Jump to content

Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.


MTZokas

Recommended Posts

 Penktadieni gavau laiska is NMA, kad atmesta paraiska del lesu trukumo. Rinkom 80 balu ir musu tokiu buvo 147. Taciau kodel liko 61 paraiska, ar jiems vis dar tikisi duoti. Laiske rasoma, kad nevertina nes truksta daugiau kaip 50 procentu lesu. Reikia virs keturiu milijonu, o lieka tik virs dvieju. Jeigu skirs likusiems 61, o mums ne, tai belieka tik i teisma...

Esme kad butu administrave ir sutikrine paraiskas, butu ir pakake tu lesu, nes atkristu del klaidingu paraisku, ir daugelis tiesiog net nedeklaravo pavasari del to kad tvirtino 85 balus. Todel sis likutis manau bus skiriamas naujoms paraiskoms. Tad sekmes bandant kitiems!

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

klausimas apie  naujadara SGV. Ar gerai supratau kad nuo 2014 metu 0.3SGV=1ha, tai 1 SGV=apytiksliai 3,4ha?

ar ne per rimtai jaunam pasizadeti nuo

6SGV=20,4ha dirbti, auginti 6karves

12SGV=40,8ha dirbti, auginti 12karviu

18SGV=61,2ha dirbti, auginti 18 karviu

23SGV=78,2Ha dirbti, auginti 23 karves….

man tai tas 23 karves islaikytum kuo puikiausiai ir ant 40 ha…., idomu kaip pavyks isvinuomuoti tiek zemes kai aplink tokie dideli ukiai:(….

 

DAR PERZVELGUS TAISYKLES-idomu kaip viskas butu jei kas nors kreiptusi i teisma del amziaus diskriminacijos-taip sutinku parama yra jaunajam ukininkui, ir reiktu irasyti i taisykles bendra amziu kurie gali teikti paraiskas-tarkim visi kuriems iki 40, o ne iskirstyti i atrankos kriterijus, uz kuriuos vertinama-kaip gali buti vertinamas zmogaus biologinis amzius??? Amzius neturi buti atrankos kriterijumi!

 

Del SP (standartine verte)-tai jei pasirinkai nuo 10 000Eur, uzdeklaravai kokius 11ha kvieciu , karvute viena, 5ha pievu ir pasiekiai-jie netikrina tavo pajamu is sios veiklos? ar tikrina?

Gal tikrina tik tada kai pasizadi kad GRYNASIS PELNINGUMAS  bus 4% didesnis?

 

-Tai sakykim-paprasciausias variantas-renkiesi:

a. SP nuo 10 000

b. SGV nuo 6

c. grynasis pelningumas 4%

 

vadinasi pasizadejai dirbti virs 20 ha, auginti 6 karves, ir butinai finansiniu metu gale  banke apskaitoje tureti 10 000+4% =10 400EUR pelno…. :)

 

BUCIAU DEKINGAS JEI KAS PROTINGAI PAKOMENTUOTU

SP, tai nepajamos ir toli gražu ne pelnas, gali turėt SP 10 000 , bet tavo realios pajamos bus visai kitos, augindamas 6 karves gauk tu iš jų pajamų kokius 6k eurų, bus gerai. Dar neaišku kiek turėsi išlaidų. Realios pajamos - išlaidos ir gausi pelną, kuris sudaryt turės 4%. Tau šitą rodiklį pasiekt reiks projekto gale,tai arbe už 3 artai 5 metų, kada jau būsi išsiplėtęs pagal sudarytą verslo planą, ir plėtra nebesuvalgys didumos uždirbtų pinigų dalies, todėl realu.

Kiekvienais metais verslo planr turėsi suplanuot numatomas pajamas, išlaidas ir pelningumus, kiekvienų metų gale teiksi finansines ataskaitas ir tave tikrins ar laikaisi numatytų rodiklių ir įsipareigojimų. Jei nesilaikysi gausi tam tikras sankcijas, ir nėra ten ko svajot kad ką tai pavyks nuslėpt ar kažkotais netikrins.

Tikrins tavo ne bankinę sąskaitą, o pilną buhalteriją, kurią vesies pats, o labiau tikėtina samdyta įmonė ar žmogus, kurioje kosmosų neprikursi ir turės būt taip kaip yra, nes už buhalterijos klastojimą ne tik  sankcijos bet ir baudžiama atsakomybė.

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kaip manot koks praeinamumo balas si karta bus?...

as manau 75….

pats renku 75, bet mastau gal sp pasikelti...

pinigu maziau 10milijoju tik…jei norinciu perpus maziau-konkurencija ta pati, jei n0rinciu tiek pat tai praeinamumas bus 90 :)

kolkas kiek girdeti is prjektu rasytoju kas turi po viena klienta kas po kelis-nera konvejario kuris buvo balandi:)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O kaip dėl ūkininko pradmenų mokslų? Jei po savaitės bus metai kaip turiu diplomą, tai reiškias turėsiu dar kartą mokėt pinigus už tuos pačius "mokslus", kad antrą tokį diplomą gaut? :D Jie skaito, kad po metų jau nieko nebeatsiminsi ar kaip čia? :D

Kai teikėm paraišką pavasrį tai reikėjo dar kartą už kursus susimokėt,nes buvo praėję daugiau nei metai nuo baigimo Aišku čia didelė nesamonė,bet tų nesamonių taisyklėse yra ir didesnių,pvz dėl pasėlių deklaravimo
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gavau snd ir as ta laiska kad tikrai jau atmeta paraiska, nes lieka visr 3Mil lesu o reikia apie 8mil, ir parasyta kad ale galiu per 15 dienu skust ministerijai, jei mastant, kad 50% pareiskeju nedeklaravo, tai pinigu kaip ir uztektu, bet tai turetu suvertint NMA ir tik tada daryt isvadas, atrinkt kas deklarave o kas ne, jiem turi but labai nesunku, tik ar kas nori pasiorganizuot ir per ministerija bandyt tai isaiskint? Nes kaip rasoma laiske, likusios lesos, bus perleistos sekanciam rinkimo etapui, kas mano nuomone yra nesazininga, nes tai kaip bebutu buvo skirti pinigai musu etapui. Arba as kazka netaip suprantu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

cia nepakanka tik skunda parasyti, nes manau jie neatsakis nieko kol nepasibaigs terminas skundo pateikimo i gincu komisija, o tik ten padavus skunda galesi jau teistis iki galo, tad manau yra reikalinga pilna advokato atstovavimo sutartis. Kitu atveju jei jie uztems guma ir atsakis po termino kad galetum kreiptis i gincu komisija, tai bus saukstai po pietu, nes jie i tavo skunda gali atsakyti bet ka.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aplamai absurdas, turedami 80 balu buvom priversti laukti ir tiketis tiek laiko. Butu atmete kaip visiems, nedeklaruokite laukite kito saukimo. Siuo atveju praleistas sansas rinkusiems aukstus 80 balus. Kur rinko maziau 80 gavo anksciau atmetimo atsakymus ir galejo neteikt deklaraciju.

Čia juos galima paduoti tiesiai i teisma, punktas pagal kuri nevertina paraiskos 60.3 pradejo galioti nuo 2015.06.09 jis negali būti taikomas. 

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/e122f1e00b6e11e588da8908dfa91cac

 

Reikia netyleti,nes taip ir nuriedes viskas. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet tai dabar Ok, as uz netylejima, pats teiksiu skunda(99%) bet tai jei ir pritaikys kad negaliojantis, tada juk vistiek tepasiulys mum po 10000 eur. Kazkur? Nes gali but kad jie nedeklaravusiu, neisbraukines is saraso... tada kovot kaip ir neverta. Bet cia tik garsiai pamasciau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet tai dabar Ok, as uz netylejima, pats teiksiu skunda(99%) bet tai jei ir pritaikys kad negaliojantis, tada juk vistiek tepasiulys mum po 10000 eur. Kazkur? Nes gali but kad jie nedeklaravusiu, neisbraukines is saraso... tada kovot kaip ir neverta. Bet cia tik garsiai pamasciau.

Galioja nuo 2015.06.09 (Jis negali būti taikomas).

60.3. Jei papildomas paramos paraiškų atrankos vertinimas Programos priemonės, veiklos srities ar veiklos įgyvendinimo taisyklėse nenumatytas, parama, proporcingai mažinama visiems vienodą atrankos kriterijų balą surinkusiems tinkamiems gauti paramą pareiškėjams, kurių finansavimui trūksta lėšų. Proporcingas paramos mažinimas atliekamas, jeigu tinkamų finansuoti paramos paraiškų prašoma paramos suma mažinama ne daugiau kaip 50 proc. Tais atvejais kai tinkamų finansuoti paramos paraiškų prašoma paramos suma turėtų būti mažinama daugiau kaip 50 proc., nepanaudota lėšų suma naudojama kitam paramos paraiškų kvietimui pagal Programos priemonę, veiklos sritį ar veiklą (jeigu tai numatyta).

 

P.S Tegu pirma atlieka tinkamumo vertinima ir tada skaiciuoja kokia dalis lieka. Liks tikrai ne 10000

 

Prieš paskutiniame laiške rašė:

 

Taisyklė galiojanti mūsų šaukimo metu.

Norėtume informuoti, kad pagal Priemonę vienodą atrankos kriterijų balą, t. y. 80 balų, surinko 136 pareiškėjai. Administravimo taisyklių 60 punkte numatyta, kad tuo atveju, kai tinkamų finansuoti paramos paraiškų prašoma paramos suma viršija žemės ūkio ministro įsakymu Programos priemonei patvirtintą paramos sumą, parama gali būti proporcingai mažinama visiems vienodą atrankos kriterijų balą surinkusiems tinkamiems gauti paramą pareiškėjams. Agentūra apie tai informuoja pareiškėją ir suderina su juo, ar jis sutinka visa apimtimi įgyvendinti projektą su mažesne paramos suma ir skirti didesnę nuosavų lėšų sumą projektui įgyvendinti. Pareiškėjui nesutikus (ar per nurodytą laiką nepateikus atsakymo) su paramos sumos sumažinimu, paramos paraiška atmetama. 

 

Bet kokiu atveju pirmiausiai turi atlikti tinkamumo vertinimą.

 

Žodžiu būsimi jaunieji ūkininkai būkite atsargūs,prikuria naujų taisyklių po paraiškų rinkimo ir paskui pagal jas išmėto paraiškas, su žmonėmis bendravimo 0

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Reikia skundą rašyti, kad taisykles atgaline data taiko. Tikrai ne po 10 tūkstančių duos. Visus įvertinus, prašančių liks tikrai mažiau, tai ir padalins ant visų. Manau 30-40% daugiausia sumažins, bet jei nesutinki, gali neimti. Vis geriau pabandyt kažką gaut, nes dauguma deklaravo, tad traukinys kitam šaukimui jau nuvažiavęs. 

Daugiausiai iš tokių programų tai projektų rašytojai, registrų centras uždirbs. O labiausiai tai per kitus rinkimus girsis dabartinė valdančioji koalicija :D bus kokioj skrajutėj, kad jų valdymo laiku kaime įsikūrė kokie 3000 jaunų ūkininkų, kaip jaunimas sulaikytas nuo emigracijos ir panašiai :D valdžiai tas ūkių kiekis tik pliusas, todėl ir nori pinigus perkelt į naują etapą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na va skundas jau parašytas, rytoj išsiunčiam ir laukiam atsakymo :icon-wink: Citata iš skundo ką būtent NMA pažeidė:

"...Konstitucijos 7 str. 2 d. taip pat atsispindi teisės principas įstatymas atgal negalioja (lex

 
retro non agit). Tai svarbus teisės principas, susijęs su teisės aktų galiojimu laike, pagal kurį 
 
įstatymo ar kito teisės akto galia yra nukreipta į ateitį. Remiantis minėtu principu, negalima iš 
 
asmens reikalauti laikytis elgesio taisyklių, kurių nebuvo jam darant veiką ir todėl negalėjus žinoti 
 
būsimų reikalavimų. ..."
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

mano paskaiciavimai koks bus minimalus praeinamumo balas per siuos paraisku rinkimus!

10,000,000 pilna NMA skiriama suma….

labai apytiksliai-praeita karta balandi buvo apie 1300 paraisku…mano spejimas si karta ju bus maziau-na tarkim apie 1000

50 000 vidutiniskai vienam zmogui skiriama parama, imu bendrai ir tuos kuriems 60 000 gaus ir tuos kuriems 51 000 ir tiems kuriems 42 000, ir tiems kuriems  42 500  ir 3500 uzteks….tai vidutiniskai 200 zmoniu gaus parama, gal kiek biskuti ir daugiau…Tai turbut jau aisku kad praeinamas balas bus apie 80:)…gal siek tiek maziau….

 

zodziu nerenki 80 esi lopas ir toliau kapstysiesi su t-25.., arba tau virs 30 metu ir trugsta tu 5 balu, zodziu tie senoliai-gali varyti pestute i kinija zensenio nusipirkti… 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...