Jump to content

lomas

Nariai
  • Pranešimai

    109
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    lomas reacted to urbonas10 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Jei įskaičiuotum savo darbą, tai pelningiausia yra smulkinti pievas. Darbo but savaitei ir beveik jokių investicijų į geležis.
  2. Patinka
    lomas got a reaction from Andriusfeat in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Visiskai teisingai.kaip ir rasiau paskelbe paraisku rinkima dave menesi.per menesy viska susitvarkai tik pvm neskubeciau.kai paraiska patvirtina.tada pvm ir paskola ir dziaugies DAZNIAUSIA metalo gabalu stovedamas mesle :))) 
  3. Patinka
    lomas got a reaction from Gita in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Visiskai teisingai.kaip ir rasiau paskelbe paraisku rinkima dave menesi.per menesy viska susitvarkai tik pvm neskubeciau.kai paraiska patvirtina.tada pvm ir paskola ir dziaugies DAZNIAUSIA metalo gabalu stovedamas mesle :))) 
  4. Patinka
    lomas got a reaction from ricardaas in Valtra traktoriai   
    Padargai labai paprasta.kadangi jaunus ukis tai siuo metu visus turimus padargus lengviau sunkiau traukiu su savu traktorium 117 ag.ziuredamas i ateiti su pesimistiniai pamastymais manau nuo 130 ag traktoriaus jau kaip ir daug maz gana.viskas priklauso nuo kainos.kaip ir su masina vaziuos 81 kw bet vaziuoji su 165 kw ir nesiskundi.traktoriaus max vardine galia man iki 160 nepamaisytu.viskas priklauso nuo kainos.norisi komforto daugiau.tylesnes kabinos,pasiskaicius lyg ir deuth pirmas 68,antras new holand ir case 69 ~70.valtros t serijos tiltas amortizuojantis ant oro pagalves,claas kurio jau nebelabai ziuriu kabina ant 4 amortizatoriu kaip ir brangusis fendas 313.kabinos daugiau maziau dydziu visos panasios,sviesos ledines ,neledines vistiek uztekti ai visu firma.ratus ziuriu650 ant 540 priekiniu.hidraulio siurblys kintamas nuo 110 iki 120 visu.keliamoji galia galines pakabos nuo 7000 iki 9000 t.transmisijos ir hidraulio tepalai  valtros atskiri.yra modeliu su 6 ir 4 cilindrai.6 ziurint truputy i ateiti aisku kad geriau,truputy brangiau.svoriai traktoriu cia jau nuo 5000 t iki 7000 noretusi aisku daugiau.pacio traktorio patikimumo noretusi,serviso ilgesnio.dabar praktiskai visi duoda 1 metus,valtra 3 su frncize,deut 2 su isimti antrais metais.beveik visus ziuriu power shift.valta stoja be sankabos ir vel pajuda be jos.dabar jau susimaisiau man regis deuth taip pat.visi varikliai man kaip varikliai pavadinimui siuolaikiniam daug demesio neskiriu.visi traktoriai genda ir visiem visko pasitaiko.netgi su vadybininkais kai kalbi,vieni regis daro tau paslauga kad tu cia domiesi ju trktoriais kiti normaliai bendrauja.padargai kaip rasiau jaunam ukininkui taip greit nepasikeis ir is angaro dirbes su 117 ag traktoriu neistrausiu ryt 8 korpusu plugo,nera tokiu galimybiu siuo metu.viskas po mazu.neturiu kazkokio traktorio lyderio ziuriu dauguma pagal galimybes new holland t6,case maxxum,puma,valtra t144 ir n154,deuth 6140.4 ttv arba 6165 power shift.massey nepatiko,fendas brangus,john galima 6120 uz 69 nupirk,bet man regis plikas.maccormik,landini,kubota kazkaip ne class pervaziavau kazkaip neprilipo,kaina velgi didoka.valtra lyg ir nieko bet tie arkliai kazkaip itartini pasirode,massey kazka su kaip pavyzdys 6713s 150 ag man regis bure,ar nebus ten 130.va kaip cia nepatingejau ir pavariau 
  5. Patinka
    lomas got a reaction from vaidoksas in kokios nuomones zetor,new holland,deuth,case 110-120ag   
    Sweiki.mastau apie traktoriu new holland td5 115 ar t5 115,zetor power 120 ,fortera ar fortera hsx,case a115 ar u115,deuth fahr 5120 c kainu skirtumas tarp siu modeliu apie 10 tuks euru.gal kas turite kokius is siu modeliu ir turite kokius pastebejimus.
  6. Patinka
    lomas reacted to Arminas666999 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Cia jiems labai tikantis filmukas https://youtu.be/3gpNTEaRgNA
  7. Patinka
    lomas got a reaction from Miguelis in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    As irgi sakui nu n... reikalingas mersas kaimynui jai iki darbo tik keli kilometrai galetu vaziuot ir su zyguliu
  8. Patinka
    lomas reacted to Miguelis in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kaimyninių valstybių jaunieji ūkininkai jau laukus su nauja technika dirba, o Lietuvaičiai "gaus" ją geriausiu atveju kalėdų proga. Gal ir gražiai prie eglutės atrodys, bet technikos gi reikia VAKAR, o ne kitais metais.
  9. Patinka
    lomas reacted to Dzūkija in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Pykit nepykit, bet dalį diskusijos trinsiu arba perkelsiu kitur. Pakeliam akytes į viršų ir pasižiūrim temos pavadinimą   Kurie postai ne apie JŪ paramą, tuos ir naikinsiu. Šienavimas, gyvuliai ir gyvenimas kaime aptarinėjamas atitinkamose temose.
  10. Patinka
    lomas reacted to tumas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Su 80 balu turetum dar nebuti negavusiuju sarase, nes dabar atmetamos =<75 balu paraiskos. Gali buti kad paraiskoje suklydai suzymejes balus, sumazino. Persiziurek paraiska ir verslo plana. Realiai kai skirs visas lesas 85-100 balu turintiems,kiek lesu liks, tada svarstys 80balu paraiskas, kas manau bus apie rudeni tik.
  11. Patinka
    lomas got a reaction from gediminaske in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Prasau baikit verk sitam forume,kiek gi galima.? Negi patiems dar nepabodo,ta paty per ta paty!
  12. Patinka
    lomas got a reaction from coupas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Prasau baikit verk sitam forume,kiek gi galima.? Negi patiems dar nepabodo,ta paty per ta paty!
  13. Patinka
    lomas got a reaction from no-dj in zetor ar case?   
    Tai kad dar tik komercinius pristaciau.pagalvojau kaip pradedanciam,padargu neturiu,ka as veiksiu su geru,brangiu traktoriu.uzteks ir belaruso,tuo labiau jau pirstus esu atmuses i 952 .tai bent koki gedima kita ir pats pasitvarkysiu po garantinio.ir padargu dar iseina visa galybe.turesiu su kuo dirbti,o po to jau ukiui galbut isikurus,turint pajamu didesniu ir apie komforta pagalvosiu:)) traktoriu pakeisiu,padargai dideli tiks ir prie vakariecio jai jau bus taip blogai )
  14. Patinka
    lomas reacted to Kirsticius in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Šiaip niekada nesiveliu į diskusijas, dažniausiai tik paskaitau, bet daugumai tik parama galvoje, ir daug verkšlenančių, kad negaus, tai nereikėjo net eiti, būtų nereikėję ir verkšlenti. Kitam be paramos, net neapsimoka dirbti, nenorėkit iš karto sėsti už vakariečio traktoriaus ir viską naują turėti, reikia pačiam užsidirbti. Aišku su parama lengviau ir greičiau, bet tikrai nereikia tokių ūkininkų, kuriems be paramos neapsimoka dirbti. Pradžiai gali ir su senu belarusu, ar ir su kita sena rusiška technika apsidirbti ir po truputį viską susipirkti, ne vienas taip pradėjo ūkininkauti, manau, kad dauguma žmonių taip pradėjo, niekas neatnešė ant lėkštutės tų pinigų, visi yra sunkiai uždirbti, bet čia dabar matau jaunuosius ūkininkus, kurie tik nori lengvų pinigų. Ir tik nesakykit, kad neturit iš ko nusipirkti to seno belaruso ar senų padargų, mes irgi neturėjom, skolinomės pinigų iš kitų žmonių, taupėm, patys gaminomės, įdėta daug darbo. Aišku, daug kam nepatiks ką pasakiau, ypač šiuolaikiniam jaunimui, bet tai yra tiesa.
  15. Patinka
    lomas reacted to Vanagas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Nebijokit, zeme nupirkta, bus kam parduot, plesis jaunieji, ar stambieji ir tikrai paims. Beje uki kuriat ne del paramos. Gausit negausit parama, uki turit kurti , kad jis veiktu ir gyvuotu be jos, o parama tik pades paspartint procesa.
    Daug investavot? Kur? Zemes pirkiman? NEGALI BUTI! tai vadintusi dirbtinai tinkamu salygu sukurimui paramai gauti, o juk parasiraset to nedaryti paramoj, taigi vadinasi parama nieko neitakojo nei zemes pirkimo islaidu nei paramos gavimu. Projektas kainavo??? Kas draude patiems rasyti? O jei tam tikros priezastys neleido patys kalti.
    Naturaliai kuriau pats uki, ka daryciau ir be paramos, ir visai paramai rasymas man kainavo apie 100euru, puse to kurui, uz vazinejima i konsultacijas, tad nebesekit pasakas, kad daug investavot, projekto rasymas daug nekainavo, o ukio kurimas kainuoja, net ar gauni ar negauni parama, tad siu islaidu nereik skaiciuot.
    Valstybe apgavo? niekas neliepe imt ir prasyt paramos, patys raset,cia kaip loterijos bilieta perki, su tikimybe 1/2 laimet, ir pralaimi, tada sakai , kad loterijos rengejai tave apgavo, nes nelaimejai.
    PARAMA skirta PADETI ikurti uki, o ne jam ikurti, nes jei del paramos kuriat , tai vadinas lauzot paramos teikimo taisykles, dirbtinai sukuriant salygas gaut paramai. PARAMA sutrumpina ukio pletimasi kokiais 3-4 metais. Ka gave parama tures kitais metais, normalus ukis savo lesom pasiektu per 5 metus, bet visgi jei noro yra , pasiektu.
    P.s. niekas dykai pinigu nedalina. Gavus dziaukis, bet neverk ir  praradus.
     
  16. Patinka
    lomas got a reaction from algis123 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Man irgi butu smagu jai gauciau tai kuo daugiau o jai ne gauciau tai nors kiek ir is kur.yra duotos taisykles buvo duotas laiko tarpas visiems vienodas reikejo suktis o ne verkti po to.jau atsibodo skaityt tas nesamones.jai koks zmogus seks tema nuo pradziu tai maziausiai 100 puslapiu skundu ir keli puslapiai tik i tema.tokias temos as nedaskaityciau.yra skundu kampelis ten rinkites bendraminciai ir bendraukit.as irgi nesu cia koks turtuolis kaip ir didzioji dauguma lietuvoj ir is paskutiniuju stengiausi kad tik kuo daugiau balu surinkciau,ir nesitikejau kad konkurencija bus maza.norintiems gauti nors kiek yra modernizavimas prasom ten keliauti.yra smulkiu ukininku parama ir dar visokiu kitu budu.tad pakelkit uzpakaly ir stenkites
  17. Patinka
    lomas got a reaction from Vanagas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Man irgi butu smagu jai gauciau tai kuo daugiau o jai ne gauciau tai nors kiek ir is kur.yra duotos taisykles buvo duotas laiko tarpas visiems vienodas reikejo suktis o ne verkti po to.jau atsibodo skaityt tas nesamones.jai koks zmogus seks tema nuo pradziu tai maziausiai 100 puslapiu skundu ir keli puslapiai tik i tema.tokias temos as nedaskaityciau.yra skundu kampelis ten rinkites bendraminciai ir bendraukit.as irgi nesu cia koks turtuolis kaip ir didzioji dauguma lietuvoj ir is paskutiniuju stengiausi kad tik kuo daugiau balu surinkciau,ir nesitikejau kad konkurencija bus maza.norintiems gauti nors kiek yra modernizavimas prasom ten keliauti.yra smulkiu ukininku parama ir dar visokiu kitu budu.tad pakelkit uzpakaly ir stenkites
  18. Patinka
    lomas got a reaction from coupas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Man irgi butu smagu jai gauciau tai kuo daugiau o jai ne gauciau tai nors kiek ir is kur.yra duotos taisykles buvo duotas laiko tarpas visiems vienodas reikejo suktis o ne verkti po to.jau atsibodo skaityt tas nesamones.jai koks zmogus seks tema nuo pradziu tai maziausiai 100 puslapiu skundu ir keli puslapiai tik i tema.tokias temos as nedaskaityciau.yra skundu kampelis ten rinkites bendraminciai ir bendraukit.as irgi nesu cia koks turtuolis kaip ir didzioji dauguma lietuvoj ir is paskutiniuju stengiausi kad tik kuo daugiau balu surinkciau,ir nesitikejau kad konkurencija bus maza.norintiems gauti nors kiek yra modernizavimas prasom ten keliauti.yra smulkiu ukininku parama ir dar visokiu kitu budu.tad pakelkit uzpakaly ir stenkites
  19. Patinka
    lomas got a reaction from piknalina in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Man irgi butu smagu jai gauciau tai kuo daugiau o jai ne gauciau tai nors kiek ir is kur.yra duotos taisykles buvo duotas laiko tarpas visiems vienodas reikejo suktis o ne verkti po to.jau atsibodo skaityt tas nesamones.jai koks zmogus seks tema nuo pradziu tai maziausiai 100 puslapiu skundu ir keli puslapiai tik i tema.tokias temos as nedaskaityciau.yra skundu kampelis ten rinkites bendraminciai ir bendraukit.as irgi nesu cia koks turtuolis kaip ir didzioji dauguma lietuvoj ir is paskutiniuju stengiausi kad tik kuo daugiau balu surinkciau,ir nesitikejau kad konkurencija bus maza.norintiems gauti nors kiek yra modernizavimas prasom ten keliauti.yra smulkiu ukininku parama ir dar visokiu kitu budu.tad pakelkit uzpakaly ir stenkites
  20. Patinka
    lomas reacted to Juodas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Paskaičius postus jūsų, manau ne vienam  praverstu tai:

  21. Patinka
    lomas got a reaction from Paske in zetor ar case?   
    Tai kad dar tik komercinius pristaciau.pagalvojau kaip pradedanciam,padargu neturiu,ka as veiksiu su geru,brangiu traktoriu.uzteks ir belaruso,tuo labiau jau pirstus esu atmuses i 952 .tai bent koki gedima kita ir pats pasitvarkysiu po garantinio.ir padargu dar iseina visa galybe.turesiu su kuo dirbti,o po to jau ukiui galbut isikurus,turint pajamu didesniu ir apie komforta pagalvosiu:)) traktoriu pakeisiu,padargai dideli tiks ir prie vakariecio jai jau bus taip blogai )
  22. Patinka
    lomas got a reaction from Aurelijus Klm in zetor ar case?   
    Tai kad dar tik komercinius pristaciau.pagalvojau kaip pradedanciam,padargu neturiu,ka as veiksiu su geru,brangiu traktoriu.uzteks ir belaruso,tuo labiau jau pirstus esu atmuses i 952 .tai bent koki gedima kita ir pats pasitvarkysiu po garantinio.ir padargu dar iseina visa galybe.turesiu su kuo dirbti,o po to jau ukiui galbut isikurus,turint pajamu didesniu ir apie komforta pagalvosiu:)) traktoriu pakeisiu,padargai dideli tiks ir prie vakariecio jai jau bus taip blogai )
×
×
  • Create New...