Jump to content

Melžiamų karvių šėrimas


Juodas

Recommended Posts

Prieš 9 valandas, Ramza pranešimas:

Kokie miltai geriausia butu melziamoms karvems. Turiu mieziu, kvieciu , avizu, kvietrugiu jie auginti savam uki.

O ką dar šeriat?? Šienainis kokių žolių, kelintos žolės? Kukurūzų siloso yra ar ne? Šiaudų karvės gauna? Ar jie smulkinti??

Čia jei šersit vien "miltus", be baltyminių.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 16 minutes , Pienmėgys pranešimas:

O ką dar šeriat?? Šienainis kokių žolių, kelintos žolės? Kukurūzų siloso yra ar ne? Šiaudų karvės gauna? Ar jie smulkinti??

Čia jei šersit vien "miltus", be baltyminių.

Seriam sausu sienu,mieziu miltai,pasariniu buroku gauna, primilziu nesivaikau, svarbu kad karves butu sveikos, piena suvartojam savo patys, niekur nestatom.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ką tik apsiveršiavusios karvės prieskrandis turi labai ribotas įgeriamąsias (rezorbcines) savybes. Paprastai sakant, dar neataugę prieskrandžio gaureliai (papilės). Avižų krakmolas yra greičiausiai skylantis krakmolas iš visų išvardintų grūdų. Ir bus šeriami "miltai". Ne traiškalai, ne kokios granulės, o miltai. Taigi po apsiveršiavimo šeriant avižų miltus bus didžiausia tikimybė sukelti niekam nereikalingą acidozę..palyginus su kitais grūdais.. Klinikinė, ar subklinikinė acidozė bus, jau nebesvarbu.

Tokiu laiku geriausia miežius šerti, ir tuos traiškyti reikėtų.. Jei jau kukurūzų neturim..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš valandą, kestoxs pranešimas:

Tai gryžtam  prie avižų,  traiškytos, teoriškai tinka. 

Nešerčiau...intensyviame ūkyje. Jūsų ekologijose jūs pats šeimininkas, galit rizikuoti.. pas jus sprogstamo primilžio didėjimo juk nėra?? Ta prasme krekenos 5 kg sekančią dieną 10kg trečią 20 ir ketvirtą 30kg??

Tokiai karvei tikrai nerekomenduočiau avižų... nei maltų nei traiškytų.. O ir kažkaip nemačiau normaliai sutraiškytų avižų senokai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 48 minutes , Pienmėgys pranešimas:

Nešerčiau...intensyviame ūkyje. Jūsų ekologijose jūs pats šeimininkas, galit rizikuoti.. pas jus sprogstamo primilžio didėjimo juk nėra?? Ta prasme krekenos 5 kg sekančią dieną 10kg trečią 20 ir ketvirtą 30kg??

Tokiai karvei tikrai nerekomenduočiau avižų... nei maltų nei traiškytų.. O ir kažkaip nemačiau normaliai sutraiškytų avižų senokai.

Nu matai avižų daug yra, jos gerai auga, su miežių auginimu sunkiau, kas dėl traiškymo, atrodo silpnokai, siaip šiemet dideles labiau maistines jos, bet š neploviau nzn kaip susivirškina. 
sunku pasakyt kaip su tuo primilžio sprogimų, daugiau mažiau gal panašiai.Bet yra ir išimčių, pvz paskutinis apsiveršiavimas 15 krekenu, ir kiekvienas melžimas nemažiau 15.

P.s kartais apsidairęs artimiausioje aplinkoje, pagalvoji ar eko ar paprastas, primilžiai lyg ir stovi panašus.

6B7B5E73-315B-48DD-89B1-A85ABEDE1DEC.thumb.png.b5876395719f8c3f9f49d909a80341f3.png

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Suprantu, kad agro reikalai su avižomis paprastesni .. Bet... supraskim ir karvę. Jei prieskrandyje, sakykim, energija (acto, sviesto, propiono rūgštys) išsiskiria tolygiai esant subalansuotam racionui tolygaus krakmolo ir pakankamų baltymų atžvilgiu.. tai esant lengviau skaidomam krakmolui (avižų) mes iš karto rizikuojam, kad truputį pritrūkus ką mikrobams veikti (trūksta baltymų ar ląstelienos skaidymui) atsiranda sąlygos susidaryti laktatams... t.y. pieno rūgščiai.. O ji gerai siloso duobėje, ne prieskrandyje.. Prieskrandyje ji labai blogai. 

Aš tuos 5 kg; 10kg; 20kg;ir 30kg įvardinau kaip primilžius per dieną iškart po apsiveršiavimo. Juk mes suprantam, kad taip kaip didėja primilžis, didėja ir energijos/baltymų poreikis karvei? O ar suėdimas tuomet tuo pačiu greičiu, kaip ir primilžis didėja?? Faktas, kad ne... Todėl tinkamas sinchronizavimas tinkamo krakmolo, tinkamų baltymų, tinkamų apsaugotų riebalų ir yra iššūkis karvės sveikatai palaikyti..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 2 minutes , Pienmėgys pranešimas:

Kolega Kestoxs, jūs gi kukurūzų auginat? tai ko mes čia apie avižas lojam?

Dar tiek, kad pakaktų neužsiauginu, ir labai gaila, bet kokybė, krakmolo prasme šiemet yra žiauriai prasta. Ir šiemetinis avižų kiekis pakankamai didelis. Tai tiesiog kadangi jų duodu, ir % nėra mažas, pasidarė idomu ką pamiršau, arba ko nežinojau. Bet žiūrint į ligų kiekį ir pobūdį, tai acitozes nepamenu kada esu regėjas, o ir ketoze nėra dažnas svečias, aišku nėra nereiškia, kad nebus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 16 valandų, Pienmėgys pranešimas:

Viso labo tai tik reiškia, kad karvės dar neatskleidė viso savo potencialo.... arba racionas labai teisingai sustatytas..

Daug kur šįmet krakmolas šalia plintuso.... nors ir yra kitokių pavyzdžių.. O ar jau šeriat šių metų silosą ir ar randat mėšle grūdų?

Na pas mane ju deja yra... Kitas klausimas gal kur ir buvo kalbeta bet nerandu... Koks butu efektas seriantgryna rapsa traiskyta,malta ar butu panasus eektas kaip isspaudu ar per daug ten rieblu ? 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Negaliu dabar staigiai pasakyti normos, bet taip, pavojus dėl to, kad riebalai sustabdys prieskrandžio fermentaciją yra. Ir truputį daugiau pašėrus, turėtų pradėti kristi pieno riebalai. Bet turėtų gerėti susisėklinimas.. Normoms reikėtų konkrečiai skaičiuoti, turint kitų pašarų tyrimus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 31 minutes , Andrew pranešimas:

Na pas mane ju deja yra... Kitas klausimas gal kur ir buvo kalbeta bet nerandu... Koks butu efektas seriantgryna rapsa traiskyta,malta ar butu panasus eektas kaip isspaudu ar per daug ten rieblu ? 

Vasario mėnesį tikrai nebebus... Neimkit į galvą.. Įsisavinimas su laiku siloso duobėje gerėja. Iškompensuokit trūkstamą krakmolą dabar, ir neperšerkit vėliau, kai įsisavinamumas pagerės.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...