Jump to content

Turistas

Nariai
  • Pranešimai

    108
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Turistas reacted to jaunasis21 in zieminiai mieziai   
    3mln. 09-05d  

  2. Patinka
    Turistas reacted to JustasV. in zieminiai mieziai   
    Sėta rugsėjo 6d. po žirnių



  3. Patinka
    Turistas reacted to Algis... in No-till   
    Pamastimui , ypac po 13min.
  4. Patinka
    Turistas reacted to JCB in žiemkenčių buklė   
    Visiškai ne. Sėta žinant ką. 
    Ką dabar padarys, nereiks pavasarį
  5. Patinka
    Turistas reacted to JCB in zieminis rapsas   
    Ką reiškia tik. 3t yra gerai, o kas virš, labai gerai. Prastesnį lauką nukūlėm, tai ten gavosi 3,5t. 
    Tie kur mažiau įdėjo, kiek vm tręšė nepasakysiu ir nepurškė nuo vabalų ir ligų, sakė gavosi 2,2t. Ir tai skaičiuojasi.
  6. Patinka
    Turistas reacted to vrimvydas in zieminis rapsas   
    Viskas derlingumas priklauso nuo to antkiek laukas uzkrestas rapso ligomis . Chemija problemu nesprendzia , tik sejomaina . Turiu aisku fakta . Laukas prie kurio buvo prijungtas kitas laukelis kuriame rapsas buvo pries 7 metus . Viskas buvo daroma identiskai . Pagrindinis laukas 3.3 derlius 8.3dregme , prijungtasis 4.1 derlius 10.1 dregme . Alejaus nepaziurejau . 
  7. Patinka
    Turistas reacted to manttys in John Deere traktoriai   
    pamokysiu... nusiplauni šia vietą švariai su kokiu stabdžių plovikliu  ir užsikūręs lendi žiūrėt kur sunkias. identifikavęs sutvarkai
  8. Haha
    Turistas reacted to Remse in Herbicidai   
    Jeigu tau smilguole žydi, tai nėra žodžiu...
  9. Patinka
    Turistas reacted to Augunstas in Grūdų kainos?   
    O tu protingas kartais buni , ar tik kai prisedi prie kompo ? Jei turi asmeniniu izvalgu galiu duoti adresa ir atvaziuok ,aptarsim.Cia kaip i anoniminio ano....sto komentara neturiu upo atsakinet daugiau. 
  10. Patinka
    Turistas reacted to voras in Zymeto Kuro Kaina   
    Šiandien 1,15 su pvm
  11. Patinka
    Turistas reacted to Špyžius in No-till   
    Mes šiemet antrus metus sėjom su Claydon ir nėra labai didelio esminio skirtumo tarp to kaip ankščiau dirbome ir dabar. pernai derlius buvo labai geras (pirmi metai su sėjamąja) Kviečiai 7-8,5t/ha, rapsai 3-4t/ha kaip koks laukas. Esmė tik ta, kad reikia daug daugiau purkšti Roundapo ir Panteros, nes su pabiromis kitaip nesukovosi, Kviečiams ta sėjamoji labai gerai tinka, bet su rapso dygimu šiemet buvo sunku, nes lietūs labai gadino reikalą (bet pernai sudygo tobulai). Tikras No till manau tikrai yra reikalaujantis daug žinių, bet su Claydon viskas gan panašiai, kaip ir seniau, tik to skutimo prieš sėją du kartus nebėra. Su šliužais bėdų dar neturėjom, o esminę sėjamosios bėda ne sėjos būdas, o tai, kad trūksta elemantarios kokybės pačiai sėjamąjai. Mes purškiam bakterijas šiaudams supūdyti (ir dar visokių kitokių) ir taip šiaudams supūdyti Ruinex veikia gerai, bet ar ten reikia kažko daugiau, sunku man pasakyti. Labai užsivedęs agronomas, bet trąšoms brangstant manau mažinsime ir bakterijų (realiai tik Ruinex būtinas). Sliekų atsirado milijonas, tad sakyčiau, kad jie tą gerąjį darbą padaro daugiausiai, o mūsų ūkis sutaupo labai daug kuro. tokie tie mano pastebėjimai. Nesu aš didelis super fanas dirvos gerinimo, labiausiai džiugina, kad darbo mažiau.
  12. Patinka
    Turistas reacted to kestoxs in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Galvoju kas turėtų būti didesne laimė ar, kad senelis spėjo numirti iki 2012, ar, kad senelis visdėlto ilgiau išgyveno ir spėjo dar bent keletą metu su anūku pagyventi. 
  13. Patinka
    Turistas reacted to kestoxs in Išmokos 2014-2020   
    Čia reikalaujama atstatyti pažeidimą, tai reiškia atstatei ir palikai,  lauko lygiu, kaip  isivaizduoji pievos atstatymą virš 5 metu? 5 metus sėji pasėlius o šeštais dobilus ir jau virš 5 metų? 
  14. Patinka
    Turistas reacted to panjabis in Trašų kainos   
    Zalias kursas bus igyvendintas 100 proc.
  15. Haha
    Turistas reacted to Bulvinykas in Trašų kainos   
    Tręšt nereiks, nes nebus kuo. Purkšt nereiks, nes irgi nebus kuo. Ėst nereiks, nes irgi nebus ko. O žaliasis kursas dar nė neprasidėjo normaliai. Nuobodu tikrai nebus. 
  16. Patinka
    Turistas reacted to Vilius in zieminis rapsas   
    Rugpjūčio 13d sėta pirmieji


  17. Patinka
    Turistas reacted to Vilius in Strip-till   
    Kviečiai pasirodė.

  18. Patinka
    Turistas reacted to jevgenijus in No-till   
    Dainiuk aš tave girdžiu, visada girdžiu 
    Ką tik parsivilkau iš laukų. Vakar pas mane pliaupė, kiemas balose, keliukai balos balos, o aš su croksais po laukus. Aišku, sudygimo tolygumo niema, besimokant žmogiškųjų klaidų visa puokštė... Žodžiu ne idealiai, toli gražu. Tai va nežinau kaip ten su šliuzais, bet spragės jau pasidarbavusios. Skylėtu, su duobutemis daug, net po dalį nugraužto lapo yra. Nežinau ar ką dar reiktų su tuo daryti. Yra laukų kur tik agilo reikia, yra kur visų herbicidų, yra ir kur nieko kolkas nereikia. 
    Pradedam kulti vadinasi ir arti, tada tai kaltai, tai noragai, tai nelenda, tai arklio galvas verčia, reikia neuždžiovinti, dviejų kultivavimu lyg mažai, tada dar sykį, tada pasejam į sausą, volai, kažkuriuo momentu dar nu purkšt reikia, tada liūtis ir užplakimas ir malda kad visgi išlystu... ir daug daug garstukų ten kur visai nesitiki... Nah. Neskaitant streso belaukiant sudygs/nesudygs, ramiausias ruduo per mano 13 metų žemės ūkyje. 
  19. Patinka
    Turistas got a reaction from rol2rekva in statyba is el. stulpu   
    A raidė. Per vidurį dar trosais sutraukiau kur vainikas ant stulpų. 
  20. Patinka
    Turistas got a reaction from rol2rekva in statyba is el. stulpu   
    Praeitą žiemą kaip tik pabaigiau 9x40. Gegnes 5x15x600 dejau kas 1m ir ant viršaus naujas šiferis. Išlaikė kuo puikiausiai, dar šią žiemą buvo tiek sniego.  Skarda atmeciau dėl kondecato ir dėl garso, nors su ja daug greičiau būtu.
  21. Patinka
    Turistas reacted to ramas 1 in žiemkenčių buklė   
    Vaizdas atrodo 8+ ,bet pasitrynus varpas smulkus grudai .Gerai bus ir 5 
  22. Patinka
    Turistas reacted to Matazzz in Pieno kainos   
    Ilga istorija... tikriausiai kaip ir daugumai, nusibodo darbas be poilsio , visada pririštas , pas mus zemes tikrai labai geros gal zemaiciam verciau kai grudai taip neauga , mes kulam 6-7t kvieciu pastoviai , gerais metais 8-9t vidurkis buna, pieno ukis nebuvo labai didelis  pastoviai 50+melziamu karviu , gyvuliu 60-80 svyruodavo, paskutiniais metais visko sumazejo nes jau pieno ukis gyveno tam kad islaikyt 5metus gyvulius de gautos ES paramos, tai pievu budavo 40-50ha+- vien is pievu skaiciaus jau sau pragyvent iseina panasiai pas mus ( savo reikmem) kazka isigyt renovuot namus ar pan galima ir is derliaus pasiplanuot pasilepint  , tai pereinam visiskai ant augalininkystes, technika ponauja viska pasiruosem ir pradesim bandyt isgyvent grudais, panasu kad seksis, paskutiniais metais pagrinda ir pirkom is grudu viska, o prie karviu patys zinot zmones dirba, savaitei atostogu net neina isvaziuot neina pasitiket iki galo tais zmonem, su traktoriu seriam tik patys , 365d per metus esi fermoje bent valandai, pieno kainos juokingos, ir dabar toks laikotarpis kai reikia arba visiskai naikint arba turet bent 100-150 pastoviai melziamu karviu, todel reiktu renovuot ar statyt nauja ferma, visa technika gyvulininkystei pirkt, investicijos nezmoniskos gaunasi, nusprendem nebepradet, tikimes busim laisvesni  o augalininkystei visiskai liks seimos ukis technika nasi apsidirbam su tevu dviese realiai savo uki zmogaus reiktu gal 2sav kulimui tik papildomo bet cia nebeda, nebereiks samdytu darbuotoju, bandysim ekonomiskai seimos uki issilaikyt kaip ir gyvena daugelis ukiu lietuvoj,ziemos laisvos, bet is karviu liks geriausi prisiminimai- visas ukis pas mus realiai nuo 0 sukurtas dar, tai viskas is karviu ir prasidejo , zemes 75proc nuosavos pas mus, buvo laikai kai is pieno gaves prie lito uz dekada 2sav kelis ha nupirkdavai ..o kuldavom dar tik kelias t is ha tai is grudu butu sunkiau kazka isigyt naujo, is pieno viska susikurem dabar reikia atnaujint vel viska ir test arba naikint tai nusprendem taip  
  23. Patinka
    Turistas reacted to ramas 1 in zieminis rapsas   
    Oi nezinau nuojauta kuzda pripurks cia dickiai ,3 diena vejai bilekokie, laksto su savaeigiais .Greitis kosmusas -panasu iki 25,lazdos aukstai.Matosi gusiai eina toli,vienas pupas purske ,tai per kelia pernesta ir dar juosta apie 40 metru jau pageltonave rapso lapai.Ne mano ,bet vaizdas nekoks.Nelaukiu tu karu ,bet jeigu bus apipurksta nezadu nusileisti.
  24. Patinka
    Turistas got a reaction from woldass in Kokie žolynai geresni ? Žolių mišinių pasirinkimas.   
    Praeitą rudenį  ant z.mieziu pabiru prasigane. Viskas tvarkoje tik greit "nusienauja"
  25. Patinka
    Turistas reacted to Andriusfeat in Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE   
    AG teisininkai po nesėkmingų bylinėjimųsi patobulino išankstines sutartis. Force majeure sutartyse ''nebelieka''. Imperatyvi norma detalizuojama sutartyje susitarimu ūkininko nenaudai. Viskas tvarkinga, tokį susitarimą numato įstatymas, teisme sausros, tvano ar krušos dėl tuščių aruodų apkaltint nebus galima :))))) 
×
×
  • Create New...