Jump to content

PAŠARAI: Ganyklų žolė, šienas ir kiti pašarai


Loreta

Recommended Posts

  • Atsakymai 290
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

  • po 1 mėnesio...
Kukurūzų grūdus reikia traiškyti (taip pat kaip ir kitus grūdus), kad gerai suvirškintų.

MIguelis, kolega..... miltus tikrai suvirškins geriau ir greičiau... Traiškyti grūdai šeriami būtent tam, kad virškinimas (fermentavimas prieskrandyje) būtų LĖTESNIS, tolygesnis, negrėstų acidozė dėl labai staigiai pasigaminusių laisvųjų riebalų rūgščių pertekliaus... Iš lėčiau skylančio krakmolo grūdų, jei jie stambiai traiškyti (sausi kukurūzai, miežiai) dalis patenka ir į plonąsias žarnas ir skilusio ten krakmolo gliukozė kaupiasi kepenyse (na, dalis skelete) kaip atsargos angliavandenis, glikogenas....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pavasari pas mus kaina iki 70lt/vnt pakyla. Siaip 60 lt/vnt kaina yra normali, bet pasidereti dar galima. Savikaina pagaminimo kazkur apie 35-40 lt/vnt. Bet reikia gi ir gamintojam kazka uzdirbti. O siaip kaip or minejo kolega, svarbu tai - kas viduje. Pernai pazistamas pirko 20 ruliu tai prasove juodai... Kieciai, dilgeles ir stagarai suvynioti. Tai jis ne 30% ismete... Nebent is pazistamo perki, kuriuo pasitiki, nes kitu atveju - kate maise.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pavasari pas mus kaina iki 70lt/vnt pakyla. Siaip 60 lt/vnt kaina yra normali, bet pasidereti dar galima. Savikaina pagaminimo kazkur apie 35-40 lt/vnt. Bet reikia gi ir gamintojam kazka uzdirbti. O siaip kaip or minejo kolega, svarbu tai - kas viduje. Pernai pazistamas pirko 20 ruliu tai prasove juodai... Kieciai, dilgeles ir stagarai suvynioti. Tai jis ne 30% ismete... Nebent is pazistamo perki, kuriuo pasitiki, nes kitu atveju - kate maise.

Galima pasirinktinai tyrimus prieš perkant pasidaryti..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kai perki 3 rulonus? :lol:

Na, plėvele dengtų trijų rulonų pirkti tikrai nepatarčiau, nes...... Jei reikalingas tik toks kiekis, reiškia gyvulių mažai, ir išvyniotą ruloną valgys ilgai... Bus antrinė fermentacija (gaus oro, prasidės sviestarūgštis rūgimas) .. Sveikatos gyvuliukams tikrai tai nepridės... Reikėtų pirkti tik tada, jei rulonas sunaudojamas per parą, maksimum - pusantros....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kazin ar imanoma suserti avims viena rulona per para. Cia as apie tai, kad pastacius rulona ir apglebus ji edziomis vienu metu apie 20 aviu paesti gali. Tai joms uztrunka apie 2 paros. Turiu 100 mamu. Tai isivaizduokit, jei as joms tik viena ruli pastatyciau... Taip, gal per para ir suestu, bet.... Dauzytusi, laipiotu viena ant kitos, nes visos butinai nores vienu metu esti.. Jei viena eda, tai ir kito.s reikia. :) Avims, ir ju pilvuose esantiems eriukams tai nieko gero neduotu.

o 100 mamu serti rankomis ir delioti i edzias, kad visos paestu... Neefektyvu laiko ir ideto darbo atzvilgiu.

Todel statau joms 4-5 rulius ir juos jos sutarso per 4-5 dienas. Kadangi zole sausesne, nera slapia... Ruliai nesugenda, nepradeda smirdet, ar kaisti, rugti, puti.

Bet jei zole pakankamai slapia, tai sutinku, kad ji genda greit. Jau po paros, pusantros pradeda kaisti ir atsiranda pamazu nemalonus kvapas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kazin ar imanoma suserti avims viena rulona per para. Cia as apie tai, kad pastacius rulona ir apglebus ji edziomis vienu metu apie 20 aviu paesti gali. Tai joms uztrunka apie 2 paros. Turiu 100 mamu. Tai isivaizduokit, jei as joms tik viena ruli pastatyciau... Taip, gal per para ir suestu, bet.... Dauzytusi, laipiotu viena ant kitos, nes visos butinai nores vienu metu esti.. Jei viena eda, tai ir kito.s reikia. :) Avims, ir ju pilvuose esantiems eriukams tai nieko gero neduotu.

o 100 mamu serti rankomis ir delioti i edzias, kad visos paestu... Neefektyvu laiko ir ideto darbo atzvilgiu.

Todel statau joms 4-5 rulius ir juos jos sutarso per 4-5 dienas. Kadangi zole sausesne, nera slapia... Ruliai nesugenda, nepradeda smirdet, ar kaisti, rugti, puti.

Bet jei zole pakankamai slapia, tai sutinku, kad ji genda greit. Jau po paros, pusantros pradeda kaisti ir atsiranda pamazu nemalonus kvapas.

Jei negalima sušerti fermentuoto (rauginto) pašaro per parą ar truputį ilgiau, gal reikėtų rinktis kitokius pašarų ruošimo būdus... Šieną, siauras tranšėjas, kaupus, rankoves.... etc.. Nors mėsiniai tiek paprastai negyvena, kad sviesto rūgštis rimtai pakenktų kepenis, bet.... jai atsirandant, kyla skonio problemos, gyvuliai mažiau noriai ėda...

Kiekvienas darom, kaip išmanom, ir diskusija čia yra tam, kad pasidalinti žiniomis ir patirtimi.... Ir, žinoma, niekas turbūt negalvoja, kad jo patarimai yra vieninteliai teisingi...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nuo oro temperatūros priklauso, kiek galima praimtą laikyt. Kaip šlapesni rulonai nežinau, bet sausi, kai minusas, tai ir mėnesį gali stovėt ir negenda. O kai šilčiau, tai išardyt, išsklaidyt pastogėj reikia.

kažkiek tiesos jūsų žodžiuose yra..... Bet, sviestarūgštėms bakterijoms svarbiausia deguonis, jos pačios išskiria šilumą, o veikia jos pakankamai žemoje temperatūroje... Žinoma, ir drėgmės kiekis svarbu..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...