Jump to content

kaip suzinot zemes savininkus?


irmantas1

Recommended Posts

seniniūnija nieko nežinos, na nebent tą lauką kažkas delaruotų...Prie tų registro duom bazių priena pvz., matininkai, tai jei yra pažinčių pagelbėtų, bet tai gautum tik pavardes ir adresus (deklaruotus), jokios garantijos, kad ten kas gyvena

o ką daryti jei savininkė seniai mirus (10 metų), paveldėtojai neaiškūs arba gal net nėra? kur tada ieškoti :eusa-think:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Vistiek turi buti paveldetojai ir pan. Zeme nebetoks daiktas kad visi ja metytu kaip nereikalinga daikta. O taip tai kaip ir sake reikia ieskoti pazistamo zmogaus kuris prieina prie kadastriniu duomenu. Tada gali suzinoti ir netik gretimu sklypu savininkus, bet tik kokio nori sklypo savininkus.

na jei paveldėtojai rūpinasi savo palikimu tai įmanoma atsekti, o jei paveldėtojai netvarko dokumentų tai tas sklypas taip ir kabo, beje kaip suprantu tada ir žemės mokesčio niekas nemoka, nes tai jog tau paliko paveldėjimą dar nereiškia kad tu jį priimsi gali ir atsisakyti.

šiandien kaip tik su matininku šiuo klausimu šnekėjau, sakė reiktų kreiptis į notarą, jie gali kažkaip patikrinti, kas yra paveldėtoajai ir ar apskritai tokių yra.

aplink keli sklypai stovi kur svininkai mirę prieš 10 metų ar daugiau o palikimu niekas nesirūpina...kažkur skaičiau jog buvo kažkoks projektas įstatymo (2010m) jog tokias žemes gražins į valst. žemės fondą, bet panašu jog jis dar dūla kur stalčiuje, nes priimto nėra

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...