vaidris Paskelbta Gruodžio 17, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 17, 2013 Mano 30 aviu sieno rulona sutvarko per keturias dienas. Baronai 20 vnt per dvi savaites toki pat rulona,bet jie gauna daugiau avizu. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
tomukas1996 Paskelbta Gruodžio 17, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 17, 2013 aš pernai šėriau ir su ėriukais avis labai noriai kramsnoja ir ėriukai šienainį Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RYTASAS Paskelbta Sausio 18, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 18, 2014 kaip manot geriau serti sieno kitkas ar rulonus? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
EKOTomass Paskelbta Sausio 18, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 18, 2014 koks skirtumas? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RYTASAS Paskelbta Sausio 18, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 18, 2014 koks skirtumas? Tai nesvarbu? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
algirdas Paskelbta Sausio 18, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 18, 2014 na iš rulono noriau ėda, kitkiniam lapu mažiau, sukapotas... žiūrėk ką pačiam patogiau ruošt ir laikyti Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
tomukas1996 Paskelbta Sausio 22, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 22, 2014 nieko avims sušalęs šienainis ? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RYTASAS Paskelbta Sausio 22, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 22, 2014 O kas geriau butu zalio sieno rulonas ar sieno rulonas? Kiek zinau kartais zalio sieno rulonai ziema susala Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
EKOTomass Paskelbta Sausio 22, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 22, 2014 negalima duoti susalusio sienainio, geriau sienas Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RYTASAS Paskelbta Sausio 23, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 23, 2014 gal kaip nors avims galima serti uzaugintus kukuruzus nu gal kokia dali is augalo? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
EKOTomass Paskelbta Sausio 23, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 23, 2014 burbuoles galima. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Miguelis Paskelbta Sausio 24, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 24, 2014 Kukurūzų grūdus reikia traiškyti (taip pat kaip ir kitus grūdus), kad gerai suvirškintų. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Sausio 26, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 26, 2014 Kukurūzų grūdus reikia traiškyti (taip pat kaip ir kitus grūdus), kad gerai suvirškintų. MIguelis, kolega..... miltus tikrai suvirškins geriau ir greičiau... Traiškyti grūdai šeriami būtent tam, kad virškinimas (fermentavimas prieskrandyje) būtų LĖTESNIS, tolygesnis, negrėstų acidozė dėl labai staigiai pasigaminusių laisvųjų riebalų rūgščių pertekliaus... Iš lėčiau skylančio krakmolo grūdų, jei jie stambiai traiškyti (sausi kukurūzai, miežiai) dalis patenka ir į plonąsias žarnas ir skilusio ten krakmolo gliukozė kaupiasi kepenyse (na, dalis skelete) kaip atsargos angliavandenis, glikogenas.... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Miguelis Paskelbta Sausio 26, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 26, 2014 Zodziu zaismas. zmogui norejau paaiskinti, kad nesertu netraiskytu (nepazeistu, nes nesuvirskins). Bet dekui uz paaiskinima, kodel traiskyti grudai yra geriau uz miltus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Sausio 27, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 27, 2014 Zodziu zaismas. zmogui norejau paaiskinti, kad nesertu netraiskytu (nepazeistu, nes nesuvirskins). Bet dekui uz paaiskinima, kodel traiskyti grudai yra geriau uz miltus. Prašom. Jei tik yra klausimų dėl atrajotojų virškinimo ir maisto medžiagų panaudojimo - kreipkitės... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Virbaliunai Paskelbta Sausio 28, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 28, 2014 60-65 lt už sienainio ruloną normali kaina ar per daug? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Lambyland Paskelbta Sausio 28, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 28, 2014 Priklauso kas slypi po plevele,jei susuktos lauko zoles ir dar nesupjaustytos po 8 cm,tada daug Avys ispesios ir 30 % teks ismest Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Miguelis Paskelbta Sausio 28, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 28, 2014 Pavasari pas mus kaina iki 70lt/vnt pakyla. Siaip 60 lt/vnt kaina yra normali, bet pasidereti dar galima. Savikaina pagaminimo kazkur apie 35-40 lt/vnt. Bet reikia gi ir gamintojam kazka uzdirbti. O siaip kaip or minejo kolega, svarbu tai - kas viduje. Pernai pazistamas pirko 20 ruliu tai prasove juodai... Kieciai, dilgeles ir stagarai suvynioti. Tai jis ne 30% ismete... Nebent is pazistamo perki, kuriuo pasitiki, nes kitu atveju - kate maise. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Sausio 29, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 29, 2014 Pavasari pas mus kaina iki 70lt/vnt pakyla. Siaip 60 lt/vnt kaina yra normali, bet pasidereti dar galima. Savikaina pagaminimo kazkur apie 35-40 lt/vnt. Bet reikia gi ir gamintojam kazka uzdirbti. O siaip kaip or minejo kolega, svarbu tai - kas viduje. Pernai pazistamas pirko 20 ruliu tai prasove juodai... Kieciai, dilgeles ir stagarai suvynioti. Tai jis ne 30% ismete... Nebent is pazistamo perki, kuriuo pasitiki, nes kitu atveju - kate maise. Galima pasirinktinai tyrimus prieš perkant pasidaryti.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Lambyland Paskelbta Sausio 29, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 29, 2014 Kai perki 3 rulonus? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Sausio 30, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 30, 2014 Kai perki 3 rulonus? Na, plėvele dengtų trijų rulonų pirkti tikrai nepatarčiau, nes...... Jei reikalingas tik toks kiekis, reiškia gyvulių mažai, ir išvyniotą ruloną valgys ilgai... Bus antrinė fermentacija (gaus oro, prasidės sviestarūgštis rūgimas) .. Sveikatos gyvuliukams tikrai tai nepridės... Reikėtų pirkti tik tada, jei rulonas sunaudojamas per parą, maksimum - pusantros.... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Miguelis Paskelbta Sausio 30, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 30, 2014 Kazin ar imanoma suserti avims viena rulona per para. Cia as apie tai, kad pastacius rulona ir apglebus ji edziomis vienu metu apie 20 aviu paesti gali. Tai joms uztrunka apie 2 paros. Turiu 100 mamu. Tai isivaizduokit, jei as joms tik viena ruli pastatyciau... Taip, gal per para ir suestu, bet.... Dauzytusi, laipiotu viena ant kitos, nes visos butinai nores vienu metu esti.. Jei viena eda, tai ir kito.s reikia. Avims, ir ju pilvuose esantiems eriukams tai nieko gero neduotu. o 100 mamu serti rankomis ir delioti i edzias, kad visos paestu... Neefektyvu laiko ir ideto darbo atzvilgiu. Todel statau joms 4-5 rulius ir juos jos sutarso per 4-5 dienas. Kadangi zole sausesne, nera slapia... Ruliai nesugenda, nepradeda smirdet, ar kaisti, rugti, puti. Bet jei zole pakankamai slapia, tai sutinku, kad ji genda greit. Jau po paros, pusantros pradeda kaisti ir atsiranda pamazu nemalonus kvapas. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Sausio 30, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 30, 2014 Kazin ar imanoma suserti avims viena rulona per para. Cia as apie tai, kad pastacius rulona ir apglebus ji edziomis vienu metu apie 20 aviu paesti gali. Tai joms uztrunka apie 2 paros. Turiu 100 mamu. Tai isivaizduokit, jei as joms tik viena ruli pastatyciau... Taip, gal per para ir suestu, bet.... Dauzytusi, laipiotu viena ant kitos, nes visos butinai nores vienu metu esti.. Jei viena eda, tai ir kito.s reikia. Avims, ir ju pilvuose esantiems eriukams tai nieko gero neduotu. o 100 mamu serti rankomis ir delioti i edzias, kad visos paestu... Neefektyvu laiko ir ideto darbo atzvilgiu. Todel statau joms 4-5 rulius ir juos jos sutarso per 4-5 dienas. Kadangi zole sausesne, nera slapia... Ruliai nesugenda, nepradeda smirdet, ar kaisti, rugti, puti. Bet jei zole pakankamai slapia, tai sutinku, kad ji genda greit. Jau po paros, pusantros pradeda kaisti ir atsiranda pamazu nemalonus kvapas. Jei negalima sušerti fermentuoto (rauginto) pašaro per parą ar truputį ilgiau, gal reikėtų rinktis kitokius pašarų ruošimo būdus... Šieną, siauras tranšėjas, kaupus, rankoves.... etc.. Nors mėsiniai tiek paprastai negyvena, kad sviesto rūgštis rimtai pakenktų kepenis, bet.... jai atsirandant, kyla skonio problemos, gyvuliai mažiau noriai ėda... Kiekvienas darom, kaip išmanom, ir diskusija čia yra tam, kad pasidalinti žiniomis ir patirtimi.... Ir, žinoma, niekas turbūt negalvoja, kad jo patarimai yra vieninteliai teisingi... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Maj Paskelbta Sausio 30, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 30, 2014 Nuo oro temperatūros priklauso, kiek galima praimtą laikyt. Kaip šlapesni rulonai nežinau, bet sausi, kai minusas, tai ir mėnesį gali stovėt ir negenda. O kai šilčiau, tai išardyt, išsklaidyt pastogėj reikia. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Sausio 30, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 30, 2014 Nuo oro temperatūros priklauso, kiek galima praimtą laikyt. Kaip šlapesni rulonai nežinau, bet sausi, kai minusas, tai ir mėnesį gali stovėt ir negenda. O kai šilčiau, tai išardyt, išsklaidyt pastogėj reikia. kažkiek tiesos jūsų žodžiuose yra..... Bet, sviestarūgštėms bakterijoms svarbiausia deguonis, jos pačios išskiria šilumą, o veikia jos pakankamai žemoje temperatūroje... Žinoma, ir drėgmės kiekis svarbu.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti