Jump to content

tumas

Nariai
  • Pranešimai

    118
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

tumas paskutinį kartą gavo apdovanojimą Gegužės 28 2015

tumas paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Male

Miestas

  • Miestas
    Žemaitijas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

tumas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

6

Reputacija

  1. Pakeitus paskirtį irgi tam tikri niuansai, turi preliminariai papiešti kur namas bus, angaras lygtai neturi viršyti 60proc užstatomo ploto sklype.
  2. Iš žemės ūkio paskirties (30 arų), į namų valdą. Bažnytkaimis, todėl buvo zona pakliūnanti į infrastruktūrą, savivaldybė greit pakeitė paskirtį.
  3. Bankas duotų paskolą, bet labai daug nuosavos žemės reikia užstatyti, tada vėl įkeitimo reikalai... Taip su technika žymiai paprasčiau. Kita vertus imi naujo traktoriui lizingą, senąjį parduodi ir statai angarą.
  4. Planavomės statytis patys angarą 16x36x5.5 šiltintą. Sklypas gretutinis šalia sodybos, teko keisti paskirtį, pasidaryti topografinį žemėlapį, ir gautas statybos leidimas. Visa tai 3000eur plus pvm. + pasidarėme geologinius tyrimus pamatams 800eur + PVM (pasiseke gruntas labai geras susitaupys pamatu kaina) Toliau ieškojome už kiek tai pastatytų. Kainos už tokio sandėlio pastatymą 190-200tukst eur. Jeigu planuojatės ne per paramą statytis ieškokit konstruktoriaus, konstruktorius padarys detalius skaičiavimus, brežinius (3-4tukst eur plus PVM). Pagal konstruktyva galima duoti užklausas į konstrukciju gamintojus, sutaupysit 50proc konstrukcijos kainos nei imant pilna paketa iš vienos firmos. Turime pasitvirtine paramą, tai dabar laukiam kurį variantą pasirinkti, statytis patiems, ar statytis per firma už brangiai (vistiek reikia pirma pastatyti, paskui tik NMA gražina lėšas, yra galimybė statybas išdelioti etapais, išdeliojus etapais reikes atlikti etapines ekspertizes, kiek sake vienas toks dokumentas 2-3k eur).
  5. 129 paraiškų buvo 80 balų rinkusieji, liko 91 pratikrinus paraiškas pagal balus, todėl įvardino kad duoda 30 tūkst. eur, kitą dalį savomis lėšomis. Tačiau beliko aplamai kelios paraiškos, nes vieni metė ir išlėkė į užsienį (kiek pasakė), kiti tiesiog atsisakė. Tad dabar skiria tiek kiek buvai numatęs, tačiau techniką kurią planavai įsigyti turi būti ta pati. Tad kiek pabrango per 3 metus, teks savomis lėšomis dengti. Kolkas atsakėm į antrą patikslinimą, laukiam žinių.
  6. Agrotron K 420 siaurasis praplatinimas, bun retais atvejais ir platesnysis praplatinimas. Aiskiau bus į Google
  7. http://manoukis.lt/naujienos/gyvenimas-toks/21238-teisme-panaikintas-europos-komisijos-sprendimas Štai pavyzdys kai žmonės nepasiduoda ir kovoja už teisybę. Tad, kurie rašysime skundus galbūt persvarstys sprendimą.
  8. Ne tik skundus, bet reikia ir į spaudą eiti, labiau gal sėdynės pradės kaisti tose kėdėse ir pasijudins Net naujiems šaukimams praktiškai, jaunam neįmanoma atitikti tokius reikalavimus, net mano krašte stambūs ūkiai skaitosi ~30 karviu ir 70ha.
  9. Aplamai absurdas, turedami 80 balu buvom priversti laukti ir tiketis tiek laiko. Butu atmete kaip visiems, nedeklaruokite laukite kito saukimo. Siuo atveju praleistas sansas rinkusiems aukstus 80 balus. Kur rinko maziau 80 gavo anksciau atmetimo atsakymus ir galejo neteikt deklaraciju.
  10. Esme kad butu administrave ir sutikrine paraiskas, butu ir pakake tu lesu, nes atkristu del klaidingu paraisku, ir daugelis tiesiog net nedeklaravo pavasari del to kad tvirtino 85 balus. Todel sis likutis manau bus skiriamas naujoms paraiskoms. Tad sekmes bandant kitiems!
  11. Elementaru, Darbo partijos narių giminaičiai nepateko į 85-100 balų ribą. Kam taip staigiai antras priėmimas? O dėl to kad iki naujų rinkimų išdalintų ją saviems Pletkos buvo, kad vienas iš giminių rinko 65 balus pavasario priėmime, tai kaip manai kiek dabar rinks. Tie patys šiltnamiai 10mln eur akimirksniu buvo skirtos. Pinigų plovykla čia, bardakas.
  12. Neklystu. http://manoukis.lt/naujienos/komentaras/21084-kas-uzmyne-ant-nuospaudos- "Priemonės „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas" finansavimas didinamas 5,5 mln. Eur, siekiant finansuoti 2014 m. gruodžio mėn. gautas kokybiškas jaunųjų ūkininkų paraiškas. Taigi, visas 18 mln. eurų likutis bus panaudotas."
  13. tumas

    Polonez

    Kaip kolegos minėjo prieš tai, jiems nemažai problemų. Man 4 metusnaudojant po 80ha išsėju jokių problemų nėra. Tik atraminį galinę koją išlenkėm bestatant. Laiko galbūt dėl to kad pats sėju, prižiūriu. Ai tiesa, naudoju kartu su freza, sėjimo greitis 8-9km/h. gal dėl to viskas yra Ok. Sėjimo diskai su gylio palaikymo ratukais, bei įtempimas pusiau.
  14. Jei bus skirti šie 5,5mln. tai toms paraiškoms, teiktoms 2014m gruodžio 1-31d.
  15. Kvieciai 186€, kvietrugiai 153€. Pagal tai kad vakare JAV birzoj kaina soktelejo rytoj tiketina dar 10€ pakils kainos nesuprantu kam fiksuojat jei kainos kyla sparciai?
×
×
  • Create New...