Jump to content

Avys pagal programa


stasys-jonas

Recommended Posts

  • Atsakymai 66
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Noreciau priminti ,kad nieko niekada nera siaip sau,ir,uz dyka nieks niekada nevyksta

Loreta yra labai gerai issisakiusi siuo klausimu, cia forume,pasiskaitykite,ir,pasisemkite isminties is zmoniu,kurie jau atsistojo ant sio kelio

ne viskas yra auksas kas auksu ziba...

tiesiog as uz avininkyste,o ne uz vargus joje

bet smagu,kad Lietuvoje yra slakelis aferizmo:)jis suteikia optimizmo

Peace

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kur aferizmas, atverkit akis man :icon-redface:

gauni pvz vieną avį, o kitamet jai atsivedus moteriškos lyties, kitaip tariant avytę, tu atiduodi kitai šeimai, jei atsiveda du, dar geriau jei dvi avytes, tai viena lieka tau ir dauginasi ukis :lol:

nu gal tik daugiau kontroliuoja, ką eda, kokie vaistai ar dar kas...

kur dar paslaptis?

dar esme ta kad turi buti neturtinga šeima, aš turbut netinku :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Iš pat pradžių kalbant apie mainų programą, reikėtų parašyti, kaip ji vadinasi, nes gal yra naujų. Jeigu tai ta pati Heifer, kurią vykdo Baltijos labdaros fonas, paprasčiausiai būkite atidūs (kaip, beje ir visur), prieš prisiimdami įsipareigojimus, gerai susipažinkite su jums siūlomomis avimis, betn jau avies amžių (aš turėjau 8-9 metų!!!). Esu girdėjusi, kad nemažai žmonių šia programa yra patenkinti.

Kaip mano karti patirtis rodo, Heiferis/Baltijos labadaros fondas propaguoja labai žemus avininkystės standartus ir nė kiek dėl to nesijaudina. Tas senas, bergždias ir bepienes avis, kurias jiems grąžinau su beveik 2 mėn. ėriukais, jie be jokios sąžinės graužimo išdalino žmonėms, kurie avininkystėje išvis jokios patirites neturi, bobutėms ir pan. (Čia gal vėl mane puls Miškas). Man jie neleido brokuoti tų senų avių, už jas irgi būčiau turėjusi atiduoti po ėrytę.

Suprantu, jeigu turi atidirbti už gerą avį, bet atidirbinėti už 8-9 metų avis, tai ką čia ir bepridėsi.

Beje, Heifer programa, kuri yra vykdoma visame pasaulyje, vadovaujasi neteisingu principu, koks veislininkystėje yra nerekomenduojamas: veislie nepaliekamos ėrytės iš pirmos vados, nes jauniklė motina dar pati nėra iki galo subrendusi ir visaverčių ėriukų atsivesti negali. O pagal šią programą kaip tik ir turi atiduoti jauniklės avies pirmos vados ėrytę. Būna, kad jie perka avis, tada pasitaiko visaip.

Daugiau šioje temoje nerašysiu, nes apninka labai nemalonūs prisiminimai. :eusa-snooty:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki, rašau nes toliau tylėti nebegalima, ilgą laiką skaičiau ponios Loretos skleidžiamą melą ir tylėjau, bet toliau taip negalima - pasirodo yra kas tiki!

Aš esu bendruomenės, kuri perėmė avis iš ponios Loretos, ir vėliau surado avims naujus šeimininkus, pirmininkė.

Gerbiamieji, visų pirma reikia įsigilinti į Heifer veiklos principus- šitas fondas nėra sukurtas skatinti veislinės avininkytės Lietuvoje, ir jau tikrai nepropaguoja kažkokių specialiai žemų avininkystės standartų! Nareikia čia skambiomis frazėmis mėtytis! Paprastais žodžiais tariant, Heifer dalina meškeres, na sakykime , vargingiau gyvenantiems ar tiesiog stokojantiems. Yra vienintelė sąlyga- perdovanoti viena moteriškos lyties palikuonį( nebūtinai iš pirmos vados, kaip Loreta teigia populistiškai apeliuodama į neteisingus veislininkystės principus) Kam ta sąlyga? Kad fondo veikla būtų tęstinė. Ir dėl kitos priežasties. Nepaslaptis, kad dažnai stokojantiems trūksta ir socialinių įgūdžių ar kitų savybių, žodžiu, dažniau yra papraščiau dovanotą gyvulį suvalgyti nei juo rūpintis, bet čia heiferio sąlyga yra auksinė- kol rūpinsies gyvuliu iki PIRMO perdovanoto palikuonio, (nebūtinai pirmą palikuonį perdovanot, gali antrą ar trečią, dažniausiai tai susitarimo reikalas) gal suprasi naudą, isšsikapstysi iš skurdo ir pan.

Žinoma Heifer kontingentas pvz. Afrikoje ir Lietuvoje skiriasi. Pas mus Heiferio projektuose dalyvauja daug geriau socialiai aprūpinti žmonės nei vargingose šalyse, gal todėl ir kilo visa šita painiava.

Ką dar reikia suprast - Heifer nedovanoja kažko bet ko, ko tik paramos gavėjas užsigeidžia, kad ir kaip vienas žmogus norėtų gauti limuziną, Heifer jo nedovanos, verčiau nupirks 1000 dviračių ir juos

padovanos stokojantiems.

Paramos gavėjus atrenka bendruomenė, yra saugikliai- reikia nurodyti Heifer fondui kiek paramos gavėjas jau turi gyvulių, kodėl jam reikia pagalbos ir..... paprastai duodama iki 5 gyvulių; tada

bendruomenė arba fondas suranda gyvulius, nuperka, bendruomenė padalina, prieš tai pasirašomos

sutartys.

Dabar konkretus Loretos atvejis.

Bendruomenė jai perdavė 10!!!! Avių. Oho!!!! Kai paprastai duodama bent jau per pus mažiau!

Bendruomenė tikrai jumis pasitikėjo, juolab Jūs ir savų avių antrą tiek turėjote, ar Jums iš vis reikėjo

tų Heifer avių?

Taip, jos tikrai nebuvo pačios pačiausios veislinės avys, bet ir neblogiausios (beje Loreta jas pati

išsirinko) o sena avis 8 m. buvo tik viena (mes patikrinome)

avys atsivedė 11 ėriukų !!!!!! Taigi paėmėt 10, po neužilgo jau turėjot 21, ir dar sakote kad jos

bergždžios! kaip jums liežuvis apsiverčia! Neapsiėriavusios liko tik kelios, bet jos galėjo būt visai

nekergtos. Beje jei taip gerai numanote apie avis, pasidomėkite koks būna procentas nesusikergusių avių bandoje.

Toliau. Atseit tos apsiėriavusios avys pradėjo plikt, jos silpnos, netikusios, apkrestos parazitais,be dantų, neturi pieno... Tai mėsinės avys, tikrai neretas atvejis kad jų ėriukus reikia primaitint, Loreta skundžiasi kad karvės pienu brangu - galėjot pieno miltelių mišiniu, ir pigiau ir ėriukai mieliau ėda!Viena avis atsivedė tris ėriukus, nekeista, kad reikėjo primaitint! o ir pačiai aviai reikėjo

papildomai daugiau, ji ir buvo labiausiai nuplikusi.

Kai mūsų bendruomenė perėmė avis, negalėjome patikėt, avys kaip patrakę puolė graužt druskos,

nelaižyt - gabalais griaužė!

Suleidom vitaminų ir dabar jau tos avys atrodo visai kitaip, nebeslenka vilna- mes vis paskambinam į tuos ūkius ir tikriname.

Ir išdalinome jas ne nieko nenutuokiantiems senukams! Kodėl Jūs ponia Loreta taip klaidinat žmones!

Ar Jūs žinot kam mes išdalinome avis? Nepagalvojot, kad Jūsų sąmoningas ar nesąmoningas melas gali kažką įkaudint ir įžeist? Jūsų vienos avis mes išdalinome 4 šeimoms, kurioms tikrai reikėjo avių. Tarp gavusių tik viena sena moteris ir ji visą gyvenimą gyvulius laiko ir avis tame tarpe, taigi nusimano kas kaip!

Kai parsivežėm avis iš Loretos jos elgėsi tikrai kaip laukinės, dabar gi gyvuliai ėda iš naujųjų šeimininkų rankų..

Ir dar daug daug visko!

Dėl šito nesusipratimo, švelniai tariant, buvo pastatytos 2 bendruomenės ant ausų ir pats Heiferio fondas - tai atiduos gyvulius, tai neatiduos, tai papjaus(!), kai galiausiai atidavė- mes vežėm gyvulius,laikėm, vitaminus leidom, segėm numerius, tvarkėm dokumentus, ieškojom kam juos perduot- gi žiema, ne taip paprasta rasti, žmonės važiavo, perdavinėjom tuos gyvulius ir taip toliau ir taip toliau... Ir visa tai dėl vienos Loretos, kuri matyt tikėjosi gaut super super brangias veislinės avis, o gavo vidutines, negana to tos vidutinės atsivedė 11 ėriukų ir jos vis tiek yra bergždžios pasak Loretos :) gal čia ir yra visa problema, paramos gavėjas tikėjosi kažko, ko paramos teikėjas nedalina ir neturi dalinti pagal savo principus!

Ir tas vienas šaukštas deguto vis lenda ir lenda, o gi yra tokių gražių su Heiferiu įvykdytų projektų, kad ir Dargužių bendruomenės..

Apmaudu ir tikrai sunku skaityti tylint! Juolab ponia Loreta čia prisistato kaip viena nukentėsi, o nukentėjo visai kiti žmonės - visų pirma bendruomenė patikėjusi Loretai avis, kaip jiems rašyt kitus projektus su tokia patirtimi, Heifer fondas pastoviai šmeižiamas, žmonės nebepasitiki...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Paskaiciau tuos jusu komentarus uz ir pries ir pas mane gaunasi kaip toji BOBUTES PASKOLA kiek nori pasiskolink ,o atiduoti reiks tau o ne bobutei ,reiktu pirmiausiai pasiskaityti kas ten parasyta sutartyje ------paimsi kuri neturi pieno-ner vaiku,paimsi jauna juodagalve vaikai antrais metais,serk du metus darmai,paimsi kaip Loreta avy sena be dantu ,bus labai sunku,gali buti nei avies nei vaiku,o grazinti reiks,o jeigu bus bergzdzia vel vaiku nera,o kur vaistai,liga bet buna ir stebuklu kai nieko nedarai ir kaip kurie cia sako uz dyka duoti uzauga avinai....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

:) nusipirksi pats jauną juodgalvę, šersi pats 2 metus, bet ne darmai gi pats pinigus sumokejai! Ir jei nusipirktoji apsirgs, gydysi ar pjausi, bet kaltinsi pats save, gi pinigus sumokejai. Tuo tarpu gautoji iš labdaros fondo tai jau darmai bus maitinta, jei bent kokį broką turės! Pvz. Pats išsirenki 10 avių, neužilgo jos atsiveda 11 ėriukų, atiduotum 10 ėriukų ir 11 avių tavo. Žinoma, jei norisi gaut visas 21 veltui, galima pradėti ieškot broko, gautosiomis eriavėdėmis deramai nebesirūpimti, na ir žinoma svarbu apie ta rastą ar įsivaizduojamą broką kuo garsiau rėkt, pasirašyti pažymą, kokios tos avys nesveikos, gal tikrai išbrokuos dovanotasias, gal žiūrėk nei palikuonių perdovanot nebereikės.

Ponios Loretos gobšumas padarė žalą ir fondui ir bendruomenėms, labai apmaudu. Ir jokio atsiprašymo nėra, vien tik pilamas purvas.

Sutartis labai paprasta, ir aiški - gyvulys pereina nuosavybėn kai padovanoji vieną moteriškus lyties palikuonį, gavėjas įsipareigoja gyvuliu rūpintis ir prižiūrėti jį. Fondas irgi turi savo įsipareigojimus. Gal tikrai reikėtų labiau pasidomėti fondo veikla, paskaityt sutartis, o ne paskaičius pletkų daryti išvadas.

Buvo pasiūlymas ištrinti visą šmeižtą, bet buvo ištrinti tik vienos pusės pasisakymai, o visi Loretos pasisakymai palikti. Ar tai gražu? Reikėjo viską trint.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gal galėtumėte plačiau parašyti apie šią programą: kas gali pretenduoti gauti gyvūnus; ką grąžinti, jei gyvūnas ima ir nugaišta arba veda tik vyriškos lyties palikuonius, arba išvis jokių neatsiveda... Be to, to fondo, kurio tiesiogiai pavadinimo nepaminėjote, o tik per aplinkui, per kažkokius aiškinimusis, galima suprasti, tinklalapyje rašoma, kad reikia bendruomenės kažkokios, kuriai dalijami gyvūnai, o čia tiesiog siūloma individams avys...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Insam,

tiek pirrašę apie mane, bent savo vardą parašykite, prisistatykite, nes mano vardą ir viską (!) apie mane jau žinote.

Nesitikėjau tokio puolimo iš fondo atstovų, ir dar antrą kartą. Papasakojau savo (!) istoriją, autentišką, ir niekaip nesugalvoju, kokiu tikslu būčiau galėjusi sumeluoti bent žodį, o Jūs prie visiškai Jums nepažįstamo žmogaus vardo (ne išsigalvoto "insam") turėjote drąsos prirašyti žodį "melagė". Manęs visiškai nepažįstate, nė karto nesikalbėjome ir nesimatėme, girdėjote iš kitų jiems patogią versiją. Manau, kad su žodžiais reikėtų elgtis atsargiau, ypač kai patys naudojatės slapyvardžiais, o kitas asmuo - ne.

Keisti tie heiferiečiai - Jūsų kolega "Miškas", atvažiavęs į mano (!!!) kiemą pasiimti avių su ėriukais, net nepasisveikino (!), neprisistatė (!) (jį lydėjo mane pažinojusi korodinatorė su vyru), o kai kelis kartus bandžiau užmegzti kontaktą ir pakalbėti apie ėriukus, kaip juos šėriau, kaip juos atskirti ir pan, kad juos gavusiems žmonėms būtų aiškiau, kaip juos auginti toliau, nieko man neatsakė (!!!). tik vėliau supratua, akdtai tas pats "Miškas", kuris mane pirmą kartą puolė šiame forume. Jis man net į akis nežiūrėjo per visą avių ir ėriukų "pakrovimo" procedūrą, kuri suprantama užtruko ilgokai, nes prieš tai buvo mane išvadinęs kaip ir Jūs.

Įdomu, kas įsileistumėt į savo kiemą tokius svečius! Patikėkite, patirtis baugoka, dar gerai kad dieną ir prie kitų žmonių.

Fondas manęs ne tik kad neatsiprašė už tokį nesusipratimą (senų avių buvo ne viena o keturios, o kodėl davė 10, nežinau, paprašiau ir davė; kaip buvo "renkamasi", jau buvo rašyta anksčiau), bet per savo "viešųjų ryšių atstovus" forume dar ir išvadino. Apstulbau, kad apskritai šitiap galima bendrauti.

Tarkim, abi pusės turim po savo versiją (aš - autentišką, atstovai - perpasakotą), bet tokiais žodžiais reikšti organizacijos ar (kažkodėl) savo asmeninį apmaudą yra mažų mažiausiai nekultūringa.

P.S. Tiesa, manęs atsiprašė vienas fondo žmogus, labai malonus ir kuklus, nes matyt jam asmeniškai buvo nepatogu dėl tokios situacijos, bet tai nebuvo oficialius Fondo atsiprašymas. Nemanau, kad ši organizacija, kuri pagal savo idėją turi btūi ativra, demokratiška ir skaidri, turėtų tokią biurokratinę hierarchiją, kad per ją vadovas negalėtų nusileisti iki nesusipratimų ištiktą programos dalyvį.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nenoriu labai kišti nagų į šitas batalijas, bet Insam kažkodėl man panašu turėtų būti miško žmona (vardo ir pavardės trumpinys)

O kas link temos tai gi niekas nekiša tų avių per prievartą, nenori neimk. Apskritai tai kiek suprantu tai turėtų būti parama skurdžiai gyvenančioms šeimoms (galbūt net asocialioms) , kaip šiaudas už kurio jie galėtų griebtis. O čia dabar paskelbė forume, tai kaipmat atsirado pulkas norinčių papildyti bandas darmai (tame tarpe ir aš domėjausi) tai nzn ar čia labai derinasi su ta programa. Nors pas mus kaime aplink bene pusę kaimynų gavę tokiu keliu avių, nei jie skurdžiai, nei turtuoliai kokie, eiliniai kaimo žmonės. Skundų dėl avių iš jų negirdėjau

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Merfi, o jus paskaitykite pati pirmą šioje temoje parašytą Loretos pasisakymą ir pasakykite, kiek pas ją buvo senų ir bergždžių bepienių avių? Viso ji gavo 10. Pagal ją visos senos, bergždžios ir bepienės :) tik tos avys atsivedė 11 ėriukų, įdomiai, įdomiai.

Konkrečiu tuo atveju fondas nupirko didelė bandą avių ir žmonės dalinosi, ponia Loreta jas pati išsirinko ir rinkdamasi kažkodėl jokių problemų nematė. Nu būkim biedni bet teisingi, nusipirktumėt patys avių bandą, kažkuri būtu bloga, ką tada kaltintumėt?

Ponia Loreta, aš prisistačiau kas aš esu, bendruomenės kuri perėmė ir padalino Jūsų laikytas avis pirmininkė, galite pasiteirauti kokia bendruomenė sutvarkė jovalą po Jūsų. Situaciją aš mačiau realiai, mūsų šeima ne vieną dieną vietoj savo darbų, sprendė Jūsų sukeltas problemas. Girdėjau kaip jūs kalbat, tik nešikišau į pokalbius, nes jau labai nemalonu. O ir žiūrėt į akis po tokių kalbų ir purvo nėra labai malonu.

O melagė jūs tikrai esate - jei norit galiu visą jūsų pirmą pasisakymą šioj temoj smulkiai papunkčiui išnagrinėt, vien tik melas. Mane labiausiai įžeidė ta vieta, kur sakote, jog išdalinom Jūsų avis patirties neturintiems senukams, fui. Ar tai ne melagystė? Na gerai, labdaros fondas kantrus, bet aš, kaip bedruomenės pirmininkė nekantri. Įrodykite savo teiginį nieko nenutuokiančius senukus? A? Kodėl Jūs ir mūsų bendruomenę apkakojot?

O kur dar tokie skambūs teiginiai - propaguoja itin žemus avininkystės standartus :)))))) ar veislininkystės principai neteisingi :))) juos irgi galite pagrįsti? Kažkuom realiai daugiau nei pasirašyta pažyma?

Ir mes tikrai ne fondo žmonės, tiesiog jei taip ilgai ir įžūliai meluojate, o Heifer fondas Lietuvoj ne vieną gyvulį išdalinęs, negi Jums atrodo kažkas nepapasakos, kaip buvo ištikrųjų.

Jau buvo vieną vieną kartą siūlymas, trinti visą šitą šmeižtą, melagystes ir rietenas ir nepurvint temos ir neklaidinti žmonių. Bet trint viską, o ne tik tai, kas poniai Loretai nepatinka.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

ludditas, taip, būtent, avių nieks nekiša.

taip, tai turėtų būti parama skurdžiau gyvenantiems, šiaudas ar tramplynas.. :) klausimas kas yra skurdžiau? faktas kad skurdžiau Afrikoje, Lietuvoje ir prakutusioje Vakarų Europoje yra skirtingi dalykai. Taip būtų galima dalinti asocialioms šeimoms, bet ne paslaptis kad asocialios LT ir dirbti ne labai nori.

pvz. mūsų bendruomenė atsirinkinėjo žmones, kurie nori dirbti ir gyventi kaime, bet jų startas yra labai lėtas dėl vienokių ar kitokių priežasčių.. pvz. darni jauna daugiavaikė šeima, įvaikinusi ne vieną vaiką, besiruošianti išsikelti į kaimą, gyvuliai bus ir priemonė vaikams socializuoti. Čia tik vienas pvz. yra ir daugiau gražių pvz.

taip, visa bėda, kad atsirado norinčių darmai savo bandas papildyti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Insam, siūlyčiau aptarinėti šį konfliktą pasveriant žodžius ir taip laisvai jais nesimėtyti viešoj erdvėj, nes negražiai atrodote Jūs pati, o ne tas išvadintasis, tad saugoktie savo reputaciją.. Gaila, kad niekas nestovėjo šalia manęs ir negirdėjo, kaip su manimi telefonu kalbėjosi "Miškas", net nesikalbėjo, o grubiai man nurodinėjo (jau buvau pamiršusi, kad Lietuvoje dar galima šitaip elgtis su nepažįstamu žmogumi). Savo liudininko, deja, neturiu. Beje, “Miškui atvykus į mano kiemą, paaiškėjo, kad jis dar už mane ir gerokai jaunesis, tad mandagumo, švelniai tariant, pasigedau tai jau tikrai.

"Jovalo" išvis nebūtų buvę, jeigu fondo atstovų, įsk. Miško, elgesys ir požiūris būtų buvę padoresnis ir pagarbesnis, jeigu "Miškas", atvažiavęs paimti avių, būtų bendradarbiavęs ar bent jau būtų minimaliai mandagus.

Kadangi programai sukurta ši tema, galime čia rašyti ir apie savo patirtis, todėl rašau.

Kaip senos avys pakliuvo pas mane? Fondas avis dar ir perka, todėl pasitaikė dar ir tokių, o mums žadėjo 2-3 metų avis. Manau, kad taip nutinka retai, tuo labiau fondas tą nesusipratimą privalėjo kaip nors gražiai išspręsti, neneigti ir nevilkinti, nes dėl to konfliktas ir eskalavosi. Jeigu tai, kas vyko renkantis avis iš kokio šimto, galima vadinti "patys rinkosi", tada aš pasiduodu. Renkantis avių amžiaus mums nesakė, jokių dokumentų nerodė, juos gavau gal po kokio mėnesio ir tik tada pamačiau, kad avys tokios. Kai tik jas partsivežusi pasigyriau savo vet gydytojui, jis pasižiūrėjęs iškart pasakė, kad senos, aš juo tada nepatikėjau, bet kai gavau popierius, teko patikėti:)

Esu miestietė, jau šešti metai gyvenu kaime, ūkį nuo kibiro ir šluotos pradėti sunku (dauguma čia juk ne nuo kibiro pradėjote, turėjote kai ką iš tėvų perimta!), todėl pamaniau, kad galėčiau pasididinti bandą per Heifer programą ir laikyti badną, krui būtų pagal mano jėgas (beveik ir telpu į Insam tikslinę grupę? :icon-wink: ).

Dar kartą pridėsiu savo pastabas apie avis ir vet gydytojo klinikinės apžiūros aktą. Jų oficialisu registracijos numerius ne aš sugalvojau, jau su tokiais gavau.

Įvertinkite avies perspektyvumą patys: jeigu avis apsiėriavo būdama 7 metų, jūs atiduodate fondui už ją ėrytę, Kitais metais, kai ta avis vėl apsiėriuos, ėrytė jau bus jūsų, bet ir aviai jau bus 8 metai. Kiek metų dar ją laikysite? Be to ji dar turi ne visus dantis (kaip ji įsisavina pašarus?). Dvi avys buvo 8 metų, o viena, bergždžia - 9 metų . Dabar pasiskaičiuokite patys, kas bus, kai jas laikysite jau sau, atidavę fondui po ėrytę.

Avis išlaikiau beveik pusę metų tvartiniu laikotarpiu ir visi suvokiate, kad tai kainuoja. Suprantama, per tą laiką šėriau šienu (jis nėra nemokamas), kasdien kiekviena dieną jos gaudavo miežių po 100 g, vėliau po 200 g (nežinojau, kada jos ėriuosis, bijojau per daug duoti), o joms apsiėriavus - po 300 g., paskiau pamačiau, kad dvi vis vien neturi pieno. Jeigu dešimčiai avių duodi per dieną po 200 g, tai susidaro 2 kg kasdien! Dar vaistai (vienai dvi savaites gydžiau nagų puvinį), antihelmintikai. Apsiėriavus daviau ir saulėgražų rupinių, paskiau ir ėriukams daviau rupinių ir grūdų - ėriukus išauginau beveik iki 2 mėn amžiaus. Paskiau dar ir ėriukus suženklinau už savo pingius!!!! (Pervežant juos būtina suženklinti, dabar jau žinau, bet nesuženklinau, maniau man per brangu, o Miškas koordinatorei gyrėsi, kaip jis lengvai atspės kuris ėriukas yra kurios avytės. – iš to ir gavosi jovalas)

Kodėl tiek ilgai jas laikiau? Kol apsižiūrėjau, kol susigaudžiau, kiti darbai spaudė, galiausiai visi taškai susidėliojo, kai jos apsiėriavo. Be to vyko susirašinėjimas, sprendimų laukimas (fondas neigė mano nusiskundimus, ilgai svarstė, paskiau aš mėčiausi, bandžiau derėtis (visgi buvo gaila taip imti ir atiduoti gažiai augančių ėriukų, ir jau buvo tiek investuota), kol galiausiai nusprendžiau vis tik viską atiduoti iš principo (Miškas bandė aiškinti, kad man "buvo liepta atiduoti"!!!) ir su fondu (koks požiūris, koks elgesys) daugiau neturėti jokių reikalų.

Apie "skurdžias šeimas": galvoju, kad tikrai skurdžios šeimos avių gauna, bet šis terminas yra labiau sąlyginis. Avis gauna normalūs žmonės, iš kurių fondas gali tikėtis, kad tikrai tą avį išlaikys, iššers (šieno pasiruošti irgi kainuoja) ir dar avytę sugebės atiduoti ir taip pratęsti programą (bet gerai pagalvokite, ar norėtumėt šitaip užaugintos ėrytės veislei?). Bet nieko blogo nematau, kad ir nelabai skurdžiai gyvenantiems žmonėms, ypač jauniems, ar vienišiems, ar su vaikais fondas duoda avių ir šitaip padeda jiems įsivažiuoti, šiais sunkiais laikais palengvina gyvenimą, žmonės bent mėsytės gali sau užsiauginti.

Nemanau, kad fondas blogas, bet štai mano atveju per sprendimo vilkinimą, savo klaidų neigimą prašovė.

Galiu patarti tik tiek: jegiu norite gero kokybiškos bandos, geriau pasitaupykite ir veislei pirkite avis iš patikrintų augintojų, kur yra kažkokios garantijos: kad avys buvo auginamos išmanančio žmogaus, sąžiningai ir būtent veislei. O ypač investuoktie į gerą baroną, nes geras baronas yra pusė bandos. :icon-wink:

Avių klinikinio apžiūrėjimo aktas.doc

Apie Heifer_avys_pastabos.doc

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

jokiu būdu negalima ištrinti tokių diskusijų, net ir neigiamų :icon-exclaim:

perskaitę žmonės susidarys savo nuomonę ir patys apsispręs...

man irgi kliūna tai, kad gauni avytę ir atiduodi avytę, tai iš kur tos senės.Loretos pasakojimais net neabejoju :icon-exclaim: nors nepažystu nei vienos , nei kitos pusės.

beto , kai paskambinau ponui stasiui-jonui, tai abejonių irgi kilo...pvz. reik dovanoti avytę, o man kiša avytę ir baroniuką :icon-exclaim: nori imk abu, nori neimk nieko :icon-exclaim:

rašo , kad avys LJ, o ištikro velnias žino kokia ten veislė-mešanka kokia tai, gal ten visi duodasi kas su kuom netingi :icon-rolleyes:

žodžiu, spragų fonde yra, tik įdomu ar oficialūs vadai žino tokias ir panašias istorijas, o gal visko galva tik bendruomeniu išrinktieji(tiksliau kas garsiau rėkia tas ir vadas, patys save renka, patys balsuoja, kaimiečiai nei sutinka su jų kandidatūromis nei ką).

žmonės pasiskaitę fondo nuostatas sutinka ir nori dalyvauti programoje, bet kaip ir visur ant LT reik ieškoti "kur paslaptis" :lol:

papildau savo atvirą klausimą :icon-redface: jei fondas dovanoja avis biedniems, tai nuo kada MIŠKAS biednas, turi ir taip daug avių, o dar 10gavo?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Svečias
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...