Jump to content

Insam

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Molėtų raj

Insam pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Insam

    Avys pagal programa

    Debora, manau jums reikėtų į pati Heiferį kreiptis, apie Žemaitiją tiksliai nežinau - tik kad yra kelios bendruomenės gavę avis.
  2. Insam

    Avys pagal programa

    Jei atitiksite kriterijus pilnai įmanoma. Kiek aš suprantu, Jums reikėtų susirast kuo arčiau Jūsų esančia bendruomenę dalyvavusią Heifer projekte ir gavusią avių, kreipis į tos bendruomenės lyderius arba į patį Heifer fondą. Aš nežinau iš kur Jūs, toli ar arti nuo mūsų (mes iš Molėtų) parašykite į AŽ, gal žinosim kažką.
  3. Insam

    Avys pagal programa

    Debora, manau jums reikėtų parašyti į Heifer fondą, nes šitoje diskusijoje fondo atstovų nėra. Aš kaip bendruomenės pirmininkė galiu remtis tik konkrečiu mūsų bendruomenės pavyzdžiu. Prieš perkant avis pagal mūsų projektą buvo labai atidžiai atrinkti avių pardavėjai (kriterijai - avių veislę, kokybė, galimybė nupirkti didesnį kiekį iš vieno ūkio, nors ir tai per 2 ūkius rinko reikiamą kiekį bei žinoma viso to normalus santykis su kaina), negana to, buvo kelis kartus lankytasi potencialiuose pardavėjų ūkiuose. Avys paskiepytos, veterinarų apžiūrėtos, negana to veterinarai dalyvavo pakraunant perkamas avis. Visos atvežtos avys grynaveislės puikios avys, visos gyvos, apie ligas žinių neturime, skaičiuojam atvestus ėriukus - dar nepabaiga, bet rezultatai jau dabar džiugina. Turime dokumentus, įrodančius viską ką čia rašau, lankymasi pardavėjų ūkiuose taip pat. Toliau del nuostolių. Bandysiu paaiškinti tiek, kiek aš suprantu. Bendruomenė pasirašo sutartį su fondu, perima avis. Aviu gavėjas pasirašo sutartį su bendruomene ir gauna gyvulius, yra fondo įsipareigojimai , yra bendruomenės įsipareigojimai, yra gavėjo įsipareigojimai - tarp jų, rūpintis gyvulių. Reiškia jei gyvulys susirgo būdamas pas paramos gavėją, tai gavėjas turėtų rūpintis. Juolab jei nusiperki avį pats, gi neprašai pardavėjo kompensuoti gyvuliui susirgus po pusmečio? Jei gyvulys papuolė jau sergantis - kitas reikalas, tada reikia skubiai informuoti bendruomenę, kordinatoriai informuos fondą ir gyvulys bus gydomas. Čia dar reikia pridėti, kad kartais fondas suteikia priedų gyvuliams auginti, paremia kitaip, priklausomai nuo galimybių. Maždaug taip mes rašę tik vieną projektą, na ir netiesiogiai susidūrę su kaimyninės bendruomenės projektu. Dar girdėjome apie puikų Dargužių bendruomenės projektą. Nesenai, per kaimo tinklo komiteto susirinkimą susipažinom su bendruomenės lydere iš Žemaitijos, jie irgi gavę avis - geros, apsiėriavo, nei vieno kritusio eriuko, tiesa kažkiek ėriukų teko primaitinti, bet jie minėjo, kad avys mėsinės, esą norma kažkiek ėriukų primaitinti, dėl avių amžiaus nesiskundė.
  4. Insam

    Avys pagal programa

    Donatai, pasikartosiu, jei bendruomenės narys tikrai avis prižiūri ir tai bendruomenė mato, na jei tokia nelaimė, kad avis bloga, niekas neverstų atiduot ėriuko už tokią, tik nereikia grąsinti, kad visas avis išpjausi. O buną ir kitaip. Pvz. šeima gavo 3 avis, jos atsivedė 4-5 ėriukus, bet šeimai dar reikia paramos, manau bendruomenė tikrai leis atiduoti 3 ėriukus iš sekančios vados. O tie ėriukai bus padalinti kitiems tos pačios bendruomenės nariams. Ir tai Donatai yra atsakymas į kitą jūsų klausimą, kodel fondui reikia Ieškoti naujų gyvulių naujiems projektams kitoms bendruomenėms. Mat prieauglis dalinamas vietoje tos pačios bendruomenės nariams, juolab gyvulius rinkti per visą Lietuvą iš ankščiau buvusių projektų neracionalu,o ir pasitikėjimo klausimai galėtų kilti, gi jei ėriukus išaugino kaimynė- pasitikėsi ją, o jei avis parvežta is kažkur, paskaitai šią diskusiją, apžiūri gautas avis ir brokuoji, mat danties nėra, ir gal tai jau afera....
  5. Insam

    Avys pagal programa

    Donatai, konkrečiai šita banda, kiek aš žinau, buvo labai didelė, kiek buvo kergtų, kiek nekergtų, jaunosios avys, kurios veterinaro pažymoje nurašomos kaip bergždžios, galėjo būti net nekergtos. O pas ponią Loretą buvo ir tokių avių kurios atsivedė po 2-3. Beje avys nebūtinai dovanojamos sukergtos, pvz mūsų bendruomenė nusipirko nesukergtas avis, mes savo ūkyje mėnesį ( savo noru) laikėme svetimas avis su kilmingais gerais avinais, ( mat jei šeima gauna 2-5 grynaveisles avis nėra tikslo dėl tų kelių brangaus avinų pirkt) prižiūrėjome jas ( ir neverkiame dabar dėl išlaidų), ir galiausiai padalinome sukergtas. O galėjome padalinti ir nekergtas. Jei avis pasitaiko brokuota, bendruomenė tikrai nevers atiduoti eriuko už tokia, gi visi žmones, buna gi ir forse magore. Juolab bendruomenė gi žino, mato, kaip buvo avys laikytos, juolab ir Heiferio atstovai turi teisę ūkyje lankytis, tikrinti. Svarbu viską daryti skaidriai, Loretos atveju, avių gavimas išvirto į nuotikinį apsakymą su detektyvo elementais ir trūko skaidrumo, visi pasirodė kalti, tik ne pati ponia, o galiausiai dar ir mūsų bendruomenei ir šeimai kliuvo - už apgautas bobutes ir keiksmažodžius, blogą toną, elgesį.. Štai todėl mes ir pykstame.Šitoje vietoje Donato paklausiu, rašote, kaip jaustis Loretos atveju, kai papuolė blogos... o kaip jaustis mūsų atveju? perėmėme avis, suradome naujas šeimas, bet nemokame taip rašyti, kaip Loreta, nedarom detektyvo ir nepurviname nieko, deja visi prašymai paneigti faktų neatitinkančius teiginius skęsta beletristikos upėje. Esame jauna šeima, gyvename vienkiemyje iš rankdarbių, taip jau atsitiko, kad mes kaimynystėje ir mes perėmėme tas avis, suradome joms naujas geras šeimas (tuo pačiu paėmėm gyvulius iš kitos bendruomenės- ir ten jokio kriminalo, tiesiog skaudi nelaimė) o ponia moka rašyti ir na švelniai tariant hiperbolizavo gerokai.
  6. Insam

    Avys pagal programa

    Ponia Loreta, kokia jus dabar maloni, pagyrėte 2 žmones, tik mažumėlę papeikėte trečią, sušvelninote toną apie programą ir vėl nieko neatsakėte tai panašu į manipuliavimą diskutuojančiųjų nuomone, atkreipkitė dėmesį, parinkau žodžius ir apibūdinu tik diskutavimo būdą. Ar teisingai suformulavau? Kokios bobutės gavo jūsų aveles? kokios gavusiųjų avininkystės žinios? Kas žinias vertino? Labai dėkui už atsakymą, atsiprašau už klaidas ir toną iš anksto. Jeigu eilinį kartą negausiu patvirtinimo ar paneigimo, teigsiu kad Jūsų teiginys yra melagingas, atkreipkite dėmesį, ne Jūs melagė, ar teisingai formuluoju? Mokausi dar tik Gita, bendruomenė parašo projektą, atrenka šeimas, gauna paramą, nuperkami, padalinami gyvuliai, šeimos po metų ar kitų perduoda po vieną palikuonį ( nebūtinai pirmos vados) kitai šeimai, naują šeimą parenka bendruomenė, gyvulio dovanotojas... Tai yra labdara. Nesąžiningas verslas atsiranda kai patys programos dalyviai arba bendruomenės lyderiai nesąžiningai elgiasi ir siekia pasipelnyti. Perdovanojus prieauglį gautasis gyvulys pereina gavėjo nuosavybėn, tada galima su juo daryt ką tinkama.
  7. Insam

    Avys pagal programa

    Ponia Loreta, na tebunie aš turginė, galite mano klaidas ištaisyti, galite juoktis iš mano žinių, galite tyčiotis, kad iš pamokų savo kaimo mokykloje bėgdavau, nors kiek pamenu aš vienintelė ir nebėgdavau, bet aš jūsų dar kartą prašau paneigti arba patvirtinti savo pirmoje žinutėje pateikiamos faktus. Jei negalite patvirtinti, trinkite ir atsiprašykite. Principo reikalas. Atsibodo ta Jūsų beletristika, įžeidinėjimas, beletristika, tada apie toną moralas, tada nauji įžeidinėjimai ir jokių faktų, tik prielaidos, prielaidos, gandai, išsisukinėjimai. Ir išnagrinėjam taip kiekvieną Jūsų pasisakymą čia, ar nepasirodys kad viskas ką rašote yra neįrodoma? Beje išsiunčiau Donatui konkrečiai pacituotus jūsų pasisakymus, konkrečiai, jūsų citata - paneigimas, jūsų citata - paneigimas. Dabar reikės papildyti, paskutiniame jusu pasisakyme vel neirodomos prielaidos. Ir liudininkai yra, o ne taip kaip pas jus - su manimi nemandagiai kalbėjo, bet liudininkų aš neturiu... Hau!
  8. Insam

    Avys pagal programa

    Donatai, ar skaitete pirma ponios Loretos žinutę? cituoju "Tas senas, bergždias ir bepienes avis, kurias jiems grąžinau su beveik 2 mėn. ėriukais," bergždžios su ėriukais? taip būna? cituoju "jie be jokios sąžinės graužimo išdalino žmonėms, kurie avininkystėje išvis jokios patirites neturi, bobutėms ir pan." tai yra melas. aš daug sykiu prašiau ponios Loretos patvirtinti arba paneigti. cituoju "Kaip mano karti patirtis rodo, Heiferis/Baltijos labadaros fondas propaguoja labai žemus avininkystės standartus ir nė kiek dėl to nesijaudina." Ponia Loreta, kas rašo projektus avims gauti? koks buvo Jūsų bendruomenės projektas? Cituoju " betn jau avies amžių (aš turėjau 8-9 metų!!!)" atsiverčiam pažymą, skaičiuojam avis, ne visos tokio amžiaus. reiškia vėl ne visa visa teisybė. Administratoriau Donatai, šitie faktai yra neteisingi, arba bent jau kol kas neįrodyti. Kodėl poniai Loretai leidžiama meluoti? taip galiu kiekviena ponios pasisakyma nagrinėti: gandai, pliotkai, nutylimi ir tendencingai pateikiami faktai ir daromos išvados ir prielaidos, tarpuose lyriniai nukrypimai, vis pasakojama apie blogą toną, blogą elgiasi su ja, nors yra ne vienas žmogus, kuris paliudytu priešingai ir panašiai ir panašiai. Administratoriau Donatai, projektą rašo bendruomenės, gauna gyvulius, kai gyvuliai atsiveda palikuonis, bendruomenės sprendžia kam juos perdovanoti. Naujos bendruomenės rašo naujus projektus ir reikia pirkti naujų gyvuliu. Aš manau, kad visur pasitaiko klaidų, pasitaikė ir čia. Kodėl poniai Loretai? na aš nežinua, būčiau tikinti, sakyčiau kažkas iš aukščiau ponia už skūpumą pamokė. Ir aš manau viskas būtų pasibaigę daug gražiau, jei ponia nebūtų tiek melavusi. o mane ši istorija pamokė, kad sutartys su parama gavusiuoju turi būti daug griežtesnės.
  9. Insam

    Avys pagal programa

    ponia Loreta, tebunie, aš turginė tai jau atleiskit už toną ir tiesiog atsakykit į klausimą apie senukus. Galite įrodyti ar ne? Kalbame apie pirmą pasisakymą šioje temoje. Tada įrodyti, kad jūsų gautos avys yra 8-9 metai, bergždžios ir t.p pažyma sako kad buvo visokių avių. Beje veterinaro pažymoje daug žodžių kurie rodo labiau spėjimą (remiantis jūsų teiginiais o ne ilgalaikių nuolatiniu gyvuliu stebejimu) nei teiginį. Įrodykite apie fondo principus ir kitą. Jei įrodyti negalite, prašau administratorius trinti, mat faktai neatitinka tikrovės, ir aš kaip bendruomenės pirmininkė negaliu leisti šitaip šmeižti bendruomenę. Ačiū. Pokalbis telefonu buvo tiesiog chrestomatinis kalbėjimosi su ponia Loreta pvz. Paskambiname, bandom išdėstyti problemą,dalykiškai. ponia rėkia apie savo išlaidas ir kad kalbėtojo tonas netinkamas kalbėti su jaja fone girdime pokalbio nepuošiančius ponios vyro pasisakymus tada ponia išsijungia. Štai taip mes bandėme spręsti ponios problemas....
  10. Insam

    Avys pagal programa

    O kuom turginės bobos yra blogos? tai irgi profesija Nors žinokit, man jau nusibodo. Užtenka emociju, atsakykite trumpai ir faktais žodis yra jūsų profesija, reiškia jus nesuklydote netycia deliodama zodzius reiskia savo pirmoje zinuteje jus pasakete butent tai ka norejote pasakyti. jūsų pirma žinute šioje temoje tai 100% tiesa? Ta vieta, kur jus rašote kam buvo jūsų avys padalintos, arba įrodykite arba paneikite! Jeigu negalite patvirtinti savo žodžiu, aš viešai prašau adminstratoriu ištrinti ponios Loretos pasisakymą kaip šmeižtą mano bendruomenės atžvilgiu. Rašėte kad jūsų avys buvo 8-9 metu bergždžios... Nerašėte, kad kelios avys senos ar dar kažkaip, nežinantis situacijos suprastų kad visos senos ir bergždžios ir taip toliau. Įrodykite arba prašau administratoriaus trinti. Irodykite apie Heifer principus, arba prašau administratoriaus trinti. Kad buvo keiktasi, įrodykite, arba prašau trinti. Čia toj vietoj turiu pasakyt, kad pokalbį telefonu aš girdėjau, buvo įjungta laisvu rankų įranga. Kad pas jus kieme taip buvo elgiasi - arba trinkite. Irodykite, kad visa laiką avys pas jus išbuvo išbuvo del fondo neveiksnumo arba viską trinkite. Atsibodo. Jus vis tiek nieko nesuprasite. J
  11. Insam

    Avys pagal programa

    Tarpezere, įsiskaityk ir prasiplauk akis nuo melo, nieks gyvulių nepardavinės, jie bus perduoti kitoms šeimoms. O štai ponia Loreta yra melagė, ji norėjo pasipelnyti ir apgauti savo bendruomenę ir labdaros fondą. Gavus avis buvo galima per kelias dienas apsižiūrėt ir viską sutvarkyti, net jeigu ir buvo padaryta klaidų jai perduodant avis, gi nereikėjo laukti pusmečio ir po to pradėti mėšlo pilti ant visų aplinkui - kaip ji vargšė vergavo pusmetį.
  12. Insam

    Avys pagal programa

    Ponia, Jūs esate melagė. Vietoj to kad atsiprašytumet mano bendruomenės( tai kaip ten su senukais?, tai visos avys bergždžios ir senės?) jus remiantis nuogirdimis eilinį kartą prisigalvojote sąmokslo teorijų ir apdrabstėte mešlu aplinkinius. Skelbimas buvo. Avys rastos pagal skelbimą o jus gal susisiekti su savo bendruomenes pirmininke ir paskaitykit, ką čia priraset ir paziurekit jai į akis. Fui jus tokia melagė, net koktu! Žodžiu,yra žmonių kuriems jokių būdu padėti negalima, nes turėsi labai labai daug problemų. Ir nespekuliuokite čia kažkokiais keiksmažodžiais, nieko panašaus iš mūsų pusės nebuvo.
  13. Insam

    Avys pagal programa

    Loreta, o aš ant jūsų tikrai pykstu, mat viena yra rašyti projektus ir juos vykdyti, kita yra pult, susigrobt neišsiaiškinus ir vėliau kaltinti visus ką įmanoma. O savo problemų neižvelgiat? Gal todėl Lt tikrai taip sunku, kad kažkas savanoriauja ir bando nors kažką daryt, o kiti tikisi gaut veltui ir žiūri kaip pasipelnyti? Pradedam nuo pradžių, Loreta patvirtinkite, kad išdalinome jūsų avis nieko nenutuokiantiems senukams. Nepatvirtinsite, nes yra kitaip. Reiškia jus melavote ir aš turiu teisę tai sakyti. Sakote Heifer propaguoja itin žemus avininkystės standartus. Meluojate, arba švelniai tariant neįsigilinote. Projektus rašo bendruomenės. Jei bendruomenės projektas butų veislinei avininkystei skatint, tai tokį fondas ir finansuotu arba ne. ar jūsų bendruomenes projektas buvo toks? Gal jūsų lūkesčiai ir bendruomenės projektas nesutapo? Kas kaltas? Rašėte kad blogi veislinkystės principai, mat reikia atiduot eriuką is pirmos vados. Melas arba eilinis neisigilinimas, mat nebūtinai is pirmos. Rašėte kad gavot avis 8-9 metai, bergždžios, be pieno, be dantų. Atsiverciam pažyma, skaitome- yra senų yra jaunų, 11 ėriukų, tai kur čia bergždžios. Reiškia švelniausiai tariant - nutylite visus faktus. Del trukstamų dantų,nagi augintojai, atsispausdinam avių dantų schemas ir varom į tvartus pas saviškes skaičiuoti? Gerai apžiūrime savo bandose avių nagus, pas ką puvinys ir nėr kelių dantų - brokuojam! ))))) Del plikimo Mineralų trukumas ir tiek. Ilga verksminga litanija apie tai kiek ponia laiko sugaišo ir kiek jai lėšų kainavo. Būkim biedni bet teisingi. Parsiveži avis, nu gerai neapsižiūrėjai imdamas, kita dieną eini tvartan, nusirasai numerius, patikrini duomenis apie avis, suskaiciuoji dantis, issikvieti veterinarą, apžiūrite kartu, dar 2-3 dienas pagalvoji, paskaičiuoji, susisieki su bendruomene, jie kontaktuoja su fondu, grąžini, keiti ar dar kažką darai. O jei pati šitiek laiko delsėte tai kodėl dabar visas pasaulis kaltas dėl Jūsų išlaidų? Galiausiai bandote didžiąją gautų avių išbrokuot, kam? Kad nereikėtų ėriukų atiduot? Aj žmonės, aš suprantu, kad pasisakymas prieš visiems avininkystės klausimais patarinėjančia Loreta yra nepopuliarus, bet na negalima taip į vienus vartus. Jai blogas avis įkišo, ji pusmetį laikė šėrė mat anksčiau negalėjo išsiaiškinti, o tada blogi žmonės atėmė ir senukus pakartotinai išdūrė. Ir dar blogį Lietuvos avininkystei daro, mat netinkamus principus propaguoja. Aha....
  14. Insam

    Avys pagal programa

    ludditas, taip, būtent, avių nieks nekiša. taip, tai turėtų būti parama skurdžiau gyvenantiems, šiaudas ar tramplynas.. klausimas kas yra skurdžiau? faktas kad skurdžiau Afrikoje, Lietuvoje ir prakutusioje Vakarų Europoje yra skirtingi dalykai. Taip būtų galima dalinti asocialioms šeimoms, bet ne paslaptis kad asocialios LT ir dirbti ne labai nori. pvz. mūsų bendruomenė atsirinkinėjo žmones, kurie nori dirbti ir gyventi kaime, bet jų startas yra labai lėtas dėl vienokių ar kitokių priežasčių.. pvz. darni jauna daugiavaikė šeima, įvaikinusi ne vieną vaiką, besiruošianti išsikelti į kaimą, gyvuliai bus ir priemonė vaikams socializuoti. Čia tik vienas pvz. yra ir daugiau gražių pvz. taip, visa bėda, kad atsirado norinčių darmai savo bandas papildyti.
  15. Insam

    Avys pagal programa

    Merfi, o jus paskaitykite pati pirmą šioje temoje parašytą Loretos pasisakymą ir pasakykite, kiek pas ją buvo senų ir bergždžių bepienių avių? Viso ji gavo 10. Pagal ją visos senos, bergždžios ir bepienės tik tos avys atsivedė 11 ėriukų, įdomiai, įdomiai. Konkrečiu tuo atveju fondas nupirko didelė bandą avių ir žmonės dalinosi, ponia Loreta jas pati išsirinko ir rinkdamasi kažkodėl jokių problemų nematė. Nu būkim biedni bet teisingi, nusipirktumėt patys avių bandą, kažkuri būtu bloga, ką tada kaltintumėt? Ponia Loreta, aš prisistačiau kas aš esu, bendruomenės kuri perėmė ir padalino Jūsų laikytas avis pirmininkė, galite pasiteirauti kokia bendruomenė sutvarkė jovalą po Jūsų. Situaciją aš mačiau realiai, mūsų šeima ne vieną dieną vietoj savo darbų, sprendė Jūsų sukeltas problemas. Girdėjau kaip jūs kalbat, tik nešikišau į pokalbius, nes jau labai nemalonu. O ir žiūrėt į akis po tokių kalbų ir purvo nėra labai malonu. O melagė jūs tikrai esate - jei norit galiu visą jūsų pirmą pasisakymą šioj temoj smulkiai papunkčiui išnagrinėt, vien tik melas. Mane labiausiai įžeidė ta vieta, kur sakote, jog išdalinom Jūsų avis patirties neturintiems senukams, fui. Ar tai ne melagystė? Na gerai, labdaros fondas kantrus, bet aš, kaip bedruomenės pirmininkė nekantri. Įrodykite savo teiginį nieko nenutuokiančius senukus? A? Kodėl Jūs ir mūsų bendruomenę apkakojot? O kur dar tokie skambūs teiginiai - propaguoja itin žemus avininkystės standartus ))))) ar veislininkystės principai neteisingi )) juos irgi galite pagrįsti? Kažkuom realiai daugiau nei pasirašyta pažyma? Ir mes tikrai ne fondo žmonės, tiesiog jei taip ilgai ir įžūliai meluojate, o Heifer fondas Lietuvoj ne vieną gyvulį išdalinęs, negi Jums atrodo kažkas nepapasakos, kaip buvo ištikrųjų. Jau buvo vieną vieną kartą siūlymas, trinti visą šitą šmeižtą, melagystes ir rietenas ir nepurvint temos ir neklaidinti žmonių. Bet trint viską, o ne tik tai, kas poniai Loretai nepatinka.
×
×
  • Create New...