Jump to content

pilo

Nariai
  • Pranešimai

    164
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Visas nario pilo paskelbtas turinys

  1. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    O ar žinoma, kiek iš tikro yra vilkų? Ne šiaip skaičiuojant pėdsakus, kai nėra sniego. Prieš metus per radiją kalbėjo, kad yra 600 vilkų. Slovakai paskaičiavę, kad jei vilkų pavasarį yra 300, tai po veisimosi - 600. Taigi, ponai, kiek LT yra vilkų???
  2. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    Jei el. aptvaras su šunimis yra panacėja nuo vilkų, mat juos šunys, užsiveisiu šunų. Kaip uolus pilietis pasidomėjau rajono šunų laikymo taisyklėmis. Pasirodo, jei noriu, kad šunys laisvai lakstytų, teritorija turi būti aptverta 2 m tvora. El. aptvaras, kad ir su papildoma viela, nesiekia 2 metrų. Kyla klausimas, kam man tada tie šunys, jei dvimetrinės tvoros ir vilkas neperšoks. Pripažinkime pagaliau, gerbiamieji, kad visos tos kalbos apie šunis, el. tvoras, vėliavėles, patrankas ir t.t. yra tik komercinės pasakėlės, o tėra tik du būdai apsisaugoti nuo vilkų (ir tai be 100 proc. garantijos) – dvimetrinės stacionarios tvoros arba kasnaktinis avių uždarymas tvarte.
  3. pilo

    Aviu auginimo pradzia.

    Energylac būna arba el.parduotuvėje Lamlac
  4. pilo

    Aviu auginimo pradzia.

    Maitinkit ėriukams skirtu mišinuku, tai ir neviduriuos.
  5. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    Įdomu, jei miškas už 10 km, o kaimynai už 50 metrų, į kurią pusę šaudyt iš patrankos? Gal patrankų pardavėjai ir ausų kamštukus visam kaimui dykai prideda? Įsivaizduočiau tuos šaudymus kas 10 min jei nėra arti gyventojų ir pats vietoj negyveni.
  6. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    Baltvilkiška rekomendacija paštininkėms: Keliauti per mišką pasikinkius pašto asilą, šalia vestis palaidą Podhalės aviganį, vežimaitį apkarstyti šviečiančiomis girliandomis, pačiai mojuoti vėliavėlėmis ir šaudyti garsinėmis patrankomis. Jei to nedaro - ji yra apsileidusi ir tinginė ir taip jai ir reikia.
  7. pilo

    Avių liga

    gali būti giluminiai pūliniai (abscesai), gydyti antibiotikais, bet paprastai pabaiga prasta. Bet gali būti ir kas nors kita...
  8. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    šieps dantis, kaip žinia, pas asilus dantys didoki
  9. pilo

    Kergimas

    Anglijos internetinėse parduotuvėse mačiau pirkti ėriukams apvelkamus ale apsiaustus nuo šalčio, taip pat šildytuvus naujagimiams. Kol nekontroliavom gimstamumo, prikabinėdavome šildymo lempų. Net galvojome pirkti galingą šildytuvą, bet suabejojom, ar saugu tvarte. O dabar ėriuosis pavasarį. Ir didelio skirtumo nepastebėjau dėl augimo, vėliau gimę išeina ant žolės ir greit pašoka.
  10. pilo

    Avių realizacija

    Jei būtų psichologinių problemų dėl skerdimo, tapčiau vegetaru Paprasčiausiai gaila laiko, na, pavienę avį galima, bet jei kelias dešimtis... Ir kyla klausimas dėl atliekų utilizavimo, nes nesinori savo teritorijoje kapinyną įsisteigti ir įsidarbinti duobkasiu... Beliktų kviestis spec. įmonę ir pūdyti atliekas iki kol išveš?
  11. pilo

    Avių realizacija

    kadangi ėrienos atsivalgėm, ėriavedžių skaičių per du metus sumažinome perpus. Pirmiausiai dėl to, kad nėra noro skersti patiems, o skerdyklose netenkino kainos ir kokybės santykis.
  12. pilo

    Avių liga

    rumex nupirkit ir duokit
  13. pilo

    Avių realizacija

    čia dokumentas skirtas įmonei, t. y. patvirtintai skerdyklai, patvirtintai išpjaustymo įmonei, patvirtintam šaldytuvui arba įmonei, kurioje yra kelios šios įmonės. O mane domina reglamentas paprasčiausiam avies paskerdimui savo reikmėms. Matėt kas nors tokį?
  14. pilo

    Avių realizacija

    Gal galėtumėte nurodyti kokį dokumentą ir tvarką apie avių smegenų tyrimus? Yra dokumentas apie smegenų tyrimą maisto įmonėse, bet apie avis, skerdžiamas savo reikmėms, nerandu. Juk neįsimesi avies galvos į paprastą maišą ir nenuveši savaitgalį veterinarui į namus? Tokie dalykai turi būti griežtai reglamentuoti, tad ir norėtųsi normaliai apie tai pasiskaityti, o ne tik iš nuogirdų.
  15. šiaip įprastai dezinfekuojame gesintomis kalkėmis, bet kai vienais metais vasarą sumąstėm avių tvarte laikyti broilerius ir jie ėmė masiškai stipti, tada jau purškėme rimtesne priemone, bet pavadinimo nepamenu, vet vaistinėje pirkome, brangiai tada kainavo tas broilerių auginimas Nuo to laiko paukščiai pas mus tik laukiniai.
  16. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    Kai mūsų vienai aviai gerklė buvo perkąsta, irgi užgijo, bet matėsi kad jai sunkiau ryti, springdavo, kosėdavo, liesiausia buvo, tai metus palaikėm ir teko papjauti...
  17. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    http://grynas.delfi.lt/gamta/briuselyje-uzvire-diskusija-kiek-is-tiesu-europai-reikia-vilku.d?id=69142588 Na, kadangi vietinė valdžia yra neįgali spręsti problemą,tai gal bus kada nors iš Briuselio nuleistas sprendimas.
  18. nemoka papildomai už skerdimą skerdykloje
  19. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    Net įdomu pasidarė, kiek LT turėtų gyventi vilkų, kad "Baltijos vilkas" patenkintas užsidarytų ir išsiskirstytų?
  20. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    Labai patraukli Andriaus L filosofija, tokia holistinė antropocentrinė Tik kad joje yra vidinių prieštarų - iškeliate Gamtą, bet tuo pačiu sakote, kad ją reikia reguliuoti. Ir reguliuoti turi ne apsileidę ūkininkai, ne savanaudžiai medžiotojai, o tik viena grupė - pasišventę mokslininkai. Bet ar jau tas mokslas toks neklystantis??? Nereikia toli ieškoti pavyzdžių: Žuvinto rezervate, net kai jis dar nebuvo rezervatas, vietiniai šienaudavo paliose, bet mokslininkai uždraudė šienauti neva apsaugant kažkokių paukščiukų buveines, dabar apsižiūrėjo, kad tuose brūzgynuose niekas nenori kurtis, tai dabar rašo projektus ir vėl šienauja. Pasiskaitykite apie mokslinių teorijų kaitą ir klaidingų (tuo metu teisingų) teorijų galimas pragaištingas pasekmes. Bet žvelgiant į kasmet didėjantį sausų medžių plotą, dėka bebrų, imu galvoti, gal tikrai dar per mažai vilkų, kad bebrų tik daugėja? Net paaukočiau avį ir ją pririščiau nakčiai prie bebryno, kad tik tie gerieji gamtos reguliuotojai bebrus surastų Bet, kita vertus, kuo bebrai prastesni už vilkus, tesidaugina ir šitie.
  21. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    Aš asmeniškai tikrai nesu prieš vilkus - smagu, kad jų yra Lietuvoje. Avininkystė kaip ir kiekvienas ž.ū. verslas turi savo rizikas ir vilkai yra viena iš jų. Bet nervina, kad visas vilkų gynimas varo į vienus vartus - tarsi puspročiai nevalyvi ūkininkai savo gyvulių nežiūri, jų netveria tvorom, o avys blaškosi nesaugomos po miškus (kaip piniginės ant kelio) ir prašosi suėdamos. Panašūs argumentai kažkodėl nenaudojami augalininkystėje, kai ūkininkas verkia, kad žąsys ar šernai suniokojo pasėlius. Kažkodėl niekas tada nevaro, kad jie kalti, nes nenakvoja laukuose, neaptveria laukų ar neprisiperka šunų. Mūsų atveju problemos sprendimas kraunamas tik ant avininko pečių - aptverti prabangiom tvorom, samdytis piemenis, pirkti kažkokias patrankas, lemputes, vėliavėles, ir dar nakčiai vedžioti į tvartus. Bet esmė ta, kad vilkai yra valstybės ir jos piliečių mylimi ir saugomi, tad galėtų valstybė bent rinkos kaina apmokėti už šių nuostabių gyvūnų mitybinės būklės gerinimą bei salygų dar geriau daugintis sudarymą
  22. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    Povilai, už kiek sutiktumėte dirbti piemeniu? Piemenimis dirbdavo tik vargšai ir plius nepilnamečiai. Ne be reikalo folkloras pilnas piemenėlių dainelių ir pasakojimų kaip kojytes karvės ką tik iškeptoje bandoje šildydavosi. Mano a.a. giminaitis 16metis po tokio piemenavimo nuo plaučių uždegimo miręs ir tai jau sovietmečiu. Kitas reikalas Alpėse dirbti piemeniu, bet tai irgi tik stiprių nervų ir sveikatos žmonėms ir jiems ten jau nebe darbas būna, o gyvenimo būdas.
  23. pilo

    Apsauga nuo vilku...

    Neseniai teko apsilankyti zooparke, ta proga paspoksojau į vilkus. Nu visai patiko, tokie sportiški, visą laiką be perstojo varinėjo ratu į kalniuką ir atgal net nepadusdami. Tai kad juokas jiems peršokti metrinę tvorukę net ir su vėliavėlėm ir per naktį aplėkti keliasdešimt km. Gyvenčiau mieste, tikrai imčiausi juos globoti. Ir jie nekvaili juk gyvūnai - kam vytis stirną, jei už kampo visa banda kvailos mėsos? Juk aš irgi tingiu keptis duonos, o geriau ją nusiperku. Taip kad protingiausia būtų teisingai kompensuoti vilkų žalą ir te jie veisiasi miestiečių džiaugsmui ir kaimiečių siaubui. Tik reikia sulaukti, kai koks svarbus asaba grybaudamas tiesiogiai susidurs su mielais vilkiukais.
  24. reikia avių augintojams tarpusavy susipjauti ir tada valdžia galės daryti ką nori
  25. pilo

    PRIEŽIŪRA: Avių ženklinimas

    jei esi baigęs kursus, gali pats ženklint ir vest į sistemą, žymiai patogiau ir pigiau
×
×
  • Create New...