Jump to content

Melžiamų karvių šėrimas


Juodas

Recommended Posts

Pakaite pelesio nematyti kvapas kazkiek jauciasi praeitais metais maliau juos guvuliam jokiu problemu nebuvo tiesa dejau toksinu suriseja ir ede gerai

O gerokai pašildžius mikrobangėje ir pauosčius tada?? Koks kvapas?? Po kiek pernai davėte per kartą ir per dieną??Ar per miksą šeriate, ar taip po snukiu beriate??

Man toksinų surišėjai atrajotojams įspūdžio nedaro visiškai. Labai jau daug gali būti pašalinio poveikio..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Miltai 3kg per karta po snukiu 2 kartus bedu nebuvo . Jie pernai kaist pradejo as juos supyliau i priekabas ir perveziau i kita sandeli bet matyt to uzteko kvapui atsirast toliau stovint jie nekaito bandysiu tona padaryt ir ziuresiu ir kas

Tai bandykit po 1.5 kg per keturis kart...  Jei pakaito, dalis krakmolo sudegė, acidozė nelabai gresia reikia tik duoti laiko prieskrandžio mikrobams su toksinų kiekiu susitvarkyti... O jie tai moka, jei per daug  neužverčiam...

Nieko daugiau, tik miltai?? O žoliniai kokie?? Kokio subrendimo lygio??

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

jei galite placiau parasykite apie uztrukusiu karviu serima.aciu

Na, tokie dalykai nebūna  nemokamai. Reikia tik pasakyti, kad nuo to, kaip šersit užtrūkusią priklausys ar nusivalys nuovalos, ar sirgs karvė pareze, ketoze, ar bus linkusi į mastitą....Ir dar keleto mitybinių ligų..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Dažniausiai PT rezultatai neatitinka ne dėl pačių PT :)

Pakutiniu metu baltymai (0.2-0.3) ir laktozė (0.2-0.3) prapuola, o riebalai daug maž atitinka, nuvežus mėginius iš to pačio buteliuko (stengiantis eliminuoti maišymo poveikį), tik vieną kaip komercinį kitą atsiskaitymui. Jei jie tiria tik tokiu tikslumu tai ju tyrimai nieko verti. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Užtrūkusias šeriu prieš tai ne tik žiūrėdamas,bet ir matydamas  karvę.Keletas taisyklių ,kurių aš laikausi(jei galiu),o kitiems gal ir nesvarbios:1)Užtrūkinu likus iki numatomo apsiveršiavimo 6-8 savaitėms.2)Užtrūkusių šėrimas prasideda anksčiau ,kad užtrūkstant būtų vidutinio įmitimo(Aš dar pagal seną tarybinį įmitimo vertinimą:mažiau vidutinio,vidutinis,daugiau vidutinio).Dabartiname įmitimo vertinime tarp tų 9 balų nesusigaudau penkiabalėje sistemoje.3)Šerti taip,kad veršiuojantis karvė nebūtų per riebi ar liesa.Vitaminai ,mandras žodis"parantealiai",kas mūsų kalboje" į raumenis".Vitaminai,tai pirma vit.E su selenu,po to vit D.4)Žiūriu ir stengiuosi matyti karvašūdį.Čia jau lyg ir susigaudau penkiabaliniame vertinime.Todėl žiūriu,kad būtų "3".Beje,vienas išsekimo požymių(ne įmitimo), bent man, didelis pieno riebumas,kietos išmatos.Tada  daugiau grūdų su rapso išspaudomis.Pats nešėriau,bet gal  tiktų ir riebalai?5)Tvarte visada yra girdomų Ca ir Mg buteliukų,kurių po  1 sugirdau priš veršiavimąsį ,stovi propilenglikolio.6)Miltus pradedu šerti,kai jau senoms karvėms ištvinksta tešmuo,gal tiksliau išdidėja.Nes kažkaip iki sutinimo nedaeina.Reiktų visoms ir tą propilenglikolį girdyti,bet visoms tingiu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl išsekimo požymių (čia juk ne užtrūkusioms?) galima diskutuoti, ir dėl vitaminų parenteraliai irgi..  Ir D ir E nesikaupia tiek, kad užtektų ilgam... Sakykim E prieš veršiavimąsi reikia 1000 TV į dieną normalaus svorio karvei.. Tik nebandau sakyti, kad papildomai sušaudyti pakenks..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sveiki norejau paklausti kas butu geriau zaliam pasarui pagal visas maistines savybes ? Avizu ir vikiu ar mieziu ir vikiu misinys ?

Avižų - vikių, ar miežių - vikių truputį perauginus bus pats blogiausias variantas melžiamoms... Nes nesutraiškius grūdų (tame tarpe ir vikių) jie išeis tranzitu... o stiebai - tai tik šiaudai.. ir bus taip pat, kaip šiaudus šeriant...  Jei kaip įsėlis, tuomet nesubrendusius pjaukit, nelaukit daug masės..  Tada dar ir stiebai kažkiek virškinami.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O kas yra truputi peraugint, sako reikia pjauti pieninej-vaskinej brandoj?

Kas taip sako, tegul pats ir šeria. Pasikartosiu:- grūdas, jei nebus sutraiškytas, išeis tranzitu. Ar sutraiškysit grūdus? Grūdai (tame tarpe ir žirniai ar vikiai) be jokios abejonės yra žymiai maistingesni už stiebus (šiaudus). Vien baltymų ir žirniuose ir vikiuose apie 22 proc sausoje masėje (avižuose apie 13 miežiuose 12 proc). Jaunuose stiebuose apie 8 proc, subrendusiuose 4-6 proc.  O dabar klausimas:- Kiek procentų masės nuo viso mišinio sudaro grūdai?? Sakykim, net jei jie visi bus sutraiškyti, ir tinkami virškinimui karvės prieskrandyje??

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...