Jump to content

Tautvilas

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kelmė

Paskutiniai lankytojai

1132 profilio peržiūros

Tautvilas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

24

Reputacija

  1. Draugiškas patarimas pirkti bent jau 120 ag traktorių. Ir tik su power shift pavarų dėže. Tik nepirk su mechanine ten 12 ar 24 pavarų dėže. Realiai normaliam darbui pakanka 4 bėgių su 4 pusbėgiais. Kaip kažkas patarinėjo - su didesnio litražo varikliu, geresne hidraulika. Geriau paimk didesnę paskolą 10-15 k ir nusipirk iš kart galingesnį, patogų (dėl dėžės ir būtinai su amortizacijom) traktorių nei kad po 5 metų galvotum apie kito pirkimo. Krautuvą gali ir lenkišką dėti , pvz Agromash pagal kainą ir kokybę labai neblogi krautuvai. Margučiai prekiauja. Dėl dydžio, tai pvz case maxxum, valtra N , Massey Ferguson 6712 ir pan. Aišku, dabar kanos stipriai į viršų šovusios, tad turbūt mano suvardinti modeliai su frontaliniu gerokai virš 60 k bus. Bet gal koks ant kiemo bus užsilikęs pigesnis, tad ieškok tik ant kiemo esančio.
  2. Banda nekontroliuojama. Šiaip telyčią tikrai daug pigiau užauginti, tačiau nėra taip ją lengva gera kaina parduoti. Dabar telyčia kainuoja 1200-1300 Eur. Dabar už mėsą irgi aukšta kaina, tad išloši tik pigiau augindamas. Kaip kažkas išsireiškė dėl sėklinimo - geros karvės, duodančios daug pieno iš 3-5 karto apsisėklina esant bandoj buliuj, tai sėklintojas iš kiemo neišvažiuotų realiai. Ir ta gera seksuota sperma kainuoja. Bulius bandoj savo darbą atlieka sąlyginai pigiai - už 8 kg dribsnių per dieną.
  3. Na, atsakymas labai paprastas - mišrūnas veršelis (pieninė motina, tėvas limuzinas) tėra tik kaip šalutinis pajamų šaltinis. Parduodi užaugintą, o ne poros mėn. - vis kažkoks uždarbis. Šiaip pajamos iš pieno gerokai didesnės nei iš mėsos. Pelnas taip pat. Planuose apskritai galvijų nebelieka, tad investuoti į mėsinius grynaveislius nelabai ir buvo noro. Dalinuosi savo kuklia patirtimi su mišrūnais (pieninis-mėsinis). Apie grynaveislių kryžminimą nuomonės neturiu. Kiek teko susidurti - heterozės efektas tik pirmai kartai labai ryškus. Paskui jau ne privalumai, o trūkumai ryškėja.
  4. Jei ruošies pagal skerdieną parduoti, tai galvijas turi būti kaip iš paveiksliuko. T.y. skerdieną turėtų būti U kategorijos. Realiai tada išeiga būna virš 60 proc. nuo gyvo svorio. Mes kiek auginam mišrūnus, tai esam keletą užauginę U kategorijos, bet dažniausiai visi žemesnės kategorijos - tokiu atveju kaina iš kart mažėja. Sunku ir tą aukštą išeigos procentą išspausti iš mišrūnų. Gal kitiems dažniau pavyksta - jų galvijų genetika geresnė.Jei grynaveisliai ir dar geri pašarai - tada galvijai vėlgi dažniausiai eis į U kategoriją. Tokiu atveju verta pagal skerdieną.
  5. Sveiki, dalinuosi patirtimi. 2022 01 24 - 27 dienom pardaviau galvijus. UAB Cavallus. Mišrūnai - 800 kg + (turi sverti bent jau 600+ įskaitinis) gerai įmitę - 2,10 Eur/kg. Mišrūnės telyčios - 600 kg + - 1,9 Eur. Mišrūnė telyčia 550 kg + -1,8-1,7 Eur. Galvijų amžius iki 30 mėn. Svoriai geri, tikrai rekomenduoju. Gal atslieps ir kiti paskutiniu metu pardavę galvijus? parašykit po kiek pardavėt, koks galvijas, o ne tai, kad kažkas +10+15 ct daugiau mokėjo.
  6. Tautvilas

    Trašų kainos

    Sulfatas Granmax - 290+pvm. Mokant per 30 dienų. Skandagra. Manau pavasarį bus gerokai brangiau.
  7. Tautvilas

    Trašų kainos

    Dalinuosi tik kaina. Nesakau kurias rudenį berti geriau. Mano manymu rudenį azoto daug nereikia. Taip pat vienodo santykio fosforo ir kalio, kadangi jo skirtingus kiekius augalai sunaudoja vegetacijos laikotarpiu. Niekad veiklios taip primityviai neskaičiuoju, kadangi skirtingi "svoriai" kiekvieno komponento. Tiesiog būtent tokios trašos prieš savaitę čia buvo pigiausios.
  8. Tautvilas

    Trašų kainos

    NPK 8-20-30. Po 800 Kg. maišai. Rusiškos. Mokant iškart - 293 + pvm. Jau kieme. Fertrado.lt. Nei Baltic agro, nei Skandagra geresnes kainos nepadarė.
  9. Sveiki, dalinuosi galvijų supirkimo kainomis 2020 01 23. Pardaviau UAB Cavallius. Mišrūnai buliai - 1,6 Eur. (600 įskaitinis svoris). Mišrūnės telyčios - 1,5 Eur. (550 įskaitinis svoris ) Tiesa sakant gerai buvo įmitę, tai nebuvo skirtumo koks įskaitinis svoris. Pieniai buliai. Įmitę normaliai - 1,45 Eur. (600 įskaitinis svoris) Karvės pieninės, bet labai gerai įmitę - 1,2 Eur. (700 įskaitinis svoris). Jokiu problemu su jais nera. Moka šiek tiek daugiau nei utenos mėsa. Svėriau ant savo svarstyklių ir po to pas juos mašinoj. Svoriai praktiškai nesiskyrė. Dar jiems pliusas- jie perka iki 30 mėn galvijus. Kainos nemuša kaip kiti, jei virš 24 mėn.
  10. Pas mane komplektacija kukli. Ribojo finansai. Praktiškai nieko nėra. Nei porankyje ekrano, nei priekinės pakabos nei el. hidro porų. Na, bent jau kol kas man jų ir netrūksta. Šiaip pliusas tas, jog visiem modeliam tiltas ant oro pagalvių, nereikia papildomai komplektuotis tilto amortizacijos. Aš ir kabinos amortizacijos nedėjau .Orinė brangi, o mechaninę dar gal įsidėsiu. Bet dabar tas kratumas truputi užknisa. Jaučiasi ir jei laukas labai nelygus ir keliu greit važiuot nėra labai malonu. Šiaip Valtros greitis 53 km/h. Bet čia net ne maksimalūs sūkiai. Bet jau važiuot nesmagu ir neekonomiška. Šiaip sėdejau ir su mechanine kabinos amortizacija valtroj - komforto trūksta. Dabar gal vien tai atbaidytų. Gaila demo ture, kuriam buvau nebuvo su orine kabinos amortizacija - būtų buvę įdomu palyginti. Tikrai, tarkim claas, deutz fahr daug smagiau važiuoja. Šiaip dar ne daug pradirbau - 1050 val. tai apie patikimumą dar negaliu daug parašyt. Reik min 5000 val.
  11. Turiu Valtra T 144. Lyginant su Deutz fahr 6165 , Claas arion 640, case puma 165 Valtroj arkliai daug mažesni. Užtenka pažiūrėt į sukimo momentą. Aš po garantinio Valtrą čipuosiu, nes dabar sunkiai tempia 4 korpusų (4*50) 2 metrų užgriebio plūgą. Šiaip Valtra patikima, mažai priežiūros reikia. Priekiniam tilte tik 4 tepimo taškai. Dideli ir kuro ir ad blue bakai. Tiesa trūksta valtroj komforto, nebent imtum su orine kabinos amortizacija. Ir kabinoj medžiagos pigios, užknisa. Užpakalis valtros stiprus, nesunkiai ir 5 korpusų plūgą kilnojo, tik kad jo nepatraukė normaliu greičiu. Šiaip valtra lyginant su minėtais traktoriais ekonomiškesnė. Gal tik Deutz ekonomiškesnis, bet ten kiti niuansai su tuo modeliu yra. Valtros dėžė pas mane paprasta, pusiau automatinė. Realiai 4 bėgiai su 5 diapazonais. Šiaip B bėgio žemės darbuose visiškai pakanka. Sakyčiau ir dažniausiai naudoju. Jei dabar pirkčiau traktorių, bandyčiau arba Claas arion 650 arba Case puma 165. Tavo minėtam MF variklis kaip ir valtroj.
  12. Tautvilas

    Galvijų ir skerdenų kainos

    Sveiki, vakar pardaviau 7 galvijus Utenos mėsai. Pieniniai buliai, amžius iki 25 mėn. Svoris - 630 ir daugiau. Kaina - 1,45 Eur / kg. Mišrūnė telyčia (angusė), amžius - iki 24 mėn. Svoris 630 ir daugiau. Kaina - 1,45 Eur /kg. Mišrūnai buliai, amžius iki 25 mėn. Svoris 630 ir daugiau. Kaina 1,6 Eur / kg. Šiaip gyvuliai tikrai įmitę, visi svėrė 700 ir daugiau išskyrus telyčią. Turiu svarstykles savo, tad svoriai ir pas supirkėją ir ant mano svarstyklių buvo panašūs. Kainą šiai dienai jie didžiausią davė. Galima gal dar bandyt pasiderėt didesnį kiekį parduodant, bet daugiau sunku gauti už negrynaveislius. Iš patirties - aukščiausia kaina būna gegužės - birželio mėn. Kas dar turit galimybę palaikyti - laikykit, bent 10 ct kaina turėtų kilti.
  13. Kalbat nesamones. Esu jaunas ukininkas, jokios veiklos nevykdziau ir dar nevykdau kolkas, pajamu is ukio neturejau. Per Mano VMI pateikiau prasyma ir sekancia diena paprase atsiusti numatomos veiklos aprasyma. Aprasai ka verslo plane buvai nusimates ir kad patvirtino paraiska, pirksi kazka ir iregistruoja. Visiskai nelogiska, jog be 10 000 eur pajamu neregistruoja...... Jei plungej tikrai tokia tvarka, uztektu paskambinti i Vilniu, i VMI ir tiek ziniu. Pratrauktu vietinius VMI per gerą vietą......
  14. Pas mus ant case kai pirkom buvo uzdetos naujos petlas gale 520 x85 R 38, po dvieju metu nudilo skaiciukai ant protektoriaus, dabar jau 6 metai eina, traktorius apie 3 tukst moto val, likutis apie 90-95 proc. Bet asfaltu praktiskai nevazinejam, vien tik laukuose ir zvyrkeliu. Tik Petlas ziureciau kitas padangas.
  15. Aš stačiau 30m*10m , perdengiau su 200*50, kadangi tik tokių turėjau prisipjovęs. Aukštis ties kraigu - berdos apie 6 m. Ties karnyzu, apie 3m. Gegnių nuolydis mažokas, šiek tiek išlinko. apie 3 cm. Ant stulpų dėjau 200*150, stulpai kas 3,8 m. Balkius ant stulpų tvirtinau taip, kaip pries tai forume maciau buvo tvirtinę. Sienos iš lentų, galvoju dar šiek tiek apšiltinti poliuretano putom. Laikysiu galvijus. Stulpus į žemę leidau iki 1,5 m. Šiaip gal ir 1, 2 m pakanka, nes paskui vis tiek aplink stulpą užbetonuojam. Mediena du kartus antiseptikais ir antipirenais padengta. Šiaip teko būti sename svirne, plotis apie 11 m. Perdengta taip pat be atramos, tik gegnės tokios senovinės, tašytos, matmenys apie 150*120, bet nuolydis didelis apie 42 laipsnius. Stovi jau 100 m .
×
×
  • Create New...