Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 16 minutes , Minduksx pranešimas:

Padare dirvos tyrimus, visuose laukuose magnio 2-3 kart daugiau nei reiketu, ph virs 7, ar reikia ir ar eina kazkaip pamazint mg kieki? Kalio ir fosforo kiekiai juokingi, kai pamaciau kiek programa paskaiciavo kitu metu tresimui nutirpau :)

Nu ir kiek ten priskaičiavo?Kokiam prognozuojamam derliui.

Paskelbta
prieš 10 minutes , Minduksx pranešimas:

Ant 220ha 34t kalio chlorido ir 51t np12-52 kintama norma pagal zemelapius. 

O tai galvojat pades bacilos kai jom ant galvu chemija purskiam?

Nori pasakyt, kad čia dideli kiekiai? 150kg chlorido ir 230kg amofoso.

Po kiek mg yra P ir K pagal tyrimus dirvožemyje!

Pernai darėm tyrimus ir buvo nemažas disbalansas, K netoli 250-300mg, o fosforo tik 120-150mg keliuose laukuose, tai jiem po 250kg amofoso užpylėm.

Paskelbta
Prieš 2 valandų, Minduksx pranešimas:

Padare dirvos tyrimus, visuose laukuose magnio 2-3 kart daugiau nei reiketu, ph virs 7, ar reikia ir ar eina kazkaip pamazint mg kieki? Kalio ir fosforo kiekiai juokingi, kai pamaciau kiek programa paskaiciavo kitu metu tresimui nutirpau :)

Magnio tai taip ir turejo buti perteklius, o Mn ir Zn bus didelis trukumas

Paskelbta

Ant 220ha 34t kalio chlorido ir 51t np12-52 kintama norma pagal zemelapius. 

O tai galvojat pades bacilos kai jom ant galvu chemija purskiam?

Pagal Liaka, Bacilus megaterium fosfatus bakterijos sarmingesniam dirvožemi atpalaiduoja fosfora "atrisa" nuo kalcio ir aliuminio, padaro fosfora labiau prieinama

Paskelbta

Agricon

Man tom paciom dienom dare ir vakar gavau rezultatus, bet dar nespejau istyrineti iki galo, bet jau irgi spejau issigasti kiek trasu reikes.

Paskelbta
prieš 1 minutę , Mantas2342 pranešimas:

tai anksčiau gal ir buvo daugiau to p ir k , bet gaudavai gerus derlius , šiek tiek nedatręšdavai pk ir pamažu daugiau išnešdavai nei duodavai tai taip ir gavos dabar.

daugiau npk 200 kg neduodu į ha,derliai stabilūs 7-8t kviečių eile metų,bet visad po priešselių

Paskelbta

aš ir neduodavau , bet dabar duodu  daugiau ir matau naudą. Aišku dėl pk kaip ir sakot irgi reikia atkreipt dėmesį į priešsėlius

prieš 2 minutes , ceck pranešimas:

daugiau npk 200 kg neduodu į ha,derliai stabilūs 7-8t kviečių eile metų,bet visad po priešselių

būtų įdomu sužinot  koks p ir k kiekis dirvožemį išsilaikęs yra.

Paskelbta

aš ir neduodavau , bet dabar duodu  daugiau ir matau naudą. Aišku dėl pk kaip ir sakot irgi reikia atkreipt dėmesį į priešsėlius

būtų įdomu sužinot  koks p ir k kiekis dirvožemį išsilaikęs yra.

tyrimų nedares,negaliu pasakyt,žemes balas 38-42

Paskelbta
Ką tik, ceck pranešimas:

tyrimų nedares,negaliu pasakyt

tai va , bet gal padarius tyrimus irgi nekas šviestųsi kaip pas kolegą kur viršui rašė.  Aš ir nedaręs bet kaip nors stengsiuosi bent nuosaviems laukams metų bėgį pasidaryt , kad žinočiau ką reikia koreaguot.

Paskelbta
Ką tik, Mantas2342 pranešimas:

tai va , bet gal padarius tyrimus irgi nekas šviestųsi kaip pas kolegą kur viršui rašė.  Aš ir nedaręs bet kaip nors stengsiuosi bent nuosaviems laukams metų bėgį pasidaryt , kad žinočiau ką reikia koreaguot.

noro ir pas mane yra,bet vis kažkaip nepasiryžtu,kol derliai yra tol labai galvos neskauda,va tik galvoju profilaktiškai gal geriau kalkiu pasibert

Paskelbta
prieš 1 minutę , ceck pranešimas:

noro ir pas mane yra,bet vis kažkaip nepasiryžtu,kol derliai yra tol labai galvos neskauda,va tik galvoju profilaktiškai gal geriau kalkiu pasibert

nemanau , kad dirvožemio netyrus yra racionalu kalkes pilt , na nebent jau žiauriai rūgštus ir tą plika akim pastebi tada tai taip jau reikia.

Paskelbta
prieš 3 minutes , Mantas2342 pranešimas:

Šiaip pas dauguma šiemet sausra buvo, tai ir derliaus mažiau, ne viska lemia PK.

Paskelbta

nemanau , kad dirvožemio netyrus yra racionalu kalkes pilt , na nebent jau žiauriai rūgštus ir tą plika akim pastebi tada tai taip jau reikia.

manau kad kalkes niekam nepamaišytu

Paskelbta
prieš 2 minutes , Jonas1995 pranešimas:

Kiek ko duodate tokiam derliui.?

aš asmeniškai  jau kelis metus tokį tręšima taikau 350 npk 400 salietros 150 sulfato ir kitiems metams bus tas pats , nebent matysiu dar didesnį potencialą tai gal dar nepagailėsiu 50-100 kg salietros.

Paskelbta
Ką tik, Jonas1995 pranešimas:

Kiek ko duodate tokiam derliui.?

trašos sakykim 8-19-29-3 arba 10-26-26 200kg,salietra iki 500kg/ha plius amonio sulfatas iki150kg/ha

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...