Jump to content

kristin

Nariai
  • Pranešimai

    77
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario kristin paskelbtas turinys

  1. kristin

    melzeju atlyginimai

    Na jei jūs čia man taikot, tai nemanau kad lakstau, nes vienoj vietoj išdirbau 6 metus, bet kadangi ūkis atsisakė pienininkystės, neliko ir darbo. Tai viena. Antra dėl atlyginimo aš nieko nesakau kad blogas, tiktai domėjausi kiek ūkininkai moka melžėjoms ir už koki darbą. Ir apie koki kompromisą kalbėti jei nuvykus pokalbiui yra sakoma vienaip o atėjus dirbti viskas kitaip? Ir retorinis klausimas, jei per metus pas ūkininką pasikeičia 4- 5 melžėjos tai ar čia visos melžėjos tokios blogos ar vistik ir ūkininko kaltės yra?
  2. kristin

    melzeju atlyginimai

    Prienų rajone čia. Pirmo pokalbio metu buvo sakoma kad 30 eu tik už melžimą, bet realybė parodė kitaip.
  3. kristin

    melzeju atlyginimai

    Todėl ir įdomu kaip pas kitus ūkininkus yra, kokie darbai melžėjoms
  4. kristin

    melzeju atlyginimai

    Realiai dirbant labai sunku sutilpt į nustatytą laiką, nes pradedama melžti pusę keturių ryte ir iki septynių turi viską pasimelžt, išsiplauti liniją ir pieno bloka, ir išdalinti miltus 200 galvų. Tada veršelių girdymas, kibirų plovimas. Pusę dešimt pietinis melžimas, prieš kurį vėl reikia išsidalint miltai melžiamoms, pasimelžt apie30 ,ir susiplaut.tada iki vakarinio melžimo 15,30 reikalaujama plautis fermos sienas , valytis karves, karpyt uodegas ir t.t taip pat prižiūrėti švarą bendro naudojimo patalpose. Na ir vakarop vėl miltai 200 galvų, melžimas, plovimas, veršeliai. Visą šitą darbą darbdavio manymu turi daryt vienas žmogus.
  5. kristin

    melzeju atlyginimai

    Įdomi jūsų nuomonė. Pasiūlytas darbas moteriai melžti karves. Dienos darbas toks. Melžti 65 karves, dalį jų 3 kartus per dieną. Dalis karvių somatinės, tad melžti reikia sveikus spenius į liniją, blogus į bakelį. Linijos ir pieno bloko priežiūra, dezinfekavimas. Taip pat tris kartus per dieną išdalinti miltus su papildais 200 galvijų, girdyti veršelius, prižiūrėti švarą fermoje ir bendrose patalpose. Darbas vienam žmogui, siūlomas atlygis 30 € dienai.
  6. kristin

    Už kiek perkate žemę?

    3000 eu už ha marijampolės rajone normali kaina? Plotas beveik 3 ha, našumo balas 49. Ir dar klausimas ar parduodant žemę su sodyba taip pat reikia siūlyti besiribojančių žemių savininkams?
  7. kristin

    Už kiek perkate žemę?

    Marijampolės rajonas, Gudelių seniūnija. 2.92 ha
  8. kristin

    Už kiek perkate žemę?

    Sveiki. Gal kas neseniai pirkote ar planuojate pirkti žemės Marijampolės rajone, domina orientacine ha kaina.
  9. kristin

    Verseliu auginimas

    Buliuką turiu jei domintų
  10. kristin

    melzeju atlyginimai

    man tai buvo gana gerai, šeimininkai geri, tiesiog dėl šeimyninių aplinkybių teko būti namuose, tad dabar dirbu sau
  11. kristin

    melzeju atlyginimai

    Dirbau melžėja, tad galiu atsakyti temos autoriui. Dvi melžėjos, 80 karvių. PPlius veršelių priežiūra, ganyklų tvėrimas, daržo ravėjimas, aplinkos tvarkymas, laistymas ir t.t. diena 20 eu vienam žmogui.
  12. Sveiki, gal truputi ne i tema, bet gal kas pasidalinsit kaip seriat uztrukusias karves?
  13. kristin

    Vištu augimimas

    Sveiki. Manau tiesiog sedat ir skaiciuojat. Tarkim kiek galit investuoti i sita reikala, kiek galit auginti pagal turimas patalpas, kiek kainuotu pasarai iki realizacijos ir visa kita. Tada matysit kas kaip.
  14. kristin

    paršavedės

    Marijampoles kraste po 50 - 70eu.
  15. kristin

    Už kiek perkate žemę?

    Sveiki. Gal kas nesenei pirkot ar pardavet zemes marijampoles rajone? Domintu orientacine ha kaina. Sklypas 1.40 ha, nasumo balas 49.1, privaziavimas geras. Aciu jei kas atsakysit.
  16. kristin

    Šiltnamiai

    Aciu uz patarimus.
  17. kristin

    Šiltnamiai

    sveiki. kitiems metams planuoju pasistatyti pora didesniu siltnamiu, matmenys mazdaug 8 metrai plocio ir apie 30 metru ilgio.karkasas medinis, bus dengiami plevele. gal kas patartumete kiek mazdaug tam reiketu medienos ir kokiu matmenu? nes lentpjuveje pasiule bruselius 5*4 cm, bet galvoju ar nebus jie per ploni tokio dydzio siltnamiams?
  18. Kaip sakoma, kas kam galvoj. Alkanam -duona...
×
×
  • Create New...