Jump to content

gerasukis

Nariai
  • Pranešimai

    1385
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    37

gerasukis paskutinį kartą gavo apdovanojimą Gegužės 19

gerasukis paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    Kaimo pakraštys

Paskutiniai lankytojai

4691 profilio peržiūros

gerasukis pasiekimai

Senbuvis

Senbuvis (5/5)

675

Reputacija

  1. gerasukis

    Deklaravimas

    Gal kas turėjote reikalų su klaida: Pagal nurodytą ilgį ir plotį apskaičiuotas kraštovaizdžio elemento plotas nesutampa su deklaruojamu plotu. Ištrinkite kraštovaizdžio elementą ir įbraižykite iš naujo arba jį pakoreguokite Kad ir iš naujo įbraižau ar apkerpu vis tiek tas pats briedas
  2. Tai tu šneki apie loteriją, o ne apie tendenciją. Ir tas tavo uždarbis toks sąlyginis, va kai grudai bus parduoti o pinigai sąskaitoje tada galėsi kalbėti apie uždarbį. Gal tau net kulti neteks? O gal kombainas suges per patį įkarštį, o gal prasidės lietūs kas antrą dieną? Nepamirškit, kad orai suvėlino visus darbus bent pas mus ~ 2 sav. todėl prognozuojama javapjūtė prasisdės visų kultūrų praktiškai vienu metu.
  3. Kai gauni zenkliai aukščiau nei rinkoje, kai pasiima savo transportu, kai už pasaugojima primoka adekvačiai o ne po kelis eurus, kai bent dalį pinigų išmoka avansu, kai priima be eilės ar užmerkia akis į mažus kokybės nukrypimus ir t.t. Kitu atveju kainos fiksavimas tai tik įsipareigojimas tampantis našta, su visom liudnom pasekmėm, jei neįvykdomas kontraktas. O formulės fiksavimas be konkrečios kainos aukščiausio lygio afera.
  4. Kai sistemos neturite, tai kokio rezultato tikitės, fiksuot kainas, trašas perkat kada tik sušviečia jaunas mėnulis. Bent aš ne eko žieminius pasėlius trešiau pilna norma kai kainos buvo žemos, o trašos brangios, logikos nebuvo ir nelabai skaičiavosi, bet žemės ūkyje kaip ir visur reikia vadovautis atvirkštine logika, kitu atveju busite vienas iš bandoje lakstančiu baranu nuo kurio geriausiu atveju nukirps vilną, o blogiausiu atveju tapsi sultingu kepsniu. Apie kainos fiksavimą mano nuomonė tokia - ją verta fiksuoti tik tokiu atveju jei iš to gauni pranašumą, kitu atveju visad praloši.
  5. gerasukis

    Deklaravimas

    Matau kažkas skaityti nemoka tai kas yra parašyra.
  6. gerasukis

    Grikiai

    Mano ūkis EKO. Žieminiuose grikių nebūna. Iš rudens darau du skutimus su 5-7 d. tarpais ir tik tada sėju žieminius. Vasariniuose tai taip, visad pridygsta grikiu. Vienintelė galimybė su jais kovoti ankstyvas pavasarinis skutimas grikiams sudaiginti ir tik poto sėja. Bet vistiek būna grikių.
  7. gerasukis

    avizu auginimas

    Jei drėgmės yra sėk, rekordų nepasieksi, bet derliu tikrai nuimsi.
  8. gerasukis

    Grikiai

    Grikius taikau sėti, apie gegužės vidurį, esant galimybėms stengiuosi ankščiau, tada smėlyje pribręsta apie rugsėjo -+~10, durpėj ~20d. Sėjant birželį viduryje puse bus žalių, kūlimas dažniausiai bus geriausiu atveju drėgnu oru o ir didelė tikimybė, kad gali ir visai netekt kulti. Po grikiu beveik visada sėju žieminius.
  9. gerasukis

    žiemkenčių buklė

    Ar yra kokie teoriniai skaičiavimai, kiek salietros nugaruoja, jei artimu metu po trešimo nenusimato lietaus?
  10. gerasukis

    Selekcinis mokestis

    O tai jie vis tiek kažką grasino, ragino apmokėti. Ką tu jiems kaip argumentą sakai?
  11. gerasukis

    Selekcinis mokestis

    Na ir kaip baigėsi tau su selekciniu mokesčiu, ar jų sąskaitų neapmoki, ar galiausiai teko susimokėti?
  12. gerasukis

    avizu auginimas

    O kokia hektolito masė po tiek sėjant? Man gaudavosi visada žema, be papildomo trešimo.
  13. gerasukis

    avizu auginimas

    Pas mane eko avižos, lengvos todėl daug ir nereikia, bet taip sėklos trūksta, o pirkt ir maišyti visai nenoriu, nes pas mane c2
  14. gerasukis

    avizu auginimas

    Tavo vietoje arba laukčiau kol sudygs, arba su basrtytuvu pravažiuočiau ir užkultivuočiau. O tai koks plotas sėjosi ir kiek sėklos susinaudojo? Šiaip skaičiuok mln. o ne kg, negi sunku pasisverti 100 ar 200 sėklų su mažom svarstyklem, jos ten iki 10e kainuoja. nes jei padauginsi su tankumu bus pašariakas, kurio šiemet kaži ar iškiši, nes visi pakampiai apsėti bus avižom. Aš sėsiu 120-130 kg, ir dėl tankumo ir dėl to, kad mažiau sėklos turiu nei noriu apsėti
×
×
  • Create New...