Jump to content

vaidris

Nariai
  • Pranešimai

    42
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario vaidris paskelbtas turinys

  1. vaidris

    aviu ukio pabaiga

    Gal Augunstas plačiau papasakos apie kamerunes.Mano draugas augina tai pas jį labai baikščios palyginus su mano mišrūnemis.Nemačiau kad iš rankų maitintu.
  2. vaidris

    aviu ukio pabaiga

    Kamerūno avelės aplinkai papuošti labai tinka,bet jų didžiausias trūkumas tai kad labai baikščios.
  3. vaidris

    aviu ukio pabaiga

    Pareikšiu ir aš savo nuomone.Norint tureti pelno reikia apsispresti kuria kripti pasirinkti,ar augini mėsai,ar veislei.Jei veislei tai pasirenki populiariausias veisles,bet jos bus opesnes.Jei mesai ,tai nereikia taupyti ant barono.Dažniausiai daroma klaida kai pasirenkama romanovu veislė.Naujokai dažnai susigundo jų vislumu ir pigumu.Vėliau prisiaugine tokių mišrunu dejuoja kur juos dėti.Aš pats kai pritrūkstu avienos ieškau nupirkti tai patikėkit kaip sunku rasti panašiu į mėsines.
  4. vaidris

    Avių realizacija

    Sveiki aviu augintojai. Gal pas ka nors uzsiliko aviu pjovimui? Pritrukau avienos. Kol mazyliai paaugs galeciau nupirkti koki 10vnt. Siulyti ne senesnes, kaip pusantru metu. 868796139. Dekui.
  5. Mikus o pats ar zinai el.piemens veikimo principa?
  6. Norejau priminti,kad labai didele įtaka turi įzeminimas.Daugelis įkala strypa ir galvoja,kad viskas gerai.Jei prisilietus prie įzeminimo krecia reiskia įzeminimas prastas.Geriausias izeminimas kai susisiekia su gruntiniais vandenimis,pav.cinkuotas kibiras įmestas į sulini arba kudra ir pajungtas laidas.Taip pat į taka turi tinklu pajungimas.Jei tinklai sujungti uzdara grandine uztenka silpnesnio el.piemens,o jeigu tinklu galai nesusijungia reikia galingo el.piemens.Pav.mano ganyklos prie upelio,as tveriu tik iki jo,tinklai nesusiliecia galais grandines varza gaunasi dvigubai didesne todel reikia galingesnio el.piemens.
  7. Patiko del to,kad nerudyja smaigai ir kuoliukai rimtesni nei kitu firmu.
  8. Turiu ir as triju skirtingu gamintoju tinklus.Labiausiai patiko litagroje pirkti.Perku 90cm,mokejau po 230lt.
  9. Gumytemis prekiauja,bet jos skirtos parseliams uodegas trumpinti.
  10. Šiais metais ir man teko eriuka gabalais traukti.Vaizdas kraupus,geriau neprisiminti.Dziaugiuosi,kad bent avis greitai atsigavo.
  11. Kastravimas gumytemis draudziamas,bet yra dar toks daiktas kaip burdizo reples jos kol kas lyg dar nedraudziamos.Reples uzsisakyti galima avenoje.Kastravimas paprastas be kraujo,nereikia veterinoriaus pagalbos.
  12. Taurageje yra meistras kuris gamina galingus ir patikimus generatorius.Turiu nusipirkes 25j naudoju jau keli metai,galima pajungti kelis aptvarus vienu metu,nes yra du isejimai.Yra apsaugos nuo zaibo iskrovos,nuo uztrumpinimo,duoda garantija.Mokejau 650lt labai patenkintas.
  13. vaidris

    Avių liga

    Vasara ir pas mane kelioms avims eme krauja is venos.Kai paklausiau ka nori rasti tai vetas nezinojo.Sako ,kad jam vet.tarnyba liepe.Jau praejo pusmetis nei atsakymo,nei jokio pranesimo.
  14. Norejau paklausti,ar nekenkia eringoms avims cukriniai runkeliai.
  15. Dalinai sutinku su Migueliu,kad ne verslas kai vilnos nera kam atiduoti po3lt,okaili reikia ismesti.Bet kadangi avis auginu mesai ir ja prekiauju tai labai nesiskundziu del vilnos realizacijos.Leiskim kazkam pasidziaugti pigiai jos gavus.Tarp kitko vilnos kokybe pas lietuvius irgi nekokia,o pas ka merinosai tie ir nedejuoja.Migueli, labai patiko jusu pasvarstymas apie skirtingu veisliu baronu palikuonis,labai noretusi pasikonsultuoti.Jeigu galesite skambtelkit tel 868796139.DEKOJU.
  16. Avis kirpo kupiskenas Virgis.Kainavo po 7lt.Jo darbu patenkintas kaip ir daugelis forumieciu.Avis vakcinavau ir nagus karpiau pats,nes kitiems nenoriu patiketi to darbo.Avys buvo salyginai svarios,tik truputi apsividuriavusios,bet kirpejas del to neverke.Pasirodo yra didesniu problemu kurios nepatinka kirpejams.Pvz.ilgesni laika neatjunkinta avis.Pavasari jis man pasake kuri avis dar neatjunkinta,kuri avis visai neturejo eriuko.Sake kerpant labai jauciasi.O rudeni kerpant kitas gudrybes minejo.Del kainu galiu priminti tik tiek,kad pries metus forume sklande kainos 20lt.uz vnt.ir niekas nedejavo.Tarp kitko avis kerpu ne del vilnos,otik del higienos.Pernai ziema buvau nenukirpes,tai labai gailejausi.
  17. Pries pora dienu kirpome 52 avis.Sumokejome po 7 lt.Padavinejom avis patys galejom ir pasidereti,bet pliusas tas ,kad spejom ir suvakcinuoti ir nagus nukarpyti.Kita karta labai sunku prisiruosti jas sugaudyti.Pats avis kirpdavau kol turejau iki 30vnt,bet gaudavosi taip ,kad nukerpi 8,kita diena5 dar po keliu dienu vel kokias7 veliau ziurek laiko neturi.Taip ir laksto avys pusiau kirptos pusiau ne.Dabar nusprendziau,kad geriau dirbkime tai ka geriau mokame.Aisku nieko pries ,kad konkurencija didetu ir kirpimo kaina kristu.
  18. vaidris

    Veislininkystė, selekcija

    Man tik viena pasileidus mama pasitaike tfu tfu tfu.Pirmais metais atsivede viena eriuka tai priziurejo.Antrais atsivede tris.Viena istume i vandens katila,nuskandino.Kito irgi nepripazino,vis taikesi istumti i vandeni.Trecia kuo puikiausiai priziurejo.Su nerimu laukiau kol atsives siemet,bet atsivede viena eriuka ir kuo puikiausiai juo rupinasi,tai ir suprask ,kad nori.
  19. vaidris

    Veislininkystė, selekcija

    Klausiu todel kad siandien buvau zenklinimo kursuose ir uzdaviau klausima kokios misrunes zymimos 44 nr ,man paaiskino kad yra tokia veisle ir nieko daugiau pasakyt negalejo.
  20. vaidris

    Veislininkystė, selekcija

    Gal galit atsakyt kas į klausimą? Sukryžminus Lietuvos juodgalvę veislės nr. 20 su baronu sufolku veisles nr.27,koks gaunasi mišrūno ėriuko veislės nr.? Ar 20 kaip motinos, ar 44 kaip mišrūno? Klausiu,todėl kad neaišku dėl išmokų. Jei ėriuko veislės nr. gaunasi 20 tai ar gausiu išmokas kaip už mėsinius?
  21. Taigi norma jos pacios nusistato jeigu sienas visada panoseje.Jei nori padidinti sieno norma tai sumazink avizas ir atvirksciai.As jau tuo isitikinau.
  22. Bandziau ir as planini erevimasi padaryti.Bet rudeni pirkau nauja barona ir susigundziau paimti 8 avis.Jos gruodzio viduryje pradejo byreti.Apsierevo visos 100 proc.Siandien turiu 13eriuku ir laukiu vasario vidurio kada prades likusios planines byreti.
  23. Yra zuvu taukai gyvuliams.Ar kas naudojate,jeigu naudojate tai ar eringoms avims ar penimiems baronams mesai
  24. vaidris

    Avių realizacija

    Mes lietuviai daznai norime greito biznio.Teko buti Ispanijoje pas viena ukininka kuris augina obuolius,kad dasidurti pinigu is sono jis augina 500 kiauliu.Pavasari jam atveza parselius,pasarus,vakcina.Jo darbas ryte ir vakare paleisti transporteri,kad paserti parselius.Po 5 ar 6 menesiu kiaules is jo isveza.Jam lieka apie 20 litu pelno nuo vieno parselio.ir jis nedejuoja.O mes norime uzauginti 10-20 kiauliu ar avyciu ir laukiame didelio pelno.Jeigu norite tik uzdirbti is aviu tai supirkite jas rudeni papigiai,o veliau brangiau parduosite.Kolkas aviu auginimas tik malonumas o kiekvienas malonumas kainuoja.Tad bukime optimistais,nenukabinkime nosies ir nesitikekime kad bus geriau.
  25. vaidris

    Avių realizacija

    Mantai ,jei noresi parduoti rudeni tai teks atiduoti pusvelciui.Jeigu nori uzdirbti reikia islaukti momento.
×
×
  • Create New...