Jump to content

grandunimog

Nariai
  • Pranešimai

    16
  • Prisijungė

  • Lankėsi

grandunimog pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Gal galima butu issamiau apie starterio pritaikima, foto, jeigu nepavyksta ikelti cia, gal galima elektroniniu atsiusti? [email protected]
  2. grandunimog

    INVENTORIUS: Ėdžios

    Deja naujo tvarto statybos nepaveja aviu skaiciaus didejimo, todel sia ziema tenka spaustis senajam, kuriam mamai su prieaugliu teko viso labo 1,5 kvadrato, o kadangi pastatas siauras ir ilgas, su vartais is galo, tokioje kamsatyje jau neliko vietos ivaziavimui, todel teko pasiaukoti ir inesti daugiau ranku darbo, naujose patalpose viskas bus automatizuota, o kolkas - kenciantiems dangus
  3. grandunimog

    INVENTORIUS: Ėdžios

    Kol buvo mazesnis mamu kiekis, naudojau apvalias edzias, viskas super - vienas sienainio rulis i savaite (salto tipo tvartas) ir rupinkis tik vandenuku. Nors kai paaugo bambliai, turejau ir nuostoliu: ivarai su traktoru, nuleidi 10 cm iki apacios, islipi, apziuri, viskas ciki, kol ilipi ir nuleidi ruli - koks bamblys sugeba speti isokti i edzias ir ... ATA. Taip netekau 4 eriuku. Kita problema - nekontroliuoji rulio turinio - kurnors viduje pasitaiko pelesio, paaugliai paragauja ir vel laidotuves. Siais metais mamu perdaug, kad visos sutilptu prie vieno rulio (rulis 2 paroms), teko daryti edzias per visa tvarto ilgi pagal siena, nelipa viena ant kitos, visoms vienu metu uztenka vietos, kontroliuojama pasaro kokybe, taciau tenka padirbti rankiniu budu. Kitais metais naujam tvarte bus transporteris per viduri tarp gardu, turetu issispresti problemos ir palengvetu darbas.
  4. Aktualu bet kuriam, siais metais pas kolega atliko patikra, atsiveze savo surenkama aptvara, suvare visas avis ir tikrino kiekviena atskirai. Kelios buvo pamete po viena auskara ir ka Jus manote, zmogus uzsidirbo sankcijas. Pasakykite man kvailam, kaip ganiavos laikotarpyje kasdien sutikrinti ar kuri nepamete auskaro, ypac jeigu buvo suauskaruotos auskarais is Avenos pirmuju partiju (jau baigiu visus pakeisti, kaip kvailys po kelis kartus ta pati numereli atstatineju), juk ir mazasis , kuris kasvakara uzdarineja i tvarteli, ryte isleisdamas i ganykla sutikrins visas, o patikra sakykim po pietu atvaziuoja, kur garantija kad per ta laika kokia ims ir nenusiples auskaro???
  5. Kaip Jums tai patinka? Skaitau ĮSAKYMAS DĖL TIESIOGINIŲ IŠMOKŲ UŽ MĖSINIUS GALVIJUS IR MĖSINES AVIS ADMINISTRAVIMO, KONTROLĖS BEI MOKĖJIMO 2013 M. TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO, IV. IŠMOKŲ IR SANKCIJŲ APSKAIČIAVIMAS : 20.1. jeigu pateikus paraišką gauti paramą pagal šias taisykles nustatoma, kad deklaruotų ir pagal šių taisyklių 19 punktą nustatytų mėsinių galvijų skaičius skiriasi (nustatomi reikalavimo nesilaikymo atvejai pagal taisyklių 11 punktą), visa paramos suma, kurią valdos valdytojas turi teisę gauti pagal šias taisykles už atitinkamą išmokos mokėjimo laikotarpį, sumažinama procentiniu dydžiu pagal šių taisyklių 24 punkte nustatytą tvarką, jeigu reikalavimų neatitinka ne daugiau kaip 3 (trys) mėsiniai galvijai; 20.2. jeigu nustatytas deklaruotų mėsinių galvijų skaičius, kuris neatitinka tesės aktuose nustatytų reikalavimų, yra didesnis nei 3 (trys), arba nustatoma viena ar daugiau deklaruotų mėsinių avių, kuri neatitinka reikalavimų, paramos suma sumažinama: Galvijai - virs triju, o avis viena ir jau sankcijos - LYGYBE BROLYBE ((((
  6. Sveiki, klausimas tiems, kurie seria avis cielais ruliais, istatomais i specedzias. Siemet apturejau nuostoli, krito iskarto 6 eriukai nuo pilvo putimo. Padariau isvada, kad uzede rulio viduje pasitaikiusio papelijusio sienainio. Kaip sprendziat tokia problema? Isoriskai nuemes plevele apziuriu ir nurenku retkarciais pasitaikanti papelejusi sienaini, bet i vidu juk neilysi. Avys juk pirmiausiai iseda skaniausia ir padaro skyles ligi kaklo kiek pasiekia, tokiu atveju visos blogybes, esancios rulio viduje, pasimato tik pabaigoje, kai jau buna velu. Kazkaip nesinori grizti prie mazu edziu ir rankinio serimo. Taip pat gal galite pakomentuoti kaip elgiamasi tada, kai naudojamas pasaru dalytuvas, juk i agregata imetamas visas rulis ir susmulkinamas kartu visas geris ir blogis.
  7. grandunimog

    Avių liga

    Sos, krenta eriukai, amzius apie menesi, per dvi dienas krito du, trecias guli leizgyvis. Pastebeti simptomai - pas kritusius buvo ispusti pilvai. Tas kur gyvas, is ryto vaiksciojo susirietes i ozio raga, po to atsigule i kamputi ir apatiskas gulejo susisukes kaip kad paprastai miega. Po to prasidejo konvulsijos ir akyse ispute pilvuka. Dabar guli ant sono kiek uzvertes galva, kvepuoja, kartais mirksi ir labai stipriai ispustas pilvas. Patarkit kaip sustabdyti putima ir kaip toliau ji gydyti, jei isgyvens .
  8. Eriukams 3,5; 4 menesiai, ilgiau laikyti bendroje bandoje nesinori, nes nekastruoti. Dauguma aviu turejo poreles, tai jokiu problemu, avytes iszinda, bet pora atsivede po viena eriuka, tai akivaizdziai matosi, kad tesmenys padideje. Del ismelzimo - tiesa pasakius nelabai issivaizduoju kaip tai padaryti, jos pas mane jau senai ganykliniam rezime ir yra ganetinai baikscios, isgaudyti problematiska. Atskirdineti nuo visos bandos ir skirti prasta ganykla irgi nelabai iseina. O tai sakykite ka tada daro stambus avininkai, netikiu, kad gaudo ir ismelzineja?
  9. Sveiki, patarkit pradedanciajam, atejo laikas atskirti baroniukus nuo motinu, kaip su staigiu zindymo nutraukimu, motinos vaiksto su ispampusiais tesmenimis, karve tai pries uztraukima palaipsniui mazinam melzima, o kaip su avimis, ar joms nekenkia toks staigus zindymo nutraukimas?
  10. grandunimog

    Avys pagal programa

    Na zinote, gerbiami kolegos, ketvirtas puslapis ir vis tas pats per ta pati: o mes taip..., o jus anaip..., o mes tokie..., o jus anokie... Net bjauru skaityti, gal asmeninius santykius galite issiaiskinti per AZ? O jeigu jau taip norite viesai pasipilstyti purvais, atidarykite nauja tema '' Purvo vonia'' ar kas nos panasaus ir maudykites ten savo purvuose, o sia tema administratoriui siulau rakinti, nes jos informatyvumas lygus 0. P.S. Neturiu nieko asmenisko nei vienai pusiai, tiesiog nemalonu skaityti ir tiek.
  11. grandunimog

    Avys pagal programa

    Nelabai suprantu Jusu tikslo, pasiulot dalyvavima programoje, bet kontaktu palikti nepasivarginat ir i AZ neatsakot, tai kokiu budu su Jumis gerbiamasis susisiekti, kaip matau jau yra trys interesantai
  12. grandunimog

    Avys pagal programa

    Sveiki, domina dalyvavimas programoje, kaip su Jumis susisiekti?
  13. grandunimog

    Avių liga

    Sveiki, pas dvi vienos avies menesio laiko aveles pastebejau ant lupu atsiradusias sasingas pusleles, panasiai kaip pas zmogu buna pusleline. Aveles gyvybingos, apetitu nesiskundzia, dienomis visa banda jau isleidziu i lauka, pas kitus eriukus nieko panasaus nepastebejau. Kaip manote, kas tei galetu buti?
  14. grandunimog

    Triušių auginimas

    Sveiki, gal kas paskutiniu metu pirkote Lenkijoje tinkla triusiu narvams, kokios dabar ten kainos, planuoju palekt, nes reikia didesnio kiekio, o senukai baisiai jau kandziojasi.
×
×
  • Create New...