ceck Paskelbta Kovo 19, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 19, 2025 prieš 12 minutes , AG Paulius pranešimas: Atvirai pasakius, man patinka mokslas ir net jo absurdas. Jame galima rasti daugybę įvairių teorijų – kai kurios buvo sukurtos, vėliau paneigtos, o po kurio laiko vėl atgaivintos. Nėra vienos absoliučios tiesos, nes ji gali turėti daugybę formų, priklausomai nuo situacijos ir laikotarpio, kada apie ją kalbama. Tai, ką anksčiau parašiau, yra mano asmeninė teorija, kurią taikau jau ne pirmus metus, ir ji man patinka. Šį sprendimą prieš šešerius metus aptikau Olandijos mokslininkų tyrimuose apie trąšų panaudojimo efektyvumą, derinant biologinio augimo ciklą ir maksimalų ekonominį rezultatą. Aš dar nesijaučiu pakankamai išmintingas, kad galėčiau kvestionuoti pažangiausių valstybių mokslinio potencialo išvadas, todėl viską patikrinu praktikoje ir mėgaujuosi rezultatais. Didžiausias iššūkis – priimti kitokią nuomonę, ypač kai Lietuvoje 95 proc. ūkininkų yra įsitikinę „šventuoju burundukų raštu“, skleidžiamu seminarų metu. Pabaigai galiu pasakyti tik tiek – jei sėjama į tinkamą dirvožemį, optimalus sėklos kiekis, o kritiniu momentu iškrenta pakankamas kiekis kritulių, gamta gali duoti 4–6 tonų žieminių kviečių derlių be ypatingų pastangų. Tačiau jei dedate daug papildomų pastangų – pilate azotą, naudojate mikroelementus, fungicidus, vaikštote po laukus ir glostote varpas – o galiausiai vis tiek pasiekiate tik 7–8 t/ha vidutinį derlingumą, verta susimąstyti: ar visos šios investicijos tikrai atsiperka? Galima sudėti ir 8 ar 9 tonom bet nebūtinai jas gausi ar paimsi, rizika visad yra, tad turi rasti patį optimaliausią variantą savo ūkiui.
AG Paulius Paskelbta Kovo 19, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 19, 2025 prieš 1 minutę , ceck pranešimas: Galima sudėti ir 8 ar 9 tonom bet nebūtinai jas gausi ar paimsi, rizika visad yra, tad turi rasti patį optimaliausią variantą savo ūkiui. Dėl tavo teiginio sutinku, manau prieštaraujančių nėra.
AGROMAN Paskelbta Kovo 19, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 19, 2025 prieš 23 minutes , AG Paulius pranešimas: Pabaigai galiu pasakyti tik tiek – jei sėjama į tinkamą dirvožemį, optimalus sėklos kiekis, o kritiniu momentu iškrenta pakankamas kiekis kritulių, gamta gali duoti 4–6 tonų žieminių kviečių derlių be ypatingų pastangų. Tačiau jei dedate daug papildomų pastangų – pilate azotą, naudojate mikroelementus, fungicidus, vaikštote po laukus ir glostote varpas – o galiausiai vis tiek pasiekiate tik 7–8 t/ha vidutinį derlingumą, verta susimąstyti: ar visos šios investicijos tikrai atsiperka? Bent jau suteikia malonumo
Virgis. Paskelbta Kovo 19, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 19, 2025 Prieš 4 valandas, AG Paulius pranešimas: .... gamta gali duoti 4–6 tonų žieminių kviečių derlių be ypatingų pastangų. Tačiau jei dedate daug papildomų pastangų – pilate azotą, naudojate mikroelementus, fungicidus, vaikštote po laukus ir glostote varpas – o galiausiai vis tiek pasiekiate tik 7–8 t/ha vidutinį derlingumą, verta susimąstyti: ar visos šios investicijos tikrai atsiperka? 4 ar 8? Manau labiau gamta duos 4 be ypatingų pastangų, ir lyginant pastangas prie 7-8 apčiuopamam skirtumui nereik exelio.
manttys Paskelbta Kovo 19, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 19, 2025 prieš 25 minutes , Virgis. pranešimas: 4 ar 8? Manau labiau 4 be ypatingų pastangų ir čia prie 7-8 apčiuopamam skirtumui nereik exelio.
piktas Paskelbta Kovo 20, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 20, 2025 Pakasiojau šian rapsą kviečius tai miega jie balta šaknelė viena kita. Naktimis nulis arba šalnos tai kol nesimatys perspektyvoje pliuso naktimis tol ramu
gabijasu Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Salietra išbarstyta Dzūkijoj,su kitais darbais dar ankstoka.Tik lietaus laukiam,nes laukai sausoki Ukius_bulvinskis 1
piktas Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 prieš 2 minutes , gabijasu pranešimas: Salietra išbarstyta Dzūkijoj,su kitais darbais dar ankstoka.Tik lietaus laukiam,nes laukai sausoki Tai dirbk nelauk, sausa bus neidirbsi, sutrauks į gembę nuo sausros, mačiau jau sėja žmonės. saletra va laiku pabarstei, augalai pilnumoj dabar valgo išbadėję buvo. Jei bus lietaus o jo tikrai bus tai nesijaudink lengvoj žemėj tas azotas kaip kirvis į dugną ir į kanalą, bet tai paduosi dar kartą, neproblema Gintas., BR, justis and 1 other 4
Ovid Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Nesuprantu kaip jum atrodo kad tie nitratai kaip vanduo sunkiasi i zeme? Taip lengvesnej greiciau issiplauna bet kiek lietaus reikia? Ar jum atrodo kad isberei salietra ir ji jau pyst yra saknu gyli? Praeis apie 5 dienos kai tie nitratai bus kazkiek prieinami augalui. 100mm lietaus nuplauna mazdaug i 20-30cm gyli, rapsui tai beda? Nemanau, o kad gausim kelis mm lietaus tai grioviai azotu neplauks Heartbreak-kid and ugerlose44 2
Ovid Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Apie kviecius nekalbu, bet kas blogai dabar isberus salietra rapsui, nesuprantu.
manttys Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Prieš 2 valandas, Ovid pranešimas: Apie kviecius nekalbu, bet kas blogai dabar isberus salietra rapsui, nesuprantu. nu juk realiai tu gali naudoti kada nori, bet kam kitus taip itikinėt Gintas. and UkininkasA 2
UkininkasA Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 prieš 36 minutes , manttys pranešimas: nu juk realiai tu gali naudoti kada nori, bet kam kitus taip itikinėt Kogero pirmam išlėkti nedrasu, tai ieško kas palaikys kompanija manttys, Gintas. and piktas 3
piktas Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Prieš 3 valandas, Ovid pranešimas: Nesuprantu kaip jum atrodo kad tie nitratai kaip vanduo sunkiasi i zeme? Taip lengvesnej greiciau issiplauna bet kiek lietaus reikia? Ar jum atrodo kad isberei salietra ir ji jau pyst yra saknu gyli? Praeis apie 5 dienos kai tie nitratai bus kazkiek prieinami augalui. 100mm lietaus nuplauna mazdaug i 20-30cm gyli, rapsui tai beda? Nemanau, o kad gausim kelis mm lietaus tai grioviai azotu neplauks Jei pabendravai su kviečiu ir rapsu ir jis tau pasakė kad už 5 dienų norės valgyt tada sutinku kad šiandien reikia berti. Su manim kadangi jie nebendrauja tai aš esu priverstas stebėti oro dirvos temperatūrą ir augalo gyvybingumą bei pridėti truputį intuicijos. O apie dirvos laidumą azotui net neverta diskituoti, nes vienur dirva kaip rėtis kitur kaip betonas trečiur gausu humuso ir apsoliučiai kalbėti neteisinga. Jei esi tikras savo veiksmais nebūtina atsakinnėti į mano sarkaszmą Gintas. 1
Ovid Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Nu jeigu kazka netaip suprantu, pataisyk pasakau kaip man atrodo yra. Galetum ir tu placiau kuo dar daugiau vadovaujies pradedamas trest. Prie kokios tada dirvos temp augalai pradeda maitintis?
piktas Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 prieš 1 minutę , Ovid pranešimas: Nu jeigu kazka netaip suprantu, pataisyk pasakau kaip man atrodo yra. Galetum ir tu placiau kuo dar daugiau vadovaujies pradedamas trest. Prie kokios tada dirvos temp augalai pradeda Pilna info būtent šitoje temoje, pasiskaityk, nes kartosimės ntajį kartą. Aš parametrų žmogus, o filosofija tik dėl sarkazmo Ovid 1
AGROMAN Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Prieš 2 valandas, piktas pranešimas: Jei pabendravai su kviečiu ir rapsu ir jis tau pasakė kad už 5 dienų norės valgyt tada sutinku kad šiandien reikia berti. Su manim kadangi jie nebendrauja tai aš esu priverstas stebėti oro dirvos temperatūrą ir augalo gyvybingumą bei pridėti truputį intuicijos. O apie dirvos laidumą azotui net neverta diskituoti, nes vienur dirva kaip rėtis kitur kaip betonas trečiur gausu humuso ir apsoliučiai kalbėti neteisinga. Jei esi tikras savo veiksmais nebūtina atsakinnėti į mano sarkaszmą Dirva jau apie 5 laipsnius turi. Gyvybė turėtų atkusti
Linasc Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 prieš 21 minutes , AGROMAN pranešimas: Dirva jau apie 5 laipsnius turi. Gyvybė turėtų atkusti Mes rytoj startuot zadam su sulfatu rapsam ir salietra kvieciam
Ovid Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Pietu lietuvoj pvz rapso lauke atviresnej vietoj radau +8, siaip stotele rodo yra apie +6
Ovid Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Prieš 5 valandas, manttys pranešimas: nu juk realiai tu gali naudoti kada nori, bet kam kitus taip itikinėt Nu kurioj vietoj as kazka itikinejau? Jei kazkur klystu pataisyk
Ovid Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Prieš 5 valandas, UkininkasA pranešimas: Kogero pirmam išlėkti nedrasu, tai ieško kas palaikys kompanija Prie ko islekti, jeigu jau islekta Andriusfeat 1
Ovid Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Prieš 3 valandas, piktas pranešimas: Pilna info būtent šitoje temoje, pasiskaityk, nes kartosimės ntajį kartą. Aš parametrų žmogus, o filosofija tik dėl sarkazmo Prie ko cia kazkokie parametrai, filosofijos, sarkazmai? Kuo tai susije su tresimu?
Dainius48 Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Žieminiams planuojama išbert po 500kg (135veiklios) yara axan trąšos. Žemeje šiemet dregmes nera daug kaip iš po žiemos, kai sniego nebūta, tad jei nebus lietaus normalesnio, tikrai gan sausoka nusimato bus. Du tręšimus daryt suplanaves. Pirmam tresimui 300 fiziniu isbert, antras tresimas 200 fiziniu. Kaip manot, protingas toks dalijimas ar kitaip pasielgt? Si traša pasirinkta, kad nezaist su sulfatu ir siera tuo pačiu paduot. UkininkasA, Remse and kostela 3
mjj Paskelbta Kovo 21, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 21, 2025 Rytoj startuosiu su axan irgi. Planas 2 kart po 240kg fizinio svorio (130kg veiklios) + jei salygos bus geros 140kg (38kg veiklios) ant vėliavos.
rapsai20 Paskelbta Kovo 22, 2025 Pranešti Paskelbta Kovo 22, 2025 Kaip manot ar salietros 400kg fizinio svoriu padavus per viena karta būtų neigiamas poveikis javams?
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti