Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 2 minutes , panjabis pranešimas:

Ar draudzia kuri kompanija mobiliosios technikos draudimu ( kasko) senesnius nei 10 metu kombainus nuo ugnies ir pan? 

net 6 metų jau sunkiai draudžia, tai be šansų

Paskelbta
prieš 40 minutes , panjabis pranešimas:

Kiek paskaiciau draudimo salygas, tai pinigus faktiskai padovanoju. 

nevisai, gal i griovį įlėksi, ar pavogs kombainą :D bet iš esmės, tai pigiau jaučiu gaisrinę pasisamdyt lauke budėt :))

• po 5 metų...
Paskelbta
On 2026-02-26 at 19:35, gerasukis pranešimas:

Kur draudžiatės kasko draudimu, kokia kaina, ir gal turite patarimu į ką atkreiti dėmesį prieš draudžiantis? 

Nesupyk, bet klausimas apie nieką.... pats manau irgi kažkur draudiesi ir gauni kažkokias kainas, kiekvienas taiko nuolaidas už lojalumą ir sakykim kainą kokią gaunu aš drausdamasis ten 10 metų, Tau tik atėjus nebus tokia, čia sakykim man taip draudėjas pasakė, kai paprašiau apdraust draugui auto, netgi mano žmonai tam pačiam draudime lengvojo auto kaina būtų trečdaliu didesnė už tą pačią mašiną, nes aš turiu gerą istoriją, lojalus ir t.t. O draudimo bendrovė yra skonio reikalas, čia sakyčiau labiau loterija ar pavyks surasti žmogų (draudiką), kuris tau pagelbės kai reikės pagalbos įvykus įvykiui... Vienam geras LD, kitam Ergo dar kitam Compensa vieno atsakymo nebus... :) 

Paskelbta
Prieš 2 valandas, M&M pranešimas:

Nesupyk, bet klausimas apie nieką.... pats manau irgi kažkur draudiesi ir gauni kažkokias kainas, kiekvienas taiko nuolaidas už lojalumą ir sakykim kainą kokią gaunu aš drausdamasis ten 10 metų, Tau tik atėjus nebus tokia, čia sakykim man taip draudėjas pasakė, kai paprašiau apdraust draugui auto, netgi mano žmonai tam pačiam draudime lengvojo auto kaina būtų trečdaliu didesnė už tą pačią mašiną, nes aš turiu gerą istoriją, lojalus ir t.t. O draudimo bendrovė yra skonio reikalas, čia sakyčiau labiau loterija ar pavyks surasti žmogų (draudiką), kuris tau pagelbės kai reikės pagalbos įvykus įvykiui... Vienam geras LD, kitam Ergo dar kitam Compensa vieno atsakymo nebus... :) 

Na matai aš daugiau klausiu į ką atreipt dėmesį draudžiantis naują traktorių, t.y. kokios salygos, gal kas esat pasimokę, pvz. draudesi, dėl kažkokios smulkmenos bendrovė draudiminio įvikio metu įstatė ragus. Kaina taip pat ne paskutinėj vietoje. Gal iš šono atrodo juokingai, bet su kasko nesu susidūręs, į draudimus žiūriu skeptiškai, o imant paskolą tai tiesiog tampa prievolė. Bet aišku yra tokių kurie viską draudžiasi ir su tuo man viskas ok. Kiekvienam savo. Bet lenva ranka drausti ir mokėt po 1000€ per metus net nepasidomėjus nu ką žinau...

Paskelbta
prieš 36 minutes , gerasukis pranešimas:

Na matai aš daugiau klausiu į ką atreipt dėmesį draudžiantis naują traktorių, t.y. kokios salygos, gal kas esat pasimokę, pvz. draudesi, dėl kažkokios smulkmenos bendrovė draudiminio įvikio metu įstatė ragus. Kaina taip pat ne paskutinėj vietoje. Gal iš šono atrodo juokingai, bet su kasko nesu susidūręs, į draudimus žiūriu skeptiškai, o imant paskolą tai tiesiog tampa prievolė. Bet aišku yra tokių kurie viską draudžiasi ir su tuo man viskas ok. Kiekvienam savo. Bet lenva ranka drausti ir mokėt po 1000€ per metus net nepasidomėjus nu ką žinau...

Tai jeigu su paskola imi, tai sakyk, kad pateiktu bankas draudimo pasiūlymą. Vistiek draudimo sąlygos turi atitikti banko reikalavimus, tai tokį ir gausi. Paskui galėsi pagal tai pasilygint kitose bendrovėse kainą ir priimsi sprendimą.

Paskelbta
prieš 57 minutes , gerasukis pranešimas:

ai, nu dabar aiškiau :)  aš asmeniškai lizinginiam traktoriui ėmiau maks paketą nuo visų "bėdų" su 10% vagystės su įsilaužimu išskaita, bankui tiko, o kad nesukt galvos dėl pasibaigimo - ėmiau iškart 5 metų laikotarpiui su įmokomis ketvirčiais. Svarbu bankas patvirtintų, kad tinka, nes lizinginis traktorius lizingo laikotarpiu yra banko ir naudos gavėjas bankas. :)

Paskelbta
prieš valandą, gerasukis pranešimas:

Pirmas svarbus dalykas jei esi PVM mokėtojas, visa technika draudi sumai be PVM, nes draudimas tau PVM nemokės, bankui irgi tinka suma be PVM. Tai taupo tavo įmokas. Pagal principą draudimo įmokos yra maždaug 0,4% (jei vertė 100 000 be PVM įmoka apie 400)  reikėtų į tai maždaug ir orientuotis, tam kad suprast geras pasiūlymas ar ne kombainam gali būti truputį didesnė kaina, rizika didesnė. Na ir papildomi reikalai, frančizė panašiai apie 300 Eur, galima daryt nulinę, kainą įmokos kils. Padangų draudimas stiklų draudimas( jei matai poreikį prašai, kad įtrauktų) 

Paskelbta

Pas mane viskas apdrausta sumai su PVM. Antraip atsitikus įvykiui kai technika netaisoma tau ir apskaičiuos išmoką nuo kainos be PVM. Sakykim technika buvo pirkta prieš 3 metus, tai šiai dienai ji bus gerokai pabrangus, ir jei teks pirkti naują pvz., šienapjovę, reikės primokėti iš savų. Draudimo išmokos nepakaks, o apdraudus su PVM, išmokos greičiaisiai pakaks, o gal dar ir liks.

Paskelbta

Dažniausiai pats bankas pasiūlo pigiausiai. Man Luminor lizingo draudimas (berods BTA) buvo apie 20% pigesnis nei antras pigiausias pasiūlymas iš kitų brokerių.

Paskelbta
prieš 7 minutes , Bauer pranešimas:

Dažniausiai pats bankas pasiūlo pigiausiai. Man Luminor lizingo draudimas (berods BTA) buvo apie 20% pigesnis nei antras pigiausias pasiūlymas iš kitų brokerių.

Pritariu, irgi bta per luminor draudziau

Paskelbta
prieš 29 minutes , ludditas pranešimas:

Pas mane viskas apdrausta sumai su PVM. Antraip atsitikus įvykiui kai technika netaisoma tau ir apskaičiuos išmoką nuo kainos be PVM. Sakykim technika buvo pirkta prieš 3 metus, tai šiai dienai ji bus gerokai pabrangus, ir jei teks pirkti naują pvz., šienapjovę, reikės primokėti iš savų. Draudimo išmokos nepakaks, o apdraudus su PVM, išmokos greičiaisiai pakaks, o gal dar ir liks.

Ištikro  dar neteko naujo pirkt atsitikus kažkam, nėra skirtumo kaip tu drausi su PVM ar be PVM, savanoriškai gali pasakyt, kad padidinkit kainą 20-30 ar 40 % nuo vertės ir mokėsi nuo tos sumos. Bet ir gausi max tą sumą. Ir čia su naujo pirkimu nieko bendro nebuvo ir nebus, svarbu atgauti išleistą sumą. Bet kai atsistiks įvykis, tai ir bus remontas, nes dažniausia vyksta remontas, remonto sąskaita draudimas apmokės sumai be PVM, PVM pats mokėsi. Tai čia pačiam spręsti, per ūkį 20% susidaro suma, ar tam yra prasmė. Pačiam spręsti. 

Paskelbta
prieš 19 minutes , kestoxs pranešimas:

Ištikro  dar neteko naujo pirkt atsitikus kažkam, nėra skirtumo kaip tu drausi su PVM ar be PVM, savanoriškai gali pasakyt, kad padidinkit kainą 20-30 ar 40 % nuo vertės ir mokėsi nuo tos sumos. Bet ir gausi max tą sumą. Ir čia su naujo pirkimu nieko bendro nebuvo ir nebus, svarbu atgauti išleistą sumą. Bet kai atsistiks įvykis, tai ir bus remontas, nes dažniausia vyksta remontas, remonto sąskaita draudimas apmokės sumai be PVM, PVM pats mokėsi. Tai čia pačiam spręsti, per ūkį 20% susidaro suma, ar tam yra prasmė. Pačiam spręsti. 

Man teko pirkti frontalinę šienapjovę, tai pinigų naujai vos užteko, čia jau po apdraudimo su PVM. Pora kaušų suplėšytų irgi teko pirkti, tai ta didesnė draudimo suma leido nusipirkti naujus stipresnius kaušus. Draudimas bent jau mano atveju, skaičiuoja jei remontas viršija 70% tai išmoka visą išmoką , bet iš jos išminusuoja to laužo likutinę vertę.

O dėl brangesnių daiktų tokių kaip traktorius, kombainas ar dublis manau verta kasmet prieš draudžiant pasidomėti kiek kainuoja toks naujas. Maža kas, gaisras koks ar avarija gali nutikti.

Paskelbta
Prieš 10 valandų, M&M pranešimas:

Hm, lojalumas kiek pastebėjau paskutinei vietoj ir ne tik draudimus vertinant. Ten gali sakyt klientas jau 15metų, o jie atsako, tokia mūsų politika. Tai tiesiog draudiesi, kur pigiausia. 

Ką ant greičio atsiminiau, tai paramimė šienapjovė paspringo spygliuota viela naujuose plotuose. Užregistravau draudime įvykį, atvažiavo servisas sutvarkė, sąsk pateikėm, apmokėjo ją be pvm. Svarbus aspektas- įvykio priežastis, nes nuo to priklauso ar išskaičiuos francizę ir kaip traktuos įvykio sudėtingumą. 

Paskelbta

Kada neišskaičiuoja francizės? 

Prieš 7 valandas, JCB pranešimas:

Svarbus aspektas- įvykio priežastis, nes nuo to priklauso ar išskaičiuos francizę ir kaip traktuos įvykio sudėtingumą. 

Paskelbta
Prieš 1 valandų, ludditas pranešimas:

Kada neišskaičiuoja francizės? 

Visais atvejais jei pats kaltas, gal labiau reikėtų akcentuoti, kad išskaičiuotu frančize tik vieną kartą, nes yra atvejų kad gali taikyti ir 2-3-4 kartus. Ką jie labai mėgsta. T.y išskaidyti įvykius į du ir tris.

Paskelbta
Prieš 2 valandas, kestoxs pranešimas:

Visais atvejais jei pats kaltas, gal labiau reikėtų akcentuoti, kad išskaičiuotu frančize tik vieną kartą, nes yra atvejų kad gali taikyti ir 2-3-4 kartus. Ką jie labai mėgsta. T.y išskaidyti įvykius į du ir tris.

Gal galima plačiau, kada taip išskaido? Neteko susidurti.

Paskelbta
prieš valandą, ludditas pranešimas:

Gal galima plačiau, kada taip išskaido? Neteko susidurti.

Iš esmės je skirtingi transporto priemonės kampai, kraštai pažeisti, viena pusė ir kita pusė, tuomet klausiama kaip įvyko įvykis, ir jei tarkim judėjai į vieną pusę, pastrigai, pajudėjai kiton pusėn kitą pusę  palietei, ar slysdamas viena puse nutarkavai, pasisuksi kitą. Linkę traktuoti kaip du atskirus įvykius. Pamenu vienas statybininkas su mašina per Facebooka labai guodėsi, paliko mašiną rado apibraižytą, skirtingose vietose, draudimas sutraktavo trys ar keturis įvykius ir neliko žalos ką beišmoketi. Tai reiktų prašant žalos pagalvot ar pateikiant įvykio aprašymą pakliūsi į vieną įvykį. 

Paskelbta
Prieš 19 valandų, ludditas pranešimas:

Man teko pirkti frontalinę šienapjovę, tai pinigų naujai vos užteko, čia jau po apdraudimo su PVM. Pora kaušų suplėšytų irgi teko pirkti, tai ta didesnė draudimo suma leido nusipirkti naujus stipresnius kaušus. Draudimas bent jau mano atveju, skaičiuoja jei remontas viršija 70% tai išmoka visą išmoką , bet iš jos išminusuoja to laužo likutinę vertę.

O dėl brangesnių daiktų tokių kaip traktorius, kombainas ar dublis manau verta kasmet prieš draudžiant pasidomėti kiek kainuoja toks naujas. Maža kas, gaisras koks ar avarija gali nutikti.

Jei manęs kas klaustų, tai nėra tai labai logiškas sprendimas ir klausimas ar tai gali visais atvejais pasiteisinti. Tai pirmas dalykas jei draudėjas matys, kad vertė su PVM išmokėti PVM gali atsisakyti vien taip pat kaip ir remonto metu PVM nemoka. Antra dalis, tai kuo labiau didinsi vertę, tuo mažesnė tikimybė pasiekti tą 70% vertės. Ir trečias dalykas tai nusidėvėjimas, iš principo draudimai vertina nusidėvėjimą ir dažnai jį stengėsi išminusuoti, net tada kai draudžiamo objekto amžius iki 1 metų arba netgi kaltininkas yra kitas asmuo. Tai viena iš patirčių man diskutuoja kad norint to išvengti labiau verta kreiptis į savo kasko draudėją tvarkytis per juos ir jau jie žalos reikalauja iš kaltininko draudimo. Ir reziumė, draudžiame išleistus pinigus, o ne galimybę užsidirbti ateities pirkiniui. 

Paskelbta

Na tu čia labiau dėstai turbūt apie mašinų KASKO? Su ž.ū. technika dažniausiai nebūna jokio kaltininko, čia kalbu apie įvykius laukuose. Nusidėvėjimo kai draudžiu paraminę ar lizingo techniką iki 10 metų senumo irgi nėra, galbūt jie tai įskaičiuoja į polisą nzn. O dėl draudimo su PVM kaina, tai aš būčiau net nežinojęs, bet pati agentė pasakė, jog jei  draudi pagal NMA reikalavimą,tai jie visad draudžia kaina su PVM. Kiek pameni traktorius kaina skyrėsi 50 EUR.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...