Jump to content

Pienius

Nariai
  • Pranešimai

    315
  • Prisijungė

  • Laimėta kartų

    1

Reputation Activity

  1. Patinka
    Pienius reacted to JCB in Pieno kainos   
    O atsakyk, iš kur ištraukei, kad apsimokėjo?? Ir tas 30 karvių neapsimokėjo, tik tais laikais žmonės neskaičiavo, kitaip žiūrėjo į tai ką daro. Na ir aišku, jei prieš 15metų mokėjo 1lt už litrą, o dabar 0,30eur, turbūt nesunku suskaičiuot kodėl šiandien ir 100 neapsimoka.
  2. Patinka
    Pienius reacted to linas78s in avizu auginimas   
    Dar geriau avižoms kai sudygsta ir atšala, šaknys geriau išsivysto,avižos ne grikiai, jei jau avižos nušals tai ir visą kita nelabai kaip atrodys.
  3. Patinka
    Pienius reacted to Robertas08 in avizu auginimas   
    dėl nušalimo tai esu matęs per visą žiemą avižų pabiros nenušalo.
  4. Patinka
    Pienius reacted to JCB in Pieno kainos   
    Nuo užpernai, kaip dar pakilimas buvo, tiek pieno, tiek mėsos kainų, išvyko į PL, tai bent jau uždarymas ne toks liūdnas buvo. 
  5. Patinka
    Pienius reacted to sole in Ūkininkų protesto akcijos   
    Aplamai žemės ūkį bandoma pavaizduot kaip kokį parazituojantį verslą kurio indėlis į bendrą ekonomiką tik keli procentai ir išmokos mokamos už nieką. Kai statomos užsienio kapitalo gamyklos tai jos ir nuo mokesčių atleidžiamos nes kuria pridėtinę vertę per aptarnavimo sferą, infrastuktūros kūrimą, žmonių įdarbinimą ir t.t. O kai kalbama apie žemės ūkį tai atrodo kad ūkininkai vakume egzistuoja ir gautas pajamas ar išmokas išleidžia ne LT  ir beveik jokios pridėtinės vertės nekuria. Įdomu būtų sužinot kiek žmonių dirba įmonėse susijusiose su žemės ūkiu, užsiimančiomis technikos, jos dalių prekyba, aptarnavimo srityje ir t.t. Kas gerai įvaldęs kalbėjimo meną galėtų argumentuotai plačiau šita tema padiskutuot viešoj erdvėj.
  6. Patinka
    Pienius reacted to Bulvinykas in Grūdų kainos?   
    Pagalvojam kodėl mes nekonkurencingi daromės? Ar patys ūkininkai dirbti nemoka ar turim labai daug ribojimų, kurie kelia produkcijos savikainą? Nors Kauno ūkininkų vadas prie laužo sakė, kad jei ūkininkų savikaina dėl ribojimų padidės, tai maisto kainos vartotojams irgi padidės. Jis žinoma nusišneka, bet kam tai rūpi.  Pagrindinė problema, kad Eu valdžia gerokai atitrūko nuo realybės ir tempia visą Europą priekyje traukinio. Vietinė gamyba žlugdoma žaliaisiais suvaržymais o brazilai kerta Amazonės miškus kad rinkoms kuo daugiau produkcijos pateiktų. O mes per Europos parlamento rinkimus į Briuselį nusiunčiam pensininkus sočiai karjeros pabaigai...
  7. Patinka
    Pienius reacted to gerasukis in Biologiniai preparatai   
    Tai realiai suma sumarum darbas dėl darbo su sąlyga, kad nebus kataklizmų ar kažko nepalankaus - išeisi ant savų, o vadyba kaip visad liks soti.
  8. Patinka
    Pienius reacted to dzipas in Biologiniai preparatai   
    O jei dar sumaisysi su dilgeliu raugu - tai praktiskai neikainojama.
     
  9. Patinka
    Pienius reacted to niino in Pieno kainos   
    Zemaitijos Rugpienis Gruodziui aplinkiniams apie 36,5-37 2+T
  10. Patinka
    Pienius reacted to manttys in Trašų kainos   
    aš gal geriau prasivažiuosiu trečią ratą, nei driskių ekonomiką remsiu
  11. Patinka
    Pienius reacted to kestoxs in Pieno kainos   
    Rugsėjo kaina, tik rugsėjo gale 😀
  12. Patinka
    Pienius reacted to Inžinierius in DANIELIAI   
    Keli kadrai iš patalpoų.





  13. Patinka
    Pienius reacted to Pumpuras in Pieno kainos   
    Aš tikrai to neteisinu ir matau kad vyksta išsidirbinėjimas, bet ir nežinau kokia išeitis . Pieną dalindamas godumo neužpilsi ir rėkdamas 45ct negausi.
  14. Patinka
    Pienius reacted to Pumpuras in Pieno kainos   
    kai lyginat kainas su kitu šalių visada žiūrėkit i žalio pieno kaina o ne po koeficiento .Paskui ir prasideda Latvijoj gauna daugiau .
    Dabar man paaiškinkit, jaunam ūkininkui , kokia to pieno pylimo ar dalijimo prasmė jei kainos krenta ne tik Lietuvoj ,paskaičius lenku, Anglų spauda tokios pačios nuotaikos. vienur kritimas jau prasidėjęs kitur tam jau ruošiasi . Atsiverti https://agriculture.ec.europa.eu/system/files/2023-02/eu-raw-milk-prices_en.pdf susirandi Lietuva ir matai vasari kritimas -5 ct ir  beveik niekur nekrinta susinervini ir uždarai ,o kad pažiūrėt bendra vaizdą nenorim . jog pas mus kaina kilo greitai buvo tarpas jog kainos buvo vienos is didžiausiu europoj , pikas buvo rugpjūti o dabar žemyn .atrodo jog kainos kitur atsilieka bent 2-3 mėn dabar turėtu krist, kaip išlėto pakilo ir nusileist . gavom greita kylima ir greita mažėjimą. Šiandien gavau pyzdi kad nedalinu ,nepalaikau . tai pasakykit kur aš kreivai matau.
  15. Patinka
    Pienius reacted to manttys in Pieno kainos   
    mano nuomone, JCB sakė, kad nesąmonė lyginti runkelių auginimą su karvėm. Tas pats ir su serbentais. Pienininkystė yra labai savotiška ūkio šaka su specifine infarstruktūra ir jei išeini, tai jau su dideliais nuostoliais bei miglota galimybe grįžti.
    Manau, kad dauguma didesnių turi paramas, tai čia toks kaip inkaras po kaklu jos. KAžkaip įsivaizduoju, kad paramos dalintojai irgi turi prisiimti savo atsakomybės dalį ir kakaip šitą dalyką spręsti.
  16. Patinka
    Pienius reacted to Duncia in Pieno kainos   
    Pasiūla ir paklausa viską sprendžia, norim to ar nenorim. Rinka siandien tvarko reikalus. Pries ja, jei po viena, mes bejegiai kazka keisti.
    Tik imti perdirbima ir gamybą i savo rankas, per koop ar kiekvienas atskirai, nera svarbu. Kitų variantų paprasciausiai niekas dar nesugalvojo.
    Kodel niekas neprotestavo pernai, uzpernai? Nes galvojo, kad kainu pasaka tęsis. Niekam neuzkliuvo nei prekybcentrių, nei perdirbėjų marzos.
    Perdirbejams ir prekybcentriams panašu, vienodai dzin ar bus to pieno ar ne. Jei jo nebus kels kainas o tuo paciu ir savo pelnus. 
    Kai ziauriai tinkamas metas dabar butu jei tarkim koks zemdirbiu koopas pradetu savo produkcija tiekti prekybcentriam ir reklama iseitu, kad piena is musu perki zemdirbi remi nes bent ziniasklaidoj tikrai garsas yra. Ir daznas tikrai rinktųsi zemdirbiu produktą. Tik jis kokybes, bei kainos sąlygas turi atitikti.
     
  17. Haha
    Pienius reacted to JCB in Pieno kainos   
    Runkelį su karve lyginti- stipru, bet ir šis žodis netinka šioj vietoj...
  18. Patinka
    Pienius reacted to TadasJ in Pieno kainos   
    Kvepia socialistine demagogija - bankai, dvarininkai, perdirbėjai - kas čia per?..
    Ūkis su 30 kavių gali būti pelningas, kaip ir ūkis su 600 karvių gali būti nuostolingas.
    Viską lemia efektyvumas. Kaip ir bet kuriame kitame versle.
  19. Patinka
    Pienius reacted to JCB in Pieno kainos   
    Yra du sprendimai: vienas- stambėti, modernizuotis ir tokius nuosmukius lengviau bus galima pernešti. Jeigu neįmanomas, nenorimas, baiminasi, lieka antras variantas, kad ir koks sunkus sprendimas- naikintis. Kad gyventum orų gyvenimą, kitų sprendimų nematau. Jeigu nereikia oraus gyvenimo, galima ir toliau plaukti pasroviui- tikėtis geresnės valdžios, prašyti jos, eiti streikuoti, rengti suvažiavimus ir visa kitą, ką iki šiol darėme.
     
  20. Patinka
    Pienius reacted to manttys in Pieno kainos   
    9 ir 10 miesto zmoniu "uzdirbo"= gryni pinigai i kisene. Straipsnis samoningai balamutinatis ir supriesinantis zmones
  21. Patinka
    Pienius reacted to kestoxs in Pieno kainos   
    Lažinames, kad ministerija? 
  22. Haha
    Pienius reacted to dzipas in Pieno kainos   
    O facebooke tamsta "jonas tylenis" ?
    Citata:
    "Jonas Tylenis
    Aš tai sėdžiu ir planus deliojuosi kitų metų biudžeto, man tai rūpi kokias investicijas darysiu ir iš ko uždirbsiu, kai statymai milijonų vetės mėgstu planuoti veiklą. O šeip kai atsibostą žiūrėti į skaičius su durneliais forume dar susirašinėju."  
  23. Patinka
    Pienius reacted to Bauer in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Esmė, kad būtent sprogimo vietą 2 dienas iki sprogimo remontavo (nuotraukose matomos vėžės iki sprogimo epicentro atsirado ne po sprogimo, ten remonto technika prieš sprogimą dirbo). Greičiausiai apie 17 valandą baigė darbus, atidarė sklendes ir pasiekus darbinį slėgį įvyko bum.
  24. Patinka
    Pienius got a reaction from MV ūkis in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Na plyso tai plyso, kodel sprogo ir uzsidege? Vidury lauko
  25. Haha
    Pienius reacted to kestoxs in Pieno kainos   
    Dėde agurkas, aš dar vis kelis klausimus jums turiu, man šitas istorijos periodas pasidare labai idomus. 
    Be jokių pikčių, bet ar galėtumėte pasidalinti savo mintimis. 
    1.PienasLT kiek pamenu, diplomu nedalina, ar nebuvo gaila susitaikyti su mintimi, kad kogero daugiau diplomu nebegausite? 
    Kitas klausimas, jei gerai pamenu jus čia būdamas po kitu rūbelių, kaldrom rašėte apie “nepasisekusi projektėli” ir daugiau. Tai koks dabar jausmas tapus to projekto dalimi? 
×
×
  • Create New...