisim ir paaiškinsim konkrečiai. Ir ne tau man aiškinti ka aš turiu ir kiek turiu vien jau todėl kad koliai kas aš esu savu kiauliu savininkas o tu tik nusamdytas kiaules ganyti tai yra baltas negras dar esi.Kai busi savininkas tada ir pašnekėsim. O apie hidrolizuotus riebalus paklaus šefo bet man susidaro toks ispudis kad tamsta tik lietuviškai fertirini nuo čia ir prasideda visos tavo supratimo bėdos. Ir jeigu tu jau Danijos karalystėje tai nereiške kad mes durnesni. Tai tu cia nusisnekejai kazka skaityk atidziau viska parasiau ir kompanijos svetaines adresa kuri mums ta gatava pasara veza. As rasau tik tai ka zinau ir labai abejoju kad i pasarus maiso kazka kas yra kenksminga.Taip as esu nusamdytas gaunu gerus pinigus ir semiuosi praktikos kas dar gali buti geriau vienu suviu du zuikiai keleta metu padirbsiu pasistasysiu savo ferma.O tada jau kai busiu savininkas tada jau nebus man apie ka sneket su tavim del kalbos tai gal tada danas lietuviskai sneka pagal tave ar mes gestais bendraujam Toliau del durniu tai as niekada nieko durniais ir nevadinau.paprasciausei sakau kad lietuvoje labai daug pavydziu zmoniu kurie tik ir sneka kokia kiaules gresme nesa lietuvai,smarve sklinda aplink po 10km kad ne mesa o nuodas ir tt. tai va uztai as ir klausiu kiek kiauliu augini kaip augini ir kuo maitini,ar paprasciausei esi is tu buratinu kurie tik daug smeizia ukininkus Lietuvoje žinome kas yra babystar,taip pat žinome kas per produktas yra babysiters.Ir minėta įmone vilomix mes puikiai lietuvoje žinome, beje vilomix priedus kombinuotiem pašarams gamina individualiai pagal kiekviename ukyje naudojamas žaliavas taip kad išmanydamas labai mažai mokai ,čia yra pagrindinė tavo bėda. Toliau iš kur tu nusprendei kad hidrolizuoti riebalai yra kenksminga,aš niekur taip neteigiau aš rašiau kad jie danijoj yra pigesni už kitus energijos šaltinius ir žymiai pigiau kadangi prieš įterpiant reikia juos šildyti. Malonu sutikti žmogu kuris galvoja kad pasimokis ir galės pats iš to gyventi.Tik man labai taves gaila nes tu kolei kas esi su rožiniais akiniais.Kuriuos aš tau pabandysiu nuimti. Lietuvos seimas teigia kad iki šiu metu pabaigos bus priimtas istatymas dėl salyginiu gyvuliu koncentracijos rajonuose tvarkos.Taip kad po šio istatymo isigaliojimo gali atsitikti kad daugelyje rajonu iš vis negali atsirasti salyginiu gyvuliu kadangi jau šiuo metu ten koncentracija yra didesnė negu busima norma.O tuose rajonuose kuriuose tu salyginiu vienetu lig ir bus,paaiškės kad dėl žemės kainos ar kad tai yra reakriacinės teritorijos tokia veikla bus neimanoma.Taip kad norėdamas ši versla plėtoti lietuvoje turi jau šendien galvoti kur ta vieta bus.Dar aš pamiršau pridurti kad tavieta turėtu buti bent jau triju kilometru spinduliu negyvenama ir pageidautina kad butu nuosava ir jos reikia turėti tiek kiek planuoji turėti salyginiu gyvuliu ir viso šito reikia tam kad nepaskestum derinimo liune su visom valdiškom instancijom ir vietinias gyventojais.Nes dabar tai yra paprasčiau dėl to kad visa ši procedura yra nuo 300 salyginiu vienetu,o nuo 2013 metu bus tiksliai neprisimenu bet kiek prisimenu 5 karviu turėtojui tai bus privaloma,taip kad pažiurėjes įlentele kiek tos karvės atitinka kiauliu žinosi kiek gali turėti salyginiu kiauliu kurias turėdamas šios proceduros nereiks.Ir visa tai susitvarkes pradėsi statyti ne nuo tvarto onuo mėšlidės.Taip kad sėkmės sapnuose ir laimingai pabudus pirma pasidomėk kaip yra ištykruju o paskui rašyk vėjus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Lapkričio 29, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 29, 2010 o dėl kalbos monotoniš kam darbui daug kalbos neriekia parodei kaip ir dirbk.žinau neviena kuris pradirbes užsienyje po penkmeti ir daugiau kalbos nemoka. ir nieko taip ir gyvena. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vyjunas Paskelbta Gruodžio 8, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 8, 2010 Nematau reikalo saut, viena tai saltiena susibjaurot turetu(vienas sake vietoj kulkos grankulkes netycia susidejo visai saltienos turbut neliko) kitas dalikas tai vistiek durt reikia, kad kraujas nubektu, kilot uz snukio kazkaip ziauru, didesne tai stacia, ir net nesureaguoja dauguma, mazesni verciu, svarbiausia ramiai isvaryt, o tada bakst ir paleidi, nelaikai apvertes, tai tai kiauliai streso kaip kad siknon ispirtum. na as naudoju spec sautuva i ji isistato sovinis jis ten garsinis gal...na toks kaip buna guminiu kulku sautuvams jis tik isstuma toki stripa apie 10cm ilgio... lb paprasta pridejai tarpuakej (ciut auksciau) poks stripas i pramusa kaukole ir smegenis...greit dar gerkle perpjauni kad greitciau mustotu spurdet 40 sekundziu ir viskas be jokiu zviegimu ir kiaules darkymu bei kankinimu Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Zvanas Paskelbta Gruodžio 8, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 8, 2010 Yra teke su tokiu paciu nusaut keleta labai jau invalidu, kvapas nekoks po nusovimo lieka Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Gruodžio 10, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 10, 2010 As naudoju spec sautuva i ji isistato sovinis jis ten garsinis gal...na toks kaip buna guminiu kulku sautuvams jis tik isstuma toki stripa apie 10cm ilgio... lb paprasta pridejai tarpuakej (ciut auksciau) poks stripas i pramusa kaukole ir smegenis...greit dar gerkle perpjauni kad greitciau mustotu spurdet 40 sekundziu ir viskas be jokiu zviegimu ir kiaules darkymu bei kankinimu Nežinau kam kaip man lengviau nudurti.Pagavai už priekinės kojos peili makt ir viskas.Svarbu tik pirma idurus peili paleist pažiurėt ar pataikiai,nes jeigu pirma koja paleisi gali tekt gaudit po kiema. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Zvanas Paskelbta Gruodžio 10, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 10, 2010 Ka koja ar kiaule? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Gruodžio 13, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 13, 2010 Kiaule zvanai kiaule Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
dimonnm1 Paskelbta Sausio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 6, 2011 kas gali pasakyti: kiek is 120kg kiaules liks skerdienos ,nupjovus galva ir isemus grobus? Dekui p.s. teoriskai +/-5kg Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Sausio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 6, 2011 Jeigu nepašerta buvo tai grubiai apie minus dvidešimt proc. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
nerijus2 Paskelbta Sausio 6, 2011 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 6, 2011 Praktiškai kiaulės skerdienos išeiga 70procentu, tai dar groblus atėmus bus dar mažiau. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
dimonnm1 Paskelbta Sausio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 6, 2011 Praktiškai kiaulės skerdienos išeiga 70procentu, tai dar groblus atėmus bus dar mažiau. nejaugi maziau 70%? as maniu kokie 75% lieka Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
hobis Paskelbta Sausio 8, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 8, 2011 kas gali pasakyti: kiek is 120kg kiaules liks skerdienos ,nupjovus galva ir isemus grobus? Dekuip.s. teoriskai +/-5kg gal organus isemus ,o ne grobus Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
nerijus2 Paskelbta Sausio 9, 2011 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 9, 2011 Na tie procentai vistiek kažkiek priklauso nuo veislės gal šėrimo ir pn. tai ten gali but +-5proc. išėmus žarnas, tik tiksliai nežinau del galvos ir koju Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti